Fredag kväll

och vi är i Dorotea. Gick smidigt att åka hem, Lukas sov från början och i två timmar så när vi kom till Ramsele stannade vi och då fick han vakna och äta lite och sedan fortsatte vi sista biten hem. Sitter hos svärmor nu och tar det lugnt.

Tänkte fara ner till kyrkogården och tända ljus på pappas grav. Men det hade visst svärmor redan tänkt på för hon hade varit ner dit. Men hon upptäckte då att någon annan redan hunnit sätta dit ett ljus och tända, vem kan det vara?

Ska ner dit imorgon och hälsa på hos pappa, var ju ett tag sedan jag var dit. Vill även till morbrors grav och se hur stenen ser ut. Det är en speciell känsla att fara ner till kyrkogården denna helg, det är ljus överallt och det är (kan låta konstigt men) är mysig känsla på något sätt.


en trött mamma

men jag får skylla mig själv. Jag började måla igår och kunde inte sluta utan ville göra klart det i köket så jag blev inte klar förrän 24 och då skulle jag även duscha och fixa lite annat så det blev rätt sent innan jag somnade igår. Och självklart så hade då Lukas en jobbig natt och vaknade många gånger och var bara ledsen. Men men, en mamma har ju superkrafter så jag orkar vidare!

T gick vidare med kofoten och bröt upp väggen i hallen så nu har vi en STOR hall och det ser lite annorlunda ut. Det är dock en vägg kvar som vi inte kan ta bort tror vi, men då det är en timmervägg så ska den nog få vara kvar och fungera som en vägg mot klädhängaren, Svårt att förklara men jag tror att det kan bli riktigt fint att ta fram timmerväggen men då kommer ju den stora frågan, måla vitt eller inte?

Lukas har ätit frukost nu och jag väntar på att han ska somna så jag kan fixa det sista inför resan hem, passar på att packa bilen när han sover.

Det snöar här idag och det är juvligt!

Snart hemåt

Imorgon åker vi hemöver och det ska bli härligt, synd bara att T inte kunde sluta tidigare så att vi kunde åka ikväll men man får ju inte alltid som man vill.
Lukas vaknade halv sju imorse men han fick ligga kvar i sängen och småbråka med oss. Det är så mysigt!

Nu ska vi ut på Birsta igen, tror vi har varit där hela veckan! Måste köpa lite blöjor och annat och det är mycket billigare där ute än på dom små affärerna här hemma. Lukas har även kört sönder gåstolen så den måste in på reparation! Nej, skoja bara. Ena hjulet på den har alltid vinglat lite och jag har nu bestämt mig för att göra något åt det så jag ska svänga in på Barnens hus och höra efter om dom kan hjälpa mig!

Annars är det måleri som gäller, vi håller på att måla panelen i hallen och jag håller på att måla i köket. Och igår fick T ör sig att börja med hallen. Vi ska ju riva ner en vägg där så att istället för två hallar så ska det bli en enda stor och igår fick han som sagt ett ryck och började. Snyggt blir det! Men som med alla renoveringar så blir det aldrig som man tänkt sig och medans man håller på uppstår det problem som man måste ta ställning till. Allt skulle vara så mycket lättare om man kunde få se hur det skulle se ut i verkligheten men det är ju tyvärr omöjligt. Men hur vi än gör så kommer det bli supersnyggt och en klar förbättring!

Nu ska vi klä på oss och åka till BVC för vägning!

Kall tisdag

När vi vaknade i morse visade termometern minus 4 grader, nu är vinter på väg! Det är så fint ute på morgonen nu, allt lyser vitt och solen skiner så det glänser ute. Men nackdelen med detta är halkan, jag och Lukas skjutsade in T till jobbet i morse och när vi åkte tillbaka körde vi förbi en bil som låg upp och ner i diket! Aj, aj, aj, vinterdäcken måste nog på snart, T får nog göra det ikväll.

