Packa och fixa

Imorgon är det dags för bilresa igen då vi ska fira Valborg hemma hos min svärfar och sambo i Klimpfjäll. Hoppas att solen vill visa sig i helgen och att det blir fint väder. Håller tummarna för att T kan sluta så tidigt som möjligt i morgon så vi kan åka hem tidigt för det tar ju ändå ca 3 timmar till Dorotea och sedan är det 17 mil kvar innan vi är framme i Klimpfjäll.

Idag har vi varit på Birsta och gjort lite ärenden. Dels åt mina söta kusiner Brittis och Bea och dels åt oss själva för mamma ville passa på att handla lite. Så vi for tidigt till Birsta för att kunna komma hem tidigt och det är så härligt för då hinner man göra en hel del. T kom även han hem tidigt så han tog och tvättade bilden utvändigt och sedan tog jag invändigt.

Nu har jag lite packning att göra men hinner göra det mesta imorgon så jag ska nog inta ryggläge i sängen för mina ögonlock faller ihop. Men det verkar som om Lukas är på väg att bli helt frisk för inatt sov han relativt bra och även idag har han sovit mer som han brukar göra. Han har inte sovit ordentligt en natt på ca 2 veckor och det gör att man är trött.

Favoritbutik

Har en del favoritbutiker och favorithemsidor. Och är det inte toppn när man ibland kan få två i ett? För några år sedan var jag på en "vimmelkväll" med vin och tilltugg på en butik som jag aldrig hade hört talas om innan. Men oj vad mycket fint det fanns. Och nu den senaste tiden har jag läst om den i olika tidningar och har sett att en del bloggar lottar ut priser därifrån. Då är det riktigt roligt att veta att man kan få gå in i butiken "på riktigt" och få se och ta på alla saker. Butiken heter Nordljus och ligger i Njurunda utanför Sundsvall.

Har massa favoriter därifrån men dessa är några av dom:

Är ute efter en hållare tills hushållspapper och denna är grymt fin och skulle passa mitt kök perfekt!

 

Är fortfarande på jakt efter det perfekta kakfatet och detta är nog en stark kandidat



Dessa burkar tycker jag är väldigt söta

Tävling, Tävling, Tävling

Kallholmen firar 1år och gör det med en tävling där man kan vinna denna fina lampett.


Bidde ingen kyrka

Igår när Lukas somnat så vaknade han om och om igen och sov allmänt dåligt. Vid halv tolv vaknade han och gallskrek och var kokhet. Gav honom alvedon och efter en och en halv timme så somnade han tillslut. Vaknade dock imorse med feber igen och ville bara sitta i min famn och kramas. Och så har dagen i stort varit. Vi insåg att kyrkan var bara att glömma.
Han har haft mellan 40 och 41 men när jag gav honom en alvedon på eftermiddagen så gick det kanske tjugo minuter så var han sitt vanliga busiga jag. Helt galen och busig hela tiden. Men kände nu när han somnade att febern är på väg tillbaka så vi får se hur natten blir.

Så istället för kyrkan har vi vart ute och städat och inne och jobbat med hallen. Har varit toppenväder idag igen och min söta mamma har idag planterat om alla mina blomkrukor vilket var väldigt behövligt.

Nu tittar jag på tv men det finns inget bra att se på så det blir nog lite städning till och sedan sängs!

Godnatt!


Våren är verkligen här

Idag har vi varit ute hela dagen för solen har lyst sedan vi klev upp vid 7. Nästan lite för varmt faktiskt men då får man sätta sig i skuggan. Lukas har älskat att vara ute och vill gå fram och tillbaka hela tiden och överallt. Han gick in och sov på eftermiddagen och när han vaknade var han kokhet och inte på så bra humör. Tempen visade 41,,2 så det blev en alvedon och Tellitubbies och efter en timme så var han glad och nöjd igen. Men han blev snabbt trött så tjugo över sju slocknade han i famnen på mig.

Imorgon hoppas jag att febern är borta för då ska vi fara till kyrkan och hämta dopängeln. Så nu håller vi tummarna för att han blir bra.

