Snörvel och snor

Lukas är ännu mer snorig och snuvig nu och det blir inte bättre. Tycker så synd om honom och jag vet inte riktigt vad jag kan göra för att hjälpa honom. Hoppas det blir bättre snart så att kan få sova lite bättre.

Nu sover han iallafall ute på bron och det tror jag är skönt för honom att få vara ute i "kylan". Vi har varit på babysång idag och precis som förra gången tyckte Lukas att det var roligt. Det var inte lika mycket folk där idag som förra gången men det gör inget.
Fick veta att i december vill hon som leder sången att vi ska ha en träff på kvällstid så att vi kan ta med pappor och syskon.

Nej, måste nog ta och betala lite räkningar. Bläää för det!

Första besöket på badhuset

Idag var vi för första gången på badhuset med Lukas. Hans kompis Alexander med mamma och pappa följde också med och dom hade RIKTIGT roligt. Lukas var lite tveksam först men efter en stund så syntes det att han gillade vattnet för han började hoppa och plaska. Härligt säger jag. Nu kommer vi gå många gånger.

Prövade även att doppa honom under vattnet och det gick faktiskt bra. Trodde att han skulle skricka men han blev bara lite förskräckt och lite rädd men skrek ingenting faktiskt. Stora grabben säger jag bara!

På tal om stora grabben, vägde ju 10 680g i onsdags! Ha, ha, ha! Han kommer nog aldrig sluta växa, nä skämta bara. Vet att han kommer komma ikapp sig så fort han börjar röra lite mer på sig så kommer det bli mer utjämnat.

Nu ska vi snart till Evelina och Erik och äta köttsoppa, mumma säger jag bara för det är en favorit faktiskt! Sedan blir det nog en film.

Sovmorgon, vad är det?

Sovmorgon var det länge sen man fick, Lukas brukar vakna mellan sju och halv åtta så det är det bara att kliva upp. Nu har han dock somnat igen och kommer väl sova i 40minuter.

I onsdags kom mina söta kusiner med sina familjer och dom for igår. Har varit riktigt härligt att ha dom här och gissa om jag har snusat på Benjamin! Vilken liten sötnos, kan inte fatta att Lukas har varit så liten! Benjamin är idag 2veckor gammal, så vi säger Grattis!



 

Lägger in ett kort på charmtrollet Benjamin och även på bustrollen Tilda och Jennifer

Tack mina söta kusiner för att ni ville komma och hälsa på hos oss och jag hoppas det händer snart igen!

Onsdag morgon

Vaknade klockan 6 i morse, Lukas var lite täppt i näsan och kunde inte sova riktigt. Lite för tidigt tycker jag men inget att göra åt. Nu sover han iallafall, han orkade bara vara vaken en timme.

Igår kväll åt han faktiskt upp en hel flaska mat så kanske ätandet kommer tillbaka? Hoppas det iallafall.

Idag får vi besök, kusin Bea med familj kommer och igår kväll fick jag veta att kusin Brittis med familj också kommer. Brittis fick ju en liten Benjamin för 11dagar sedan så han är en liten bebis. Längtar som en tok efter att få snusa på honom och håller på att ladda batteriet till kameran så att jag kan ta massa kort.

Var på ett klädpartyigår, det var kläder från
http://www.meandi.se/ och jag hittade faktiskt en dress till Lukas jag gillade. Det var en plyschoverall med en igelkott på rumpan. Hoppas den passar för den var supersöt.

Borde nog städa lite, inte så stökigt egentligen men dammigt!!!!!!

Babysång

Lukas sov som en gud inatt och det gjorde även jag. Gick in med honom vid 21 igår kväll för att han skulle somna, och vaknade när T gick och la sig vid halv tolv! Jag var riktigt trött efter helgen så det var sååååå skönt att få sova ordentligt. Och ingen mer feber verkar komma så det är bara toppen nu!

Eftersom han var så pigg och natten gått så bra så bestämde vi oss för att fara på babysång och det var riktigt roligt faktiskt. Lukas log och såg ut som en sol mest hela tiden, han verkade faktiskt tycka om det. Efter vi sjungit så fickade vi och då vart han mer arg, han var ju riktigt trött. Men vi kommer gå dit varenda vecka nu!

Just nu har han somnat ute och hoppas han sover ett tag till. Han vill inte riktigt äta som vanligt än, vällingen drack han nästan inte alls igår och i morse åt han bara en halv flaska. Han äter ju av mig så jag vet att han får mat i sig.

ska nog ta och koka mig lite kaffe, blev riktigt sugen  på det faktiskt!

