Härliga ledighet

Det är så skönt att få vara ledig och njuta av julen! Vi kom till Dorotea vid halv tolv på tisdagkväll och det gick bra att köra men sista biten så började det snöa och det var inte så roligt. Man såg knappt vägen så vi fick köra rätt så sakta. Men bara man tar det lugnt så kommer man fram till slut.

Julen var riktigt härlig, vi var många som firade hos svärmor och Lukas njöt för fulla muggar. Han fick många klappar och några blev riktiga favoriter och bilder kommer när vi kommer tillbaka till stan.

Just nu sitter vi i Borgafjäll, Lukas skulle få gå ut och åka lite skidor men tyvärr så snöar det och blåser så mycket så vi får se när vi prövar skidorna. Åker vidare till Klimpfjäll idag eller imorgon och hälsar på svärfar med familj. Länge sedan man träffade dom så det ska härligt. Hoppas bara att det slutar snöa snart!

Får se vart vi firar nyår, lutar kanske mot att vi blir hos mamma i Bergbacka och jag HOPPAS verkligen att syster Mia och hennes sambo kommer. SNÄLLA?!?!?!?!

Klappar till Lukas

Vi har ju bestämt i år att vi inte ska köpa så mycket klappar och det känns riktigt skönt. Jag älskar verkligen att köpa julklappar och tycker att det är jätteskoj att hitta roliga saker att köpa. Men när man ska köpa till många vuxna och man kommer knappt på vad man ska köpa är det inget roligt och det känns som att man köper bara för att man måste och man byter i egentligen bara pengar.

Så i år blir det barnen som får mest klappar och det är roligt. Lukas har redan några klappar här hemma, moster Anki lämnade några för ett tag sedan och idag var moster Eva här och lämnade några. Lukas kommer vara en glad pojke på julafton!

Själva har vi inte köpt en enda julklapp än, vi har bestämt oss så imorgon blir det en del inköp. Vi kommer vänta med spisen för jag velar över vilken vi ska köpa. Är nog mest sugen på en spis från IKEA faktiskt. Har pratat med några kompisar och dom tycker inte att spisen från Micki är speciellt hållbar och när jag har varit på affärer och känt på den så känns den inte så rejäl. Så vi väntar med spis tills han fyller år (men då blir det nog en från IKEA) och han får lite annat nu i julklapp!

Snöiga Vattjom!

När vi vaknade idag så snöade det för fullt utanför fönstret och det har fortsatt snöa hela dagen och det är så välkommet så! Termometern har visat som lägst minus 5,4 så det är toppen även det.

Tog oss ut hela familjen för lite skottning och Lukas var nog den som var gladast att få gå ut och skotta. Han tog snöskyffeln och skulle göra precis som pappa så hela tiden som T skottade fram och tillbaka så gjorde även Lukas det!

Passa då på att ta en premiärtur med bobben och det tyckte Lukas var en toppenidé! Han tyckte det var så roligt att han grät i fem minuter efter att vi gått in.




Julton i kyrkan

Idag har vi varit och lyssnat på Julton i kyrkan i stan. Den leddes av Kjell Lönnå och det var 3st körer som var med och sjöng. Det var jättefint och mysigt och Lukas skötte sig faktiskt bra. Han blev lite less men gick man lite med honom så gick det bra. Det blev julstämning på hög nivå för det finns ju inget härligare än julmusik.

Sedan blev det en sväng på stan för Lukas behöver nya vantar. Men vi skyndade oss och åkte fort hem för man har ingen lust att vara ute i kylan!

Så nu är vi hemma och myser i soffan (T sover i soffan faktiskt) och Lukas rockar framför tv:n!

Kallt!

Huva va kallt det är idag. Idag var det ju dags för frukost på hotell Knaust med jobbet och vi hade ju planerat det så bra genom att Lukas skulle få gå tidigare på dagis. Dock glömde jag en viktig detalj och det var att ställa om motorvärmaren så den gick igång tidigare. Så när vi försökte starta bilen imorse vid minus 21 så ville bilen inte starta! Löste det genom att T gick med barnvagnen och Lukas till dagis (Lukas var nerbäddad med täcke i vagnen för täckjacka var det enda han hade eftersom alla vinterkläder låg på dagis) och jag tog bussen in till stan!

