om 6 minuter...

är arbetsveckan slut och jag springer ut i vårsolen!

Funderar på en glass kanske? Ska man lyxa till det?
image14
Glass i stora lass! Jag gillar faktiskt isglass bäst men i vårsolen är det gott med mjukglass!

Trevlig Helg på er alla Glada

nu e jag här igen..

gick inte bra för Modo igår, på lördag måste dom rycka upp sig! "håller tummarna"

var skönt att promenera igår, jag vill helst springa men jag får så ont i smalbenen att jag håller på att krevera. Kände av det igår när jag gick fort och måste man sakta ner och bita ihop !

Fredag är så härligt, så skönt att veta att man har hela helgen framför sig. Vet inte vad man ska hitta på. Städa hus, växthus och tomt behövs men är tråkigt. Jag hoppas vi ska grilla ,skulle vara riktigt gott!

Jag väntar på mina byxor på La Redoute, men dom kommer ju aldrig. Det stod 7-10 dagars leverans och nu har det gått 10 dagar och jag vill inte vänta längre!

Ska ta kort på huset ikväll, och sedan måste jag gå över till Erik och Evelina och låna internet så jag kan lägga ut dom. En hel månad kvar innan vi får internet. Vill ha det nuuuuu!

snart lunch men efter det kommer jag tillbaka

dagen lider mot sitt slut

och det är skööööönt!
ska bli härligt att åka hem och simma lite. Om man går dit direkt när dom öppnar vuxensim så är det lugnt och man hinner simma klart innan flodhästarna. Jag HATAR att vara i simbassängen när det är så mycket folk som det blir ibland.

Fattar inte folk att man ska simma runt i bassängen? nej nej nej, folk símmar precis som dom vill och tänker inte på att det finns andra som vill simma för motionens skull. Dom som irriterar mig mest (fast det vet ju redan du Mia) är tanter i övre medelålder som ska simma så sakta att jag flyter förbi dom om jag vill. Och dom kan ju inte blöta håret, nej Usch. Sist var det en tant som hade lika torrt hår när hon kom gick hem som hon hade när hon kom dit.

Ja nu har jag fått irritera-av mig lite och ska jobba sista halvtimmen

kram på er alla

i´ll be back......

barn kan vara hysteriskt roliga

Möte med det vilda, mitt på Södermalm!

Gröna linjen, Medborgarplatsen

(En mycket hårig man i shorts och linne kommer in i vagnen).
Pojke 5+: Mamma, varför har den där mannen päls?
Mamman: Men Schhh!
Pojke 5+ (skriker): Men varför har han päls?!
(Alla på tåget börjar le, mannen tittar ilsket på ungen).
Pojke 5+ (lite rädd): Mamma, björnen tittar argt på mig nu!

Någon som har numret till en duktig barnpsykolog?

Mataffär, Täby C

Barnet: Men jag viiill ha godis mamma! Viiill!!
Mamman: Om inte du är tyst nu så dör Björne!
Barnet blir mycket tyst.

?Han har nämligen slutat att leka kurragömma i garderoben?

Ica, Gävle

En tjej ~25 går in på Ica och har sitt barn, iklädd en rosa mössa, i en sittvagn. En äldre dam kommer fram och lutar sig mot barnet.
Damen: Nämen gud, vilken söt liten flicka!
Tjejen: Tack, men det är en pojke.
Damen (tittar upp och fnyser lite): Men varför har han då en rosa mössa?
Tjejen (svarar trött): För att han är bög.


lunchdate

Ted ringde och frågade om vi skulle gå ut och äta lunch och jag var inte sen att tacka ja!
Det blev Biteline och pizza-buffé, jam jam och nu är man mätt i magen.

då blir det både simning och promenad ikväll, lika bra att ta båda när man har ätit onyttig lunch =)

det var skönt att komma ut en stund iallafall, det är så himlans fint väder ute och så sitter man här.
Hoppas det blir fint väder i helgen, annars j.......ar.
Ska städa lite mer på gården i helgen, har nu bestämt oss för att ställa alla krukor och liknande saker i stallet. Vi ska ställa in några hyllor så det blir lite ytor!

nej nej nej, nu ringer det, bäst att svara

HALLÅ?????????

