Bitmärken

Idag när jag hämtade sonen från dagis så berättade fröken att Lukas blivit biten av ett annat barn. Vet att det är ett eller flera barn som har bitit andra barn ett tag nu, vet nog om mellan 10-15 tillfällen nu. Och nu hade turen kommit till Lukas och han har ett stort fint märke på armen och lite hud är till och med borta. Vi pratade om det när vi kom hem idag och Lukas gick fram till sitt klasskort och pekade på två barn. Om det är något av dom som gjort det vet jag inte och jag bryr mig inte heller.
Tror att det är en fas många barn är i och jag tycker inte att det barnet som bitit Lukas är elak och hemsk. Har inte fått veta vem det är och tänker inte kräva att få veta det heller. Men jag och Lukas har pratat om det idag och han har lärt sig att bitas är fy fy och så visar han med pekfingret; Fy Fy!

Sötnos, vilka ideér dom får! Hoppas bara inte sonen har lärt sig något nu utan att han låter bli att bita för det skulle kännas jobbigt tycker jag.

"Appa"

Lukas har fått en förkärlek för apor just nu och det är apor för hela slanten. Tror det är på dagis han har lärt sig det för vi har inte lärt honom iallafall.
I lördags var vi och handlade på Ica i Matfors och helt plötsligt så hör jag sonen skriva "APPA"! Jag hittar honom stående vid en låda med gosedjur och det är dom där gosedjuren man kan köpa för bonuschecken. En del av summan går till World Childhood Foundation och dom värnar om barns rätt till en barndom och arbetar särskilt för bättre levnadsvillkor för barn i utsatta miljöer över hela världen.

Iallafall så stod Lukas och pekade på apan och då kunde jag ju inte låta bli. Hade ju faktiskt en check i fickan så en apa fick åka med i korgen. Och den apan (eller snarare aporna för det är en stor och en liten) har varit älskade av Lukas sedan han fick dom. När vi åt middag den kvällen så satt dom bredvid honom i stolen och han var så snäll och matade dom och gav dom vatten. På söndag morgon fick dom välling och massor av kramar.



Han har även kommit på att dom kan göra bus för han hade fått tag på hammaren och slog på bordet. Jag sa till honom att så får han inte göra. Vad gör pojken då? Jo han går och hämtar apan och låter apan hålla i hammaren och så slår han i bordet och tittar på mig! Kan tala om att det var svårt att hålla sig för skratt då.


Härliga söndag!

Vilken underbar dag vi har haft idag! Julgardiner har satts upp, pyntet tagits fram och pepparkakor har gräddats. Och så har vi lyckats få upp en spegel i hallen och monterat ljusslingor runt och det blev verkligen superfint.

Ja som sagt så hade jag gjort egen pepparkaksdeg och jag vet att det blir mycket deg så jag tog och gjorde halv sats bara. Tycker det får räcka så och det räckte gott och väl till ett fint pepparkaks hus och lite pepparkakor till oss att äta. Några garnerade vi men dom flesta ligger i kakburken nu. Lukas var väl måttligt intresserad av bakningen men ville absolut vara med hela tiden.



  

Och eftersom Lukas är så snäll som han är så fick även apan vara med och baka. Vem apan är? Det visar vi imorgon!


1:a Advent

Idag är det äntligen första advent och det är så mysigt. Här hemma stökar vi på och vi gjorde pepparkaksdegen igår så idag blir det bakning. Lukas har fått formar och en egen kavel så han lär baka så det står härliga till!

Sedan ska ju alla julsaker fram och gardiner ska bytas, men hur mycket jobb det än är så är det ett mysigt jobb och får man lyssna till lite julmusik när man håller på så går allt som i en dans!


Dagiskort

Idag kom då dom efterlängtade dagiskorten och dom blev faktist inte så dåliga som jag trodde. På gruppfoton ser man att han gråter och vill sticka ur frökens knä. Dom tog gruppfoton jättelänge och till slut blev Lukas less. VARFÖR var man tvungen att ta just dom korten? Usch, vad irriterad jag blev.

Enskilda korten blev som sagt bättre än jag trodde. Det syns att han har gråtit för ögonen är lite röda och så har han snor under näsan men det är ju ändå vår underbara Lukas och han är alltid sötast i världen!

