snyggt OCH gott

hittade den är "kryddan". Ganska fränt att ha smaksatt socker och snygga burkar också. Skulle vilja ha en av varje för att få prova. Hittar hur mycket roligt som helst på http://www.inreda.com/ och jag skulle kunna choppa hela dagen!

image120
Jamie Olivers Chocolate and Coffee Bean Sugar, Kvarn med Choklad- och kaffesocker
Smaksatt socker är perfekt för att ge desserten en läcker touch. Använd för att smaksätta till exempel frukt, glass och grädde. Mal några varv över en mjuk kaka eller muffins för en smakrik sockertopping, vrid några varv över en kopp varm choklad eller caffe latte.

Chocolate and Coffee Bean Sugar är perfekt till alla desserter! Ingredienser: 59% socker, 21% chokladflingor, 20% kaffebönor.

ensam hemma

det är faktiskt skönt att få vara helt ensam ibland. Idag har jag hunnit städa och plocka och lite annat smått och gott.
Ted är och campar med sin klass och kommer hem imorgon så det blir inte länge jag måste var ensam.

jag tänkte lägga ut lite bilder från helgens kräftskiva men jag hittar inte kabel till kameran. Måste leta lite bättre och jag lägger ut dom sen, tillsammans med en lite kortfattad sammanfattning av helgen.

nä, ska nog ta och fixa till lite lunch till imorgon. Blir nog kokt kyckling med couscous. Mums mums!

helgen är över

och det har varit en toppenhelg. Det har varit mycket folk hemma men det har inte gjort något för jag ÄLSKAR när det är folk och hälsar på.
På lördagen var vi ut och skulle bada men det stormade nästan. Vi åt lunch och några spelade beach-volley men sedan får vi hem pga stormen.

sedan var det kräftor på kvällen och jädrar vad gott det var. Skulle kunna äta det mycket oftare men det är väl tjusningen med kräftor dvs att man inte äter det så ofta.

sedan blev det skoj hela kvällen och en hel del sjungande. Både till gitarr (tack benny och jens) och till sing-star. Ha ha, älskar karaoke så sing-star var skiiiiit-skoj.

nä, måste jobba men jag lägger ut kort ikväll.

i´ll be back...

Äntligen fredag!

känns härligt, och jag behöver inte sitta så mycket i telefon i dag för jag har utbildning.

Igår träffade vi en kompis vi inte sett på säkert 2 år och han har gjort en magoperation och man kände inte igen honom nu. Snacka om skillnad, inte bara utseendemässigt utan även kvalitetsmässigt. Strongt gjort!

ska bli roligt med fest i morgon också, igår ringde det en person som ville komma och självklart får han det. Hoppas han har gitarren med sig så kan han och svågern spela och sjunga. Ingen fest är dåligt om man har några trubadurer.

måste dock handla lite mer saker så det gör jag idag efter jobbet. Och så är det en massa saker som ska fixas och donas. Men det är inga problem.

Håller dock tummarna för vädret imorgon. Vill ha fint väder så vi kan hitta på något roligt på dagen!

i´ll be back...

Kräftor!

ikväll ska jag och ted åka till Ica Maxi och handla. Dom har premiär idag så risken finns att det kan vara mycket folk men det bryr vi oss inte om.

Vi ska shoppa kräftor för i helgen blir det kräftskiva. Längtar redan, jag har inte ätit kräftor på säker 2 år så det är dags.
image119

Blir nog lite roliga grejer till också men det får gästerna se när dom kommer, vill ju inte avslöja för mycket.

Buzzador

För ett bra tag sedan anmälde jag mig Buzzador, som är Sveriges första och enda mun-till-mun marknadsföringsportal.

Man får en produkt som man ska pröva och bjuda sina vänner på och sedan ska man rapportera till Buzzador vad man har tyckt och tänkt.

Idag fick jag mitt första kampanj-mail. Det jag ska få testa är Extra Cool pro från Wrigley´s!

Jag får ett paket innehållande:
  • 4 st påsar Strong Mint
  • 4 st påsar Lemon Mint
  • 4 st påsar Eucalyptus Menthol
  • Buzzador Informationsfolder

image116image117image118
Så nu är det bara att invänta paketet och sedan få smaka!

