oj, vad tiden går fort

vi gick ut för att plantera ut tomaterna, gurkorna och melonerna och vips så hade 3,5 timmar gått! Fattar inte att tiden kan gå så himlans fort. Men det känns i rygg och fötter, det kan jag lova.

har rensat klart en odlingslåda så imorgon sår vi fler grönsaker. Måste köpa duk så dom skyddas också.

nä, bäst att man hoppar i säng. Måste få sin skönhetssömn.

På fredag är det dags för fest med jobbet igen. Den årliga sommarfesten, festen som alla väntar på och som alla släpper lös på. Ska bli skoj och denna gång ska jag inte vara nykter utan det ska drickas lite vin och cider

nä, godnatt

i´ll be back...

Dripp Dropp Dripp Dropp

regn, regn, regn - att det kan regna så mycket. Men det behövs iochförsig.

Tjoho, vi har hittat den försvunna husnyckeln. Den låg i Teds jacka som hängde kvar på espan. Men tyvärr är växthusnyckeln fortfarande borta. Ted tänkte att den kanske hamnat i någons påse och följt med dom hem.

Har den det?

jag ska nog försöka mig på att ändra utseendet på bloggen lite. Jag avskyr som den ser ut nu.
hmmmmm, får ta mig en funderare på vad jag vill ha.

i´ll be back...


ZzZzZzZzZz.............

jag är så trött att jag skulle kunna somna vid skrivbordet. Måste få sova!

helgen har varit bra, det var riktigt trevlig med besök. Vi var ute på stan hela lördagen och sedan blev det grillfest. Jag åkte och hämta ted vid 21.50 och sedan åkte vi tillbaka till grillfesten och spelade kubb!

Vi for på krogen på kvällen, tyvärr på ett ställe som inte är så roligt men pga någon i gruppen (nej ted, vi tycker inte att du var för full) kom vi inte in på Coppers och sedan var några för unga för ett annat ställe, även känt som Klamydiagrottan!

blev Birsta på söndagen och sedan åkte gänget hem. 

Och på kvällen sedan rullade två motorcyklar in på gården och Gunnar och Monica övernattade hos oss för att idag dra vidare mot Stockholm.

oj, nu nickar jag snart till!

ja visst ja, EFTERLYSNING: vi saknar 2 nyckar. 1 husnyckel med larmdosa och nyckelknippan (med 2 nycklar på)till växthuset. dom är helt borta och vi har ingen som helst aning som vart dom är.

nä, ikväll har vi bestämt att NU MÅSTE VI PLANTERA UT GRÖNSAKERNA! men helst vill jag gå och lägga mig i sängen när jag kommer hem.

godnatt!


Fredag morgon!

och på kontoret finns det många slagna själar! vi var ju ute med båten igår, i 4 timmar var vi ute.
Vi åt jättegodmat med räkbuffé, det bjöds på rätt så mycket dricka. Tur att man var nykter, hur skulle man ha orkat upp idag annars? Det syns på många kollegor att det dunkar i huvudena på dom, Ha ha ha ha!

nä, jag körde igår så därför mår man bra. Men nästa fredag däremot! Då är det sommarfest med jobbet och då jävlar!

usch, vill sluta jobba och åka hem och sova. Jag dumpade ted på tågstation idag, han for på skolresa med sin klass. Men det blir en kort en för i morgon är han tillbaka.

oj, redan fika.

i´ll be back...

Skepp O´hoj landkrabbor!

image71

idag efter jobbet ska vi ut och åka båt! Det är företaget som bjuder på en båtresa och 3-rättersmiddag. Ska bli himlans skoj och man får hoppas på fint väder! Båten vi ska åka med har en utomhus-bar så det ska bli skoj å se hur det är. kanske man ska spendera sommaren där?

ska bli skoj att få se skärgårn runt Sundsvall iallafall!
Här är en till bild av båten vi ska åka med!
image73

Vuxenpoäng!

ja, nu har jag oxå gjort detta test. Den har gått som en löpeld på jobbet så jag testar jag med!

Vuxenpoäng.com - Hur vuxen är du egentligen?

Din vuxenpoäng är: 21.1


Din ålder borde vara 39.6 enligt Sveriges Vuxenpoängsstyrelse
För att se ditt poäng senare, spara
den här länken


Ojdå, ditt test visar att du måste tagga ner lite. Du är lite för mogen för din ålder. Kanske dags att sluta använda ICA-kortet eller sälja bilen? eller varför inte beställa en resa till Kos?
 
