Sjukhusvistelse

I torsdags förra veckan så kände jag av gallan. Jag har ju haft problem med den några år så det är ju inget ovanligt. Det gick dock över efter någon timme men på fredag så började det igen. Vi for dock på semester ändå och på kvällen så försvann det. Var dock ordentligt trött efter att ha haft det i 24 timmar. Lördagen gick bra och vi hade en toppendag på Furuvik. Lite varmt dock, blev lite jobbigt för Lukas.
På söndagmorgonen kom värken tillbaka och satt i hela dagen. När klockan var halv nio på kvällen så orkade jag inte längre utan bad Ida skjutsa in mig till akuten. Fick efter en väntan hjälp och läkaren bestämde sig för att hålla kvar mig under natten så man kunde göra ett ultraljud på måndagen.
Gjorde ett ultraljud som visade på många stenar och på en inflamation (tror jag det var) sådet var en självklarhet att det skulle bli en operation!!!!

Pga antalet stenar och att dom gått ut i gallgången så tyckte dom att en öppen operation var bäst. Oftast gör man titthålsoperation och det betyder att man mår bättre snabbare efter operationen men nu blev det alltså öppen vilket betyder att man måste öppna upp.

Blev ingen operation på måndagen då akuta ärenden går före, jag räknas som för frisk. På tisdagen vid två bestämde dom att jag kunde åka hem och komma tillbaka på onsdagen. Gjorde så och for alltså tillbaka dit igår. Vid 11 var det dags och dom rullade ner mig. Var nervös men allt gick jättebra. Hade självklart ont när jag vaknade och mådde illa men i stort sett gick det bra. Sov hela kvällen och natten och idag fick jag åka hem.

Sitter nu i soffan och kan inte göra så mycket. Ted är underbar med Lukas och får dra lasset. Har en dränering i såret som ska sitta i 10 dagar och då ska jag tillbaka till sjukhuset. Är glad att det äntligen är gjort men just nu är det inte roligt.

Men men, inget ont som inte har något gott med sig! Vill även tacka svägerskan Ida som följde med mig till akuten och var ett stöd. Tack sötaste du!

semester

Idag styr vi kosan mot Gävle och Furuvik och våran semester. Solen lyser så vi kan nog räkna med stekande hetta. Tyvärr måste jag säga. Nu när man har Lukas så är det bara jobbigt med solen.

Men men, ska inte klaga för det hade ju blivit tråkig semester om det hade regnat.

Tillbaks i stan

Igår kväll kom vi tillbaka stan och på sätt och vis är det skönt att vara hemma men samtidigit gick tiden så himans fort när vi var hem. Avslutade semestern hemma med att äta middag hos söta kusin Bea med familj. Hon har två underbart söta flickor som är som två yrväder!

Åkte som sagt ner till Sundsvall igår och åkte tillsammans med svägerskan Ida och familj. Vi ska åka till Furuvik i helgen och ha en liten minisemester. Vi har hyrt en stuga och hoppas det kommer roligt.

Är just nu ensam hemma med Lukas, alla "gäster" är på Birsta och T klipper gräsmattan. Snacka om att den hade växt på två veckor.

nej nu kallar Lukas!

Semester-uppdatering

Hinner inte skriva så mycket nu när man är hemma i dorotea, har inte alltid tillgång till dator. Har iallafall haft det riktigt härligt här hemma och vi tar det bara lugnt.
Håller just nu på att packa för att åka till Åsele-marknaden. Vi ska nog passa på att sova där en natt, mest troligt i tält och det ska bli skoj att göra det. Har inte sovit i tält på 100år tror jag och det blir första gången för Lukas.

Nej, nu väntar frukost

Hemåt?

Eventuellt åker vi hemåt mot Dorotea idag, har inte riktigt mestämt oss än. Just nu tar vi det bara lugnt, väntar på att det ska komma en gubbe angående grävningen. Ska nog börja packa lite, det är mycket att komma ihåg när man har en liten Lukas!

Fick fotot på vår lilla familj idagså nu ska jag fixa en ram. Ville egentligen ha ett svartvitt kort men det får bli en annan gång!


Hittat en ny tävling

och skulle väldigt gärna vilja vinna den, får se om lyckan står mig bi. Vinsten är en goodiebag från Catwalkqueen.

Klänning från
Chicy.se, dockor från Voodolls, smink och presentkort från Care of Lena, te från Mighty Leaf, nagelkit från Depend, halsband från Puss.

Så håll tummarna för mig

Problem med grävningen

Skulle börja med grävningen av jordvärme igår och självklat så krånglade det. Killen kom en liten bit och så visade det sig att det är för mycket sten för att han ska kunna använda kedjegrävaren så nu måste vi använda en grämaskin. Usch, varför kan det inte gå smidigt för? Hoppas iallafall att det löser sig så det blir klart någon gång!


Åker hemåt imorgon eller på fredag. Ska först upp till byn där T är uppväxt för det är en byaträff där i helgen. Ska bo hos Gunnar och Monica och det ska bli riktigt roligt. Oroar mig dock lite över alla mygg, vil ju inte att lillkillen ska bli uppäten!

Ska nog börja packa lite, T är och hjälper en kompis med att sätta upp en flaggstång så det är lugnt här hemma


Vill vinna!

Är med i en tävling, min första och vill verkligen vinna! Tävlingen är hos www.barnlycka.se och detta kan man vinna! Det är en nyhet från SkipHop.
 
Innehåller;
* Isolerande flaskväska som håller drycker och mat varma eller kalla
* Förvaringsficka för två nappar, kan spännas på vagnen, skötväskan, skärp etc
* Plastask för våtservetter
* Necessär, rymmer fyra st blöjor

Lukas och jag

Ikväll är jag och Lukas ensamma då T är på Gatufesten. Hoppas han har roligt i trängseln för det är säkert mycket folk. Lukas har somnat iallafall och ligger inne i sin säng. Väntar dock på att han ska vakna när som helst för han brukar vakna till några gånger.
I natt chockade Lukas oss då han somnade för kvällen vid 23 och vaknade till och ville äta vid halv åtta på morgonen! Är ju inte van vid det så man blir lite förvånad. Visst, han vaknade några gånger under natten men så fort han fick nappen så blev han lugn och somnade om. Hoppas han gör samma sak igen ikväll!

Igår hade vi besök av våra kompisar Magnus och Jenny och deras lilla kille Alexander. Alex skulle födas den 26maj men kom 23 mars istället. Han är lite mindre är Lukas som är en vecka yngre men han växer och växer och är snart ikapp! En riktig sötnos är det iallafall men det var inte det lättaste att få ett fint kort eftersom både han och Lukas svänger med huvudena hela tiden!


Sundsvalls Gatufest

Var på gatufesten igår och det var smockat med folk. Men hade en riktigt rolig kväll med Evelina och Sara. T var hemma med Lukas och hade en grabb-kväll!
Det var min första fest på nästan ett år så jag tog det väldigt lugnt med alkoholen. Dras endast cider medans dom andra drack drink och tequila.

har precis matat Lukas och nu myser vi i soffan medans jag dricker en kopp kaffe!


killen växer

natten gick bra och Lukas fick varken feber eller ont av sprutan igår. Idag har vi inte gjort mycket utan har bara tagit det lugnt. Mysigt bara att få vara hemma och ta det lugnt och planera för sommaren. Nästa vecka kommer det en kille som ska gräva jordvärme och sätta in en värmepanna så det är lite att fixa för det.

Nä, nu börjar strax Morden i Midsommer, en serie som jag ÄLSKAR!