Vill du bli en
Buzzador?


datorfri helg

har faktiskt inte ens startat datorn i helgen, har dels inte haft tid och dels inte haft lust. Känns som en hel helg har gått utan att man har hunnit göra något.
Har börjat torka av fönstren så dom ska väl vara helt klara snart.  ÄNTLIGEN säger jag bara!

i lördags blev det dragracing. Inte direkt det roligaste jag varit på men men, ibland måste man härda ut! I går blev det först marknad och sedan blev det och det var härligt. Har inte varit och badat på 3 veckor tror jg så det var superhärligt.

Idag har ted (äntligen) börjat jobba. Stackarn, hans korta (endast 9 veckor långt) sommarlov är slut.

får se om jag hinner lägga ut lite bilder från helgen ikväll

i´ll be back...

ja visst ja, det blir ju kräftskiva i helgen. Mumma!

Äntligen fredag

och det är sååååå underbart. Det första jag ska göra när jag kommer hem är nog att SOVA! jag längtar hem till sängen. Igår somnade jag mellan 19 och 20 men kunde ändå bara gå och lägga mig sen på kvällen. Och när det är så tråkigt väder som det är så får man ju knappast någon lust att vara pigg.

Fattar inte varför det inte kan vara lite sol när man är ledig? nä, sol när man jobbar och regn när man är ledig.

jaja, i helgen blir det marknad iallfall. Älskar att gå på marknad. Jag köper väldigt sällan något men det är så mysigt att gå runt och titta.

har bestämt mig för hur jag ska göra om i sovrummet. Svårt att förklara men jag ska försöka hitta en bild och visa. Förhoppningsvis under dagen.

igår blev det musik

igår när jag satt i bilen på väg hem ringde ted och sa att vi skulle åka in till sundsvall och gå på konsert.  Jaha, undrar vilket dåligt band det var.

Till min stora förvåning var det faktiskt ett världskänt band, nämligen TOTO! ha ha, dom har jag inte lyssnat på sedan jag gick i högstadiet men det var riktigt roligt att höra tex Africa. Vilken klassiker.

image115

Och ännu bättre är att det var gratis! vi har några kompisar som jobbar på en friskola företaget som står bakom den skolan bjöd dom som ville på konsert. Och eftersom någon hade avbokat fanns två biljetter till övers så då ringde dom oss. Tack jenny och mange!

sitter på jobbet som vanligt, nya chefen ska nog sitta och medlyssna med oss idag. känns lite jobbigt och nervöst men det är väl bara att härda ut.

i´ll be back...

Nu är det verkligen sålt!

känns skönt att det gick så fort  och så smidigt. Hade dock ingen aning om att det skulle vara så eftertraktat.

men det är med budgivning är svårt så vi körde inte så hårt på det. Vi fick det vi ville ha och om det är för lite vet vi inte och vi mår nog bäst av att inte veta det heller. Varför gräma sig över det? Den summan vi får är helt okej, ingen fantasi-summa men en slant på banken blir det.

vi får väl se när dom tänker plocka ner det. Dom trodde kanske att dom skulle ta ner plasten i år men att dom tar stommen nästa år. Spelar ingen roll för oss egentligen. Bara affären blir av så får dom ta ner det när dom vill.

ja ja, nu ska jag jobbar lite innan det är dags för lunch.

i´ll be back...

växthuset är sålt!

klockan 07.20 i morse ringde det en gubbe som var intresserad av växthuset. Han kommer från Boden men han ville köpa växthuset osett!
Så nu vet vi att vi får det sålt iallafall.

Men vi vill ju självklart få så mycket som möjligt för det så vi får se vad dom andra intressenterna säger. Det är ju en som ska komma och kolla på det idag och har han åkt ändå från Östersund måste han få chansen att bestäma sig först. Även dom första som var och kollade måste få sin chans, det är inte mer än rättvist.

spännande, spännande - hoppas nu bara att det går smidigt och att vi får mycket mycket pengar! ha ha ha

har precis kommit till jobbet och ska kanske jobba lite - men har faktiskt ingen lust för idag är det toppenväder igen. Så jädra typiskt.

men men, thats life!

