Lukas fyller 2år

Ja nu har då dagen kommit då sonen blir  2år gammal, fattar verkligen inte hur fort tiden går. Vaknade imorse att och upptäckte att vi hade glömt ställa klockan, bra början på dagen va? Vaknade i bra tid så vi vart inte sena alls utan kunde ta det lugnt.
Hade ställt Lukas present bredvid sängen och lagt ett lakan över för den var för svårt att slå in med papper. La äve några ballonger på den så han förstod vad det var. Han sprang fort fram och drog bort täcker och sa Motorcykel! Lukas har fått en eldriven motorcykel av oss  och han älskar den samtidigt som han är lite rädd för den. Han har ännu inte vågat köra den men har iallafall kommit så långt att han vågar sitta på den!

Nyvaken kille som sprang fram till paketet


Ikväll har Evelina, Alexander med familj och syster Eva med sambo varit här och firat honom. Han har fått superbra presenter och jag tror han är riktigt nöjd med dagen. Han har nu slocknat i soffan och jag hoppas han sover bra!





Imorgon tänker vi styra kosan mot Dorotea och gissa om jag längtar! Första stoppet måste nog bli hos svägerskan så vi får snusa på Lova. Lukas ska till tandläkaren vid 10 och vi åker nog efter han har ätit lunch, känns så himla skönt att jag tog ledigt imorgon!


Snart lov

Måndag igen och bara två veckor kvar av denna arbetsvecka och sedan är man LEDIG! Längtar som en galning och det ska bli så himla härligt!

Men först ska vi ju ta oss igenom dom här dagarna och speciellt onsdag för det är ju en speciell dag. Och varför det? Jo världens bästa Lukas fyller 2år! Blir lite gråtmild av bara tanken, älskar vår underbara son.

Ikväll är det bara jag och Lukas hemma som vanligt, på måndagar är ju alltid sambon kvar i stan men det är rätt så mysigt. Vi har varit och handlat och badat och bara myst och busat!

Nu är det hollywood-fruarna och slappande i soffan innan vi styr kosa mot stan och ska hämta hem T

Kalas

Idag har Lukas varit på sitt första kalas och vi firade Alexander som fyllde 2år i tisdags! det var fyra barn i ungefär samma ålder (3pojkar på två år och en flicka på 3år) och så var det två små bebisar och den ena var bara 5dagar gammal och vilken sötnos hon är!

Det är så skoj att se pojkarna växa upp och vi var faktiskt bjudna på ett till 2års-kalas idag men det krockade så vi ska hälsa på William imorgon och gratta honom!

Idag har vi även köpt Lukas födelsedagspresent och det blev inget kök som vi först tänkte utan något helt annat! Vad det blev får ni se på onsdag!

Självklart måste man hjälpa till att öppna paket!


Födelsedagsbarnet är skeptisk när han ska blåsa ut ljusen!


Självklart blev det fiskdamm och Lukas står bredvid och tittar på, han tränger sig inte fram.


Grabbarna grus, vi är så glada att vi har Alexander och hans familj så nära!


Våffeldagen

Imorgon är det dags för våffeldagen och jag ÄLSKAR våfflor. Tyvärr visade det sig förra året när vi skulle grädda våfflor att järnet gått sönder och vi har inte köpt något nytt än. Så i veckan måste vi ut och leta ett nytt för till helgen vill jag verkligen äta våfflor!



Jag gillar dock inte att äta dom med sylt och grädde utan jag vill ha mina våfflor med räkor, creme fraice, rödlök och lite annat smått och gott! Det är mumma och jag läntar som en tok! Tror inte heller att Lukas har ätit våfflor än så han måste ju få smaka!

I helgen blir det lugnt, vi ska till Alexander och fira att han har fyllt två år. Känns som det var igår vi fick veta att han hade kommit till världen. Och det betyder ju att det inte är så länge kvar tills vår egen lilla kille fyller år. Om en vecka blir han två år gammal och jag har svårt att förstå hur fort tiden går. Han har vuxit enormt mycket senaste tiden, hans tal har utvecklas jättemycket och kärleken till honom växer enormt för varje dag!





Jag lever!

Jo jag lever, har dock inte orkat sitta vid datorn alls denna vecka. Har dragit på mig en förkylning och trots att den inte är så jobbig att jag är hemma från jobbet så blir man ändå så trött att man bara vill sova när man kommer hem.

Helgen som var gick toppen och en bättre dag än lördagen är svår att få! Vi började med att vakna tidigt och packa väskan och dra till Timrå! Stannade en tag med Lukas med efter en stund så åkte vi därifrån. Och vilka tårar som kom och vilket skrik! Men jag vet ju att det går bra och han hade blivit glad efter en liten stund igen!

