Ny bil igen

Imorgon ska "racebilen" in på verkstan för lagning så då blir det en ny bil vi kör. Trodde jag skulle bli utan bil eftersom vi inte har hyrbilstillägg i vår försäkring. Men Emma informerade mig om att eftersom det inte var vi som var skyldig till olyckan så har vi rätt till hyrbil på motpartens bekostnad!

Så jag ringde Aktsam (världens bästa försäkringsbolag måste jag säga) som hänvisade mig till Avis så imorgon när jag lämnar våran bil kommer det stå en hyrbil till vårat förfogande där! Jag och T hade knåpat ihop veckan och sidorna i almenackan är totalt nerklottrade av anteckningar om bussar hit och tid och tider som ska ändras. Så en stor sten lyfte från axlarna nu när vi fick hyrbilen!

Så vi får se vad vi kör för bil imorgon men förhoppningsvis någon bra!

Hemma-mässa


I helgen är det mässa här i Sundsvall och det är Hemmamässa som gäller. 

Detta är vad som står om mässan på hemsidan:

En mässa med allt för hemmet, låt dig inspireras av nya trender och säkra tips från kunniga utställare. Det kommer att finnas utställare som visar, inredning, design, möbler bad, värme, miljö, säkerhet, golv, vägg, tak, iddér, färg, form, sovrum, belysning, utemiljö, med mycket mera. Vi vill att man ska lämna mässan full av ideér och uppslag inför hösten och vintern i våra hem.

Dessutom kommer ni träffa Willy & Matte från Bygglov, de kommer att ge en lättsam och underhållande snickar skola. Isabelle Halling Mc Allister från Äntligen Hemma, Hemma hos, m.m. kommer att ge inredningstips".


För alla barn:
Ta med hela familjen till mässan.
Hoppborg, Prinsar och prinsessor från Kidstore delar ut godis, Ittala har med sig ett äkta Mumintroll.

Jag vill absolut dit en sväng så det blir nog helgens planer!


Shopping

I helgen köpte jag första plagget till bebisen, har länge tittat på en dress på Lindex och nu då jag hade en 30%-kupong så slog jag till! Den är så himla mjuk och go och underbart fin.

Mössan på bilden vann jag i en tävling och den har legat här hemma sedan strax efter påsk, det är en mössa i tunt material och jag vill välja text på den. Eftersom jag vet att barnet kommer ha detta efternamn oavsett om det blir en pojke eller flicka så fick det bli det som står på!


Funderingar på julklappar!

Julen närmar sig och självklart börjar man fundera på julklappar. Till den i magen blir det inga presenter från oss, Lukas fick faktiskt inga julklappar från mig och T hans första jul då det kändes helt onödigt. Vi visste att han skulle få så mycket från andra och då är det bättre att man väntar och ser vad kan köpa efteråt.

Har inte bestämt något speciellt till Lukas men pärlplattor funderar jag på. Dessa var riktigt fina.

Men vi får se, är ändå en bit kvar till jul och känner då ingen brådska än. Vi tar månad för månad!


Höststädning

Blir nog en helg för höststädning tror jag, det ska ändå vara rätt så dåligt väder så varför inte?

Ska fixa ute, städa stallet så det är ordning och reda när man ska ha ut snöstyror och annat mm. mm. Finns oändligt mycket att göra och självklart så ska man ta och städa inne.

Vi måste lösa problemet med vart vi ska lägga Lukas kläder också, har dom i en byrå i badrummet nu men det ska snart byggas om till skötbord och då villl jag ha bebisen kläder där. Så vi måste lösa hans klädproblem snart.

Annars så myser vi av helgen, känner mig tröttare och tröttare och tyvärr har man lite ont. Får se hur vi löser veckan då vi blir utan bil eftersom det inte är så roligt att gå långa sträckor men på något sätt ska vi fixa det!


Önskar alla en trevlig hösthelg


Grattis Sara och Patrick

Nu har äntligen Josh kommit till världen men tyvärr är han ju lite långt bort för att man kunna snusa på honom. Han och hans föräldrar bor i Kanada och vi kommer nog inte träffas förrän till sommaren men jag hoppas man får ett mail med lite bilder snart!

Det är min kära systerdotter Sara som har blivit mamma och fått en liten kille vid namn Josh Patrick Nadeau och han kom i fredags, tre dagar över tiden!

Jobbigt att dom bor så långt bort men man får hålla kontakten ändå och man har ju ett skäl att resa dig också!


Vart är energin?

Förstår inte vart min energi är, skulle kunna sova hela dagarna tror jag. Men det vill jag ju såklart inte och sluta jobba snart är inget jag planerar. Min plan är att jobba oktober ut och jag hoppas det går bra men man vet ju aldrig, Lukas kom ju 9 dagar tidigt så myran kanske gör likadant?

Mår i stort sett bra men är så TRÖTT och det är jobbigt. Igår gick jag ock la mig vid halv nio och innan nio sov jag. Är inte så roligt sällskap på kvällen men det blir förhoppningsvis bättre när myran är född.

Igår satt jag och myste med sonen i soffan och helt plötsligt så märker jag att han har handen på min mage och så klappar han. Tror inte riktigt han tänkte på vad han gjorde utan han har sett andra göra så och då gör han likadant. Så fort han märkte att vi såg det så tog han bort handen och sa att "bebis sover" vilket är han favorituttryck!

