Underbara möbler

Älskar barnmöbler och om jag skulle göra om Lukas rum idag vet jag exakt i vilken stil jag vill ha det. Och dessa möbler är så grymt fina och jag vill gärna ha alla!



Tänkte jag skulle testa min lycka och se om jag inte kan vinna en möber och det är Stina-Lee som anordnar tävlingen tillsammans med
millimini!

Vill även ni testa lyckan (men gör det helst inte för då är ju chansen större för mig, ha ha!) så gå in här!


Brrrrr

Just nu är det minus 27 grader ute och det är inte uppskattat kan jag säga. Men njuter av helgen gör vi ändå och vi har precis ätit lite äppelpaj med vaniljsås!

Igår var vi hos Evelina och Erik och fick väldans god smörgåstårta då Evelina fyllde år igår. Deras grannar
Sara och Bia var där med sin tjej Isa och hon och Lukas dansade järnet hela kvällen så dom var så svettiga och rosiga! Och en puss försökte Lukas ge Isa men jag tror inte hon uppskattade tungan, ha ha!

Blir nog en film i sängen så fort sonen har somnat men vilken film har jag ingen aning om!

Tävling!

Testar in lycka i denna tävling för Lukas skulle se grym ut i dessa byxor med sitt namn på! Vill även ni testa lyckan så går ni in hos Älskade hjärtegryn!


Snö, snö och åter snö

Men vet ni vad, jag klagar inte! Har hellre snöstorm tre gånger om än den hemska kylan som vi har haft.

Igår när vi kom hem så gick jag och Lukas ut och skottade och det tog endast en och en halv timme och Lukas älskade varenda sekund. Fick muta honom för att gå in och mutan bestod av ett bad!

Idag var det lika mycket snö när vi kom hem så efter middagen gick vi ut alla tre och skottade och passa på att leka lite! Lukas älskar verkligen att vara ute och jag tror inte att dom har fått vara ute på dagis när det har snöat så här mycket så han hade nog lite abstinens.

Imorgon är det äntligen fredag och jag vet att en tjej i mitt team bjuder på semlor imorgon så det ska bli gott!

Snöstorm

Idag har dom varnat för att snön ska komma och på vissa håll har dom utfärdat varningar. Tycker inte att det känns jobbigt med snön, hellre snöstorm fyra gånger om än den hemska kylan vi har haft.

Jag och Lukas får kanske gå ut och skotta imorgon när vi kommer hem från jobb och dagis för T är på öppet hus på skolan sin.

Så här såg det ut när vi kom tillbaka efter jullovet och man fick verkligen pulsa sig fram till huset. Kommer det se ut så imorgon när vi kommer hem? Troligen inte men vi får väl se....


Är det kallare söderut?

Alla har vi hört människor säga att -6 grader i tex Stockholm är mycket kallare än -6 grader i Kiruna men är det verkligen sant? Tydligen inte enligt en artikel i Aftonbladet idag. Enligt dom är det många som säger att det är pga luftfuktgheten som gör att det känns kallare men enligt metrologerna man pratat med är det bara en myt som inte stämmer. Det som gör att det känns kallare är att det kanske blåser lite mer ju närmare havet man kommer och det behöver inte blåsa mycket innan det känns genomkallt!



En annan anledning kan vara att norrlänningar är beredd på kylan och vet att man måste klä på sig och reagerar inte lika starkt på kylan då. Efter artikeln publicerats idag blev det nästan en anstormning av insändare och kommentarer som hävdar motsatsen.

Så stämmer det tror ni? Är det vekligen "kallare" söderut eller är sörlänningar helt enkelt lite vekare?


Varför ska helgen ta slut?

Som vanligt har helgen gått i superfart och man hinner knappt njuta så är den borta. Våran helg har bestått av nästan ingenting, vi har bara varit här hemma och myst på. Idag var det dags för veckohandling och det är så skönt att få veckans mat inhandlad på en enda dag. Slippa stå där och fundera på vad man ska äta.

Men idag bröt vi mot matsedeln då jag blev så himla sugen på pizza så vi tog fick sällskap av Erik och Evelina och drog till Dinos där vi åt supergod mat. Lukas fick oxfilé, beasås och pommes och han åt väldigt mycket + att han åt av min pizza. Det är inte ofta vi äter ute så det känns så lyxigt när vi väl gör det.

Lukas som just nu är i en revolt var lugn och duktig men så fort vi kom hem så var det något som han inte gillade så lite bråk blev det. Vi bråkar nog som mest när det gälle kläder just nu. Vi har en väldigt bestämt grabb och får han inte som han vill så blir han arg. Och än fast det är något han vill så kan han kämpa emot och vägra och ordet NEJ är en stor favorit just nu! Men det vänder väl någon gång får vi väl hoppas!