Modo

gjorde inte bra ifrån sig igår kväll, nu är det lika i matcher. Bläää, det började ju så bra!

ska göra något väldigt tråkigt ikväll, nämligen betala räknningar. Är inte det det tråkigaste på hela månaden? Man blir så glad när lönen kommer men samtidigt så ledsen när räkningarna ska betalas.

Men ska över å hälsa på Erik och Evelina ikväll, det är roligt iallafall!

Jag har ansökt om att få vara ledig tisdag och onsdag efter påsk och idag fick jag det beviljat. HÄRLIGT!!! då får jag vara hemma 6 hela dagar! Jippie!

JAG LÄNGTAR HEM

i´ll be back...

ännu en solig dag

och själv så sitter man instängd på kontoret.
Det borde vara förbjudet att jobba när det är soligt och fint väder.

ikväll ska man hem och göra ingenting. Modos match visar på Canal + och eftersom man inte har den kanalen blir det ingen hockey, men jag brukar inte alltid vilja se utan jag kan ta en promenad och lyssna på matchen istället.

blir nog en promenad ikväll också, får se om man tar den i Matfors eller inne i Sundsvall, jag måste ju in och hämta Ted ikväll så jag brukar passa på att promenera inne i stan då.

sitter och väntar på att få byta plats på jobbet. Vi har gjort nya grupper och det innebär en ny plats. Jag får helt nya kollegor, det känns bara skoj fast lite tråkigt att lämna den gamla gruppen.
Det blir fest om två veckor, bra att få träffa kollegorna på kvällstid också så man kan umgås och lära känna varandra.

jajaja, jobba jobbba jobba, men snart är det lunch och det är bra det för magen knorrar!

i´ll be back...


a trip down memory lane.....

se tillbaka på ditt liv genom att stanna upp på årtal som slutar på 2 och 7:

1982: två år gammal, jag gick inte på dagis utan var hemma med min mamma. Umgicks mest med mina systrar och grann-pojkarna. Vi hade ladugård med massa djur och kan säga att det var lätt en av den bästa tiden i mitt liv.

1987: sju år gammal och man har börjat skolan. Gick i en liten byskola och vi var 5 elever i min klass. Det var jag och min bästis Linnea och så var det tre pojkar. Året efter flyttade Linnea och man blev ensam tjej med killarna. Men det gjorde inget, pga att det var en så liten skola så gick 1-2-3 i samma klassrum och 4-5-6 i samma klassrum.
Tyvärr dog min pappa året innan men jag hade kvar resten av min underbara familj.

1992: 12 år gammal och man går sista året i mellanstadiet. Jag gillade verkligen att gå i en en byskola och umgicks mycket med Viktoria. Minns att jag lyssnade jätte mycket på New Kids On The Block (ååååå vilka pojkar), det var väl största idolerna. Livet lekte, året efter börjar man högstadiet och flyttar till en ny skola.

1997: 17 år och går på gymnasiet i Vilhelmina. Året innan blev jag tillsammans med Ted (still going strong) och har nu flyttat in tillsammans med hans familj.
Jag läser samhällsekonomiskt program men vet väl inte riktigt vad jag vill bli. Men det är några år kvar så det behöver jag inte bestämma mig för än!

2002: nu har jag fyllt 22 år och har börjat på Universitetet (låter vuxet va?). Jag och Ted har flyttat till Umeå och bor i en studentlägenhet på 2rum och kök. Fysikgränd = gettot
Jag har börjat på Service Management programmet och meningen är väl att man ska bli civilekonom.
För att dryga ut studielånet och för att komma ut i arbets-världen så har jag börjat jobba på ICA-Maxi i Umeå. En härlig arbetsplats men det var nog arbetskamraterna som gjorde det värt att jobba där!

2007: Oj då, det är ju nu! Bor i Sundsvall och har precis köpt hus (4 månader sen) och vi har faktiskt hittat vårat drömhus (så nära man kan komma iallafall). Vi flyttade eftersom Ted fick jobb här, var inte roligt i början. Jag gick arbetslös i ett och ett halvt år och när man inte känner en enda kotte i en stad är det inte roligt. Nu har jag fått jobb på Trygg Hansa iallafall och jag trivs bra här, vill väl hitta ett annat jobb egentligen eftersom man vill ju jobba med något man är utbildad för.