Tips på saker att göra för att få mindre poäng
  • Börja drick öl.
  • Åk till Hultsfred, dvs festivalen, inte staden.
  • Flytta ihop med några kompisar.
  • Ge dina krukväxter till grannen.
  • Sälj din bil, det är omiljövänligt.
--------------------------------------------------------------------
Testa du med? http://www.vuxenpoang.com/

Usch för vädret!

det är så fint väder när man åker till jobbet och hela dagen när man tittar ut genom fönstret. MEN så fort som klockan närmar sig kväll försvinner solen coh det blir kallt! Varför?
jag vill kunna njuta av solen på kvällen.

blä för det säger jag. Dagens diss!

jag och ted har inte planterat ut några plantor än och det börjar bli dags. Men kan vi ha tomat och gurka i samma växthus? det är en fråga vi måste ha svar på.
Men melonerna borde vi kunna plantera ut faktist.

nä, nu ska jag googla om grönsaker.

i´ll be back...

bevis på att sommaren är här (nästan iallafall)

gissa vad det beviset är ? jo, jenny har lyckats bränna sig! inget som förvånar mig egentligen eftersom det är en ständigt återkommade ritual.

Jag VET att jag ska smörja in mig men det blir aldrig av. Som igår, jag skulle bara jobba lite i trädgården och tog av mig till linne eftersom det var så varmt. Tänkte inte på vad klockan var och vips så hade det gått några timmar.

Märkte på kvällen att det var varmt och började strama = bevis på bränna!
Som tur är så är det så lite jag har bränt mig, det syns knappt. Tur var väl det och nu ska jag smörja in mig.

Igår fixade vi till jordgubbslandet så nu har vi 48 jordgubbsplantor fint planterade. Vi har väl ca 50 plantor till som vi inte vet vad vi ska göra av. Tror nog att vi delar med oss. Annars kommer dom blir förstörda eftersom vi ska gräva upp där.

ska rensa klart sista lådan idag och så kan vi ta och sätta lite morötter med mera. Och potatis ska det oxå bli!

i´ll be back...

Äntligen skiner solen!

och nu bär det strax iväg till Evelina och Erik för lite grillning! Mums filibaba!

har just spenderat dagen på stan med våra gäster. Det har regnat hela dagen men nu tittade solen fram. Tyvärr precis när dom skulle fara.

nä, bäst att springa.

i´ll be back...

Lördag morgon!

och jag är trött, varför klev jag upp?

vi har besök just nu, Teds pappa med familj är här. Dom här i stan och shoppar!

det ser inte ut att vara fint väder idag, snarare väldigt mycket moln. Blä, när man väl är ledig ska solen stråla så man kan vara ute och bli brun!!!!

nä, nu är det nog dags för frukost.

i´ll  be back...

oj då!

jag har helt glömt bort att blogga. Har haft besök i några dagar så vi har haft fullt upp! Ida, Neo och Millan har varit  här och shoppat! Neo är ju bara hur söt som helst, och som han växer! Nu vill han ju inte göra annat än att stå och hoppa!

nä, vi träffar honom alldeles för sällan. Det hinner hända så mycket mellan gångerna! Han var riktigt söt på morgon, han pratade och viftade med armarna konstant! Ja, det är våran lilla sötnos det!

imorgon får man vara lite ledig, skönt! synd bara att man var så dum att man anmälde sig till att jobba på fredag. Visst, det är extrapengar men det hade varit skönt med en långhelg!

nä, ett sista ryck innan lunch!

i´ll be back

Den svenska fanan!

image69
i fredags när jag kom hem hade Ted gjort ett inköp till huset! Han hade köpt en fana!

jag har aldrig riktigt förstått grejen med fana och flagga. Varför är det så viktigt? Vi pratade om det på jobbet och hon vad bombis på att man kunde hamna i fängelse om man flaggade då det inte var flaggdag! Hi hi.

nog har man hört om människor som tar flaggningen på blodigaste allvar, att dom gnäller på grannar som har den uppe för länge. Det är visst en dödssynd att ha flaggan uppe efter skymning!

jaja, vi gjorde det lätt för oss och skaffade en fana, den får man ha uppe hela tiden!

Schlager

Det är dags att ta tag i det. Diskussionen om Schlager.
Det finns väldigt många olika åsikter om schlager. Jag är en som älskar schlager, skulle inte missa det för något!
Jag tyckte att vi hade en rätt så bra låt, jag ville inte att den skulle vinna den svenska för jag ansåg inte att den hade riktigt det som behövdes.
Och det visade sig att jag hade rätt. Jag tycker att den låten som vann var riktigt fin, tyvärr är jag inte en ballad-fantast men det var fin och en värdig vinnare.

Det var väl en jäkla tur att inte Ukraina vann, men folk är ju idioter och röstar på dom. Fattar inte varför men men.

Jag hade några favoriter, tyvärr var inte Sverige en av dom. jag tycker nog att vi skulle ha skickat Måns eller helst Sarah. Hennes låt är "kraftig" och jag tror att den hade gått hem!