Mååål

Vi har lyssnat på hocky idag, Modo spelade och sjävklart är Lukas med och hejar! Han sitter och ropar heja, heja och när det blir mål hoppar han och slänger med armarna i luften och skriker måååååål. Vilken liten hockykille vi har va?

Dagen har förlöpt i lugnt tempo, sonen och T gick ut en sväng på förmiddagen men efter 5 minuter hör jag en gråtande pojke på bron. T var ute och sågade med motorsågen och det tyckte Lukas inte om så städningen fick vänta och jag klädde på mig och gick ut! Skönt var det och en tur med bobben fick det bli.

Vi tog och bakade en banankaka idag också, hade lite bananer som var gamla. Och det gör jag inte om kan jag säga, huva vad äckligt det var. Jag tror man måste älska bananer för att gilla kakan och det gör jag inte. Men nu har man ju provat iallafall.

Nu blir det nog någon film framför tv:n eller datorn!

Endast 1 dag kvar

Ska bli så skönt med helg och jag hoppas fredagen går fort! Dom senaste dagarna vi har hämtat sonen på dagis har han setat och lekt med samma sak. Fröknarna säger att så fort han kommer till deras avdelning springer han dit på en gång och vill leka. Det han vill ha är mekano i plast och trä! Vi har fått bära en arg kille från dagis för han vill stanna och skruva oh skruva och skruva!
Uppenbarligen tycker dom inte att det är sådant som man brukar leka med på småbarnsavdelningen för på hans avdelningen finns det inte men på dom andra finns det och han blir så himla glad när han får komma över enligt fröknarna!

Så nu är det letande efter mekano som gäller och jag söker om en galning. Är det någon som hittar så hör gärna av er!

4455-4814 Trämekano


Ny brevlåda!

Idag när vi kom hem stod det en låda på bron, vi väntade inget paket så vi förstod inte vad det kunde vara. Gick upp på bron och kollade och det var en brevlåda! Min första tanke var att någon har levererat den till fel person för det satt ingen lapp eller något alls på den.
Ja ja, gick och hämtade posten och insåg då vad som hänt! När jag öppnad luckan for hela brevlådan bakåt - den var lös! Hittade en lapp i lådan och det var någon som backat på brevlådan så den lossnat från bulltarna och gått sönder!

Oj, tänkte jag - vad fort någon har jobbat. Att man kan köra på en brevlåda kan hända den bästa så jag blev inte det minsta arg snarare förvånad att man hunnit hit med en ny brevlåda!

Vi gick in och plockade iordning lite saker för vi skulle in till grannen och fika då hon fyller 40 och då visade det sig att det var hennes mamma som råkat backa in i den! Sådant som händer, snart är man väl där själv säkert!


Detta är alltså vår nya brevlåda, nästan identiskt med den vi har men denna har runt tak istället för platt. Nästan lite snyggare faktiskt!

Supergott fika fick vi iallafall och Lukas var blyg först men efter ett tag släppte det och när vi skulle gå hem fick jag bära en skrikande pojke för han ville absolut inte följa med mig!


Lugn och ro

Lukas somnade tidigt för att vara han (halv åtta slockande han) så nu är det så lugnt och skönt här hemma. T är borta så jag har hela huset för mig själv och myser då i soffan med en kopp te.

Det har ju äntligen blivit lite varmare ute och det är underbart men på veckorna hinner man ju inte njuta av det eftersom det är så mörkt när vi kommer hem men på helgerna känner man att måste gå ut!


GRATTIS kusin Neo

Idag hälsar vi ett stort GRATTIS till kusin Neo som fyller 3år! Tänk vad fort tiden har gått, tyckte det var igår jag pratade med Ida och fick höra att killen var född och nu är han redan tre år gammal.

Paket kommer när vi träffas nästa gång men vi hoppas du får en toppendag idag!



Detta är det senaste kortet jag har på Neo och det är ifrån i julas när vi var uppe hos svärfar. Varför Lukas ser så skeptisk ut har jag ingen aning om!


Nu har julen dansats ut

Har varit på julgransplundring på jobbet och det var många barn där så det var skoj. Först var Lukas väldigt lugn men efter en stund släppte det, han hittade en kompis från dagis så det gjorde kanske att han kände sig bättre till mods.

Tomten kom och barnen fick fiska godispåsar och Lukas gick nästan fram och kramade tomten så honom blev han inte rädd för. Men när alla skulle dansa runt granen och sjunga, då såg Lukas ut som om han sett ett spöke! Ha ha, att man kan vara rädd för dans runt granen!