Hem och packade iordning för vi skulle ha varma kläder och badkläder med oss! Halv elva kom våran droska men inte var det dom som jag trodde skulle komma. Istället för Erik och Evelina var det Mange och Jenny som kom! En överraskning men en bra sådan!
Åkte hem till Erik och Evelina där vi fick väldigt fina hattar och paraplydrinkar så då förstod vi att dom skulle fira min och Teds 30års-dag!
Dagen spenderade vi ute med massor av tävlinga och jag tror jag mig själv på skyttet, jädrar vad bra det gick!
Det var då alltså tjejerna mot killarna och vi gjorde riktigt bra ifrån oss men ibland borde vi faktiskt fått litet handikapp med tanke på att två av tre tjejer har ganska stora magar men vi klarade oss ändå!

En toppendag som spenderades ute och vi åt lunch vid brasan och god middag fick vi på kvällen. Sedan blev det några timmar i baljan och klockan visade 02.00 när vi var hemma!

Tusen tack Erik, Evelina, Mange, Jenny, Bia och Isa för en toppendag som vi sent ska glömma!



   

Om det är någon som inte vill att korten ska synas så säg till så plockar jag bort dom!


Härliga fredag

Håller på att tvätta och ska packa väskan inför helgen. Lukas behöver ju lite saker med sig till sin moster och det mesta är smutsigt så det blev att starta en tvättmaskin! Tror det kommer gå toppen för honom i morgon, det som kan krångla är när han vaknar på natten och vi inte är där men det fixar dom!

Annars består kvällen av att slappa och mysa och bara ta det lugnt!

Familjen Annorlunda

Jag brukade alltid titta på Familjen Annorlunda, tycker så himla mycket om den serien. Tycker det är så starkt att ha så många barn för jag kan inte tänka mig själv att ha så många. Jag tror inte att man inte kan älska så många barn för oavsett hur många man har så älskar man dom lika mycket. Men jag har svårt att se hur man ska få tid till alla?
Men uppenbarligen lyckas dom men jag kommer inte skaffa 10barn men tror heller inte på ensambarn för jag tror att alla barn mår bra av syskon.

Iallafall så kommer jag sakna serien nu när den har slutat för denna gång men vill man följa dom och se hur deras vardag är så kan man läsa deras bloggar!

Märsta-familjen:
www.tiobarnsmamma.blogg.se

Uppsala-familjen: www.wetterholm.bloggplatsen.se

Älvdals-familjen: www.tiobarnsmamma.se

så gå in och kolla om ni vill se hur dom mår idag!


Vecka 11

Tiden går grymt fort, tycker man bara jobbar och sover och pang så har veckan gått. Men men, det är väl så livet är. Tror nog min dåliga känsla beror på min trötthet just nu, är så grymt trött och vill helst bara sova men samtidigt avskyr jag att sova bort kvällen för det är då man kan passa på att göra något.

Längtar som vanligt till helgen, denna helg blir dock lite annorlunda. Vi har lejt barnvakt till Lukas för första gången, iallafall första gången som han kommer vara borta från oss från lördag till söndag! Han ska vara hos min syster Eva och hennes sambo Börje och jag vet att han kommer ha det bra där. Hörde att han ska få titta på traktor så då blir han nog helnöjd!

Orsaken till att vi har lejt barnvakt vet jag egentligen inte, eller jo det vet jag ju men inte vad som ska hända på lördag! Vi har fått veta att 10.30 ska vi vara redo med varma kläder och skor och även badkläder! Mer vet vi inte så lite fundersamma är vi allt. Det är våra vänner Erik och Evelina som har hittat på något så det ska bli skoj att se!

Nu en kopp te och sedan blir det nog hemmafruarna!


Bjuden på bröllop!

Min söta kollega Emma är just nu mammaledig efterrsom hon fick en liten Victor i januari men hon har planerat sin bröllop ett tag nu och det har varit roligt att få höra lite då och då. Senast i fredags då vi lunchade pratade vi lite om bröllopet
MEN snacka om att jag blev förvånad då jag hittade en inbjudan till bröllopet i brevlådan idag? Hade verkligen inte väntat mig en inbjudan för hon har inte sagt något men jag blev så enormt glad för den!

Emma är en så enormt snäll och omtänksam människa som har varit ett stöd för mig många gånger. Jag ser verkligen fram emot bröllopet i sommar och hon kommer vara så fin i sin klänning som jag för övrig är grymt nyfiken på!


Prag

Är grymt glad att i åkte första klass på tåget för frukosten var varmt välkommen!



