Tillbaks i stan

Påsken är nu över och vi är tillbaka i Matfors och det är självklart skönt att vara hemma igen. Hade en massa syskon som var hemma över påsk och det är alltid lika underbart att få träffa familjen och bara slappa och mysa.

Lika roligt var det att få träffa svägerskan med familj och fy vad lilltjejen växer fort, hoppas dom kommer ner till oss nästa helg så vi får umgås lite mer!

Just nu är vi ute all tid vi kan, har en ENORM mängd med gräsmattor som måste krattas och en hel del annat som måste fixas men ska försöka hinna lägga ut lite bilder från veckan som gått!


Blöjfri

Man har haft många tankar kring potträning och att få sonen blöjfri. Vi hade ju tänkt att han skulle vara blöjfri efter sommaren men det tyckte inte Lukas själv och det är ju faktiskt han som måste få bestämma.

Helt plötsligt sa han att han ville inte ha blöja och då var det bara att lyssna på honom. Visst var det lite nervöst ibland att sätta honom i bilen och köra in till stan. Så roligt är det inte att få bilstolen nerkissad men någon sådan olycka har inte hänt än.

För 3 veckor sedan sa han även att han inte ville ha blöja på natten. Han har varit torr på natten i flera, flera veckor men man har inte riktigt vågat och han har inte velat själv men till slut så prövade vi och det gick toppen! På dessa veckor har han kissat i sängen 2 gånger och det är ju ingenting tycker jag. Han är så himla duktig våran Lukas!


Walter 5 månaderWalter blev 5 månader gammal förra veckan och oj vad fort tiden går. Var såklart och vägde honom och vågen visar 9650 gram och längden var 68,5cm. Mycket att älska!

Han är så himla duktig och snäll våran pojke, han tycker om att sitta och titta på oss och storebror. Han har blivit väldigt duktig på att sitta själv och favoriten just nu är nog fötterna för han ÄLSKAR att tugga på stortån!

Många som träffar honom säger att det är nog den gladaste bebis dom träffat och jag måste hålla med. Lukas var inte alls lika "glad" som Walter är och det är extremt sällan som vi får höra honom gråta.

Mat är dock ingen favorit, så fort han får något i munnen (gröt eller potatis) så beter han sig som att han ska kräkas. Här gillar man mammas mat helt enkelt!


inte sämre med begagnat

Tycker om att gå i secondhand-butiker, är dock kräsen och köper inte ofta något men tycker om att gå runt och strosa och titta. Har under sista veckan varit i en handfull butiker här i stan, inte för att jag är ute efter något speciellt men det är som sagt skoj att titta.

Av en händelse körde jag förbi en butik och gick då in i den och oj vilka priser. Prio 1 heter butiken och det handlar om att stoppa utanförskap. Är inte hundra men tror att det handlar om människor som på något vis är "utanför" samhället och på väg tillbaka och dom jobbar där.

Har länge varit ute efter en stekpanna att steka pannkakor i, hatar att steka pannkakor - beror kanske på att jag inte är så förtjust i dom men det är så svårt med vanliga stekpannor. Vill helst ha i gjutjärn men dom är ganska dyra på affär, minst 300kr kostar dom. Hittade på denna butik en panna för 30kr! Ganska oslagbart pris!Hittade även denna söta nalle som är en kakburk, den fick följa med hem och tanken är att den ska fyllas med skorpor men Lukas tycker att den ska fyllas med godis - undrar vem som vinner? Som synes så har vi tagit in påskris så vi hinner njuta av det innan vi åker hemöver mot Dorotea över påsk!


Grattis Ted

Idag säger vi grattis till gubben i huset som fyller år! Det blev frukost på sängen och vi har även hunnit med smörgåstårta och senare blir det faktiskt cupcakes istället för tårta!

Solen lyser men tyvärr stormar det så vi håller oss inne och myser idag!
Litet "kalas" för Lukas

Vi har ju inte haft något kalas för Lukas, dels för att han är för liten och dels för att två av dom tre han ville bjuda är utomlands så det hade blivit så litet kalas. Vi vet dock att vissa kommer ju alltid och hälsar på oavsett om man har kalas eller inte så några av våra bästa vänner kom och åt middag hos oss och firade Lukas.Det var Mange, Jenny, Alexander och Matilda och Erik, Evelina och Amalia som var hos oss. Fullt hus var det men helt underbart är det. Lukas och Alexander leker så himla bra tillsammans och det är så skoj att se och Amalia och Matilda är lika gamla (skiljer 16 dagar).Än fast det inte var något kalas vill man ju hitta på något speciellt så vi hade gjort skattjakt. Gjorde skattkartor och sedan fick grabbarna ut och leta. Dock fick man ju hjälpa dom för det är ju inte alltid så lätt och så vill man ju att alla ska få vara med lika mycket och då måste man styra dom lite.