Lukas första spruta

Idag var det dags för Lukas första spruta. Var lite osäker på hur han skulle reagera men det gick finfint. Han märkte självklart att han fick den men det kom inte många tårar och han sa inte ifrån med några höga ljud. Blev förvånad faktiskt, trodde att han skulle skrika ordentligt! Han fick ett litet plåster som ett minne av denna erfarenhet.Vi var även en sväng hos fotografen och tog kort. Har ju skjutit på detta väldigt länge men tog tag i det nu så snart är vi med i tidningen. Hade bestämt oss för att inte ta några ataljekort för det skulle bli så dyrt men när vi hade tagit kortet så sa T att han ville ha ett för han tyckte det blev så fint och vi har ju faktiskt inte ett kort på oss tillsammans. Så då fick det bli så!killen börjar bli väldigt stadig i nacken och gillar väldigt mycket att få stå upp och även sitta. Men man blir ju ganska trött i ryggen då han nu väger 6710g och gillar att röra sig mycket. Men värre lär det bli, han blir ju bara tyngre och tyngre!

Helgen är över

Ännu en helg är över men jag måste säga att man inte riktigt tänker på att det är jobbig måndag imorgon med tanke på att både jag och T är hemma.
Vi har tapetserat klart och nu är det bara städning kvar, måste köpa golv också men får se när vi tar oss råd till det. Man vill ju jämna ut kostnaderna så det inte blir så dyrt på en gång.

I helgen har vi varit och Erik och Evelina. Dom hade besök hemifrån och från stockholm så vi var där och pratade och hade det mysigt och sjöng lite till två trubadurer. Den ena var en kille som heter Ingemar och han har en liten dotter som heter Wilma och hon är 5 månader. Han sa att Lukas nästan är lika stor som henne! Får väl se om 2 veckor för då kommer vi få se henne.

I nästan en vecka nu har Lukas somnat runt 22-23. Jag går inte runt med honom utan han får sitta i mitt knä tills han somnar och då har jag lagt in honom. Han vaknar då till 2 gånger men ger man honom nappen och rör honom på huvudet så somnar han om. Och vaknar gör han först vid ca 3 då han vill äta! Snacka om underbart och jag hoppas det håller i sig. Inatt vaknade han inte förrän vid halv 6 och ville ha mat, snacka om att man vart förvånad.
Det är även skönt att han sover i sin egen säng. Han brukar faktiskt så ligga kvar i vår säng efter jag har matat honom men från början sover han i sin säng.

Nä, ska nog ta en kopp te och se på tv nu!

tapetsering

håller för fullt på att tapetsera och man hinner inte lika mycket nu när man har en Lukas. Konstigt va?
Det är hallen mot vårt sovrum som ska fixas till och det kommer bli snyggt!

Strålande väder ute och jag vill sooooola men hinner inte det. Kanske ska ta till lite brun utan sol?

ska tapetsera lite mer nu, får se hur långt vi kommer

Lukas säger Hej!

Testar att lägga in en film på Lukas, hoppas det funkar!


Midsommar

Midsommarhelgen är över och det är nu tomt i huset. Helgen har spenderats med svägerskan och hennes sambo och sötaste son Neo, svärfar med sambo och ytterliggare en svägerska med sin sambo.

Har varit roligt att alla har varit här och tycker det blir nästan öde i huset när alla har åkt. Vi har inte gjort något speciellt i helgen utan varit här hemma och spelat kubb, ätit mat och umgåtts. Men det är väl det som är det viktigaste och det roligaste?

Har tagit några bilder som jag ska lägga ut senare.

Just nu ligger Lukas och sover bredvid mig, får se hur länge det håller i sig. Och även T ligger och sover, detta är ju hans första riktiga semester dag och han måste väl få njuta av den. Men tycker han kan kliva upp snart, han har ju faktiskt 8 veckors ledigt nu så han hinner sova!

Gett upp hoppet

Lukas är även idag klädd för att heja fram Sverige till en vinst men hittils ser det inte bra ut så Lukas har gett upp och så här ligger han just nu.

 ja vad kan man säga. Jag håller nog med honom
Undrar vad han drömmer eftersom han ler?

