Eurovision Song Contest 2012: Semifinal 1Ikväll smäller det och det är dags för första semifinalen i årets Eurovision Song Contest! Ska bli så skoj att höra och se alla bidrag. Jag är ju lite klassisk av mig och jag går inte och letar fram alla bidrag och lyssnar på dom utan jag gillar att vänta och lyssna på dom när det är dags!

Tycker det är lite tråkigt att man kan höra alla bidrag om och om igen hela tiden så jag är lite tråkig och traditionell av mig och väntar till kvällens program.

Ikväll kan vi dock inte vara med och påverka för vårt bidrag är inte med förrän på torsdag men självklart kommer jag sitta där bänkad och titta på konkurenterna!


Missade något igår

Både jag och min sambo glömde helt bort vilken dag det var igår. För det var ju faktiskt en speciell dag igår, 15maj.

För 16år sedan, dvs 15maj 1996 så blev jag och T tillsammans. Får fortfarande lite fjärilar i magen när jag tänker på den dagen och hur SJUKT nervös jag var. Tänk om man vetat redan då att vi skulle vara tillsammans 16år senare och ha två underbara pojkar tillsammans.

Tiden har verkligen gått ruskigt fort och vi har ju bott på lite olika ställen tillsammans. Vi har ju aldrig varit något som tänker på att fira allt så himla mycket och vardagslivet tar väl lite över ibland så vi båda glömde vilken dag det var igår.

Men som tur var kom jag på det nu och självklart måste det firas på något sätt! Får se vad jag hittar på men något måste det ju bli tycker jag. Och man ska inte alltid göra det så avancerat, tänk på att det lilla gör mycket!En gammal bild men min älskade sambo har ju inte ändrat sig lika mycket som pojkarna har!


Årets semester

I år kommer min semester bli lite annorlunda, väldigt många på jobbet vill ha samma veckor och det brukar ju vara så. Detta ledde till att chefen kom och fråga om man kunde flytta och det vill man ju helst inte men man kan ju inte vägra, då är man ingen bra kollega tycker jag.

Iallafall så kunde jag inte ta mina fyra veckor sammanhängade för då får jag dom inte tillsammans med T och jag vill ju helst det. Och är man tillsammans med en lärare har man ju lyxen att slippa tänka på barnens semester och sommarlov för eftersom T (precis som alla lärare) jobbar in tiden och kan vara ledig i åtta veckor.

Det blir då så att jag tar först två veckors semester efter midsommar, sedan jobbar jag två veckor och sedan tar jag tre veckors semester till!
Vill helst inte ha bara två i rad utan för att hinna känna sig ordentligt ledig så blir det totalt fem veckor!

Känns faktiskt riktigt bra och jag säger det nog till alla att det är en lyx att ha T som sambo. Jag slipper tänka på att barnen ska få vara lediga vid loven för då jobbar aldrig T eftersom dom jobbar in den tiden!

Så nu räknar vi ner dagarna till midsommar och sommarens första ledighet!


Vårt stjärnbarn Lukas!

Igår hade vi samtal med hans förskole-fröken och visst är han ett stjärnbarn och klarar av allt själv, gör som han till tillsagd jämt och inte hörs av.

Eller?

Vi ska ju inte överdriva, han är ju fortfarande en pojke på fyra år men jag blev ändå överraskad vad han verkar vara duktig och snäll på förskolan.
Lukas är nöjd och glad och hänger med, när det går fel så kan han slå bakut och han har noll tålamod (ingen överraskning här) och då skriker han rakt ut!

Han är dock snäll med kompisar, dom är ju ett gäng från Vattjom som hänger ihop och hans fröken sa att hon hoppas dom hänger ihop i framtiden för dom är så härliga tillsammans.
Han slåss inte och det visste vi. Walter kan ju slå storebror en del hemma men Lukas slår aldrig tillbaka!

Så allt som allt en pojke som trivs på sin förskola och med sina kompisar!


Utvecklingssamtal

Igår hade vi utvecklingssamtal för Walter på förskolan och idag är det dags för Lukas. Vet att dom inte har så mycket att säga men det är alltid roligt att kunna få träffas och prata lite.

Walter är iallafall en glad och nyfiken kille som är självständig och gillar att utforska. Det är så roligt att höra allt för i grund och botten är det ju samma sak som vi har märkt hemma men visst är barnen annorlunda på förskolan mot hemma?

Hemma så kan Walter vara rätt elak mot storebror. Får han inte som han vill så går han fram och slår honom eller drar i håret. Även vi får våra smällar. Lukas har än så länge inte slagit tillbaka och det tycker jag är stort av honom.
På förskolan har dom aldrig sett honom slå någon, än fast han blir arg ibland. Skönt att höra!

........................

Fick höra att många barn på Walters avdelning måste byta avdelning till hösten. Väldigt många 5-åringar ska sluta och då måste man göra plats för småbarn och då vi bara har en småbarnsavdelning så måste en del flytta. Dom hade tillochmed börjat prata om att Walter skulle flytta men då hade fröknarna sagt nej, han har ju inte ens fyllt två!
Detta tycker jag var bra gjort, jag vill inte att han flyttar till någon anna avdelning än utan jag vill han ska få vara kvar på Katthult och växa på sig lite!


Dom förbjudna skorna....

Lukas hade ju önskemål om att få skor med eld på och vi letade och letade. Vi letade skor överhuvudtaget! Våra barn har ganska höga fötter vilket gör att dom inte passar i alla skor. Vi fick hjälp av hon som jobbade i butiken och som tur var så hittade vi till slut ett par skor och till sonens lycka så var det eld på dom!

Dom har varit lite trånga och jobbiga att ta på för honom själv och förra veckan när jag hämtade honom på förskolan så kom fröken och berätta att tre av dom hade nästan förstört sina fingrar och nagelbandne och oj oj oj! Dom fick det att låta så hemskt, Lukas hade ju självklart fått ett utbrott, han vill ju ha sina skor!
Fröken menade att dom hade fått förklara sig för andra föräldrar - hallå, det är ju en förskola! Får inte barn utbrott?

Jag förstår att barnen ska kunna ta på sig själva så vi hade faktiskt redan kvällen innan redan bestämt att vi skulle köpa nya skor till honom men det kändes lite dumt tycker jag.

Iallafall så var vi på DinSko på fredagen och hittade så fina skor till honom och han är så NÖJD!Walter fick ju också skor när vi köpte första gången och han älskar att visa upp dom!