Usch vilken kyla!

Förstår inte varför det ska vara så kallt? Det positiva är att det alltid blir varmare på eftermiddagen så vill man vara ute en sväng så går det bra men att vakna till -26 är inte roligt. Lukas blir dock glad för det innebär att han får vara inne på dagis och det tycker han är mycket roligare än att vara ute.

Just nu sover minsta sonen och jag funderar på att göra honom sällskap, han har under en tid alltid sovit ca 5-6 timmar vid första passet på natten och det är så skönt att få dom timmarnas sömn. Men senaste nätterna sover han endast 3 timmar och sedan vill han äta. Det gör mig så trött!

Nä, ska nog ta lite kaffe och sedan ska städhandskarna på!


Ny vecka men samma förkylning

Dagarna fortsätter att gå men förkylningen vill inte ge med sig. Denna hosta komma ta knäcken på mig. I morse for T för att åka bussen in till stan men efter 15 minuter kom han in igen för det hade inte kommit någon buss! Så upp med pojkarna, klä på och in på stan för att sedan åka hem och packa om och byta kläder och sedan sticka till dagis!

Nu njuter jag dock av lugnet för sonen sover fortfarande ute efter våran promenad i kylan och solen.

Får se vad vi hittar på i veckan, igår var vi med Malin, William och Arvid och det var lika trevligt som alltid. Vi har bokat in att vi ska ha en bakdag med grabbarna och det ska bli skoj!

Nu blir det kaffe och undanplockning här hemma!

Mina två pojkar - lika?

Många säger att våra två grabbar är väldigt lika och det kan jag faktiskt hålla med om, orkade inte leta reda på alla korten på Lukas för dom ligger på en hårddisk men på dessa kort är dom ungefär lika gamla!
Snart dax för stolen

Igår blev killen 3månader gammal (huva!) och det var dags för kontroll och sprutor! Storebror var med och höll handen så det gick toppen med sprutorna.
Han hade gått upp i vikt men inte så mycket som han gjort tidigare. Om det är en naurlig orsak eller om det är så att jag har dåligt med mat det får vi se. Han vägde igår iallafall 7900g och han är så fin så fin!

När vi ätit middag igår så var han allmänt missnöjd och vi testade då att sätta honom i matstolen. Vi har ju ett uppblåsbart inlägg och satte en mjuk filt bakom och han satt så stadigt och var så nöjd! Vi satte en leksak framför honom och han började kämpa på en gång för att få tag i den och efter en stund lyckades han! Nu måste vi köpa en leksak med sugpropp som vi kan sätta fast på stolen för då slipper man ta upp leksaker från golvet hela tiden!Orsaken till hans gnäll var ju självklart sprutorna, han hade ingen feber vad jag kände (tog aldrig någon temp) men så fort man tog i låren på honom så började han gråta! Blev faktiskt en alvedon så han kunde få lugna ner sig!


Med i tidningen

Idag var vi med i tidningen med Walter. Planen var att hela familjen skulle vara med men det gick ju inte så bra utan det misslyckades!

Lukas satt i hallen och vi tog kort! Han är en envis pojke och jag kan inte tvinga honom till något han inte vill! Men det positiva är att Walter kommer få ett kort med han, mamma och pappa precis som Lukas har från när han var ca 3 månader!

Det är i
Sundsvalls Tidning vi är med!


Melodifestivalen Deltävling 2

Måste säga att denna vecka var så ENORMT mycket bättre än förra veckan. Var ju faktiskt många bidrag som var bra ikväll. Och faktiskt så var det nog mina favoriter som gick vidare, dock blev jag förtjust i Christian Walz men är ändå nöjd med kvällens resultat!

Får se vad nästa veckas deltävling har att erbjuda!

Kusinerna Bus

Lukas var överlycklig över att kusin Neo skulle komma och det var absolut inga problem med att få hem honom från dagis på torsdagen eftersom han visste att kusinerna skulle komma. Dom har en stor tendens att bråka när dom träffas men det blir bättre och bättre faktiskt.

Lukas största intresse är ju verktyg och Neo verkar dela det intresset så stor del av tiden dom spenderade tillsammans så var det lagning för fulla muggar!
Ett år äldre - ett år visare?

Då var det dags att fylla år igen, 31år visar pappret och jag kan inte säga att jag känner mig något annorlunda än vad jag gjorde för 5år sedan. Livet lunkar på och jag är nöjd och älskar min tillvaro.

Gårdagen var lugn och skön, svägerskan med familj var kvar och innan dom åkte hem blev jag grattad av dom. Blev sedan grattad av familjen och sedan kom Erik och Evelina på middag (och självklart sötaste Amalia).
Fick en härlig kokbok med cupcakes och annat så nu måste man ju provbaka lite.

Helgen har dock avslutats på lite sämre sätt för jag har fått feber och ont i hela kroppen och jag hoppas det är över till imorgon för vara ensam hemma med två grabbar samtidigt som man har feber lät inte så lockande!

Tog kort på min underbara familj igår, blev inte så bra men det spelar ingen roll!


Idag hade vi äntligen besök av Jenny, Mange, Alexander och Matilda, det var ett tag sedan så det var så roligt att dom kom förbi. När vi sa att Alexander skulle komma så sa Lukas: Alexander är min kompis! Det skiljer åtta dagar mellan dom och det är så roligt att se barnen leka!


Tårtfunderingar

Har börjat fundera över Lukas tårta som han ska få när han fyller 3år. Tror inte att det blir något riktigt kalas utan dom som brukar komma får komma och självklart om Lukas vill att det är några speciella som ska komma.

Vi har pratat lite om tårta och han har bett om en ormtårta så det får det nog bli. Visst skulle det funka lika bra med vilken tårta som helst men har han bett om något speciellt så är det ju skoj att göra det.

Skulle vilja göra med sockerpasta men vet inte om jag ska beställa eller göra själv för jag har hittat ett recept på pastan så jag funderar på att testa att göra själv.

Receptet lägger jag ut när jag har testat. Funderar dock på att göra en beställning från Kakburken.se för dom har så himla mycket roligt!

Men vem vet, snart kanske man är en hejare på tårtor och kan göra något sådan här?