Rent generellt var det en dålig schlager. Jag menar att det var många bidrag som inte var något vidare.

Och det här med kompisröstning. Visst, östländerna röstar på varandra, men vad gör inte vi? Vi fick våra högsta poäng av våra grannar så vi är nog lika "hemska" som dom isåfall!

nej, nu är det nya krafttag som gäller och vi får hoppas att det blir bättre bidrag nästa år!

Ett stort Grattis till Serbien!
image68


ojdå, glömde det

jag har kommit i en period då jag känner mig väldigt glömsk. Jag glömmer helt bort att gå in och blogga!
Helgen har varit härlig, vi har jobbat (som vanligt) i trädgården och nu är lådorna äntligen borta! Nu måste vi bara köpa gräs och ut och leta stenar! men det kommer bli fint, det kan jag lova!

Igår var jag in och jobbade över på jobbet. Jag har så mycket att göra och lite övertid är inte fel i plånboken! Jag satt här i 6 timmar och får betalt för 12! härligt härligt!

idag får vi besök. Det är världenst sötaste Neo som kommer på besökt. och mamma ida och Millan kommer också. dom ska shoppa här i några dagar och det är bara roligt att få besök!

nä, nu ska jag gå och fika!

i´ll be back...

Jäsiken vad det växer!

jag hittade sparris i växhuset förra helgen och i tisdags när jag var in dit såg dom fina ut och det var många på väg upp. Idag när jag gick in visade det sig att dom har växt lite mer. Ganska mycket mer. Dom är nog minst 30centimeter höga!
tyvärr tror jag inte att man kan äta dom dom när dom ser ut så men det är fler på väg upp!
image67

Gårdagens Schlager

ja det var många låtar som var rent skit men det var några som var riktigt bra också. Jag gillar faktiskt Makedonien, den var riktigt bra.
image64
En annan låt jag gillade riktigt mycket var Lettlands bidrag. Visst, det kanske inte är så mycket schlager och jag tror inte att den har någon chans att vinna men det var en bra låt och det fastnade hos mig.
image65

Men ett riktigt skämt var (bland annat för det fanns många) Danmarks bidrag. Visst det är en rolig grej och så å det hade kanske funkat om killen kunde sjunga! Det lät hemskt och det var en dåligt låt. Visst, jag tycker inte att det har något i tävlingen (det blir för mycket cirkus tycker jag) men måste vi skicka drag så är våran Christer en miljooooon gånger bättre!
image66

Ja ja, nu är det bara att hålla tummarna för lördagens final. Jag har inte hört bidragen än, jag gillar inte att gå in och "tjuvlyssna" men jag såg svabbgenomgången igår och Irlands bidrag lät bra. Men som sagt, jag har ju inte hört dom än!

i´ll be back...


nästan så att tårarna rinner

jag hittade den här artikeln på Exressens hemsida och det knyter sig i magen. Och så blir man förbannad. Känslorna växlar lite.

Jag är själv all-ätare och tycker att alla får göra som dom vill. Jag anser att vill man vara vegetarian eller vegan är det ett val man gör och ingen annan ska lägga sig i. Men när sånt här händer? Hur man kan göra så? Fattar man ingenting?
Förhoppningsvis är det endast dom här föräldrarna som har något fel i huvudet och att det inte förekommer hos någon annan.
Jag vill bara fördtydliga, jag TROR INTE att alla veganer skulle göra så här. Det jag menar är att det är hemskt när någons övertygelse om något går så långt!

Hoppas dom blir dömda för mord, för något annan skulle jag inte kalla det.!

endast 3 dagar kvar....

tills Eurovision Song Contest! och för en schlagerjunkie som jag är det ett måste!

jag hoppas det går bra för Sverige men jag är inte överexalterad över vårat bidrag. Men men, vem vet? vi kanske vinner?
Hoppas bara att det inte blir som förra året. Jag tycker att det var rent åt helvete att Finland vann. Jag tycker fortfarande att det är en musiktävling och inte en tävling i att klä ut sig på det roligaste sättet. Och att människor sedan är så korkade och röstar på dom bara för att visa att schlager är förlegat och bla bla bla bla. Ni som inte gillar schlager, här kommer ett råd: TITTA INTE!!!!!!!!!!!!!!

jaja, jag längtar som sagt och det ska mycket till för att jag inte ska sitta bänkad i soffan klockan 21 på lördag kväll.
image63

grillat på en tisdag!

igår när vi kom hem satt det någon och väntade på oss. Och vem var det? jo svärfar! han hade köpt med sig så vi grillade och vi provade att grilla på den murade grillen vi har på tomten. Den funkade finfint och gott blev det. Mums!