Är nu i vecka 33 (32+1) och tiden flyter på. Har inte gjort minsta grej som en förberedelse på att vi kommer få en liten. Jo jag har köpt tyg för jag ska sy sängkläder till spjälsängen men något annat har inte hänt. Är dock ute varenda dag på blocket för jag letar ju en barnvagn jag vill ha men än har den inte dykt upp och jag intalar mig själv varje dag att det är ju länge kvar så jag hinner!

Det närmar sig

Man vet att det närmar sig utökning i familjen men samtidigt är det overkligt och man tänker inte på det. Dock är det svårt att "glömma" bort den lilla i magen för den rör sig konstant. Jag och Lukas gick till Statoil nu på morgonen och jag fick stanna två gånger för det känns som om myran vill trycka sig ut ur magen!

Har hämtat gratisboxen från Babyproffsen, hämtade ju den med Lukas också så nu har man två blöjhinkar! Helt onödigt men roligt med gratis-saker!



Har haft sjukt mycket sammandragningar dom senaste dagarna men det beror nog mycket på stressen som varit efter bilolyckan i torsdags. Nu har det nog lugnat ner sig, hoppas jag iallafall!


Lär dig köra bil!

Är absolut inte på bra humör idag och det beror på att andra människor inte kan köra bil. Idag har vi haft vår nya fina bil i tre veckor och vad händer då? Jo en idiot bestämmer sig för att helt plötsligt byta fil och därmed köra in i oss så nu är bilen fint bucklig och skadad!
Är så arg och på dåligt humör att jag kan spricka, förstår inte hur någon bara kan byta fil utan att ens kolla om det finns andra bilar men uppenbarligen går det. Blev så rädd och chockad att hjärtat bara bultade men sedan kom ilskan.

Som tur är så tog hon på sig ansvaret (vilket inte var mer än rätt då det var henne fel) så i slipper ju betala något men vi blir utan bil i en vecka och det är inte roligt. Mycket som ska fixas med tider hit och dit. Men men, vi mår bra och inga större skador skedda så man ska ju vara glad för det.

Men just nu är jag mest arg!


En tur i svampskogen



Bestämde oss i morse för att ta en sväng ut i svampskogen och se om vi lyckades hitta något. Tänkte först stanna hemma men det är ju så skönt att få gå i skogen så vi bestämde oss för att åka hela familjen och även familjen Rönnqvist/Wörlen följde med.

Lukas är så enormt duktig i skogen och trampar på i en himla fart. Han ska absolut ha sin egen svampkorg och den håller han stenhårt i. Han var så duktig hela tiden men efter två turer i skogen så var han trött och ville vila och jag som kände av lite ont tyckte det var en bra idé.

Självklart så grillade vi och myste i solen och det blev en riktig toppendag!


Sparkar, eviga sparkar

Myran i magen är så otroligt mycket livligare än vad Lukas var i magen. Så fort jag sitter ner så sparkar den mig och även när jag står upp så får jag sparkar. Hoppas verkligen inte att den är så pigg av sig när den föds för då får man ju aldrig sova.
Vaknade aldrig på natten av sparkarna med Lukas men det gör jag nu. Visst är det jobbigt att den sparkar så mycket men samtidigt är det roligt att redan nu märka skillnaden på barnen.
Är så grymt nyfiken på vad detta är för människa och hur Lukas kommer bete sig.

Lukas säger som vanligt att bebisen sover och än fast han känner hur den sparkar så tycker han att den sover och att vi ska vara tysta och försiktiga!



Dop x 2

I oktober har vi två stycken dop som vi ska på, dels är det Amalia som ska döpas hemma i Dorotea och så är det Matilda som ska döpas här i Sundsvall.

Självklar funderar man lite på vad man ska köpa men jag har lite ideér så det känns skönt. Tror dock jag väntar tills det närmar sig lite mer innan vi går och handlar! Tycker om att gå på dop så det ska bli riktigt roligt, hoppas dock att jag orkar köra bil ända hem men det tror jag inte blir något problem!

Körde jag själv in till förlossningen när Lukas kom så ska jag väl kunna köra bil hem en hel månad innan myran beräknas komma!

Detta kort är när vi träffade Amalia för första gången och här är hon två dagar gammal!


Julen närmar sig, eller?

Första tecknet på att julen närmar sig kom idag och det var såklart jultidningarna som damp ner i brevlådan! Förstår inte att dom kommer så tidigt men ungarna är snabbt och ringer på och vill sälja. Köpte självklart av grannens ungar men det var inget större utbud i år tycker jag. Hittade ingenting åt Lukas så han fick vara utan i år men en kalender till mig och en bok till sambon blev det.

-------------------

Dagarna går i ruskig fart här hemma, nu är det bara 9 veckor kvar innan myran i magen beräknas komma och det är en livlig krabat i magen. Lukas var absolut inte så här rörlig utan var jag uppe och gick så var han lugn men denna bebis kan sparka järnet bara jag står upp! Får se om den är lika pigg när den är född för jag håller nog tummarna att det är en bebis som gillar att sova!

Jag och sonen satt och kollade på kort igår och det vart kort på honom som bebis och även en massa filmer. Försöker få honom att vara med på allt och göra det så verkligt som möjligt för honom att vi kommer få en liten bebis.

Bland dom första korten på sonen, längtar tills vi får träffa myran!