Efter det blev det som vanligt veckohandel så nu är man rustad för veckan. Trött är man för Lukas hade en jobbig natt och tyvärr somnade han i bilen från affären så att få honom i säng vid halv åtta kan vi nog glömma!


Arbetsveckan avklarad

Äntligen fredag och det är så skönt! Vi har precis tagit ut dom sista bullarna ur ugnen och jag längtar efter ett glas kall mjölk och en varm bulle, mumma!

Att baka med en Lukas bredvid sig är en utmaning och jag fick kavla ut degen någon extra gång eftersom det blev några hål i den under kavlandets gång! Men men, vill ju gärna att han är med och bakar och lär sig att vara i köket!


Lunchdate

Ibland är det riktigt härligt att få göra något roligt på veckorna och idag var en sådan dag. Hade en lunchdate med en kompis och vi gick på Waynes och åt lunch och det var riktigt gott. Men bäst var nog att få träffas och prata och prata och prata! Detta hoppas jag verkligen vi gör om igen snart!

Annars så har kylan kommit tillbaka igen och det är inte uppskattat kan jag säga. Jag avskyr verkligen kylan nu och jag vill ha lite varmare väder. Hoppas det blir lite bättre i helgen så vi kan var ute och leka men på söndag blir det nog julgransplundring på jobbet. Såg idag att det är ungefär 45 ungar anmälda så det lär bli livat!

nu blir det nog en kopp te eller varm choklad och sedan sängen!

Bokgalen

Lukas älskar verkligen böcker  och i julklapp köpte jag två Totte-böcker till honom och dom vill han läsa regelbundet och han vet vad som kommer på nästa sida när vi läser.

Denna gillar han skarpt och idag kan han verkligen känna igen sig för i boken på Totte en spruta och igår fick Lukas den andra sprutan mot svin-influensan och har ett plåster som han stolt visar upp!

totteochmalin.gif

Ska försöka samla alla Totte-böckerna men gillar även Emma-böckerna


Tomt på tid och ork

Har som hos många andra drabbats av bloggtorka och har varken tid eller lust att ens sitta vad datorn. Men vet att det kommer komma så bara att hålla ut.

På jobbet är det som vanligt, rött på köerna och stress, stress och åter stress!

En kompis på jobbet har sin sista vecka nu för i slutet av månaden är hennes bebis beräknad att komma men det dök inte upp någon Emma idag och nu har jag fått ett sms med bild på en väldans söt liten Viktor som fick komma till världen genom kejsarsnitt! Längtar tills jag får träffa både mamma och son!

Längtar som en tok efter helgen, vill bara slappa och städa!

Söndag

Söndagar innebär alltid en sorts ångest. Man vill helst inte till jobbet och till vardagen men man har ju inget val. Idag har det som vanligt varit kallt men vi styrde kosan mot stan och fixade en hjälm till sonen så han har en till dagis. Sedan tog vi även tag i veckohandlingen så nu har vi mat för veckan.

Visste inte riktigt vad vi skulle äta till middag men ett sms kom som räddaren i nöden. Vi fick äta middag hos underbara vänner och som vanligt så höll Lukas låda och satt inte still många sekunder.

Nu blir det I en annan del av Köping, älskar det programet!

Kalla lördag

Som vanligt så är det väldans kallt och jag avskyr verkligen kylan nu, vill ha VARMARE! Vi tog oss iallafall ut idag och gick en sväng till Erik och Evelina. Hem fick Lukas åka bob och han hade väldigt roligt, speciellt i backarna när det gick fort!
 
Och resten av dagen har ju spenderats inomhus och vi har inte gjort speciellt mycket men det är väl kanske det som helgerna är till för. Vi njuter iallafall av ledigheten och imorgon blir det en sväng till Birsta för vi måste inhandla en hjälm till sonen!

har även påbörjat fortsättningen av hallen så det blir målning och tapetsering ett tag framöver!

Isande kyla och skruttbil

Idag när vi vaknade visade termometern -31 och det tyckte jag inte om kan jag säga. Det är riktigt kallt i huset och jag hoppas verkligen värmen kommer snart. Och med värmen menar jag att det kan vara mellan -5 till -10 grader ute, mer behöver det inte vara.
Iallafall så hade motorvärmaren varit igång hela natten men trots det gillade inte bilen kylan och ville inte ens hosta imorse. Så snabba ryck, på med täckbyxor och bädda ner Lukas i barnvagnen och kila iväg till dagis. Bara man klär sig så är det inte så kallt. Planerade att åka bussen från dagiset men träffade min söta kollega
Linda på dagis och snäll som hon är så erbjöd hon plats åt oss i sin bil så vi slapp bussen!