Svärfar sov över hos oss och vi får se om han blir kvar en natt till. Det är bara roligt för man träffar inte honom så ofta. Och så var det även roligt att få visa upp huset :-)

Det var så himlans fint väder när vi vaknade i morse men nu börjar det molna till sig. Varför kan det inte få vara soligt och varmt? men i och för sig får det gärna vara kallt nu om det bara är varmt i helgen!

nä, nu är det fikatajm!

i´ll be back...

längtan till vintern

än fast det är skönt att våren är här och med den värmen så längtar jag faktiskt till vintern ibland. När man tittar på bilder som den här, kan man göra annat?

image61

en idé för matsalen

har funderat länge på hur man ska göra med matsalen. Vi har inget bord än så länge så det känns inte direkt bråttom men man vill ju ändå bestämma sig för vad man ska göra.
Och nu tror jag att jag har kommit på, men jag måste väl först förankra idén med husbonn!

Vad tycks? tyvärr kunde jag inte lägga in bilden pga datakrångel men
jag länkar till rätt sida.
jag vill inte ha ett vitrinskåp men vill inte heller bara ha några hyllor. Jag tänkte faktiskt att man kan sätta dit flyttbara luckor så att det blir som några få små skåp.
Vad tror ni? Dom som har varit hem vet hur det ser ut i matsalen så ni kanske kan tänka er?

ny vecka

och man är tröttare än någonsin. Jag fattar inte, hur mycket man än sover så är man ändå alltid trött. Jag trodde jag skulle somna stående imorse.

Jag har jour denna vecka, vilket betyder att jag jobbar till när det är slut på samtal. Vi stänger 5 men alla som sitter på kö måste få hjälp så man jobbar tills samtalen är slut. Bläääääää, vad jag inte gillar dessa dagar.

Vi har precis som vanligt jobbat i trädgården i helgen. Det tar aldrig slut. I lördags när vi rensade klart vinrankan och krattade där inne bestämde jag mig för att ta bort någon konstig växt som såg halvdöd ut och gissa vad jag fann i jorden nedanför?? Sparris! hade ingen aning om att det fanns där inne.

Ikväll måste vi ta hand om dammen på framsidan. Den har växt igen ganska så bra. Och så håller vi fortfarande på med bäcken på baksidan. Med Eriks (och hans motorsågs) hjälp har vi nu fått dit telefonstolpar så vi kan lägga dit jorden. Det blir riktigt fint kan jag avslöja. Men bilder kommer, jag lovar.

Vi får besök senare i veckan, svärfar ska komma och hälsa på. Och kanske bo hos oss, jag vet inte om jag förstod Ted rätt. Det var länge sedan vi träffade honom så det ska bli skoj!

nä, bäst att jobba.

i´ll be back...

lunch

jag äter klockan 11 den här veckan och det känns tidigt när man är van att äta vid 12. Idag är det jag som har godis så jag måste ut på lunchen och köpa lite nam namn. Vi köper alltid godis på fredagar, det gör att det känns som helg.
image59

idag är en dålig dag!

jag är på dåligt humör idag. Vet inte riktigt varför men jag har bara ingen lust idag.

Fick igår veta att jag får ingen fast tjänst. Negativa jag var inte förvånad. Men dom erbjuder mer ett vikariat som varar till hösten -08 och löneökning. Ja, jag är glad för att få vara kvar och för lönen men fast tjänst hade varit bäst.

men men, jag msåte ta och sluta var på dåligt humör. Mitt jobb och dåligt humör går inte riktigt ihop. Snacka om att man kan lägga till en falsk röst när det ringer kunder.

jaja, nu ska jag sluta gnälla. Men jag längtar något enormt efter helg.

i´ll be back...

hemkommen och trött

for direkt efter jobbet och hälsade på några kompisar och fikade. Vi är några stycken som brukar träffas och fika då och då och det är jätteskoj. I december förra året var vi hos ett par och det kom fler och fler människor och helt plötsligt en röst jag känner igen. Döm om min förvåning när Linn kommer upp! Linn och jag jobbade tillsammans på Ica Maxi i Umeå och hon är hur trevlig som helst.

Nu är det våran tur nästa gång. Men man vill ju bjuda på något jättegott fika. Det är två som ska ha barn, en om en månad och den andra om tre månader. man blir nästan lite sugen själv :-)

ja ja, jag vet. Jag har ännu inte lagt in några bilder och jag vet att jag har sagt det. Men det kommer. Jag är bara så trött efter att ha varit först på jobbet och sedan ut i växthuset för att jobba. Men men, det kommer.

nej, nu ska jag se på Grey´s Anatomy. En av mina absoluta favoritserier.

i´ll be back...