Allt funkar bara man vill och vi hade ungefär 5 minuter på oss att bestämma oss så det gick raskt till! Men jag hann till frukosten som var enormt god och tog sedan bussen hem på eftermiddagen. Motorvärmen hade då fått stå på ett tag så nu startade bilen snällt!

Åkte och hämtade Lukas på dagis som sprang omkring i sånghörnan så håret stod åt alla håll. Jag och tre andra mammor hade köpt lite choklad till fröknarna så dom blev så glada och tackade för det. Lukas hade även gjort ett paket till mig och T som vi skulle få öppna men tyvärr tyckte han inte att vi skulle vänta och ville gärna hjälpa oss i öppnadet så ni har redan tjuvstartat julen och öppnat ett paket! Vad som låg i får ni se senare för nu ska vi mysa under täcker i soffan!

Higher!

Jag måste erkänna att jag tyvärr inte tycker att rätt person vann Idol, jag gillade Calle skarpt och ingen har gjort sådan resa som han för jämför man med hur han var från början så är det en enorm skillnad. Tycker självklart att Erik är duktig och ska bli intressant att se vad han har för sånger. Hoppas verkligen att det inte bara blir rock.

Tyckte inte om vinnarlåten första gången jag hörde den och jag har knappt hört den sedan den vann. Hittade denna version och måste säga att jag ÄLSKAR låten och man blir så glad av den!


Herman!

Idag fick jag sällskap hem av Herman! Jag har matat honom ikväll och imorgon ska jag dela med mig av honom till några kompisar och sedan så gäller det imorgon! Längtar och hoppas att det är lika gott som jag minns att det var!

Vem Herman är? Det får ni kanske veta imorgon!


Mitt favoritställe just nu

Mitt favoritställe i huset ändras då och då. Just nu är det helgen som är mitt favoritställe. Är så nöjd med dom vita väggarna, det svarta golvet, timmerväggen som kom fram och allt det andra som gör hallen så mysig.
Det nyaste vi gjorde var ju att måla en dörr om kom fram när vi rev och sedan satte vi spegelglas och lampor där så nu är det så himla mysigt i hallen.

'
Det är trappen som går upp över spegeln och den målade vi också vit. Det som fattas på dörren är ett gammalt svart smideshandtag och en stor svart gammal nyckel!


Mitt i veckan

Blir inte mycket bloggande vissa kvällar. Tyvärr kan jag ju inte göra några inlägg från jobbet då dom flesta sidor är spärrade och på kvällarna har man så mycket att göra att man hinner inte ens starta datorn. Lukas har nyss somnat och det är så skönt. I måndags somnade han vid 23 på kvällen och igår vid 21 och ni kan ju gissa hur trött han är på morgonen då? Men vi håller på att försöka få till detta med sömnen så snart blir det nog bra!

Nu är det bara två arbetsdagar kvar och sedan har man jullov i två veckor! Ska bli så skönt att få vara ledig, tråkigt bara att T inte får vara det. Han måste jobba måndag och tisdag så vi kan ju inte åka hemöver förrän på tisdag eller onsdag.

På fredag ska jag äta frukost på hotell Knaust inne i stan. Det ska bli så gott och jag längtar då det var så länge sedan man fick hotellfrukost. Det är jobbet som bjuder på frukost så då tackar man och tar emot!

SNÖ!

Det har nu varit kallt i några dagar och idag föll äntligen snön! Är så mysigt med det vita och det kanske gör att julkänslan kommer smygande snart? Idag har det varit mellan 4-5 grader kallt och det räcker tycker jag. Det behöver inte vara kallare utan det räcker så här. Men mer snö får det gärna komma så vi kan ta ut bobben åt Lukas!

Nu har vi jul här i vårt hus

För mig är en gran något som bara skriker jul. Älskar traditionen vi har hemma hos mamma och det är att granen tas inte in förrän under kvällen/natten mot julafton och då kläs den. Det betyder alltså att inget barn får se granen innan juldagsmorgon. Minns fortfarande den underbara känslan man fick när man vaknade på morgon, snabbt tittade vad man hade i sockan och sedan raka spåret ner. Minns hur man såg skenet från granen och när man kom ner så stod den där! Är ett underbart minne och hos mamma kör vi fortfarande med den traditionen.