Ska försöka lägga ut dom på bloggen så får ni se, vi har faktiskt inte bestämt oss om vi behåller dom eller inte. Måste fundera ett tag.

Torsdag!

Endast en enda dag kvar av veckan och det ska bli så skönt. Vill verkligen vara ledig i helgen och göra ingenting och sedan bara mysa. Pepparkaksbakning, pepparkakshusihopsättning och granhämtning står på listan och självklart ska julen stökas in. Och ur högtalarna kommer det ljuda julmusik för det är en självklarhet!

Och varför inte lite glögg kanske?


Tävling!

Vill jättegärna vinna denna superfina pall så självklart måste jag pröva min lycka! Det är hos Nikita som man kan tävla.



Jag tävlar om en valfri pall ifrån Bonde of sweden (värde 895-1195:-)
i Nikitas blogg
Tävla HÄR du med!


Operation julgranskulor!

För 6 år sedan så gjorde jag och min syster egna julgranskulor. Det var ett hima pillande men det blev riktigt fint och det är mysigt att få hänga upp dom i granen. Nu har det blivit några år då jag inte gjort några nya och så har några gått sönder så vi har bestämt oss för att göra om dom. Har hittat mycket fint hos Panduro som kommer göra kulorna så fina så.
Det är en speciell känsla att få hänga upp kulorna för dom som inte är där. Min pappa har självklart en kula och den hänger jag alltid högst upp i granen. Gjorde väldigt färgglada kulor sist men nu ska dom nog bli lite mer neutrala och enhetliga. Och idén att alla ska få göra egna, den stoppar jag i soporna för det blir inte så snyggt då tycker jag. Nej, bäst att jag och min syster gör dom själva!


dessa är gudomligt fina och skulle matcha våra hemgjorda superbra. Dessa finns hos
www.5arstider.se


Utvecklingssamtal

Idag när jag hämtade sonen från dagis så ville han som vanligt inte följa med hem utan idag tog han en leksakskatalog och sprang och satte sig i myshörnan och skulle läsa. Så här är det varenda dag nu men det gör oss bara glada. Vem vill inte att ens barn ska älska sitt dagis och sina fröknar?

Imorgon är de äntligen dags för vårat första utvecklingssamtal med hans fröken Mia och det ska bli riktigt skoj. Ska bli intressant och se vad dom har att säga och ska ställa många frågor om hur dom uppfattar Lukas och vad han är för ett barn på dagarna. Så imorgon slutar man jobba vid 15 för att åka hemöver!

Lukas och Alexander

Vi har ju sån tur att två av våra bästa vänne fick en pojke en vecka före oss. Egentligen skulle han komma i maj men kom i mars istället, ca 10 veckor för tidigt. Men det är en solskenshistoria och han har mått bra ända från början.

Hemma hos dom har dom ett skåp i köket där grabbarna brukar krypa in och sätta sig.

Detta kort är taget i maj i år och här har dom gott om plats!


Och det här kortet tog vi i helgen och båda grabbarna har nu växt på sig och får knappt plats bredvid varandra.


Pizzabagaren!

Idag bestämde vi oss för pizza till middag och sjävklart vill ju Lukas vara med och hjälpa till. Vi försöker verkligen låta honom vara med så mycket som möjligt och han tycker verkligen om att få hjälpa till.

  

Spelade även in en film, är lite lång men här är den


Söndag

och helgen har som vanligt gått grymt fort. Har haft en mysig helg med många glada nyheter och har mycket att se framemot nu!

Fredagen var härlig med Lukas, vi gick en sväng på stan (han tog ett enormt bra beslut att sova hela shopping-rundan så mamma fick kolla bäst hon ville) och hittade lite smått och gott. Lite julgardiner inhandlades och även lite kläder åt pysen. Gick sedan en sväng på mitt jobb och en sväng på T:s jobb och bjöd på världens godaste kladdkaka! Verkar som att det uppskattades och det är alltid lika roligt!

Kvällen spenderade med Erik och Evelina och Idol. Lukas var i sitt esse och satt nog mer i deras knä än hos oss! På lördagen var vi hos Mange och Jenny och Lukas och Alexander fick leka av sig, är så roligt att dom är lika gamla och kan leka tillsamman.

Så kort och gott, ännu en myshelg i Vattjom. Idag var vi förresten och shoppade ett nytt köksbord på Fyndlagret och det är STORT och väldigt fint!