Växthuset är eftertraktat

ifrån att vi la ut det på blocket igår fram tills nu är det säker 15 personer som hört av sig och har frågor. Trodde inte att det var så många som var intresserade av ett växthus!
Hoppas nu bara att vi får det sålt och gärna till så mycket pengar som möjligt!

hi hi, ska bli skönt att få lägga dom tusenlapparna på ett sparkonto.

nu var det en som ringde som vill komma och titta på det imorgon bitti så där försvann Teds sovmorgon, ha ha ha!

nä, ska ner och elda så jag kan ta mig en dusch!

visning av växthuset

det tog inte lång tid förrän det ringde en spekulant på växthuset och två timmar senare kom dom och tittade på det. Hoppas, hoppas, hoppas att dom vill ha det. Det svåra är vad man ska begära för det, finns inte så många till salu så vi har inte fått någon pris-idé. Men men, vi får väl säga något och se om dom hakar på.

Igår blev det film och vi såg Pirates of the Caribbean, en bra film men lite konstig ibland. Men pga strul med texten var det lite svårt att hänga med  så man missade lite grann. Men en bra film och jag vill nog se om dom andra två filmerna.

sitter på jobbet som vanligt, jag vill verkligen inte vara här utan jag vill vara hemma och sova. Jag är så sjukt trött nu och skulle lätt kunna sova hela dagen om jag fick.

men men, bara att jobba vidare och kämpa på!

Växthus till Salu

image114
nu har vi lagt ut växthuset till salu, så känner ni någon som behöver ett växthus så passa på! ja, det är på 300kvm men det är väl inte så farligt.

det hann ligga ute på blocket i ca 2 timmar så fick vi det första samtalet men tyvärr dog telefonen och vi har inte pratat med personen än. har vi tur vill dom ha det men det är ju bara att vänta och se.

har inte gort så speciellt mycket i helgen. Har varit arg för att det inte har varit någon sol. Hur kan det vara sol hela veckan men så fort man blir ledig så kommer regnet. Blääää!
var in en sväng och kollade på drakbåtsfestivalen och på kvällen var vi in på öltältet. Men jag och Ewe åkte hem vid halv tolv och så fick jag åka och hämta ted och erik vid 3 på natten. Härligt pigg man var då!

har precis ätit och har en kladdkaka i ugnen, ska bli gott gott!

ska nog se Pirates of the Caribbean - 3, hoppas den är bra men det återstår väl att se

målafärg och tapeter!

image109
jag älskar att surfa omkring på nätet och få ideér om hur jag vill måla och tapetsera hemma. Har faktiskt hittat några roliga sidor. En sida jag hittade är Nordsjö färg, där finns det mycket roligt att göra. Tex så kan man färgsätta ett rum. Dvs är din matta vinröd så målar du den vinröd och då kan man få en bild av hur tex det skulle se ut med en röd fondvägg i det rummet.
Smart tycker jag!

Dom har även schabloner som man får skriva ut, helt gratis. Visst, kanske inte dom snyggaste men dom var okej och man kan få många ideér.

image111  image112  image113



inredning

inredning är något jag ÄLSKAR men jag avskyr när det är dyrt. Jag hittar ofta saker jag gillar som kostar multum men envis som jag är så söker jag reda på budget-alternativ. Dock hittade jag inte det denna gång så då erbjöd dig min kära sambo att tillverka dom åt mig. Tack Tack!
image106
originalet kommer från EM och kostar 2995kr. Riktigt snyggt men på tok för dyrt. Funderar på att sätta någon ljusslinga bakom den så den funkar som en lampa oxå men det kanske inte funkar med kläderna?
jaja, får se när den är på plats. Det är ju ett tag kvar tills vi ska renovera hallen så jag har tid att fundera på det.

missade igår

missade visst att blogga igår. Igår borde det ha varit olagligt att jobba. Knappt ett enda moln på himlen och så måste man sitta inne vid skrivbordet. Det är nästan så jag ångrar att jag flyttade till ett skrivbord med fönster - har ingen lust att se solen.

men då är det bättre idag. dimma så tät att man knappt såg något när man körde bilen imorse. Yes yes, ingen sol på min arbetstid inte!

ikväll får vi nog sällskap igen, Gunnar kommer med motorcykeln och ska möta Monica så då passar han på att övernatta hos oss. Bara trevligt med sällskap!

men jag känner mig stressad över trädgårnd. Det är så himlans mycket som måste göras. Eller egentligen MÅSTE det inte göras men jag vill att det ska vara snyggt.
Vi försöker sälja ett växthus också. Vi har inget behov av det just nu och än fast vi kanske vill starta eget företag om några år kan man inte låta huset bara stå där. Nä, vi hoppas på att någon vill köpa det men har ingen som helst aning om vad vi kan ta för det. Hoppas vi får några tusenlappar iallfall och dom kommer troligen gå till husrenoveringen.

ska nog ta och jobba lite igen, än fast det är ubertråkigt!