T for och köpte en batteriladdare för vi vet att det är batteriet som gör att den inte startar när det är kallt. Nu har han laddat batteriet och för en stund sedan så startade bilen på första försöket! Så nu blir det bilen till jobbet imorgon och det är tur för jag måste en sväng på Biltema och lämna några saker åt min kära kusins man!

Singstar

Den bästa julklappen jag fick måste nog vara den från Lukas och T. Vi har inte köpt julklappar åt varandra på flera år utan vi gör något roligt tillsammans istället. Men i år blev jag överraskad och i mitt paket låg något som gjorde mig så ENORMT glad, nämligen en förpackning med Singstar (två mikrofoner och ett spel).
Dom flesta som känner mig vet hur mycket jag ÄLSKAR Singstar och jag kan sitta huuuuuur länge om helst. Så nu har jag äntligen mina egna mikrofoner och nu vill jag ha fler spel. Det finns så himla många roliga spel och några jag tycker väldigt mycket om är ju självklart Schlager och poplåtar.



Har dock en konkurrent när det gäller mikrofonerna. Lukas är helt galen i att sjunga och när syster var här på fest så gick en mikrofon sönder och då var hon så snäll att hon klippte av sladden och Lukas fick sig en egen mick! Så fort han hör sång på tv:n så springer han och hämtar micken och står och dansar och sjunger!  Får försöka filma och lägga ut.

Så kanske det är Singstar-spel man ska önska sig när man fyller år?


Dags för dagis

Imorgon är det dags för dagis igen för Lukas. Han har ju varit ledig nästan 3 veckor så han längtar nog dit rätt så rejält. Har packat ihop allting nu men vet att dom inte kommer att var ute eftersom det är så kallt utan dom leker nog inne hela dagen. Idag har vi haft mellan -24 till -29 och det är kallt tycker jag. Önskar att det kunde ha varit lite varmare så man kunde vara ute men tyvärr så har det varit innedagar.

nu blir det nog sängen snart men först en kopp te som värmer kroppen lite!

Ett härligt 2009

Året som har varit har varit en bra år, jag är nöjd med det som varit och ångrar ingenting. Visst kunde man ha gått ner några kilon i vikt, städat lite mer mm mm. Men i slutändan är jag nöjd med 2009 och jag hoppas att 2010 blir lika bra om inte bättre!

Vad kommer hända detta år då? Ja, det vet ingen utan det får tiden utvisa. Men en sak som händer är att både jag och sambon fyller 30år (usch vad tiden gått fort) och det ska väl firas?

Annars så har jag inget planerat för detta året utan man får se vad som händer. Och det är väl ganska härligt med ett oskrivet blad?

Det jag vet är att jag kommer få vara med min underbara familj och det gör mig lycklig!

Julledigheten i bilder

Julaftons morgon och Lukas har precis fått sin socka med paket och lite gotta i!



Vi var en hel del som firade tillsammans, 15st och tre stycken små barn var det som förgyllde hela julafton!

Lukas fick en hel del leksaker men musikgalningen som han är så är det kanske två klappar som var lite speciella. Jag och T hade köpt en gitarr åt honom och från moster Eva och kusinerna fick han ett trumset!

   

Tog en sväng upp till Borgafjäll och tittade på svärmors och hennes karls stuga och men huva vad kallt och blåsigt det var. Tog fjällvägen över till Klimpfjäll så Lukas fick träffa farfar sin. Även fastrarna var hemma och även farfars sambo såklart!
Även där dök tomten upp, pojkarna börjar nog tro att man får träffa tomten jämt!

   

Nyår firade vi hemma hos mamma och lillasyster och storasyster med sambo var där. Riktigt lugnt och härligt var det. Lukas ÄLSKADE efterrätten och åt två portioner!



När man är borta så blir sovrutiner svåra att hålla på och jag tror inte att en enda dag har varit riktigt bra för Lukas. Så eftersom han sovit länge på morgonen och somnade i bilen en sväng så fick han uppleva tolvslaget! Som tur är har vi världens gladaste pojke som skrattade tills han somnade!



Fler bilder kommer nog komma men detta får räcka för nu!


Tillbaka till vardagen

Igår åkte vi tillbaka till stan och visst är det härligt att vara tillbaka men jag ÄLSKAR verkligen att åka hem till Dorotea och få träffa alla. Tyvärr han jag inte att umgås med alla jag ville och jag måste göra tid för några personer när jag åker hem nästa gång.

Har självklart massor av bilder av jul och nyår men orkar inte ta itu med att ladda upp dom ikväll utan det får bli i morgon jag gör det. Jobbar som vanligt imorgon och T och Lukas myser själva här hemma.

Så uppdatering kommer imorgon!