Men för att vi själva ska få lite julkänsla här hemma så bestämde vi oss för att skaffa gran här hemma och först skulle vi ta in en riktigt men med tanke på att vi ska åka hemöver under jul så kändes det onödigt så i helgen styrde vi kosan mot Birsta och inhandlade en gran och lite pynt. Hade turen att få en kupong med 50% rabatt så granen blev inte så dyr. Lukas älskar granen och blir stortokig om vi tänker släcka den.



Bättre bild på granen kommer när vi har pyntat klart den!


Lucia

Det blev ju inget luciatåg på dagis så jag såg fram emot att få se ett på tv:n imorse. Men just idag bestämde sig Lukas för att sova länge och när vi steg upp vid kvart i åtta så fick vi bara se när dom tågade ut ur kyrkan! Tråkigt men jag och Lukas gjorde sovmorgon och åt lusse-fika tillsammans.



Resten av dagen har vi spenderat med att mysa, baka arraksbollar och städat här hemma. Var ut en sväng också men det är ju så tråkigt när det bara är kallt men ingen snö


Vilken helg

Helgen har varit helt underbar men som vanligt på tok för kort! Igår hade bestämt att vi skulle åka och hälsa på en kompis som fyllde 30år men på grund av oväntat besök fick vi ställa in det. Var så roligt att få träffa Gunnar och Monika och efter en liten stund satt Lukas i knät på Gunnar och läste böcker!

Kvällen spenderades med goa vänner och vi hade det riktigt mysigt. Gjorde tjälaknöl under natten och till den blev det potatisgratäng och svampsås! Mumma var det och efterrätt blev det på det - pannacotta smaksatt med vit choklad! En brakmiddag var det och är nog mätt fortfarande.

Lukas och Alexander lekte med varandra hela kvällen och jag tog så fina kort på dom!




Pepparkaksgubben Lukas

Idag åkte pepparkaksdräkten på och Lukas for på dagis. När jag lämnade honom var han den enda som var utklädd och jag blev lite förvånad. Visst, det skulle inte vara något luciatåg men ändå. När jag kom på jobbet fick jag dock ett sms från Williams mamma där hon skrev att hon hade blivit mött av en söt pepparkakspojke (dvs Lukas) på dagis och hon hade lämnat William där utklädd till tomte! Så två barn var det iallafall som var utklädda!



Vi kom dit på eftermiddagen och fick fika kaffe, lussebullar och pepparkakor. Det var supergott och det var skoj att se hur Lukas lekte med sina kompisar. Flera gånger såg jag hur han flörtade med sin fröken och några gånger sprang han dit och satte sig i knät hos henne och kramade om henne. Han tycker vekligen om sin fröken och det gör oss så glada.

Men han verkar vara givmild med kramar för Williams pappa sa att han brukar få kramar av honom så han gillar att kramas!


en pepparkaksgubbe

Imorgon är det luciafika på dagis och självklart ska vi dit och fika. Får se om Lukas kanske får gå dit som pepparkaksgubbe eller inte, bestämmer mig imorgon! Ska bli så roligt att få se lillgrabben på dagis samtidigt som alla andra barn, oftast är det ju inte så många barn där när vi lämnar eller hittar.

Känns så skönt att Lukas verkligen älskar sitt dagis. Idag var han på en annan avdelning när vi kom och när han till slut ser oss så skakar han på huvudet och fortsätter leka! Det säger ju ganska mycket om vad han vill. Skulle verkligen inte vilja att det var på något annat sätt för vi vill ju att han ska trivas på dagis.

Lukas är stucken

Idag var det dags för Lukas att få en liten spruta och när vi kom till BVC var det MYCKET folk! Många som var där för spruta och det var drop in. Efter en stund fick vi komma in, han fick sprutan - grät lite tårar men sedan var han nöjd igen! Vi fick sitta ute och vänta i en kvart efteråt, dom vill väl se att dom inte får någon bieffekt av sprutan.
Så  nu har han som sagt fått sprutan, jag var inte övertygad om att han skulle få den och är fortfarande inte övertygad. Tycker att allt verkar vara överdrivet och uppjagat. Men har en sambo som tyckte att Lukas skulle få sprutan och då fick han bestämma.

Och självklart ska man stolt visa upp plåstret man har och det har han visat många gånger. Först för alla i väntrummet, sedan för fröknarna och sedan för pappa!