Sjukhusvistelse

Har nu äntligen kommit hem från sjukhuset. Jag och Lukas spenderade natten där så det är skönt att vara hemma.
Febern ville inte ge med sig igår utan fortsatte stiga så vid 20tiden ringde jag till sjukvårdsupplysningen. Dom tyckte vi skulle komma in med honom så vid 22 åkte vi in. Det var VÄLDIGT mycket folk där men eftersom Lukas är så liten så får man ju förtur.
Dom undersökte honom men det enda dom hittade var röd i halsen, dom tog prov i halsen och sänka men det visade ingenting.
Lukas var inte glad och kunde inte komma till ro och skrek rätt så mycket. Läkaren beslutade då att en barnläkare skulle komma ner. Vi fick vänta ett tag på henne men till slut kom hon. Hon undersökte Lukas och han var fortfarande på dåligt humör och då beslutade hon att vi skulle stanna kvar.

Så klockan 2 i natt fick vi ett rum på avdelning 44. Dom la då bedövningssalva och tejp på hans händer och fötter men dom  satt inte kvar så dom satte bedövningsplåster istället. Fick veta idag att det var utifall att dom skulle behöva sätta någon nål, dvs ifall han blev sämre.

Han fick då även alvedon då febern var uppe i 40,3 och han somnade till slut. En timme senare (klockan var nu 4) så kom dom och väckte oss och kollade Lukas och febern var nu nere i 37,4. Han mådde bra men vägrade äta utan ville sova.

Lukas hade inte ätit speciellt bra på söndagen och inte sovit nästan något alls så han var helt slut i kroppen. Han somnade iallafall om och vaknade vid 7. Han åt lite från mig och somnade sedan och har sovit nästan hela förmiddagen. Efter det så var det samma gamla Lukas som vaknade, han var glad och pigg men vill dock fortfarande inte riktigt äta.

Man har tagit fler prover men inget visar något så läkaren sa att det var en virusinfektion men mer kan dom inte säga. Febern har legat op 37,0 och 37,1 hela dagen.

Spelar inte så stor roll vad det var, huvudsaken är att han mår bra nu och det gör han. Hoppas på en lugn natt för jag har inte sovit speciellt mycket.

Som sagt han mår bra nu så nu ser vi fram emot att hans tremäningar kommer på besök på onsdag eller torsdag!


stackars Lukas

Febern ville inte ge sig igår utan fortsatte stiga. Vi gav honom alvedon och ibland hjälpte det litegrann men oftast steg febern ändå. Han somnade iallafall vid 21 men när han vaknade vid tolv på natten så var hen KOKHET, tempen visade 40,3 och han svettades och kokade. Klädde av honom och försökte göra honom nöjd men inget verkade funka. I ca 2 timmar var han vaken och gnällde och småskrek. Tillslut somnade han iallafall och när han vaknade vid 5 så var han sval och mycket bättre. Gnället har dock fortsatt och han fortfarande feber men den liggar på 38,1 nu.

Hoppas killen mår bättre snart, han är ju på rätt så bra humör men som han var inatt vill jag INTE att han ska bli igen. Snacka om att man känner sig hjälplös, man vill ju göra allt för att han ska må bra.

Idag står det inte mycket på agendan. Jag har gjort svartvinbär och citronsaft och den ska silas idag. Har även prövat på äppeljuice och ska se vad det blev av det. Ska nog även koka äppelkompott och se om det är gott. Man måste ju göra något av alla äpplen vi har. Annars är det mest höststädning som behövs, både ute och inne!

Jag och Lukas nyss i soffan, syns på ögonen att han är trött och febrig men är på glatt humör ändå!


sjukling

igår var Lukas lite kinkig och ville inte sova som vanligt. Han vaknade halv fyra inatt med 38.8 i feber och kokhet så jag förstår att han var lite kinkig. Han har kvar febern fortfarande, dock inte lika hög. Har gett honom alvedon så han är rätt så glad ändå.

Vi var ute en sväng, tänkte att frisk luft skulle göra honom gott och han somnade i vagnen. Sov dock bara 40 minuter men det är ju bättre än ingenting. Nu ligger han här bredvid mig och vädrar rumpan lite och själv så dricker jag en kopp kaffe. Ska nog ta och gosa lite med sjuklingen.


Fredag 19 september

Idag gör vi inte speciellt mycket, väntar på ett telefonsamtal men det verkar inte komma. Igår var vi dock och handlade och var på besök på mitt jobb. Det är roligt att träffa alla kollegor igen men jag saknar definitivt inte jobbet. Fick veta att det blir en fest den 22 oktober så jag ser fram emot det. Men man får se hur länge man kan vara där för det är på en onsdag. Och själva festen börjar mitt på dan (eventuellt) och jag har ju Lukas då. Men middagen ska jag ju förhoppningsvis hinna dit på. Men, men, vi får se

T har redan slutat jobba, han har lektioner till klockan 10 på fredagar och har han inte en massa jobb att göra så slutar han då. Men han skulle jobba kvar idag så vi får se när han hör av sig.

Nej, nu ropar Lukas som vanligt på mig. Han har precis ätit lite gröt och han verkar rätt så nöjd nu faktiskt. Men det tar lång tid för honom att lära sig äta.

Mammaträff

Insåg för en liten stund sedan att vi har ju mammaträff idag! roligt, roligt och idag tror jag faktiskt att vi får träffa en dietist som ska prata lite om matvanor. Hoppas alla kommer för det är så roligt att se hur dom växer.