Kommande år: vi ska gifta oss snart, vi har inte bestämt när bara. Barn kommer oxå komma, börjar bli mer och mer sugen men jag vill faktiskt ha ett fast jobb innan. Huset ska renoveras och det kommer ta många år.

---------------------
jag utmanar alla som läser detta att göra en egen lista, man behöver inte ta exakt samma år utan ta vilka ni vill!

i´ll be back....

Söndag 25mars = Våffeldagen

idag är det våffeldagen och då blir det våfflor till middag. Jag har aldrig varit jätteförjust i våfflor med sylt och grädde på och därför gör jag matiga våfflor. Jag brukar ha räkor, röd lök, creme fraicé och rom på och idag ska jag även prova avocado.

mums mums

nej nu ska jag ut i solen och få lite fräknar. Vart inget igår, var ute i växthuset och plockade och sedan inne i huset och plockade.

men nu blir det solstolen och radio!

i´ll be back

Godmorgon!

det är så härligt väder ute. Solen lyser och det är några minus ute, hoppas det håller i sig så man kan sitta ute i solen och få lite fräknar i helgen.

igår kväll var jag på Teds skola på Taco-kväll. Hans klass ordnade den och man fick komma och äta. Sedan hade dom uppträdanden och lotteri. Och vilket lotteri, dom har en Espressomaskin, presentkort på massage, brödrostar, kläder, klockor mm mm mm.

Jag blev så mätt att man rullade fram, men det var sååååå gott. Skulle kunna äta tacos flera gånger i veckan egentligen, men för mig är det helgmat så jag tänker spara det till helger!

just ju längtar jag egentligen bara till påsk. Jag vill hem och träffa alla.

i helgen ska vi ut och köpa lite jord och fröer. ska börja min karriär som trädgårdsmästare i helgen. Men vilka grönsaker ska man ha? Tomater och gurka är självklart, jag tycker inte om tomater men jag gillar lukten av dom. Det blir ted som får äta dom.
Och så vill jag ha en massa örter, det luktar ju så gott. Mynta = Mojito !!!!!!

ska jobba lite nu, men det  är väldigt lugnt på telefonen idag så jag återkommer nog troligen :-)

fel färg

såg när jag hade publicerat att färgerna stämde inte. Har inte bestämt exakt vilka färger jag vill ha på träet i möblerna. Det får inte vara ljust, snarare ska det nog vara mörkt.

i´ll be back

fikastund

var hos några kompisar och fikade igår. Det kom några stycken och det var ett tag sedan man träffade dom som var där.
Utan dom 8 som var där var vi endast två som inte är lärare. Gissa vad samtalsämnet oftast var?????
Men det var roligt att träffas och fika, två av dom bor jättenära oss men vi träffas aldrig ändå.

Vi var hemma hos Jenny och Magnus och dom har skaffat jättenyggt matsalsbord. Det blev jag sugen på själv, vi har ju en matsal som vi inte riktigt vet vad vi ska göra med.
Självklart finns det på ikea.
image12
Vad tycks? ser lite ihoptryckt på bilden men jag lovar det är skita snyggt. Och det finns iläggsskivor i mitten , gömda under bordet som man enkelt tar fram när det behövs. Endast 1995kr kostar det är och det är inte farligt.
Och man måste ju ha stolar till också. dom här tycker jag var snygga, kostar 395kr / styck.
image13
Skulle va skönt om hela huset var färdigrenoverat precis om man vill ha det när man vaknar imorgon bitti. Men jag ska inte klaga, det är roligt att fundera hur man vill inreda och sedan se hur det blir!
Det jag känner är ett måste just nu är nog hallen och köket. Köket är inte så farligt, vill egentligen bara byta färg på väggarna. Men hallen måste fixas ordentligt. Det är panel på väggarna = mörkt  och någon konstigt nätväv i taket = mörkt.

ja ja, man har tid. man hinner  och man ska inte ha bråttom.