Sommarlov

Idag var jag och Lukas med T på hans jobb. Det var sista dagen så nu har han fått sommarlov/semester och kommer nu vara hemma i över 8 veckor. Känns verkligen som ett lyx, hur många får ha pappan hemma så länge ? Det är en stor fördel med att vara tillsammans med en lärare.

Tog en sväng förbi affärerna och handlade lite för helgen, och då var ju systembolaget det viktiga tyckte en viss person. Själv så avstår man ju fortfarande från alkoholhaltiga drycker. Vi fick frågan om alkohol när vi hade mammagruppen och man såg på barnmorskan att hon blev chockad när en tjej sa att hon dricker sitt glas vin varje fredag och lördag. Livsmedelsverket har ju kommit fram till att det är helt okej så då tyckte hon varför inte? Själv så tycker jag att jag kan lika gärna klara mig utan, jag har inget behov av att dricka något än. Och skulle jag vilja dricka nu så kommer jag antingen pumpa eller ge Lukas ersättning. Men jag tycker inte att dom som tar sig ett glas vi gör något fel, absolut inte. Det är upp till var och en hur man vill göra!


Smart grej

Lukas har några bodys som håller på att vara för små. Inte på det sättet att dom är för små egentligen utan dom blir för korta. Tycker att det är tråkigt att sluta använda dom då det egentligen är rätt storlek. Hittade då denna förlängare som faktiskt är rätt smart. Funderar på att beställa eller se om det finns i butik här i stan.

Dessa finns på
www.onetex.se och kostar 70kr för 4-pack.

Härligt med helg

Igår fick vi besök av Gunnar och Monica och dom har sovit över här inatt. Dom for iväg med sina motorcyklar för en liten stund sedan så nu är det bara vi här igen. Lukas har faktiskt precis sovit en liten stund i barnvagnen och liggar nu i babygymmet. Han har rätta kläderna för idag och håller på att ladda för kvällens match! Undrar hur det går?


Mer om helgen

Fick ju även träffa svägerskan och Lukas kusin Neo. Sist vi träffade Neo var när Lukas var 3 veckor gammal och då var Neo inte så försiktig med honom men nu var det helt annorlunda. Visst, man kan inte lämna dom men Ne var oftast väldigt försiktig och ville smeka kinden och lägga huvudet mot honom.

Idag har vi varit på vårdcentralen och det var mig det gällde. Dom vill att man svarar på några frågor så dom kan fånga upp om man drabbas av depression. Gick rätt så fort och sedan så vägde och mätte vi Lukas. Det är en stor grabb vi har, han vägde 6100g och är 60cm lång.

ska skriva lite om hans utveckling lite senare

Regn, regn, regn

Igår och idag så har regnet öst ner. Igår blixtrade och dundrade det och jag tycker det är så himla mysigt. Nackdelen är att man inte kan gå ut utan måste sitta inne.

Var så trött nu på förmiddagen så jag och Lukas gick och la oss i sängen och vips så hade över 2 timmar gått. Det var väldigt skönt att få sova iallafall.

I helgen var vi hem till Dorotea och det var härligt. Länge sedan sist och första gången för Lukas. Vi träffade min moster Ingrid med familj och mina kusiner Bea och Brittis med familjer. Brittis ska ha en liten i september så det var roligt att få se magen. Saknar på sätt och vis min egen bebismage men är glad att Lukas är här.

oj, nu skriker Lukas. Bäst att hämta upp honom. Skriver mer om helgen lite senare

Oj vad tiden går

tycker jag nyss skrev ett inlägg men det var ju flera dagar sedan. Det har varit strålande väder varje dag och det är drygt. Vill inte ha Lukas ute i värmen och eftersom han inte sover själv så kan inte jag heller vara ute. Tog dock en promenad så lite sol har jag fått iallafall.

Tack för hälsningen Jessika, hoppas du och Aron har det bra.

Håller på att packa för fullt, i eftermiddag åker vi hem till Dorotea. Ska även en sväng till T och hans jobb. Ska visa upp Lukas och han ska visst få en present.