Jädrans bil

sitter i Dorotea nu och ska strax äta middag. T:s mormor fyller år så vi har åkt hem och ska fira henne. När vi åkte hem så märkte vi att bilen lät ovanligt mycket och lite konstigt. Inget som var så annorlunda med tanke på att den faktiskt har låtit så i säkert två år men nu lät det väldigt mycket.
Vet inte om vi vågar åka ner till Sundsvall med den utan vi lämnar den nog i Hoting tills den är lagad. Bilar ska då alltid krångla tycker jag!

Nä, nu ska jag upp och umgås lite

Regniga torsdag

regn, regn och åter regn, när ska det sluta? Gör inte speciellt mycket idag, Lukas ligger och sover bredvid mig i soffan men borde vakna när som helst eftersom han inte brukar sova längre än 40-50 minuter.
Ska nog åka iväg en sväng på IKEA och köpa en rullgardin som svärmor beställde igår. Drygt när det regnar dock, man måste ju ta sig från bilen till själva affären och när man har en barnvagn och en Lukas så tar det en stund.

Men men, tråkigt att bara sitta här så jag drar nog iväg på Birsta en sväng!

Ved, ved och åter ved

Vi har varit iväg och köpt lite ved ikväll. Det börjar ju bli lite kallt så det ska bli skönt att kunna elda upp värmen. Jordvärmen är ju inte riktigt installerad än och vi har lyckats sälja pelletsbrännaren så därför var vi tvungen att skaffa lite ved. Fick köra i två omgångar och nu är T ute och håller på att stapla det sista.

Idag har det regnat så vi har inte gjort så mycket, ska ringa till en tjej i mammagruppen imorgon tror jag så jag hoppas det blir fint väder så vi kan promenera lite.

Lukas har varit lite gnällig idag, tror att magen spökar lite. Hatar när han är ledsen eftersom man inte vet varför och man känner sig så hjälplös. Vill ju inte att älsklingen ska ha ont!

Ska packa lite imorgon för på fredag åker vi hemöver. T´s mormor fyller år så vi ska hem och fira henne. Är alltid lika drygt att köra hem för det tar 3 timmar men jag längtar hem så det ska bli skoj. Ska försöka hinna träffa kusin Bea med familj för hennes storebror, tillika min kusin Björn är hemma och hälsar på.

Och min kusin Brittis väntar en liten och på måndag tror jag tiden går ut. Ååå vad jag längtar tills dom får sitt lilla underverk, undrar om det blir en flicka eller en pojke?

Birsta

Har spenderat hela dagen på Birsta tillsammans med Ewe och det har varit riktigt härligt. Har inte varit ute efter något speciellt utan det var bara härligt att kunna gå runt och kika utan något speciellt i åtanke.
Lukas har faktiskt varit riktigt snäll och har inte bråkat speciellt mycket. Han sover faktiskt mycket bättre än förrut men inte längre än  ca 40minuter per gång. Ikväll var han dock en riktig surkart och ingenting dög så jag gav han en flaska och då somnade han på en gång och då var klockan före nio!!!!!!!!

Brorsan ringde och ville surra lite och det är alltid lika roligt. Han ville att jag skulle snusa på Lukas så han fick höra det, ha ha ha! Min storebror ÄLSKAR att snusa på barn.

Nu sitter jag uppe ensam och tittar på tv och imorgon ska vi få hem lite ved som vi måste stapla. Har ju ingen värme på i huset och det börjar bli kallt kan jag säga så det ska bli skönt när vi kan elda imorgon. Längtar som en tok tills jordvärmen är klar så vi slipper frysa!

söndag

Har varit på en promenad idag, kunde inte låta bli med tanke på vilket fint väder det har varit. Gick en liten sväng och Lukas är världens nöjdaste när han får kolla på löv, det är visst hans största nöje just nu. Träffade en mamma och en liten kille från mamma-gruppen och vi bokade en "date" i veckan och ska gå ut och gå tillsammans. Ska bli roligt och framför allt roligt att få lära känna någon annan som bor här i Vattjom.

Har länge letat en bode med texten Övningskryper på men det har varit stört omöjligt. Har nu äntligen lyckats och utöver den så fanns det många fler som jag gillade men det är ju så svårt att bestämma vilka man vill ha!
   

Denna var ju bara för frän och måste nog beställa den för det är ju sant!

Härliga fredag

sitter och tittar på Jönssonligan och tar det bara lugnt. Lukas har precis ätit en flaska mat och liggar och snackar med T. Idag har jag och Lukas varit på stan och på Birsta och letat present. Vi ska på dop imorgon och det är så svårt att hitta något bra att köpa. Vet många bra saker men det tar tid och beställa och jag har skjutit och skjutit på detta så då får man kuta i affärer.

Det är Alexander som ska döpas imorgon och jag hoppas man får lite ideér så jag vet hur vi ska göra när Lukas ska döpas.

Fick förresten träffa en liten bebis idag, är osäker på hur många veckor hon är men inte så många och underbart söt var hon. Måste åka och hälsa på så man får gosa lite med henne tror jag.

Ska nog försöka sova ner Lukas nu men kommer säkert inte funka, han vägrar ju sova före 22 .

Onsdag

ja, idag är det onsdag och T är inne på sin tredje dag. Har inte kommit in i något vardagslunk för min mamma och min lillasyster är här och hälsar på.

