Paradisäppelgelé

Har ett stort och väldigt fint träd på gården och det blommor så enormt varenda vår. När blommningen är över så kommer alla äpplen och det är nog tusentals av dom. För storleken på äpplena är ungefär som ett krusbär, dvs ganska små. Det är alltså paradisäpplen vi har.
Och dom kan man egentligen inte göra något alls av för äta dom går absolut inte! Men dom är väldigt vackra däremot.

Letade lite recept och hittade ett på gele som vi tänkte att vi skulle prova. Plockade ungefär 1kilo och sedan blev det rensning och kokning. Och vi silade och hällde på burk. Vi hade gjort iordning en mängd burkar för att vara säkra men när gelen var slut och vi hade tre stycken burkar blev man lite snopen! Så mycket äpplen blev så lite!

Men gelen är iallafall väldigt god, trodde inte att så äckliga äpplen kunde bli till något så gott men det kunde det visst!

Lukas skulle absolut hjälpa till och högst upp på stegen vill han


Walter var självklart med! Dock visar han sin protest mot skorna att han vägrar röra på sig utan står helt stillaMen kanske lika bra att han står stilla så vi hade hjälp med att hålla stegen!


Lite rollspelslekar

Lukas älskar att leka rollspel nu, han är antingen cowboy, polis, pirat eller något annat. Och har lillebror tur får även han hänga med på ett hörnBråkar en hel del gör dom men ibland kan dom faktiskt stå stilla så man får ta kort på dom tillsammans!


Bröllop 17september

Sitter och kollar igenom lite bilder från bröllopet och jag tänker på hur himla roligt och faktiskt perfekt det blev. Var nog inte något som inte klaffade utan allt flöt på bra.

Lägger upp lite bilder från dagenEn hungrig blivande fru!Väldigt vackra blommor hade hon valt ut till sin och våra buketterHerr och Fru TernestålMåste visa en av detaljerna från bröllopet, det var lite SuperMario-tema och detta var bordsplaceringen och i asken låg väldigt gott godisEn helt underbar dag och innehöll skratt och tårar, precis som ett bröllop ska! Kom nog i säng vid 5 på morgonen och när jag vaknade vid halv elva dagen efter var jag sjukt trött men extremt glad!


vakna, jobba äta sova och så vidare

Tycker inte jag gör annat än sover och jobbar. Dagarna går i rusande fart och pang så är helgen här. Jag har ju jobbat några veckor nu och det är helt okej. Skulle ljuga om jag sa att jag inte längtar hem efte mina två pojkar. Älskade att vara hemma med dom och jag skulle gärna fortsätta med det.

Men dom har det superbra med pappa sin så där är det inga problem.

Jag ska ta och lägga upp lite bilder från bröllopet och vad vi håller på med här hemma. Några olika saker med äpplen har vi gjort i veckan, mer info kommer en annan dag!


Paus i Dorotea

Igår efter jobbet packade vi och fixade det sista och sedan for vi iväg. Var framme i Dorotea vid 22.40 och usch vad man var trött. Ska kanske tillägga att jag klev upp klockan 5 i går morse så inte undra på att man var trött!

Idag ska vi bara mysa med pojkarna för vi ska ju lämna dom här i Dorotea när vi åker mot Umeå ikväll. Tvivlar inte på att det kommer gå toppen för pojkarna och farmor och Sune men det är ju faktiskt första gången vi lämnar bort pojkarna för en helg så man kommer sakna dom till tusen!

Men jag vet att vi  kommer ha fullt upp i Umeå med bröllopet och allt runt om kring så vi kommer inte vara sysslolösa.

Känns som att det är mycket som ska fixas men allt vi skulle göra ligger i bilen färdigt. Bara några småsaker som ska fixas och inhandlas men det hinner vi!

Nu ska jag nog ta och röra lite på mig, får se vad vi hittar på!

Möhippa

Min syster ska ju gifta sig om två veckor så för en vecka sedan var vi i Umeå på hippa! Vi for faktiskt redan på fredagen och sov hos en tjej som jag jobbade med på Maxi och som också skulle på hippan. En riktigt trevlig kväll blev det med massor av lek för barnen då dom har jämnåriga barn och för oss vuxna blev det bastu och god dryck!

Vi kidnappade Mia på lördagmorgon och sedan hade vi roligt hela dagen.Hon fick bland annat åka segway, hålla tal, virka mm mm mm. Bland det roligaste var nog alla söta djuren vi fick klappa!

Jag fick en liten kompis på huvudet!Hade en toppendag med alla tjejer och ska bli så skoj att träffa alla igen när det är dags för bröllopet!


Svampplockning

Vi tycker om att vara ute och leta svamp men det är ju inte alltid det lättaste att hitta. Några svängar har vi varit ut i år men ska nog ut några till.
Pojkarna är så duktiga ute i skogen och man får anpassa tiden efter dom.

Lukas älskar att få vara med ute och ska självklart ha sin egen svampkorg!
Uppryckning!

Har varit väldigt osynlig på bloggen men energin, kraften eller lusten har inte funnits där. Har nog varit allmänt trött och oengagerad men det ska det förhoppningsvis bli ändring på nu när man kommit igång med jobbet.

För nu är det alltså slut på den underbara mammaledigheten och man är tillbaka i ekorrhjulet. Skulle ljuga om jag sa att jag var överlycklig men visst är det skoj att få jobba lite och så unnar jag verkligen T att få vara hemma med barnen!

Jag ska ta och skriva lite inlägg om barnen och allt som hänt, har ju haft en hel del roligheter sista tiden!