Idag har vi inte så mycket planer, ska ut på Birsta och träffa min syster och systerdotter. Skulle behöva shoppa lite nytt till mig själv faktiskt. Precis innan Lukas föddes skulle jag ut och köpa nytt smink men jag hann inte och tror ni jag har gjort det än? nej, inte jag inte. Jag blev en sån där klassisk mamma som inte orkar sminka mig, sätter upp håret i en hästsvans och köper bara saker till barnet! Ha, ha, ha ! Nä, inte riktigt men har blivit dålig på att köpa nytt smink så en ny mascara MÅSTE nog inköpas idag.

Helgen är över

och en ny vecka är igång. Det är höstlov denna vecka men tyvärr jobbar T ändå, det är dock det enda lovet han jobbar på så vi ska inte klaga. Förhoppningsvis behöver han inte jobba hela veckan för vi ska åka hem till Dorotea till helgen och vill ju gärna hinna vara hemma så länge som möjligt.

Idag gör vi inte så mycket, just nu sover Lukas. Vaknade imorse och det var minus 1 grad ute, härligt härligt! Tycker det är skönt att det blir kallt ute och älskar att se frosten ute på morgonen.

Lägger ut kort från helgen, hoppas ni tycker att det är okej ni som är med på dom!



Lukas älskar gåstolen och far omkring som en yrvind i den. Han åker ut i hallen och struntar i oss, vilket jag tycker är skönt eftersom det betyder att han inte är så rädd av sig. Dörren ni ser i bakgrunden är en av dom jag har målat, har några kvar men sedan kommer bilder på alla upp!

     

Årets Blossa-glögg

Det har ju blivit nästan ett måste att man köper årets Blossa-glögg. Årets smak är söt, aningen kärv smak med inslag av kryddnejlika, kanel, kardemumma och blåbär. Får se om det är något man tycker om. Dom brukar ju gå åt rätt så fort men som tur är så är man mammaledig och kan ju stå där när portarna öppnas. Inte för att dom brukar försvinna så fort men vem vet?




Förra åter kom ju även en samling av dom tidigare årens glögger och den kommer även i år.  För dom som inte minns var smakerna: Blossa 03 Pomerans, Blossa 04 Vinteräpple, Blossa 05 Hjortron & Armagnac, Blossa 06 Lingon & Enbär, Blossa 07 Havtorn & Kanel.



Sötaste pojken i världen

 


Tävling!

Lukas skulle VERKLIGEN gilla denna elefant, han är i den åldern då han absolut älskar lappar och dylikt.

Elefanten Thilde är ett pedagogiskt mjukisdjur för det lilla barnet. Elefantens spännande kroppsform - och de unika tvättrådslapparna med sina färger, siffror och olika storlekar - stimulerar nyfikenhet, känsel och finmotorik. 

Tävlingen är hos
Barnshoppingen
Tävlingen pågår till den 29 oktober klockan 20.30 så skynda tävla!


Härliga fredag

man blir alltid glad på fredagar och det är väl inte så konstigt? Här hemma tar vi det bara lugnt, Lukas sover just nu och det är riktigt skönt.
Igår var vi och köpte en ny bilbarnsstol för Lukas är på väg att växa ur babyskyddet. Svårt att välja ett dock, man är ju inte direkt expert på området men vi är nöjda med den vi valde och hoppas Lukas är det också.

Nu håller jag på att städa och plocka undan lite då Lukas farfar och faster kommer ikväll. Får se om det blir en promenad med Lukas kompis William och hans mamma lite senare. Annars är det bara en vanlig fredag och vi väntar på att T ska komma hem från jobbet. Ska kanske koka lite kaffe, är faktiskt sugen på det!

Torsdag

Festen på jobbet var faktiskt roligt. Kan inte säga att maten får något bra betyg men alltid lika roligt att träffa kollegorna. Förräten var helt okej, det var gravad röding på svampsallad men varmrätten var inte god. Vi fick ankbröst och det var så rött att när man åt av det så kände man rå köttsmak. Jag tycker att rosa kött kan vara gott men inte detta!