Nu har vi gjort helg!

Idag gjorde man helg och det är riktigt skönt. Dagis har ju planeringsdag i morgon så då får man lov att vara hemma men jag klagar inte utan det är bara skönt. Idag var första riktiga dagen på nya stället och det är faktiskt riktigt fint där men tyvärr tycker jag att nackdelen med den dyra parkeringen gör att jag tycker att vi skulle ha stannat kvar på gamla stället. Men men, man får väl stå ut!

Ikväll är sambon på rektors-utbildning så jag och Lukas hade kvällen för oss själva. Och då tog vi och bakade världens godaste chokladkaka! Och som ni ser på bilderna så hade jag en enormt duktig hjälpreda.



Och man är väl inte en riktig kock om man inte smakar på sina verk?


Tack alla vänner

Måste skriva ett stort tack till alla er som har hört av sig till mig den senaste veckan. Har inte ringt och tackat alla men ni ska veta att det betyder jättemycket. Måste bara nämna vad min kompis på jobbet gjorde. Det är den tjejen som jag sitter bredvid på jobbet och som jag umgås mest med på jobbet.
Jag pratade med henne om vad som hänt och dagen efter när jag kom på jobbet låg det en chokladask med ett väldigt fint skrivet kort på tangentbordet. Underbara människa, det betydde jättemycket.

Så tusen tack alla ni söta som hört av er, det vämer ska ni veta. När jag känner att jag kan skriva mer om händelsen så kanske det kommer en bättre förklaring om allt som har hänt.

mitt i veckan

idag har jag varit på nya kontoret för första gången. Mitt team ska inte flytta förrän imorgon egentligen men jag har idag varit med på ett möte om bevisbördan i utredning och nedsättning. Väldigt intressant och det är skoj när man är utvald till att få vara med på dessa saker.

Men imorgon är det jobb som vanligt men det sköna är att det är arbetsveckans sista dag för eftersom dagis är stängt på fredag pga planeringsdag så har jag tagit ut en semesterdag! Ska bli så skönt att få vara ledig och bara mysa med Lukas.

Men nu är jag så trött efter dagen så jag hoppar nog i säng snart

Hem till Bergbacka

Vi hade ju bestämt oss för att åka hem i helgen och tyvärr så jobbade jag som vanligt på fredag och det betyder att vi inte kan åka förrän efter fem. Lite jobbigt för Lukas men då kom jag ju på att min storebror med tjej och min storasyster skulle komma och sova här på torsdag natt för att på fredag morgon dra vidare mot mamma.

Varför inte skicka med Lukas med dom? Då skulle han vara hemma hos sin mormor vid mitt i dagen istället för sent på kvällen. Var lite orolig eftersom an inte har träffat dom på två månader men det gick superbra för honom. Han hade frågat efter mamma och pappa några gånger men lika fort glömt bort oss och fortsatt leka. Och eftersom det var så många hemma hos mamma så fanns det många som lekte med honom. Han hade så roligt att vi knappt fick en kram när vi kom!

Så här roligt hade han med moster Maria iallafall. Han hittade år ansiktsfärg och tyckte att moster behövde lite färg i ansiktet.


Tillbaka och med nya tag

Har varit en jobbig vecka men nu är jag tillbaka. Det var underbart skönt att få åka hem till mamma och träffa dom flesta syskon med respektive. Vi har dock inte pratat om det så mycket, finns inte så mycket att säga. Min släkting har satt sig i situationen själv och jag har tyvärr ingen förståelse för vilken utväg den personen valde.

Att en människa bestämmer sig för att avsluta sitt liv är för mig bland det fegaste man kan göra. Min pappa valde att ta livet av sig när jag var 6 år gammal. Jag har varit och är arg på honom för den utvägen han valde. Var inte vi mer värda? Kunde han inte kämpa för oss? Samtidigt har jag förlåtit honom för det och jag saknar honom oändligt mycket.

Att nu ännu en släkting väljer denna utväg gör mig så arg. Vad ger dig rätten att bara försvinna? Att ta den enkla vägen ut för det är vad det är för mig.

Men självklart så älskar jag dig fortarande och kan bara hoppas att du förstår vad du gör och hur många du gör illa.

Men det kan bara tiden utvisa.

