Rensning och container

Det bästa med att snön försvinner är att man kan börja städa, rensa och slänga massa skit utomhus. Och vi har ENORMT med skräp och skit på våran gård. Dom förra ägarna brydde sig verkligen inte alls så det är väldans mycket att ta hand om men vi tar det steg för steg.
För några helger sedan jämnade T en liten bod med marken, bara skräp både själva boden och innehållet!

Många turer till sopberget blir det (snacka om att köpet av släpvagnen var väl investerade pengar) men det är väldans mycket metallskrot på våran gård och det vill man ju helst inte bara slänga för man kan faktsikt få pengar för det!
Nog för att vår första prioritet är att blir av med det men det är ju ett plus om man kan tjäna en hacka på det! Så igår hade en container anlänt till tomten och då börjades arbetet med att fylla den med metallskrot! Lukas ville inte följa med ut (som vanligt nästan) men Walter sprang ut på en gång och sedan satt han i traktorn och rattade i nästan en timme! Och ville T komma upp och starta den då tryckte han sig närmare ratten så att pappa inte skulle komma dig och bråka!


Kalasplanering

Igår efter jobbet så drog jag och grabbarn över till Malin och hennes grabbar för lite kalasplanering! Lukas bästa kompis William fyller år idag och Lukas fyller år på lördag och då undrade Malin om vi inte kunde slå ihop våra kalas?
Ja varför inte? Vi bjuder i stort sett samma personer så det är ju smidigt!

Så igår var det då dags för grabbarna att bestämma lite vad dom vill göra på kalaset. Många ideér och önskemål men dom var rätt så eniga! Och man måste ju komma ihåg att dom är faktiskt bara fyra år gamla, varför göra det svårare än det är?

Så nu börjar även bakandet inför kalaset och födelsedagen. Lukas har ju självklart bestämt tårta på sin födelsedag och lite kakor till kalaset så i veckan ska här bakas lite. Blir supergott!

Först skulle vi ha kalaset på lördagen när han fyller år men vi tog det på söndagen istället och på det sättet är det nästa bättre för Lukas för då blir han ju firad två dagar i rad!


Känns som jag sover

Min energi och tid bara försvinner, vet inte varför. Om jag verkligen tog mig i kragen skulle jag faktiskt kunna logga in och göra lite inlägg men det blir inte bara av!

Sista tiden har bestått av sjuka barn och åter sjuka barn! Först var det vattkoppor för Lukas och seda prick två veckor efter det var det Walters tur medd prickar. Lukas fick inte så många koppor och hade det rätt så enkelt men värre var det för Walter. Dock tycker jag att det gick smidigt faktsikt.

Lillgrabben blev dock frisk och jag for till jobbet på onsdagen förra veckan och hann jobba ända fram till halv tolv då Lukas avdelning ringer och killen har fått feber och somnat!
Så hem med honom men lämnade kvar Walter på dagis och Lukas har egentligen haft feber fram tills igår kan man säga. Han har inte ätit nästan något alls och hostar mycket och tyvärr gjorde ju det att båda kalasen som var inplanerade i helgen fick ställas in! Dock tog han det bra faktiskt, han kände nog hur trött han var.

Men nu är vi åter friska får vi hoppas och har en vecka av planering för på lördag fyller Lukas 4år och på söndag blir det kalas! Han slår ihop sitt kalas tillsammans med kompisen William för dom bjuder ändå nästan samma personer!


Tiden som försvann....

Fattar inte vart tiden tar vägen, tycker det nyss var onsdag och nu är det måndag! Hemma så är det vattkoppor som gäller, endast Lukas dock men vi hoppas väl att Walter får det. Lika bra att han får göra bort det. Lukas fick en väldigt mild släng av vattkoppor, han har inte klagat över att det kliar och tycker nog det är mest skönt att få vara hemma.
Dock blir han väldigt rastlös och uttråkad ibland men det får man ta.

Planerar väldigt mycket över sitt kalas gör han, han har bestämda planer. Dom ändras från dag till dag men han är bestämd ändå. Temat ändras också, svårt att hänga med i hans ideér så min plan är nu att det blir legobitar till tårtor! Lätt att göra och han blir nog nöjd med det.

Det svåra nu är vad vi ska ge honom i present, han vill ju ha allt men man vill ge honom meningsfulla saker. Och jag blir jätteglad för alla kläder han får i present men när man sitter där själv och ska komma på något åt honom är inte kläder det roligaste!

Tänk att så här såg man ut för fyra år sedan - vad man längtade efter den där parveln!