Annars gör vi inte så mycket idag, måste städa då vi får besök i helgen. Gillar INTE att städa då det är så mycket damm och jag avskyr verkligen damm. Men men, måste väl ta sig i kragen och fixa lite.

Onsdag

Idag tar vi det bara lugnt och gör inte speciellt mycket här hemma. När Lukas sov i morse passade jag på att sova med honom. Det finns nästan inget mysigare än att få somna bredvid honom och sedan vakna när han börjar röra på sig.

Inatt sov han hela natten i sin egen säng. Han  har sovit dåligt ett tag nu, kan tänka mig att det är tänderna som spökar men inatt gick det bra. Han vaknade vid 3 och åt lite men sov sedan till klockan 7 vilken är den tid han brukar vakna. Han fick då komma upp till mig och så låg vi och morgonmyste några minuter.

Ikväll ska  jag på middag med jobbet och det ska bli roligt. Hoppas på riktigt god mat men man vet ju aldrig. Annars är det städning som gäller, måste fixa lite ordning här hemma innan besöket kommer till helgen!

Plask, plask

Har kommit hem från vattengympan och det är alltid som skönast när man har kommit hem. Blev ensam idag då mina träningskompisar hade förhinder en jag var duktig och tvingade mig själv dit ändå. Annars brukar det alltid vara jobbigt när man blir ensam.

Fick ikväll veta att vi kommer få besök till helgen och det ska bli roligt. Länge sedan vi träffades (midsommar) så det är på tiden igen. Det är Lukas farfar och faster som sa komma (några fler?).

Ska gå och plocka undan lite, ser ut som ett bombnedslag är hemma. Ska även fixa Lukas väska till imorgon eftersom det är både babysång och mammaträff och jag vet inte om jag åker hem emellan dom tiderna.

Ny vecka

Ännu en ny vecka och jädrar vad fort tiden går. Man hinner ju knappt med, tänk att det snart är jul???
Lukas mår bra men är fortfarande knasig i magen och dregglar som en hund.

Ska snart gå ut och gå med honom så vi får lite frisk luft men han ska få sova lite först. Igår var vi på information för babysim. Det är inte direkt billigt men vi tycker det skule vara roligt att få göra något speciellt med honom så därför bestämde vi oss för att göra det. Verkar väldigt intressant och jag längtar tills det börjar om två veckor.

Veckans planer är inte många, ska på babysång och mammaträff i morgon men annars har vi inte så mycket bestämt. Vi får kanske besök i helgen men det vet vi inte än. Och vi ska nog börja måla lite här i huset. Jag blev ju inspirerad av svägerskans "lätta" renovering av köket och bestämde mig för att måla lite. Hatar tapeten som är där inne och ska måla över den. Får se vilken färg det blir.......

Söndag morgon

Jag och Lukas sitter ensamma här och resten sover. Igår spenderade vi dagen på IKEA och gick runt i affärer. Sedan åt vi middag här hemma och förutom vi (jag å T) så var det ju syster Mia och hennes Matte och Erik och Evelina. Vi spelade lite familjespel och har riktigt roligt faktiskt..

Blev rätt så sent och det märks nu så jag och Lukas som sagt är dom enda som är vakna. Men han kommer nog snart vilja sova skulle jag tro.

Idag har vi informationsträff för babysim och jag hoppas det kommer ge något. Det är inte den billigaste kursen man kan gå men vi har resonerat om det och tycker verkligen att det skulle vara roligt. Förhoppningsvis får vi alla ut något av det och om inte annat så är det roligt att bada!

Ska nog gå och koka lite kaffe för jag är rätt så trött själv och skulle nog gärna sova lite till!

Vampyren Lukas?