Tillbaks i stan!

Då var man hemma i stan igen och det är ju alltid lika skönt. Var härligt att få fira svärmor och det var vi många som gjorde, tror vi var 18st och då var det bara familjen! Lukas lekte med Neo och även sötaste Tess fick vara med på ett hörn. Hon kröp ofta fram och ville titta på vad Lukas hade och då började han smågnälla och ville absolut inte att hon skulle komma och ta något. Men han vågade inte säga ifrån eller putta bort henne utan han satt still och lät henne klättra, vilken genteman va?

Vi bestämde oss för att åka ner tidigt till stan för vi var ju bjudna på adventsfika hos Ulrika, Ted och Kajsa och vi var många som var där och det var så skoj att få träffa alla. Alla ungar lekte tillsammans men att få ett fint kort på alla tillsammans var inte det lättaste!

Nu är det nog sängen nästa och imorgon måste jag hitta någonstans att parkera bilen för tyvärr blev portbrickan tillsammans med andra viktiga kort kvar i Dorotea så jag kommer ju inte in i parkeringshuset! Men det löser sig nog.

Denna vecka har lite blandat att bjuda på. På tisdag är det spruta för Lukas och på onsdag är det lucia-fika och det längtar vi till!

En spis blev en annan spis

Hade ju bestämt oss för leksaksspisen hos IKEA men efter lite nätletande så har jag hittat en annan spis som jag tyckte var mycket finare och även lite billigare faktiskt!

Det blir nog denna spisen faktiskt, den är superfin och tror den blir toppen.
Här finns den om du vill titta och Lekmer.se har jättemycket fina saker!
Micki, Minikök, Svart och orange


Nu har man gjort helg!

Ja nu har man gjort helg och det är enormt härligt. Har tagit en min sista arbetsfria dag imorgon och jag och Lukas ska bara mysa på och ha en trevlig dag tillsammans. Ska ut på Birsta och kolla lite julklappar åt Lukas, har redan bestämt vad han ska få men ska fara runt och jämföra lite priser och se vart det är billigast!

Och sedan bär det ju hemöver mot Dorotea eftersom min svärmor fyller 50år och vi sa fira henne. Hoppas vi kan åka så fort som möjligt men allt beror på när T kan sluta jobba. Så vi får se, vi får se!


Märkt igen

Idag hämtade vi Lukas sent för jag hade jour och T hade möten så klockan var nog 17.40 innan vi var på dagis. Men inte brydde Lukas om det för han ville som vanligt inte följa med oss hem utan skulle städa med fröken!
Det tråkiga idag var att han än en gång blivit biten och denna gång i ryggen. Inte så roligt och jag hoppas verkligen inte att det händer igen.
Jag klandrar verkligen inte fröknarna. Förstår att det är svårt att se allt som händer. Det var någon som sa att man ska punktmarkera det barn som biter. Men man kan ju inte begära att en fröken ska sitta och stirra på ett barn en hel dag bara för att det barnet bits. Är inte rimligt att begära det.
Men samtidigt så blir man frustrerad och ledsen som förälder för man vill ju inte att ens barn ska göra illa sig och bli ledsen. Men det viktigaste av allt, vill verkligen inte att han lär sig att bita för huva vad jag kommer bli arg då!



Svårt att få det på bild men så här fin är han idag. Och ett lika fint märke på armen från i måndags. Han är märkt vår son!


Nånting nytt?

Har aldrig prövat dessa ljus men har hört mycket gott om dom så nu när jag såg denna tävling så tänkte jag pröva min lycka. Har man varit tillräckligt snäll så tomten kommer?

Det är
Husligheter som lottar ut 3st paket med 3st ljus i varje

Om du vinner får du ett av varje av ljusen på bilden.

Så varför inte pröva lyckan du också?


Äntligen lite kyla

Idag har det äntligen varit lite kyla ute och en känsla att vintern kanske kan komma finns där. Men ingen snö finns och vi får väl se när den behagar komma!

Nu har jag fått till så att bilden på "appan" finns i inlägget från igår, förstår inte varför den inte ville komma upp igår men som sagt, nu finns den där.

Som tur var så slapp han bli biten idag och jag hoppas verkligen han slipper det. Ska försöka fixa så bilderna från dagis kommer imorgon men får se om jag hinner!