Nu ska jag gå och göra varma mackor och bara lata mig lite. Och så vill Lukas skicka ett STORT grattis till moster Carola som idag fyller 26år! Kram kram på dig!


Vem har tagit Ville?

Hörde på nyheterna i bilen idag och fick höra något som jag trodde var ett skämt. Det handlar om ett föräldrapar vars son Ville föddes för tidigt i vecka 24 och tyärr inte klarade sig. Kroppen fördes sedan från sjukhuset till kyrkan där den förvarades tills det var dags för begravning. När det är dags och föräldrarna vill se Ville igen så är kistan tom. Någon har tagit Ville.
Gick in på Aftonbladet för att läsa om det och
här är artikeln. Känns helt overkligt och man förstår inte hur någon kan vara så hemsk att man gör något sådan. Och stackars föräldrar, att först förlora sitt barn och sedan inte få begrava det? Och veta att någon har stulit hans kropp? Nej usch, hoppas polisen får in tips så dom kan lösa detta och mina tankar går till föräldrarna.

Trötta torsdag

Lukas har börja vakna lite tidigare än vanligt och med det så menar jag att han stiger upp klockan 6! Försöker få honom i säng igen men det går inte. Och då har man ju inte så mycket att välja på än att kliva upp och göra morgon.
Här hemma fortsätter städandet och plockandet. Stoppet i avloppet är nu undanröjt och det är faktiskt skönt. Men tyvärr har det nog läckt en del vatten under bänken på golvet för en del av klickgolvet har "bångat" upp och det måste i nog fixa. Jag skulle skruva isär rören under diskbänken men insåg att det var ganska många delar så då tog jag fram kameran för att få en bild av hur det ser ut och så jag skulle slippa stå där efteråt med alla delar och få huvudvärk.



Vädret är iallafall toppen här hemma och det  är skönt för Lukas ÄLSKAR att vara ute och tar varje chans han får. Ska nog ut på tomten och vårstäda lite i helgen och se om lekparken har tinat upp för då blir det nog en promenad dit.




Dansa, dansa, dansa

Lukas ÄLSKAR musik och så fort han hör några toner så börjar han dansa. Han har inte så många rörelser än men han satsar rejält på dom han har. Oftast står han vid någon möbel när han dansar men ibland stannar han bara till på golvet och börjar röra på sig. Hoppas hans musikintresse håller i sig för musik ger så himla mycket tycker jag.


stopp i avlopp - och motsatsen hos Lukas

Ja lite konstig mening men i köket är det stopp i avloppet och vet inte hur jag ska fixa det så jag väntar nog till T kommer hem och hjälper mig.
Den andra delen av rubriken syftar på Lukas som är dålig i magen och har varit det i några dagar. Det har resulterat i en rumpa så röd att han vill inte gå, sitta eller bli hållen i famnen. Fick gå ut från affären idag för han var så ledsen och bara grät och grät. Han ligger och sover sedan en timme tillbaka och jag hoppas han får sova länge för det behöver han. Jag tycker att han har magrat under dessa dagar så imorgon blir det en sväng till bvc för en viktkoll.

Annars så är det mest städning här hemma, min mor är städgalen och kan inte låta bli att grovstäda. Vilket jag inte har något emot men tycker väl inte att det är sådant hon ska göra när hon kommer och hälsar på. På fredag blir det nog lunch på någon kinarestaurang som tack för hjälpen!

Men nu blir det morotskaka som vi har bakat idag!

Karriär som trummis?

Min syster och hennes sambo hade tagit med sig sitt Wii och spelet Wii Guitar Hero: World Tour och vi testade självklart på det. Speciellt Lukas blev väldigt intresserad av det och ville självklart testa det. Och det var trummorna som fick hans uppmärksamhet och jag måste säga att han var riktigt duktig och väldigt fokuserad när han "spelade".

Videoklippet blev tyvärr lite mörkare än jag trodde men lite grann ser man iallafall.


Lägger in några bilder på honom också.