2007-03-19

och det betyder måndag!
helgen har varit lugn och skön. Var på Birsta och shoppade lite i lördags. Hittade gardiner , 2 panellängder för 75kr. Och eftersom det är 2 fönster i sovrummet blev det 150kr för hela rummet. Härligt!

synd så bara att jag behövde köpa gardinstänger och fästen för över 200kr. Men nu är det gjort och snyggt blev det, foton kommer.

sitter på jobbet och degar. Vi har datastopp och då kan vi inte göra ett jota. Förutom att svara i telefonen och säga: Tyvärr kan jag inte hjälpa dig just nu, kan du ringa om en stund? och kunden blir då suuuur.

jaja, då har jag ju tid att sitta på nätet och blogga lite.
Hittade en ursnygg
cardigan, tyvärr lite för dyr för min smak. Det här linnet skulle passa bra under.

Men den här skjortkläningen var så snygg att det spelar nästan ingen roll vad den kostar, den passar på som klänning och som en skjorta över ett par jeans! Härligt till sommaren!

Hittade dessa urgulliga tofflor, tyvärr har man ingen egen bebis att skämma bort men det finns ju andra omkring en! Undrar om Neo skulle gilla dessa?

Ska svara lite i telefonen nu,

i´ll be back

vår trädgård

tog några bilder idag så ni ska få se. Jag lovar, kortet gör inte växthusen rättvisa, det är MYCKET stökigare i verkligheten:)
Först kommer en bild på huset! (så ni vet att ni kommit rätt när ni kommer å hälsar på)
image4

Här kommer en rad bilder på växthuset:

image5

Det här är det växthuset som är rakt. Det andra växthuset har affärs-delen i sig
image6

Så här ser det ut innuti
image7

Detta är affären, kaos är det bästa ordet! det är allt som hör en blomsteraffär till!
image8

bland annat huuuuuuur många korgar som helst
image9

Det som hänger i taket är vinrankan! ser fram mot sommaren då vi får skörda 300kg vindruvor!
image10

avslutar med en bild på Teds växthus :)
image11

det kommer komma mer kort! men jag börjar så här!

dagen är slut

och snart går man hem!

ska bli sköööönt, men faktiskt så har dagen gått riktigt fort.

Ska nog dra med mig Ted ut och gå ikväll eller kanske rentutav springa?
sedan blir det väl tv och så somnar man i soffan klockan 20! - jag är såååå trööööööööööööt

många å och många ö men dom behövs för att beskriva hur jag mååååååår. hahaha

gokväll och gonatt alla glada!

äntligen hem

såååååå skönt att dagen är slut och att man får åka hem!

Ska åka och simma tror jag. min simmarkompis har fått magsjuka och kan inte följa med men jag tror Ted ville me ikväll.
Jag var faktiskt duktig igår kväll och for ut och sprang. Det är lite halt ute så jag hade inget annat val än att springa på E14. Det gick faktiskt bra, jag tog på mig reflex-västen så slapp man känna sig orolig.
lite träningsverk idag bara men det är faktiskt bara skönt, man känner att man lever då!

go´natt macken

möbler

igår kväll var vi och köpte en soffa. Vi hittade äntligen en tomelilla soffa, kostade 1000kr. Tyvärr var det en 3:a och jag vill ju ha en 2:a men det är bättre än ingenting. Vardagsrummet är så stort att vi utan problem får plats med två 3:or men det ser ändå stort ut. Och vilket bord ska man ha?
Men jag är jättenöjd ändå. Nu ryms man äntligen när man får besök. Ska bara köpa lite kuddar till så det blir lite färg.

Det vi funderar mest på annars är badrummet och jag gillar mörkt trä och hittade en serie möbler som jag skulle vilja ha. Serien heter
Cuba och finns hos Haléns. Det är högskåp, underskåp, golvskåp och väggskåp. varken ted eller jag vill ha ett badrumskåp med spegel utan vill bara ha en spegel ovanför handvfatet. Och den här spegeln hör till Cuba-serien så den passar perfekt!

Gardiner till sovrummet har jag också hittat, jag gillar ju svart till sovrummet så jag kör på det


min syster

var med på tv igår! vet inte om någon har tänkt på det men vi är rätt så lika.

Hon var med i ett program på 3:an och det känns riktigt konstigt att se någon man känner på tv. Det var som om man satt och kollade på en film man spelat in själv.