Lukas ligger och snarkar här bredvid mig, han duschade med mig och somnade sedan innan jag ens hann klä på honom. Lilla tröttisen!

oj, nej nu måste jag ner i källaren och elda upp lite värme!

Tillbaka till stan

kom tillbaka till stan igår då bilen var klar, hade nog velat stanna någon dag till helst men for tillbaka igår med T. Rätt så skönt faktiskt att vara hemma igen, men drygt att jag måste elda hela dagen för att ha värme i huset.

oj, får bli ett kort inlägg för Lukas skriker på mig

Fortfarande billös

är kvar i dorotea för bilen är inte klar än. Klagar dock inte så mycket för det är rätt skönt och man hinner träffa många. Spenderade gårdagen med två kusiner och två kusinbarn. Kusin Brittis gick fortfarande och väntade på sin lilla bebis som vägrade komma ut men imorse föddes det en liten Benjamin så vi säger ett stort Grattis! till familjen Tengman. Längtar tills vi får se underverket och håller tummarna för att dom kommer och hälsar på i Sundsvall om några veckor.

Lukas är fortfarande lite förkyld, han är snorig och täppt i näsan så nätterna är så där. Men det har skett ett underverk, han har börjat med rutiner och även att sova! Han vaknar mellan 7 och 8, är då vaken i ca 1timme och måste sedan sova ca 40 minuter. Sedan är han vaken mellan 2-3 timmar och sover sedan 40 minuter. Så håller han på tills klockan 21 då han somnar in för natten. Vaknar sedan vid ca 4 och vill äta men somnar om på en gång. Är helt överlycklig över detta och hoppas det håller i sig.

Annars gör vi inte så mycket, fick en glad överraskning då T dök upp igår. Var härligt för det är ju ändå en och en halv vecka sedan vi for från dorotea. Så Lukas njuter av lite pappa-tid.

nej, nu blir det en promenad i höstvädret.

snörvel

känne att en förkylning är på G och det är väl inte så konstigt eftersom T är förkyld. Tror tyvärr att även Lukas har något på gång för han är snorig. Täppt i näsan har han varit länge men igår blev han väldigt snorig. Har tyvärr ingen vanlig termometer utan bara en örontermometer och jag tror inte att den funkar något bra. När Lukas vaknade i natt så var han väldigt het så jag tror han hade feber. Han fick en alvedon och när han vaknade vid 6 så var han inte alls lika varm längre.

Tycker det är jättesvårt att veta när han är sjuk och inte. Önskar han kunde berätta för mig när han mår dåligt men det funkar ju inte. Tycker så synd om honom när han är snorig och täppt i näsan.

Ska nog packa färdigt nu så det är klart tills vi ska fara!

blött, blött och blött

det bara regnar och regnar här och det är inte roligt. Jag och Lukas måste åka på Birsta en sväng och det funkar ju inte så bra när det störtregnar. Man blir ju surblöt bara av att gå från bilen in till affären. Väntar nog någon timme så får vi se vad som händer.

Just nu så sover Lukas här bredvid mig. Han har i stort sett varit täppt i näsan och snorig hela sommaren men nu är det som värst. Lukas har svårt att sova ibland och blir så irriterad. Jag brukar använda mig av bröstmjölk, tycker det funkar bra. Har prövat saltlösning men det funkade inte något bra. Det som är dåligt med bröstmjölk är att det täppta är tillbaka efter en stund. Tycker inte att han är speciellt snorig nu utan är bara täppt i näsan. Stackars lillkillen, ska prata med läkaren imorgon när det är dags för läkarundersökning och 5månaders-sprutan.

Imorgon åker vi hemåt mot Dorotea igen, känns drygt och jobbigt men vill ju gärna ha igen bilen. Lite tråkigt blir det utan T men vi får lov att klara oss. T tycker nog att det blir lite skönt för nu får han sängen för sig själv och så får han tyst och lugnt och det kan han behöva nu när han är dunderförkyld!

Nä, nu ska jag ta en kopp kaffe och städa lite


Lukas är 5 månader gammal

Igår blev lillgrabben 5 månader gammal och man fattar inte hur fort tiden har gått. Vi var ju som sagt hemma i Dorotea och firade T:s mormor som fyllde år och det var riktigt trevligt.
Tyvärr krånglade ju bilen som nu står på en verkstad där hemma. Vi fick låna en bil av en kompis så vi tog oss ner hit till Sundsvall och på onsdag åker jag tillbaka med den och blir nog kvar hemma i Dorotea tills bilen är lagad. Får se hur länge det blir! Och tyvärr så måste ju T stanna kvar och jobba så jag och Lukas får klara oss utan honom!

Lägger glömde ta ett kort när Lukas var vaken igår men tog lite kort idag. Han har ätit lite gröt för en stund sedan så lägger in ett sådant kort!



 
Lägger in ett kort på kusinerna tillsammans. Neo var på ett riktigt kramhumör och Lukas fick en mängd kramar av honom