Kallt om fötterna

Idag är det kallt om fötterna här hemma, vi bor i ett kallt hus och det drar en del från golvet i tv-rummet. Just nu eldar jag i köket i vespisen för att få lite värme för det är inte mysigt med denna kyla. Vi ska fixa så det inte drar men har inte tagit itu med det än.

I helgen hade jag syster Mia med sambo på besök och imorgon kommer svägerskan Vanja och till helgen kommer svägerskan Ida med familj och svärmor med karl. Fullt hus men det är helt underbart när man får gäster så jag är nöjd!

här hemma försöker jag även julstöka lite, har tagit fram stakar och ska idag stryka gardiner. Troligen får granen komma fram i veckan också men vi får se.

Nej nu blir det kaffe och som vanligt lite amning!

Njuter av lugnet

Visst älskar jag mina barn men det är faktiskt riktigt skönt ibland när Lukas är på dagis Som nu tex, Walter sover i soffan och jag kan sitta bredvid och njuta av en kopp kaffe och spraket från vedspisen i köket. Visst kan jag göra det med Lukas hemma också men ärligt talat så är det inte så mycket lugn och ro då utan det är alltid något och konstant en massa frågor.

Men självklart njuter jag av att klockan blir kvart i två och jag får hämta hem min lilla gubbe för det värmer i hjärtat när han kommer springande och man får en kram av honom!

Den yngre sonen har nog en sovdag idag, han brukar vaknan är jag lägger ner honom men nu ligger han som sagt i soffan och snusar. Själv jag ska dricka upp kaffekoppen och sedan blir det nog en sväng med dammsugaren för imorgon får vi besök av syster Mia och hennes sambo Mattias, LÄNGTAR!Precis som storebror han Walter fått ärva mammas potatisnäsa!


Julmarknad

Det är alltid en julmarknad i stan helgen för skyltsöndag men jag har aldrig varit på den. Igår bestämde vi oss dock för att gå dit och vi klädde på oss och styrde kosan dit. Lukas och Walter fick på sig tomtemössor för att få julkänsla!

Det var tyvärr inte så härligt väder och man frös en del. Tyvärr var inte själva marknaden så mycket att hurra för heller och jag vet inte om jag går dit igen men lite mysigt var det. Längtar tills skyltsöndagen och hoppas det blir mysigt.

Klädde man ut sig skulle man få paket av tomten och detta hade vi sagt till Lukas så han gick stolt hem med paketet och öppnade det när han kom hem!Lillebror var så söt i sin mössa, dock var han lite trött och ville inte öppna ögonen men ett leende drog han till med!


Walter Ternestål

I söndags föddes våran son Walter och han självklart bland det underbaraste man kan tänka sig. Han gillar just nu att sova och äta och tyvärr har jag sjukt ont vid amningen och det har kommit en del blod men jag hoppas det håller på att ge sig nu.Hade lite värkar under lördagen men knappt så att dom kändes. Tror jag kände den första vid två på eftermiddagen men sedan var det lugnt. Gick och la oss vid 23 och då kände jag av dom lite mer men inget självklart men vi tänkte att det kansk var på gång.
Vaknade vid kvart i 1 och då gick vattnet, gjorde iordning allt och kvart i två lämnade vi sonen hos Erik och Evelina. Han sov så hårt att han inte ens vaknade när vi lämnade honom och det var väldigt skönt.

For mot BB och 02.10 var vi inne på förlossningen, hade lite mer värkar men det var inga problem att ta sig till sjukhuset. Hon satte kurva på en gång och så ville hon kolla om jag var öppen och då gick det sista vattnet för allt hade inte gått. PANG så kom värkarna igång ORDENTLIGT och jag var då öppen 6 cm.

Sedan gick allt i en jädra fart, värkarna var STARKA och jag kände att kroppen ville arbeta. Vi var som sagt inne 02.10 och 03.12 är sonen född!

Barnmorskan sa på en gång att det var en stor kille, själv tyckte och tycker jag att det är min lilla bebis och är så liten och go!

Vågen visade 5002gram och linjalen 52cm lång, lika lång som Lukas men något tyngre!

Pga vikten var vi tvungen att stanna minst 12h och ta sockerprover men dom var så fina så efter sista provet så åkte vi hem till Lukas! Lukas hade haft det toppen under dagen men det visste vi att han skulle ha!

Nu är vi hemma och myser, T har börjat jobba för att spara dagarna till julså idag är första dagen ensamma hemma och på tisdag börjar Lukas dagis!