Har fortfarande lite ont i såret men det blir bättre och bättre dag för dag, vill ju kunna bära Lukas som vanligt så jag hoppas det läker fort!

Här regnar det för det mesta faktiskt och det är tråkigt. Vill inte ha solsteken men vill ju inte heller ha regn. Nä, ska nog ta och äta lite lunch nu och njuta av lugnet för Lukas sover!
Surströmming

Ikväll ska vi äta surströmming hos Erik och Ewe, själv så tycker jag inte om det så jag tar alltid med mig en burk med matjesill och mumsar på istället. Ska bli kul att åka dit, har inte varit dit på väldigt länge.

Igår var vi iallafall på mammaträff och fick träffa alla bebisar. Alla utom en kom för Hugo var lite sjuk så dom stannade hemma. Måste nog säga att Lukas var utan att överdriva störst av alla bebisar där. Våran lilla sumobrottare. Förra veckan vägde vi honom och då vägde han 8060g och igår vägde han 8560g så han har gått upp ett halvt kilo på en vecka! Oj oj oj var han växer!

Har ju även varit och dragit bort slangen ur kroppen. När jag kom dit så visade det sig att dom har missat att kalla mig på en röntgen för det skulle redan ha varit gjort! Typiskt sjukhus säger jag bara. Men min läkare var väldigt snäll och gick iväg och kollade om han inte kunde fixa det. Fick en tid en timme senare så jag gick och fikade i väntan på det. Och det gjorde faktiskt ont att att få in kontrastvätskan i kroppen, han tryckte på med sådan kraft så att kärlen skulle vidga sig och det kändes ungefär som om jag hade flera gallstensanfall på en gång! Aj aj säger jag bara.
Men allt såg bra ut och inga stenar fanns kvar, YES! Fick gå direkt till läkaren och väntade 10 minuter på att plåtarna skulle skickas och sedan drog han ut slangen . Var inte det härligaste jag gjort och jag fick lite svimningskänslor men det gick snabbt över och så var detta tvåveckors "äventyr" över!

Nej, inget jag vill göra om och skulle hellre föda barn 3 gånger om än opereras igen men allt har gått väldigt smidigt och har bara toppensaker att säga om sjukhuset och allt som har hänt!

Sommaren snart slut

snart känns det som om sommaren är slut. Tror det har att göra med att T börjar jobba igen nästa vecka. Fattar inte att 8veckor kan gå så himlans fort.
Lukas mår bara bra, han har fått äta potatis och morot och det var nog moroten som gjorde störst intryck på honom. Han verkar gilla det så vi ska fortsätta ge honom. Har fått en bok som heter Första och Andra Mosboken och där får man mycket tips och ideér om mat.

Imorgon är det dags för mig att få dra ut slangen som jag har i kroppen, ska dit och röntga och se om det finns några stenar. Är lite orolig för om det kommer göra ont men det ska nog gå bra!

Grävningen går framåt också, snart är det klart och det ska bli sååååå skönt. Vi ska ta och sälja pelletsbrännaren och se om vi får några tusenlappar för den.

Nä, som vanligt så skriker Lukas precis när jag sitter vid datorn så det är bäst jag går dit.


dåligt med mjölk

en stor nackdel med att jag åkte in på sjukhuset är att inte Lukas har kunnat äta som vanligt och det betyder att det har blivit mindre mjölk. Jobbar järnet med att försöka få tillbaka produktionen och det går bättre och bättre. Hade ju en fundering förrut om jag började få för lite mjölk och nu när vi har matat honom med flaska i en vecka så lär det märkas på honom. Just nu sover han inne i rummt och det är skönt med en paus. T håller på att lägga golv i hallen, det blir så snyggt så!

Usch, vill inte att T ska börja jobba men tyvärr har han ju inget val. Oj, nu ropar Lukas

På bättringsvägen

Håller sakta med säkert på att bli en människa igen. Mådde ju ganska bra på torsdagskvällen förrutom att det gjorde lite ont i såret. Men när jag vaknade upp på fredagen hade jag världens huvudvärk som satt kvar fram tills söndag eftermiddag! Det var nog det jävligaste jag varit med om i hela mitt liv, kunde bara ligga och titta in i en kudde för gjorde jag något att spydde jag nästan!

Så jag stod inte ut längre vid söndag eftermiddag och min riddare i nöden Erik åkte och köpte Treo åt mig och Hallelulja så försvann huvudvärken! Var ju dock rätt så mör i kroppen och hade inte mycket till energi i mig. Det jag ätit på en vecka är ju vad man normalt brukar äta på en dag (förutom droppen på sjukhuset.

Mår iallafall bättre nu så vi försökte oss på veckans handling. Gick faktiskt bra men vart fort trött och har ont i såret nu. Man måste känna sina begränsningar. Igår började det grävas jordvärme här ute så snart är gräsmattan ett minne blott men det ska bli skönt när det är klart.

Längtar även tills jag kan ta upp Lukas och pussa och gosa på honom. Nu kan jag inte lyfta honom och han kan bara sitta still i knät. Jag kan amma honom på ett bröst men kan inte lyfta honom dit så T måste hjälpa oss. Men jag vet ju att det är tillfälligt så det gör inte så mycket!