Underbara sol

     

idag har solen lyst och det har varit riktigt varmt! dagen spenderade vi ute vid havet och har legat på klipporna och blivit brun! finns det något bättre sätt att spendera en söndag på?
Hade aldrig varit ute på Spikarna (som det kallas) och det var hur fint som helst. När man kom ut det kändes det som om man kom till en gammal fiskeby. Tänk va lyxigt om man fick ha en liten stuga där ute, ännu en dröm att lägga på högen


vi såg två filmer hemma hos Jenny i fredags, först Azumi och sedan Music and Lyrics. Azumi är en japansk film som är en blandning av komedi och Matrix. Det var faktiskt bra, ingen film som jag hade valt själv så det var faktiskt roligt.
Music and Lyrics var helt underbar, men det är alla sådana filmer. Riktigt rolig så den kan jag tipsa er att se.

och snacka om att jag blev imponerad av hennes hus! dom köpte det för ca 3 år sedan och det var ett renoveringsobjekt. Dom är inte klara men har gjort mycket. Dom älskar och se film och deras tv-rum är gjort för film. Dom har en bioduk på väggen och världens skönaste soffa. Vi hade det toppen helt enkelt!
Var inte hemma förrän 12 på natten och då var huset tomt när jag kom hem. Men hade inte så svårt att lista ut var sambon var. Han var hos Erik och Evelina, eller egentligen satt dom hos deras nya grannar.

Jättetrevliga grannar har dom fått och det måste vara jätteroligt att få grannar i samma ålder. Det saknar vi faktiskt. Och dom hade också renoverat sitt hus (jättesnyggt). Börjar känna mig stressad nästan! nä, skämtar bara. det får ta den tid det tar för oss.

i lördags var vi på dans här i matfors. Tyvärr var den en dans som var så smockad att det gick inte att dansa. Det fanns inte heller något öltält så man hade inget annat att göra än att sitta där vid dansen. Och till råga på allt så kostade det 130kr att gå in! jag tror inte att jag går dit igen!

i´ll be back!


 


trött, trött, trött

jag är konstant trött och jag fattar inte varför. Jag skulle lätt kunna somna vid skrivbordet här och nu och jag ville. Igår blev det film så då somnade jag inte så tidigt.
Vi såg Die Hard 4.0, och det var en riktigt bra film. Mycket action hela tiden, men det är väl som Die Hard brukar vara.

Ikväll blir det film igen. Ska åka hem till en arbetskompis och se på film. Vi är sju tjejer som ska äta kina-mat och sedan se film. Blir nog kärlekskomedin Music and Lyrics. jag tycker om kärlekskomedier så det blir nog super.

Sen när jag kommer hem blir det nog sängen på en gång. snark snark och för första gången på väldigt länge så ska jag nog inte ställa väckarklockan. Jag behöver sova faktiskt.

jobbet kallar, i´ll be back...

mitt i veckan

och nu kan man börja räkna ner. Längtar otroligt mycket efter helgen, ska bli riktigt skönt att få vila lite.

Hade besök igår av moster med familj. Då fick man gå en till husesyn! Får väl se om vi har några växter kvar när jag kommer hem för dom skulle nog plocka både skott och träd!
ha ha, nä det är bara bra om dom vill ta skott och annat. Mycket kommer vi ta bort när vi rensar så det kommer ju förstöras ändå.

igår var jag ut och åt hallon, solmogna goda hallon. Mumma! Gick en runda med gästerna igår och provsmakade allt.
Hallon, körsbör, svart vinbär, röda vinbär, krusbär, jordgubbar och även druvor. Några druvor har ju blivit blåa så dom går att äta men vi provsmakade även dom gröna och ajaj vad det nöp i kinderna. Det är nog det suraste jag har ätit någon gång.

men idag när jag kommer hem har dom åkt vidare, det blev bara en kväll dom övernatta. Dom skulle visst en sväng på IKEA idag igen.

i´ll be back...