Igår så satt jag hemma och tog det bara lugnt . Ted var inte hemma så jag var helt ensam och ibland är det faktiskt riktigt skönt!
Vi har ju äntligen skaffat telefon men igår när jag skulle ringa så var det antingen upptaget eller så gick det inte att ringa. bläääää!

jaja, måste väl fortsätta jobba. Jag är inte på det humöret idag, jag vill vara ute i solen och få fräknar!

helgen som varit

har varit väldigt lugn. Jag och Ted har varit hemma och försökt få någon ordning i växthuset. Det var riktigt varmt där idag, man kunde inte ha mer än en t-shirt på sig.
Det tråkiga var att när ted började riva bort lite fula delar på väggen (måste tyvärr säga det men dom förra ägarna hade verkligen ingen som helst smak) så upptäckte vi att vissa träbitar har ruttnat upp!
Det är i skarven mellan affärsdelen och växthuset som vattnet runnit och det var inte så friskt!

men men, vi ville ju ändå röja upp och nu blir det ordentligt gjort!

Jag plockade ut alla krukor från växthuset och ska ställa in dom så det blir lite ordning och reda, Men det är såååå mycket att göra att efter några minuter har jag snurrat runt så mycket att jag är snurrig!
Jag vill så mycket men vet inte vart jag ska börja - HJÄLP MIG!!!!!

vi blev tillslut så trött på det så vi åkte in till Sundsvall och Birsta och gick på alla byggaffärer vi hittade. Vi har nu äntligen kommit på hur vi vill göra om badrummet. Vi tror det blir vill och brunt eller vitt och grått.
Mönster har vi också kommit på och jag satt hela kvällen och målade upp badrummet på papper för att kunna få sig en bild av hur det ska se ut!

nu är dagen snart slut iallafall! ska bli skönt att komma hem och ta det lugnt. En liten stund i allafall för sedan blir det powerwalk. Jag har kommit på att jag måste röra mig ordentligt varje dag. På onsdagar blir det styrkerträning med Ted och på torsdagar simning med Ewe! och resten av dagarna blir det promernader tills snön är borta för då blir det spring! längtar!

nu går bilen hem, ses i morrn macken

ja vad ska man säga?

om lördagens resultat? Schlager menar jag då ! (vad annars?)

jag tycker inte att det är en dålig låt - tvärtom - jag sa från början att den var bra. Men det är något som gör att jag inte riktigt är nöjd med att den vann.
Och till alla som måste klaga på Carola, varför? Hon är en var vårt lands bästa sångerskor som inte många kan slå! Om eurovision song contest fick handla om låtarna (som det borde göra) hade hon blivit bättre än femma förra året.
För ärligt talat - 99% av Lordi´s seger var ju pga sminket! löjligt tycker jag men det är väl bara att ta.

Det var någon som sa att dom visste att det skulle gå dåligt för Carola förra året. HALLÅÅÅÅÅÅÅ! femte plats av jag vet inte hur många länder - är det dåligt???????
----------
ska bli skoj att se hur långt vi tar oss - jag tror nog att vi har chans men är inte helt säker på hur långt det tar oss.

Återstår att se - men en sak är saker - oavsett vilken låt vi skulle skicka dit så sitter jag bänkad som vanligt.

schlager.....

imorgon!
final, och vem kommer vinna?

jag tror The Ark, TYVÄRR. jag vill inte det än fast det är en bra låt!

jag kommer sitta där bänkad med lite godsaker. Kommer DU?

kram på er alla


oj då!

vart har mina tankar varit i veckan? jag har helt glömt bort att skriva här.
det är så drygt att man inte har internet hemma!!!!!!!

nästa vecka kopplas telefonen igång iallafall! ÄNTLIGEN! och en vecka efter det kommer internet.

äntligen helg, inte för att vi ska göra något speciellt men det är såååå skönt med ledighet.
Strax bär det av till Biteline och äta Tacobuffé och sedan på bio och se film. En härlig fredagkväll.

saknar lillNeo bara, jag vill åka hem och krama honom lite! eller mycket!

jaja, måste gå nu

i´ll be back.....

tjuvlyssnat

är en väldigt rolig sida, här får man sig definitivt ett skratt när man behöver det.