       

Måndag 20april

Ännu en ny vecka inledd och idag har vi varit på babysång och på sjukhuset för cellprovstagning. Lukas älskar som vanligt att vara på babysång men idag var han lite trött för han vaknade klockan sex och dom senaste nätterna har varit lite jobbiga då han har svårt att sova. Jag tror stenhårt på att det är växtvärk men det är ju svårt att veta då han inte kan berätta för oss.
På söndag ska babysången "uppträda" i kyrkan då det är dopets dag. Vi ska då få hämta våran dopängel som har hängt där sedan Lukas döptes. Blir nog en mysig dag och att få se en kyrka full av bebisar blir nog en rolig syn!

Utöver det så har vi inte så mycket för oss. Tänker nog försöka vara ute så mycket som möjligt med Lukas men skitungen har upptäckt alla vattenpölar vilket inte jag tycker är det roligaste. Måste nog inhandla vanliga gummistövlar snart.

Trött mamma

Inatt sov lillskiten jättebra fram till klockan 3 men efter det så har han vridit och vänt sig och inte velat sova. Undrar om det är växtvärk som spökar? Nu sover han iallafall förmiddagsluren och så fort han vaknar och har ätit så ger vi oss ut en sväng.

Imorgon har vi några saker att göra. Babysången är flyttad till imorgon så vid tio är det dags att sjunga upp. Och på eftermiddagen ska jag till sjukhuset och cellprovstagning så då får Lukas mormor hoppa in och vara lite barnvakt.

Lägger in några bilder från påsk men ska lägga in några fler lite senare.  Detta är bilder som visar hur mycket Lukas tycker om mormors katt och han tycker om Lukas kan jag säger. För hur mycket Lukas än "kramar" katten så går han aldrig iväg.






Tillbaks i Vattjom

Ja idag har vi nu äntligen kommit hem och det är faktiskt lite skönt. Älskar att vara hemma i Dorotea men är faktiskt skönt att vara tillbaks i huset. For hemifrån vid åtta imorse, var och hämtade upp min mamma och hennes hund först för dom sa spendera två veckor hemma hos oss. Vi körde i kanske 40 minuter så ringer min svägerska Vanja och undrar om vi har plats för dom för deras bil har lagt av! Tyvärr hade vi inte plats för två men plats för en person gick bra. Som tur är så var min kusin med man på väg till Sundsvall och hade inte hunnit så långt så dom tog mamma i deras bil och Vanja och Danne fick åka med oss. Stackarna är nu på väg med trailer för att hämta bilen och kommer nog inte vara hemma i Norrtälje förrän fyra-fem i natt! Vilket avslut på deras semestervecka!?!?!

Nu har Lukas precis somnat och det är dags att plocka och städa. Men tar nog det lugnt ikväll och tar itu med städning och tvättning imorgon. Lägger nog ut lite kort från påsken imorgon för jag orkar inte leta reda på kameran nu!

Ha en trevlig lördagskväll och Godnatt!

Påsken är över - men inte ledigheten

Tyvärr är ju påsken över men eftersom T har påsklov så stannar vi kvar här hemma i Dorotea ett tag till. Påsken har iallafall varit grymt mysig och jag älskar verkligen att få komma hem. För Dorotea och Bergbacka kommer alltid vara hemma än fast vi har ett nytt hem i Matfors.
Lukas fick iallafall en massa försenade födelsedagspresenter och alla är toppen. Bland annat några par skor som är grymt snygga och en släpvagn till den bilen han fick i doppresent. Visar när vi är tillbaka i Sundsvall.

Nu är vi i Dorotea hos svärmor och vi får se vad vi hittar på.  Hoppas på sol men inte för mycket sol för då är det så jobbigt att vara ute. Men nu ska jag nog upp och mata våran son så han får lite mat.

Glad Påsk i efterskott och ta det lugnt!


Grattis Pappa!

Idag fyller T 29år och vi skickar tusen grattiskramar till honom och hoppas han får en toppendag.


Skärtorsdag

Ja nu är äntligen påsken kommen och ikväll styr vi kosan hemåt. Igår kom Vanja och Danne och vi fikade och myste hela kvällen. Lukas var blyg i kanske 5sekunder och sedan var han och lekte med dom inne i rummet. Vi träffas för sällan och hoppas vi kan åka och hälsa på hos dom i Norrtälje snart.