Igår upptäckte vi ännu en tand som är på G. Den har inte kommit ut än men man ser att den kommer. Och det är på ovansidan i överkäken så när dom har kommit ut båda två kommer Lukas se ut som en liten vampyr! Ha ha ha, vilken söt liten en!
Igår kom syster med karl och idag ska vi åka ut på IKEA. Vi ska kolla på bilbarns-stolar då Lukas börjar växa ut babyskyddet.

Själv längtar jag som en tok efter en smaksatt latte! Älskar sådana och dricker alltid det när jag och syrran är ute!

Nä, nu ska jag nog gå och pussa lite på min vampyr!

Första tanden

Har ju trott att första tanden skulle vara på gång länge med tanke på hur mycket Lukas tuggar på saker men inget har visat sig. Men igår kväll fick han tugga på mitt finger (en favoritsysselsättning för övrigt) och då kände jag något som skrapade i. Tittade och vad såg då om inte en liten liten tand på g.
Det är upp till vänster som det är på väg en liten tand, inte nere som verkar vara det vanligaste. Får se om den tänker komma upp ordenligt eller om den fortsätter vara liten. Kanske är det därför som Lukas har varit så dålig i magen ett tag?

Sitter med honom nu i knät och försöker skriva men det är inte det lättaste. Ska nog gå och plocka lite och Lukas ska få sitta i gåstolen som är hans favoritnöje just nu. Min lilla goklump!


viktkoll

var iväg i morse och kollade hur mycket lillskiten väger och idag visade vågen 11 440g! Han fortsätter stiga i vikt orderntligt. För en vecka sedan vägde han 11 080g så han fortsätter uppåt!


Besök i helgen

Fick nyss ett samtal från min storasyster Maria som frågade om dom får komma och hälsa på i helgen, och självklart får dom det! Älskar när det komme och hälsar på någon och syster har ju inte sett Lukas på jättelänge nu så det är dags tycker jag. Blir väl självklart ett besök på IKEA kan jag tänka mig men det gör inget för det är alltid lika roligt att gå där och få ideér.
Så nu måste jag nog ta och städa lite så det inte är så dammigt när dom kommer!

Gamla trälådor

Har insett hur mycket jag tycker om gamla trälådor och speciellt dom med tryck på. Skulle vilja ha en mängd av dom så jag ska ge mig ut på loppmarknader och liknande för att se vad jag hittar. I växthuset hittade jag några gamla trälådor som har företaget V&S-märken på sig. Visste inte riktigt vad jag skulle göra av dom men en tog jag in och har i teverummet och förvarar Lukas leksaker i.



Lägger in ett kort på Lukas när han upptäckte ett av mina gamla gosedjur.


tra la la la la

har varit på babysång och Lukas hade roligt som vanligt. Han sov som en gud inatt (om man jämför med hur det har varit) och vaknade klockan 7 och ville göra morgon. Tycker det är en helt okej tid och det är underbart att mysa med honom i sängen en stund innan man kliver upp.
Näsan verkar inte krångla så mycket heller så vi håller tummarna för att det håller i sig.

Svängde iväg på Birsta efter babysången. Såg en annons igår att Jysk sålde 2-pack panelgardiner för 25kr!!!! Hur billigt är inte det? Köpte röda som passar som julgardiner och tyvärr fanns det bara rosa och blå kvar och det ville jag inte ha. Det hade funnits gråa men var tyvärr slut nu. Men julgardiner för 2 rum för 50kr, kan man komma billigare undan?


En ny vecka

ännu en ny vecka och den har börjat som vanligt. Lukas vaknade vid halv åtta och var på sitt vanliga glada humör. Natten har varit bra, förutom att han vaknade vid halv fem för att äta och ville sedan vara vaken. Låg vaken och jollrade på i säkert 40minuter och sedan somnade han om.