Toys?R?Us, Barkarby, Stockholm

Det är smockfullt i leksaksbutiken. Två tjejer ~23 står i kassakön. Den ena tjejen har sin dotter med sig.
Flickan: Mamma! Jag är varm!
De två tjejerna skvallrar vidare utan att lyssna på flickan.
Flickan: MAMMA! JAG ÄR VARM! Mamma!
Mamman: Ta av dig jackan då!
Hon vänder sig till sin kompis igen och fortsätter att skvallra.
Flickan: MEN MAMMA! VARFÖR ÄR JAG VARM?!
Mammans kompis: FÖR ATT DJÄVULEN HÅLLER PÅ ATT BRÄNNA UPP DIG! Sluta vara en jobbig unge nu och bit ihop så kanske gud hjälper dig!
Det blir knäpptyst.
-------------------------------------
stackars barn, vilken uppfostran?!

ICA Spiralen, Norrköping

Två snobbiga killar ~25 står i kön på ICA. De har varsin korg med matvaror. Längre fram står en äldre kvinna och packar ner ekologisk mjölk i en tygkasse.
Kille 1 (lågmält): Om man kan kosta på sig ekologisk mjölk har man väl fan råd med plastkassar också.
Kille 2 (skrattar): Det var typ det snålaste jag någonsin sett. A-kassan är väl slut kanske? Hon tror väl korna blir gladare av det kanske?
Kille 1 (lägger upp en fläskfilé): Inte den här i alla fall.
---------------------------------------
smarta pojkar det där?

vill ni läsa mer? Tjuvlyssnat.se


en soffjävel

varför ska det vara så svårt att få tag i en soffa?
när vi flyttade till Sundsvall var vi på IKEA och köpte soffa, en jättesnygg soffa och vi köpte en trea för det fick inte plats 3+2. Vi tänkte att sofforna på IKEA finns kvar länge så vi kan köpa tvåan sedan.

ha ha ha, visst. Nu när vi har större utrymme och vill köpa tvåan har man slutat tillverka dom.
Jag vill inte ha någon annan soffa heller. Dels för att jag tycker så mycket om den här modellen och dels för att det blir så dyrt.

Jag är ute på blocket VAR EVIGA DAG och kollar om det kommer ut några men det gör det väldigt sällan. Eller rättare sagt, det kommer nya soffor varje dag men endast nere i södra Sverigeo och det blir för dyrt.

Ja ja, jag får fortsätta leta.
Slutar snart, ska åka hem till Ted som är hemma. Han har sportlov så han kan vara hemma och lata sig!

i´ll be back...

helgens bravader

sitter i stolen på jobbet och försöker att inte röra mig allt för mycket! Det känns att jag inte har åkt skoter på ett tag.

Men jävlar så roligt man har haft det, och vi kunde inte ha haft bättre tur med vädret! Kanan gjorde gott intryck på oss.

Vi kom dit på fredagen och drog en suck, det var huuuuuur mycket snö som helst och eftersom stugen ligger ca 30meter från vägen var det bara att börja köra upp stig med skotern. Så det första man gjorde var att dra på sig stövlarna! Sedan in i stugan och elda så värmen kom igång. Vi var först tid och det var skönt, då han man paxa säng (ha ha ha) och bädda innan stugan blev full.

Vi tog det lugnt på fredagen och på lördag klockan 06.30 (jag skämtar inte) steg vi upp för att äta frukost och sedan bege oss ut! Det tog ca 30 minuter och sedan satt vi i snön, skotern hade grävt ner sig! Men alla körde fast under dagen så det var inget ovanligt.
Efter en liten stund var man uppe på fjället och det är så härligt. Dock blåste det lite mycket men det finns nästan inget härligare än att få köra skoter på fjället!

Sedan blev det varm choklad och mintuu , och då kom värmen!

Sedan bastade vi på kvällen och drack hot shots och hade det mysigt! Helgen var riktigt lyckad men man är slut. Tack snälla Erik som körde hela vägen, då kunde man passa på att sova!

Kort kommer att läggas upp, har ju tyvärr inte internet hemma så det blir lite svårt att komma åt dom men kanske far förbi erik och ewe en sväng i veckan!

--------------
i´ll be back....