Senare på kvällen (natten!?!?) kom bror Lennart med sambo Anna och syster Anki med sonen Kevin. Gick och la oss nästan på en gång men i morse hann vi umgås. Men vi träffas ju ikväll så då får vi mysa lite till.

Här håller jag på att packa och fixa iordning så vi kan fara när T slutar jobba. Så nu tar jag nog några koppar kaffe för att orka med.

Städhjälp

Lukas vill visst jobba extra som städhjälp för sopen och dammsugaren är hans favoriter. Men hans idé om att plocka undan är inte riktigt överrens med min idé. Igår kväll när han sov städade jag upp hans leksaker och det tog kanske 20 minuter. Idag drog han fram som en storm och hann plocka med alla saker på högst tio minuter! Och sedan skulle han damma gardinerna men vet inte riktigt hur bra det funkar!



Annars gör vi inte så mycket idag, väntar på gästerna och ska nog planera lite middag. Lutar mot tacopaj men vi får se vad vi hittar på. Lukas sover nu och jag ska äta en tidigt lunch och dricka min kopp kaffe.

Ha en toppendag allihopa!

Fullt upp

Idag tycket jag Lukas var så pass frisk att vi bestämde oss för att fara på babysången. Och Lukas var väldigt glad idag och han som inte brukar gå långt från mig sprang idag omkring och gick in i andra rum utan mig. Min grabb håller på att blir stor!

Har sedan vi kom hem städat och plockat undan då vi får främmande imorgon. T kommer inte hem förrän efter elva ikväll eftersom har har match men det är rätt så mysigt att få en kväll ensam när Lukas sover. Men fattar inte vart tiden tar vägen för han har sovit i över en timme och jag har inte ens hunnit börja städa! Men har precis kokat en kopp kaffe så nu är det i första hand det som gäller.

Måndag

Och idag blir det absolut en innedag så Lukas får krya på sig. Som tur är så är han mestadels glad men lite mer gnällig än vanligt är han tyvärr. Och enormt trött, för igår var han bara vaken två timmar och sedan somnade han i famnen på mig. Nu sover han och jag hoppas han får sova en stund för det är nog den bästa medicinen.

Och nu blir det nog städning för mig för klinkret måste skuras så att allt överskott försvinner. Och det blir riktigt fint måste jag säga, är helnöjd!
Blir nog en sväng till Evelina också för vi lämnade Lukas matstol där i lördags och visst funkar det att mata honom utan den men det är bra mycket jobbigare!

Så ha en trevlig dag!

Ännu en helg förbi

Och jag har verkligen inte hunnit sitta vid datorn alls i helgen. Igår grillade vi hos Evelina och Erik och det var supergott! Kvällen spenderade vi med att bada balja och trots att jag oftast inte är så väldigt förtjust i det så var det riktigt skönt igår.

Idag har vi varit och badat med Alexander och hans mamma och pappa. Lukas var som galen och skrek och sprang omkring och lekte. Tänkte först inte fara men han var så pass pigg att vi valde att fara ändå. Och tur var det för han hade jätteroligt och stöp i säng när vi kom hem.

Nu ska vi ta och fika lite och bara ta det lugnt. Eller kanske inte, T ska nog ta och foga i hallen!

Feber och kortison

Ringde vårdcentralen och hon hörde hur Lukas andades och tyckte att vi skulle träffa läkaren. Åkte ner på en gång och fick komma in och så fort Lukas såg läkaren var det gallskrik. Undrar om han kände igen honom sedan i onsdags då det var samma läkare som gav sprutan? Läkaren lyssnade (så gott det gick) och tittade och sa att lunginflammation var det inte men troligtvis en förkylning som satt sig på luftvägarna. Fick kortisontabletter att ge honom ifall det blir värre framåt kvällen.

När vi kom hem så var han helt slut, han sov jättedåligt inatt och förmiddagsluren blev bara 25minuter för han hostade så han vaknade.Han var så trött så han somnade i min famn och det händer INTE ofta kan jag säga. Jag la ner honom här i soffan med huvudet högt så nu har han sovit en stund iallafall.