Försöker få honom att äta mat, han är väldigt dålig på det. Flaskorna går bra som vanligt men maten är det sämre med. Så fort han får gröt eller burkmat i munnen så beter han sig som om det är det äckligaste i världen och så beter han sig som om han ska kräkas. Prövade en fyramånader pure igår och det gick jättebra så jag ska köpa fler sådana och pröva. Känns dock som ett litet bakslag men vad gör man?

Igår badade vi igen, och denna gång tyckte han det var riktigt roligt. Han plaskade med händerna och var inte alls rädd för att få vatten i ansiktet. Ska bli skoj att se hur han beter sig när det är dags för babysim för det börjar nästa på söndag!

Fick en inbjudan till ett dop med posten idag, en liten Ellie som ska döpas. Vi måste verkligen ta oss i kragen och bestämma datum för Lukas dop.

Får se om det blir en promend sedan, det är så fint höstväder så man skulle verkligen ta sig ut!

Lat-lördag

Det är verkligen skönt med lördagar, idag är det dock väldigt tråkigt väder ute. Vi hade tänkt höststäda ute idag men det kommer ju inte gå nå vidare när det regnar.

Igår var vi hos min syster och hennes gubbe och hälsade på i Timrå och självklart drog jag på Lukas hans nya body, nämligen en body med Modo-motiv på! Även en napp har han! Ha ha ha, det var roligt att se deras miner.

Just nu ligger killen och sover, han hade en rätt så jobbig natt. Inte för att jag förstår varför för han var inte speciellt täppt i näsan eller snorig och han hostade inte vidare mycket men vaken och gnällig var han. Tänkte passa på att sova nu när han sover men det är ju så skönt att få lite egentid och sätta sig ner och äta frukost!

Får se vad vi hittar på idag, har inga planer alls faktiskt!

Skrik eller skratt?

Var och vägde Lukas idag och han har kommit upp i vikten 11 080g och är ca 73cm är. Är svårt att mäta när man är ensam så ta längden med en nypa salt. Han slutar nog aldrig växa vår lilla sumobrottare. Han hostar och men vi kör vidare med bricanyl och får se om det gör någon skillnad. Idag kräktes han igen men verkar må bra ändå och skrattar som aldrig förrut.

Lukas har kommit i en period då han verkar inse att han kan låta för ibland ligger han på golvet och skriker i säkert 10minuter. Är roligt att lyssna på och han strålar om en sol om man tittar på honom. Oftast ligger han och tittar i taker på fläkten medans han gör det!

Kusinbesök

Lukas har haft kusinbesök här i två dagar. Neo med mamma Ida och pappa Janne har varit här och gjort IKEA och passat på att sova hos oss. Har varit riktigt roligt och det är skoj att se hur Lukas blir med och mer medveten om andra barn och han kan ibland inte sluta stirra på Neo när han far omkring.



Lukas har vänt sig förrut men i helgen insåg han nog att det var riktigt roligt för nu gör han det nästan jämt. Kul att se och det går framåt med sittandet också. Han kan sitta när han lutar sig framåt men helt plötsligt så tippar han åt sidan och dunsar i golvet!

Ny frisyr

Gick och klippte mig i fredags, frisören fick nästan fria händer och klippte på. Jag har ännu inte bestämt mig om jag är nöjd, tycker nog inte riktigt om det men hoppas det ger med sig. När frisören gjorde iordning det gjorde hon krulla á 80-tal men jag gjorde om det när jag kom hem.





Slänger in ett kort på Lukas som älskar att sitta i en gåstol som vi har fått låna av vänner. Han fattade på en gång vad han skulle göra och far omkring, inte så superfort men kommer fram iallafall.


Mammaförkylning

nu när Lukas ÄNTLIGEN verkar börja friskna till så blir jag förkyld. Vaknade imorse och kände förkylningen på gång, hoppas den inte bryter ut allt för mycket bara.

