Lukas dag i några bilder

Vi började så klart dagen med sång, Lukas vaknade och ropade efter mig vid kvart i sju och eftersom jag och lillebror var vaken men låg kvar i sängen så kom Lukas och la sig med oss. Vi sjöng för honom och myste lite tillsammans.

Kör inte med tårta på sängen för det har vi aldrig gjort i vår familj och jag vill ju gärna att han ska äta frukost också men jag gjorde en ostmacka med ljus på så det gjorde honom nöjd. Han öppnade lite paket och sedan iväg på dagis.När jag hämtade honom så berättade fröknarna att något hade hänt och när jag såg Lukas så såg jag det jag med. Han hade åkt kana på magen och krockat med isen och det hade visst kommit en del blod.Lukas hade beställt en brandbilstårta så han och jag försökte fixa ihop en sådan tillsammans och han blev nöjd med resultatet så då är vi alla nöjda. Han fick även önska mat idag och då blev det köttbullar med lingonsylt!


Lukas tackar så mycket för alla kort och samtal och alla grattis-önskningar!


Lukas 3år

Idag fyller världens bästa Lukas år och inte mindre än 3år fyller han! Har svårt att förstå att det har gått så många år sedan han kom till oss och vilken människa han idag är.

Älskar våran kille oändligt mycket och han skänker oss så mycket glädje och kärlek. Han är en pigg kille som är grymt nyfiken men ändå försiktig. En kille som får oss att le varenda dag och som vi är så glada att ha fått i våra liv.

Idag blir det dagis som vanligt för han trivs så bra där och vi ska bara vara hemma men ikväll blir det tårta och paket och myspys!

Lukas idag


Lukas för 3 år sedan


Det viner om knutarna

Ojsan vad det stormar här just nu och det har det gjort hela veckan nästan. Blåser nog bort om man går ut så jag ställde barnvagnen uppe på bron så jag vet att den står stadigt när killen sover.

Lite rutin börjar man nog se på dagarna då han oftast vaknar mellan 6 och 7 och jag försöker oftast hålla honom vaken tills ungefär klockan 9 då vi åker på dagis. Sedan sover han gärna till 12-13 någon gång och det är väldigt skönt. Sedan blir kvällarna oftast olika men lite rutin har vi. Bäst är det om han sover två gånger per dag och som det är nu får jag honom i säng för natten vid 21.

Dock är han lite sjuk nu så man vet aldrig hur han sover, lillskrutten!

Just nu går det superbra på dagis för Lukas, lite för bra faktiskt för så fort jag visar mig så blir han ledsen och vill inte hem. Härom dagen tog det ca 30 minuter att få hem honom och det slutade med att jag fick bära in honom i bilen skrikande och effter att ha fortsatt skriva i ca en halvtimme så hittade jag honom på golvet så här - sovandes!


Babybok

Har inte skaffat någon mina-första-år-bok till Walter än så det måste jag ta och införskaffa. Har en bok som jag skrivit i sedan vi plussade så allt finns nerskrivet men hade tänkt köpa en fyll-i-bok ändå.Denna har vi till Lukas och jag har kollat på andra böcker nu men tycker inte att någon är bra så jag har letat efter den i affärerna men den har varit slut. Kollade då på nätet och där fanns den så nu ska den beställas så jag kan fylla i och det känns roligt att dom får likadana böcker.


Första smakningen

Walter har ju blivit fyra månader gammal men jag har ingen brådska med att låta honom börja äta och smaka, det kommer när det kommer.
Igår när vi ändå åt potatis till middag så tänkte vi dock att han skulle få smaka så vi mosade lite potatis och blandade ut med lite av min mjölk.

Han verkade ju inte tycka att det var någon höjdare dock. Han såg ut att förstå hur han skulle göra men efter att ha smakat på potatisen så spottade han ut den. Nej, här gillar man mammas mjölk!