Hej då Sverige! (på planet bjöd dom på vin och det kanske är bra för alla flygrädda? ha ha ha)



Gjorde som sagt en hel del turistande och såg många fina byggnader. Första är den astronomiska klockan. Han som gjorde den belönades med att få ögonen utstuckna så han inte skulle kunna göra en till lika fin, snällt va? På kortet i mitten är det den berömda Karlsbron och kortet till till höger är på slottet!

       

Vi bodde som sagt på femstjärnigt hotell och det är den högsta byggnaden i Prag! Rekomenderas starkt!



Utsikten var underbar, vi bodde på 17 våningen och var även upp en sväng på högsta våningen (26) där dom hade spa och träningsrum.



Sparar på alla kort på mina kollegor då jag inte vet om dom vill synas här men många fina kort på mina vänner blev det!


Lukas favoritprogram

Lukas har aldrig varit någon tvtittare. Han har kunnat sitta i några minuter så springer han och har aldrig varit speciellt intresserad av det som går på tv.
MEN nu har vi hittat ett program som han älskar! Han vill titta på sin film flera gånger om och om igen och han tittar verkligen. En dag när jag kom hem märkte han inte ens det utan satt som förtrollad vid tv:n.


Frånvarande

Har verkligen inte haft ork att blogga denna vecka, har jobbat övertid varenda morgon så jag är helt slut när jag kommer hem och då vill man ju passa på att gosa med sonen.

Bilder från Prag-resan kommer men idag ska vi åka ut på stan och ta det lugnt. Längtar efter att sitta på ett café och dricka en kopp kaffe! Ikväll blir det middag med Erik och Evelina och sedan självklart Melodifestivalen!

Undrar vem som vinner?


Hemma från Prag

Har haft en toppenhelg och är helt slut efter att ha vandrat gata upp och gata ner och sovit på tok för lite men det är väl så en bra helg ska vara! Är enormt nöjd med våran helg och tackar hela mitt team för en underbar helg.

MEN viktigast av allt, min underbara svägerska fick en liten tjej i lördags! Vi längtar som tokar på att få åka hem och träffa underverket!


Bilden är lånad av
www.vll.se och den får duga tills man får träffa henne!

Bilder och mer info och Prag kommer!


Packart och klart!

Väskan är packad och klockan är ställd på kvart i fem imorgon! Kan lova att jag kommer vara trött imorgon men samtidigt vet jag att när jag måste kliva upp för att hinna med något som detta så är det inga problem!

Kommer bli en toppenhelg och enda nackdelen är ju självklart att jag kommer sakna T och Lukas men det hör väl till. Har absolut inga problem att lämna dom, det är nyttigt att vara ifrån varandra ibland.

Sitter och tittar på Sveriges Värsta Bilförare, ett grymt roligt program som jag älskar!

Men som sagt, är inte hemma förrän sent på söndagkväll så något inlägg blir det nog inte förrän på måndag och då kan jag lova att det blir bilder!


Tvättning och packning

Sambon är kvar i stan på afterwork och själv har man myst på med sonen. Har även tvättat upp en massa kläder för jag har börjat packa och fixat inför helgen! På fredag klockan 06.08 går tåge mot Arlanda och självklart åker vi 1:a klass, vad annars?

Vi är framme vid Arlanda strax efter nio och då blir det en guidad tur på Arlanda och det ska bli intressant. Vi har fått lämna namn och personnummer för annars skulle vi inte få gå turen, undrar vad man får se?

Flyget mot Prag går ej förrän vid 16 så vi har lite tid att att göra av med men jag vet att många planerar att sätta sig på en pub och själv tänkte jag göra ett besök på Starbucks för jag ÄLSKAR deras goda saker!

Vet att helgen blir supermysig och självklart följer kameran med!

Ta vara på livet, man vet aldrig vad som händer

Det har varit en del händelse i mitt liv som gör att jag ofta tänker på att man måse verkligen ta vara på livet.

Min kollega på jobbet har det jobbigt nu då hennes svägerska har fått hjärnhinneinflamation, lunginflamation och hamnade i respirator och har även drabbats av hjärnblödningar. Hon pendlar nu mellan liv och död och allt är osäkert. Hon är endast 30år gammal och är nybliven läkare.

Igår fick vi veta att en annan vän har varit med om en skoterolycka och blev påkörd bakifrån. Han kommer inte bli förlamad men är just nu i Umeå och blir opererad för han har en faktura och förhoppningsvis går allt bra men man vet inte exakt hur bra han blir.

Så fort kan livet ändras och jag mår illa vid tanken. Mina vänner vet att jag tänker på dom och håller tummarna för att allt blir bra.

Så glöm inte att säga till nära och kära att dom är värdefulla!