Fick tag på vårdcentralen idag och ska nu åka på apoteket och hämta ut bricanyl (stavas det så?) som läkaren har skrivit ut. Får se om han blir bättre i halsen och hoppas han slipper hosta så mycket.

Annars ska vi bara ta det lugnt idag och troligen bara sitta inte kurera oss. Just nu sover lillkillen och sömn är väl det bästa när man är sjuk så jag hoppas han sover på.

Helgen är slut

Söndag igen och tyvärr är helgen slut. Har faktiskt varit en härlig helg förutom vädret. I fredags åt vi kräftor och självklart fick Lukas en kräfta. Blev en superkort på det så jag kommer lägga ut det.

I går så var vi på mässa, en mässa som heter VillaFamiljen-Mässa. Var dock en besvikelse för det var en riktigt gubbmässa tycker jag. Men men nu har man ju sett den. På kvällen så åt vi middag här hemma och Magnus, Jenny, Alexander, Erik och Evelina var här och åt. Hade riktigt trevligt och vi drack några glas vin faktiskt.

Lukas mår faktiskt lite bättre men inte helt frisk än. Han är snorig och har en massa slem i halsen. Ska nog ringa vårdcentralen imorgon tror jag.

ska dricka upp min kopp te och sedan ska jag nog lägga mig och sova. Jag och Jenny satt uppe och pratade till klockan var 3 inatt så när Lukas ville kliva upp vid tjugo över 7 så var jag rätt så trött!

Äntligen Helg!

Är så skönt att det äntligen är helg och hoppas det blir en rolig helg. Ikväll ska vi till Erik och Evelina och äta kräftor. Har inte ätit några i år än så det ska bli gott. Vi som skulle ha en årlig kräftskiva, det har ju inte blivit av år pga tidsbris. Får ta igen det med en fest i vinter tror jag.

Imorgon blir det mässa, det är VillaFamiljenMässa och vi ska dit och sedan blir det middag på kvällen så det ska bli skoj.

Lillkillen vill dock inte riktigt friskna till. I onsdags fick han ju välling på kvällen men allt kom upp på en gång. På torsdagen ville han aldrig äta något utan smuttade lite från mig. Vid 4 fick jag i honom nästan en flaska och tänkte att allt var bra men när han skulle säga hej då till Alex så spydde han ner honom i bilstolen! Är glad och som vanligt annars men maten är han kinkig med, gröt och smakisar funkar inte alls. Idag har jag dock fått i honom ersättning men han har nu hosta istället. Har ringt vårdcentralen som inte visste vad hon skulle ge för råd så hon skulle prata med läkaren och återkomma. Får se om dom förestår något.

Så nu inväntar jag bara samtal, får se om jag hinner beställa någon klipptid efter det. Är så sugen på att klippa mig och mitt hår behöver verkligen det!


Heldag på Birsta

Sitter och dricker en kopp te och återhämtar mig från vattengympan. Ha ha, nä så jobbig är den inte. Men det är skönt att ta sig iväg och röra lite på fläsket, vill ju gärna gå ner några kilon till.

Installeringen av värmepumpen är nu klar och sedan igår kväll så är den igång. Håller just nu på att försöka få rätt värme i huset så idag tyckte jag det var lite kallt så då drog jag och Lukas iväg på Birsta och spenderade dagen där. Riktigt skönt att bara strosa omkring och ta det lugnt. Han är inte lika snuvig längre ch natten som var så sov han riktigt bra, vaknade bara 3 gånger.
Hoppas natten som kommer blir bra men man vet aldrig. Han har varit lite gnällig idag så man får se. Han har vaknat klockan 6 som senaste dagarna så när han vill sova vid 8 så har jag faktiskt sovit med honom och det är nog dagens mysigaste stund vill jag lova!

Hoppas han blir helt frisk snart, tycker att hans sjuktid får vara över nu.

Imorgon ska vi till Alexander och hans mamma Jenny, ska bli roligt och eftersom det kommer regna imorgon också så blir det en dag inomhus.