Tidiga mornar

Vi har alltid varit  bortkämd med Lukas för han tycker om att sova på mornarna. Han har alltid varit lättsam på det sättet att har vi honom vaken länge på kvällen så sover han länge på morgonen och det är faktiskt väldigt skönt.

Den yngsta sonen verkar dock inte ha samma rutiner. Hittils har vi inte fått honom att somna för natten innen 22 på kvällarna men han är så liten så det har inte gjort något. Senaste veckan verkar han ha bestämt sig för att klockan 6 på morgonen är det dags att kliva upp och jag tycker det är rätt så tidigt, speciellt med tanke på att han somnade först 22 på kvällen innan. Igår lyckades jag dock få honom i säng redan före 20 och det var riktigt härlligt. Hoppas det håller i sig nu!

Idag väntar det 3-årskontroll för Lukas som dock inte verkar så villig för det. Får köra med att det är Walter som ska dit och sedan "lura" honom till att prata med sköterskan Agneta! Det är det bästa och lugnaste sättet för honom och då det inte är något spruta som ska ges så har jag inte dåligt samvete för att jag lurar honom.


Sportlovet är över

Vi har haft en underbar vecka och bara myst tillsammans. T och Lukas har tagit några skoterturer och två gånger har dom kommit hem så här.Det är visst så avkopplande att Lukas kan inte låta bli att somna!

Själv så påtar jag på här hemma, ska baka bröd igen och jag har verkligen fastnat för ett bröd så jag kör på det. Lägger ut bilder och recept på det sedan.

Nu ska jag ta och väcka Lukas för det är snart dags för dagis efter veckans uppehåll!


Grattis Lova

Idag säger vi Grattis Grattis till sötaste Lova som fyller 1år idag! Minns förra året när jag var i Prag och fick sms om att tjejen kommit till världen. Hade ju på känn att det skulle bli en flicka och det blev det. Har lagt över alla kort till externa hårddisken och jag får inte över bilderna just nu så jag lägger ut första kortet jag tog på henne!Längtar tills vi kommer hem och kan krama!


Strumpbyxor med halkisar

När barnen börjar röra på sig och man ser att dom rör på benen så ser man hur frustrerande dom blir när benen bara halkar iväg. Till Lukas köpte jag strumpbyxor med anti-halk på, det fanns både på rumpan och på knäna och även under fötterna.
Dom gick dock sönder och till min stora frustration så kommer jag INTE ihåg vart jag köpte dom byxorna. Har försökt hitta på nätet men lyckas inte och jag har sökt igenom alla butiker men har kammat noll!

Så lösningen blir att göra egna faktiskt, köpte idag ett par strumpbyxor och färg från Panduro så nu ska här fixas anti-halk-strumpbyxor!Efter man har ritat på så ska det torka i minst 24 timmar så vi får vänta på resultatet!

Helgen i bilder

Våran helg har varit helt underbar! Vi har inte haft några måsten och vi har bara varit hemma och myst (förutom en sväng på Birsta för veckoshoppingen dock).

Vi skulle egentligen hem på dop men jag är fortfarande förkyld och kände inte för att köra hem med den hostan. Tråkigt att missa dopen och att få träffa alla släktingar men det kommer nya chanser.

På lördagen tog vi en långpromenad och när vi kom hem var det dags för lunch och då tog vi och grillade ute! Väldigt gott och väldigt roligt tyckte Lukas, Walter var vaken så han fick sitta i famnen då det var så varmt ute.Att vara ute var dock jobbigt så man blir ganska trött på eftermiddagen så efter en stund hittade vi sonen liggandes så här!Vi har även invigt skridskorna och det tyckte Lukas var skoj. Väldigt halt och svårt men roligt. Han klagade inte alls utan tyckte det var spännande men efter en liten stund så bytte vi om till skorna igen och körde lite lekar på isen. Vill ju att han ska tycka att det är roligt med skridskor och då måste man nog låta honom få leka. Leken tog dock slut när pappa T skulle visa att han kunde skjuta i mål och bollen försvann!