Lugnet lägger sig

allt börjar smältas och lugnet lägger sig men hur man går vidare är en annan fråga. Jag åker då hem till mamma i helgen men en den av familjen och ska bara mysa och ta hand om varandra.

Återkommer på söndag

det som inte fick hända har hänt

får se hur det slutar men trodde aldrig att det skulle gå så långt. Varför trodde du att det var det bästa? Varför såg du ingen annan utväg? På sätt och vis sa du det igår men jag förstod inte.

Får se vad som händer, om allt blir bra. Kanske detta är ett uppvaknande men jag tror inte det. Kan bara hoppas....


Beslut att ta

Har fått en förfrågan angående en sak och jag vet verkligen inte hur jag ska göra. Hjärta och hjärna drar åt olika håll och tankar snurrar runt och runt.

Vill inte ta beslutet men måste. Hur gör man?

Grattis Farbror Benny!

Idag fyller Lukas farbror Benny år och tyvärr kan vi inte gratta honom på plats men får ta det lite senare. Och kanske en tårtbit?

En bild från förra sommaren


Adventskalender

Jag kommer inte göra någon kalender till Lukas med 24st paket på, tycker han är för liten för det. Kommer nog inte heller köpa enormt mycket julklappar till honom utan köper någon rejäl och ser jag att han saknar något så får han det efter jul isåfall.
Men däremot så kommer helgerna i december att bli extra mysiga, får försöka hitta på saker vi kan göra tillsammans och självklart blir det pepparkaksbakning en helg och även lussebullar. Ska även bygga ett pepparkakshus tillsammans. Hemma hos mamma gör vi det varenda år och försöker alltid göra något nytt och roligt. Har bla gjort en bil, en släde och även ett hus med en inglasad altan!
Bara fantasin sätter gränser.

Förra året blev det en igloo och här är den under uppförandet




Sedan får vi se vad vi hittar på, vet att en helg ska vi iallafall hem och fira svärmor som fyller år och den sista helgen åker vi nog hem till Dorotea på för jag har fått ledig från jobbet och kommer vara ledig två veckor över jul och nyår!


Buskillen

Har en kille som älskar att hitta på bus och har en tendens att helt lägga dövörat till. Han är enormt envis och vägrar ge med sig. Igår hade vi en dag då han inte kunda låt bli sotlådan på vedspisen. Hur många gånger man än säger till honom så lyssnar han inte. Så här fin var han när jag vände mig om efter att ha stått vid bänken, undrar vad han har hittat på?


Fars Dag

Årets Fars Dag är avklarad och det blev en mysig dag. Jag och Lukas gick upp imorse och fixade med lite godis och annat till T och sedan fick Lukas bära in sakerna till honom så T fick vakna av en godispåse i huvudet men det är väl inte fy skam?
Sedan åkte vi och badade och det var riktigt härligt för det var inte jättefarligt med folk idag. Det känns riktigt lyxigt att ha ha 5 minuters åktid till varmbad varenda söndag!

Sedan har vi bara myst och myst och myst. Blev älgkött med kantarellsås till middag och det tyckte Lukas VÄLDIGT mycket om för han skrapade tallriken. Måste tacka världens bästa svärfar och hans sambo för det är från dom som kantarellerna kommer!

Nu är det laddning för en ny vecka som gäller, men förhoppningsvis blir det bara fyra dagar på dagis för grabben för eventuellt så åker han hem till sin mormor på fredag tillsammans med sin morbror!

Fotografering på dagis

I onsdags var det dags för fotografering på dagis för Lukas och det hade visst inte gått så bra. Dom hade börjat med gruppfotot och det hade tagit lång tid så till slut hade Lukas börjat bli ledsen och sedan hade det setat i så dom vet inte om det blev några kort som är något att ha. Ena fröken trodde att några bra kort blev det nog men vi får se. Vill ju inte ha kort där han är rödgråten och där man ser att han är/har varit ledsen så tycker vi inte om dom åker dom tillbaka.

När vi skulle ta kort när han var med i babysimmet så gick det åt skogen då också. Han kanske inte gillar fotografer?

Detta kort är taget för ett år sedan på T:s första fars dag - tänk att Lukas har varit så där liten?


Vart tog dagen vägen?