Myshelg

Har en riktig myshelg med familjen, blir förundrad av sonen hela tiden. Han utvecklas konstant och just nu är det alla frågor som kommer. Vad gör dom mamma? Vad är det är? Frågor, frågor och frågor. Men det är så skoj att få följa hans utveckling.

Vi har ju sagt att vi ska försöka vänja av honom blöja, har försökt tidigare men känt att han inte varit redo utan vi har väntat. Nu helt plötsligt så säger han till själv och har varit utan blöja hela dagarna. Idag sov han lunchen utan blöja och utan olycka och man blir så stolt över honom. Det har hänt en enda olycka och det var nu ikväll men vi lär oss och detta kommer bli toppen!

Lördagen har bestått av renovering, vi håller på att fixa kontoret som fått fungera som förråd nästan för vi har bara slängt in saker där. Men nu ska det bli ordning och reda och det kommer bli så snyggt! Bilder kommer självklart när det är klart!

3dagar över BF

Och än så länge inga tecken på att myran vill komma. Tycker inte att dessa dagar varit jobbigare än några andra, eftersom Lukas kom tidigt så har jag psykiskt gått på övertid ända sedan jag slutade jobba. Och med sonen hemma så hinner man inte att bara vänta på bebisen utan man håller sig sysselsatt!

Var på ännu en koll hos barnmorskan idag och jag hade visst bättre värden än jag haft på länge så nu fick jag ingen ny tid utan vi ska bara vänta på bebisen ankomst. Har jag inte fått innan en viss dag så kommer hon ringa mig och så bokar vi in igångsättning. Jag vet vilket datum det handlar om men jag tror jag håller på det ett tag.
Förhoppningsvis slipper jag igångsättning men man vet ju aldrig!

Imorgon blir det en dag på Birsta med Evelina och Amalia, ska fixa lite inför Fars dag och så ska jag kolla på tyg till julgardiner. Förhoppningsvis snöar det inte som idag för usch vad snö det har kommit. T sa åt mig att ta det lugnt när jag skulle in på stan och när jag vaknade hade han skottat av bilen och bron innan han for på jobbet. Färden in på stan gick bra men inne i stan var det hemskt att köra, det är så mycke snö och dom har inte hunnit skotta men med mottat att man ska ta det lugnt så går det bra!

Back on track

Fick låna internet igår av några kompisar så nu är man back on track! Har faktiskt inte saknat internet så himla mycket utan det har varit rätt så skönt att vara utan!

Här hemma lunkar tiden på, är på 1dags övertid idag och jag trodde faktiskt aldrig att jag skulle gå så här länge. Har ju bara förra graviditeten att jämföra med och då kom ju Lukas 9 dagar tidigt så jag trodde verkligen inte jag skulle gå över tiden. Än så länge är det inte jobbigt, visst har jag ont och man sover dåligt men tidsmässigt så springer dagarna iväg och det kan ju bero på virvelvinden man har här hemma!

Vi har börjat renoveringen av kontoret idag, det blir faktiskt en heltäckningsmatta på golvet där inne och jag tror det blir mysigt. Planen är att det ska vara ett kontor men gör det så neutralt som möjligt så att det eventuellt kan bli ett barnrum!

Nej, nu ska jag nog överlåta datorn till sonen som vill se sitt favoritprogram Lilla Röda Traktorn!

3dagar till BF

Just precis, tre dagar kvar och jag blir mer och mer inställd på att myran ALDRIG vill komma ut! Trodde verkligen inte jag skulle gå så här länge, Lukas kom ju 9dagar tidigt så vad väntar denna på?

Det går iallafall toppen att vara hemma, Lukas är så enormt snäll och låter mig få ta det lugnt så vi har det bra. Kände dock att en dag på Birsta igår var nog lite för mycket för jag hade ont igår. Men ibland måste man göra sådana saker för att sitta inne hela tiden går en på nerverna.
Vi var en sväng på förskolan och hälsade på idag och sedan tog vi oss en tur i skogen för lite insamling av material för pyssling. Lukas tyckte dock att det var roligare med isen som man kunde ha sönder!

Imorgon blir det besök till barnmorskan igen, får se om det höga blodtrycket håller i sig men det tror jag det gör. Kan ju berätta att förra torsdagen när jag var upp till sjukhuset för CTG-kurva så gjorde läkaren en hinnsvepning, dock verkar den inte ha gjort någon nytta på mig.

Sitter på T:s jobb just nu men ska strax åka hem!