Och jag borde nog sova själv också men är dålig på det. Vill bara ta det lugnt när Lukas sover och tar nog en kopp kaffe istället!

Lilla gubben

Febern gav med sig inatt, han hade bara 37,9 i morse men andningen är fortfarande knasig. Det låter som om han har svårt att andas och det ekar konstigt i halsen på honom. Svårt att förklara. Har gett honom en dos bricanyl och får se om det hjälper. Gör det inte det så blir det en sväng på vårdcentralen annars. Han sover just nu men har vaknat flera gånger eftersom han hostar.

Så eftersom Lukas är lite dålig så stannar vi inne idag. Får se när T kommer hem, eventuellt skulle han på After Work men han visste inte. Vill att han ska komma hem snart för han ska ha med sig några saker så jag kan fortsätta mitt pysslande.
Blir nog att jag bakar lite chokladbollar också för jag är väldigt sugen på något gott!

Ha en bra fredag!

Stackars Lukas

Lukas har aldig känt av någon spruta förrut men nu undrar jag om det inte är den som spökar. Han somnade som vanligt igår men vaknade vid halv elva och det lät som om han hade svårt att få luft. Vid varje inandning "ekade" det konstigt och han blev väldigt stressad. Tog upp honom och kände att han var väldigt varm. Vi fick honom iallafall att lugna ner sig och då blev det bättre med andningen. Tog tempen och han hade 39,,8 och gav han då en alvedon. Men han har sovit oroligt hela natten och vaknade säker en gång i timmen och var ledsen.

Han har fortfarande feber men är så pass pigg och glad så jag struntar i alvedon. Han ligge och sover nu och hoppas han gör det ett bra tag men jag hör hur han hostar så han kanske vaknar av den.

Hade tänkt åka och handla idag men det hoppar vi över och stannar inne då han är lite krasslig.


Dagen går till ända

Ja ännu en dag har gått och man är lika slut som vanligt. Har aldrig några problem att somna på kvällarna och det är väldigt tacksamt måste jag säga.
1årskontrollen gick toppen, han grät några sekunder när han fick sprutan men vart snabbt lika glad som innan och fortsatte utforska rummet. Han vägde nu 13,8kg och var 79 eller 80 lång. Är osäker på längden för när hon hade mätt så tyckte hon det var konstigt att han skjutit iväg så mycket på längden och ville dubbelkolla. Hon sa att det var inte konstigt men ovanligt.. Och sist vi vägde så var han en liten bit ovanför kurvorna men nu var han inne på kurvorna igen så det var toppen.
Efter det fick vi träffa en tandsköterska som pratade lite om tandvård och Lukas fick en tandborste. Att lyssna på henne tyckte inte han var så viktigt utan han ville utforska det rummet också. Vilket slutade med att han fastnade bakom stolen och fick en bula i huvudet! Ha ha ha, min söta son har börjat med att krypa under allt han ser. Och han ger sig inte förrän han lyckas heller!

Nu är jag iallafall trött efter vattengympan så blir nog en kopp te och slappande i soffan!

Så här ser man ut när man har fått äta födelsedagstårta helt själv!



Spruta

I

dag är det dags för Lukas 1-årskontroll och då även en spruta. Får se hur arg han blir men som förrut så går det ju över på några sekunder. Ska även bli intressant att se hur mycket han väger och hur lång han har blivit.

Får se vad vi hittar på i övrigt. Blir nog en liten tur med bobben men det beror på hur kallt det är eftersom Lukas inte kan ha vantarna på sig när han åker bob. I övrigt måste jag ta fram dammsugaren då svärmor hade sina hundar här i helgen och det är rätt så mycket hundhår faktiskt. Och skurmoppen måste också åka fram för till min stora besvikelse så har hundarna pissat inne på två ställen! Blev inte glad när jag såg det och eftersom vi inte såg det på en gång så har det blivit en stor fläck i trägolvet som inte går bort. Soffan går bra att tvätta och även madrassen men golvet är det värre med. Som tur är så planerar vi att slipa golvet i sommar så då går den ju bort.


Men nu en kopp kaffe och en bit morotskaka!