Då T var trött efter gårdagens fest så sov han bort halva dagen så jag och Lukas hade hela dagen för oss själva nästan. Vi städade, pysslade och myste på. Lukas har fått måla en bild som han ska ge till sin pappa imorgon när vi kommer med frukost på sängen! Och som vanligt blir det nog en tur på badhuset morgon.

Vi hade tänkt gå ut en sväng idag men det har nog regnat hela dagen. Usch va tråkigt det blir när det regnar, mörkt och kallt blir det också. Men när man eldar i köket och man hör hur det sprakar då höjs mysfaktorn på en gång.

Lukas vaknade ju så sent idag så vi skippade middagsluren och därför så somnade han före sju ikväll. Bara härligt men man får se hur tidigt han vaknar imorgon!

Men nu blir det nog lite te och mys i soffan


Höstväder

Idag tog vår kära son och sov till tio i nio! Rekord men det var väldigt skönt faktiskt. Idag är det riktig höstkänsla ute, regn och mulet är det. I veckan fick vi ju faktiskt snö men den försvann på någon dag då regnet kom.

så när vi vaknat så bestämd vi oss för att göra upp en brasa i köket och det är riktigt mysigt. Lukas älskar att få hjälpa till att göra upp en brasa och vill hela tiden stoppa in mer och mer. Tycker det är viktigt att han får vara med och tända brasa och ljus för det är viktig att han lär sig hur man handskas med eld. T har precis gått en brandsäkerhetskurs och där sa ledaren att man ska egentligen låta barnen leka med elden och med det menade han att man ska låta barnen vara med hela tiden och göra det naturligt samtidigt som man lär dom hur viktigt det är att handskas rätt med elden. Och lika bra att börja i tid!



Vi får se vad vi hittar på resten av dagen, baka står på listan men vad har vi inte bestämt än!


Resa till Prag

Idag pratade vi på jobbet om våran resa som vi ska göra tillsammans. När vi ser att en person saknar en försäkring, Tex drulleförsäkring så kan vi tipsa kunden om det och om vi lyckas så bra att kunden köper försäkringen så tjänar vi lite pengar på det. Inte lika mycket som försäkringsförsäljarna för men då jobbar vi ju inte på provisionsbas heller. Men några kronor per såld försäkring får vi och mitt team har lyckats tjäna ihop lite mer än 30 000kr och då har vi bestämt att vi ska göra något roligt för pengarna och det lutar mot en weekendresa till Prag!
jag vill ju helst åka idag men dom flesta vill åka till våren så vi får lov att vänta tills dess men jag längtar enormt mycket faktiskt!



Jag tror det kommer bli en höjdare och tillsammans med min grupp kan man inte ha annat än roligt!


Härliga helg!

Det är så skönt med helg och fredagar är nog veckans bästa dag! Lukas ligger här i soffan bredvid mig och sover och T är på personalfest så nu är det lugnt och tyst här hemma. Ska nog faktiskt ta en mugg med glögg och njuta, smygstarta julen lite för det är ju faktiskt inte allt för långt borta!

Idag har som sagt T personalfest och som vanligt var det utklädnat. Kvällens tema var Skottland och vad passar bra då om inte en kilt? Jag fixade och trixade och så här såg han ut när han åkte hemifrån. Förutom ett par strumpor som är nästan knälånga.


färdigmålat

i förra veckan målade jag klart på väggen i köket och det blev jättefint! Blir så sugen att göra det på fler ställen men det kan ju faktiskt bli för mycket av det goda. Men jag har många ideér!




november

tänk att november redan är här, jädrans vad fort tiden går. Ikväll är man ensam hemma med sonen för sambon är kvar i stan men det är faktiskt bara lite skönt måste jag säga.

Blev ingen hemresa utan vi stannade kvar här och svägerskan med familj kom hem. Märks att både Lukas och Neo har blivit äldre för dom lekte på ett sätt jag inte sett dom leka på förrut. På Jula gick dom och höll handen i säkert 15minuter. Men det kan vända fort för ibland så skrattade dom och två sekunder senare så grät dom! Ha ha, dom små liven. Lukas har blivit så pass att han börjat säga ifrån. Vill han ha något så tar han det!

Men det var alltid lika mysigt att få ha dom här, tyvärr blir det ju inte allt för ofta för man åker inte hem lika ofta. Längtar tills jul då vi får fira med dom och förhoppningsvis får jag ledigt från jobbet så jag får semester i två veckor, hoppas!