Helgens äventyr

I helgen ska vi bara mysa och ha det skönt. Här hemma får inte pojkarna någon adventskalender med paket varje dag, tycker det är onödigt rent ut sagt. Vi kör (som många andra) med fyra stycken paket, ett för varje advent. Jag ska faktiskt göra en egen "kalender" så i helgen ska det sågs, skruvas, spikas och målas lite.
Första paketet ska ju öppnas på söndag för hur osannolikt det än är så är det ju första advent! Precis som förra året blir det nog ingen leksak eller något sådan utan något vi ska göra tillsamman! Ska bara iväg på affärn och handla lite vilket inte är det lättaste när man är utan bil!
Men jag har inte fixat våran adventsljusstake så det måste fixas, undrar hur den ska se ut i år?

Något positivt med försäkringen

Just nu är det mest negativt med försäkringen men jag är ganska så övertygad om att det kommer sluta till våran fördel.
Men en väldigt stor fördel just nu är faktiskt hur Aktsam ställde sig till bilstolarna. Vi tänkte inte så mycket på dom för själva stolarna är ju inte skadade utan det var ju bilen som tog smällen. Men efter samtal med min handläggare på Aktsam så fick jag till svar att det var bara att byta.
En väldigt smart sak var att dom vill att man tar med sig dom gamla stolarna till återförsäljaren och så får butiken fakturera Aktsam! Hur bra är det inte? För då får dom ju bort dom dåliga stolarna för det är ju mångas farhågor - att köpa en krockskadad stol på tex blocket.
Så när vi har köpt en ny bil så ska vi ut och fixa nya stolar!

Myskläder

Tomtepyjamas Röd eller   Pepparkakspyjamas Brun
Ska köpa en julpyjamas åt Walter men vet inte riktigt om han ska få vara tomte eller pepparkaksgubbe? Både är ursöta och väldigt mysiga men jag vet inte. Får nog bestämma mig när jag står i butiken.
Har ju samma problem med storebror men där kan man ju faktiskt fråga honom själv!

Vad tycker ni om våran bil?

För en vecka sedan, på fredagen så skulle vi fara och handla på Birsta som vi brukar göra på fredagkvällarna. Vi brukar göra av med veckohandlingen och vi skulle även köpa jacka åt Lukas och födelsedagspresent åt Walter. Vi satte oss i bilen som vanligt och åkte samma väg som vanligt. Men sedan blev det inte som vanligt.
En ordentlig smäll och vi är nu utan bil. Men vi lever och det är det som är det viktiga. Har nog aldrig varit så rädd förrut och jag tackar gudarna att pojkarna och T mår bra. Nu är man glad att man köpte en ordentlig bil och att pojkarna alltid är bältade i sina stolar. Huva huva vad illa det kunde ha gått.
Men för Lukas är det nog en erfarenhet som inte är så negativ. Efter att han suttit i ambulansen en stund så fick han kliva ur och träffa poliserna och brandmännen och pojkarna fick gosedjur av dom. Det var nog nyttigt för Lukas att få se poliserna, brandmännen och bärgarn för han har inte haft så mycket frågor utan han fick se allt på en gång.

    
Nu är det dock mycket bråk med försäkringsbolaget för jag gillar inte att bli lurad och dom försöker lura oss. Men förhoppningsvis har vi rätt och dom fel!

Walter 1år

Visst, det är något som alla säger men hur har tiden gått så himla fort? Fyller vår lilla parvel verkligen 1år redan? Samtidigt känns han faktiskt mycket äldre fast han är våran lilla bebis!
Walter är verkligen så olik sin bror, han är helt galen brukar jag säga. Han klättrar, hoppar, springer och far omkring och tänker verkligen inte innan han agerar.
Han är så duktig och ibland glömmer man bort honom för han kan roa sig själv. Han är verkligen en solstråle som gör att vi ler varenda dag och han avgudar sin storebror mest av allt.
Stort GRATTIS till världens bästa Walter!

Fars dag och lite Walters dag

Idag är det ju fars dag och vi har firat T här hemma med paket och gofrukost! Snart ska vi även ta och fira Walter för det kommer några och ska gratta honom idag. Han fyller ju inte år förrän imorgon men har man barn och jobb så är det jobbigt att åka iväg på kvällarna så då får dom komma och fira honom idag!

Han ligger och sover just nu och laddar för bus och lek. 

Vi tänkte faktiskt äta godmiddag idag, tjälaknöl och potatisgratän men upptäckte imorse att jag visst helt glömt bort att stoppa in köttet i ugnen! Eftersom tjälaknöl kräver sin tid så får det bli stek av det istället men det är gott också!

Nä, nu blir det kaffe och mys och vilande i soffan! Är lite mör i kroppen efter fredagens bravader, återkommer om det.

Nedräkning till födelsedag

På måndag fyller världens sötaste Walter 1år och som alla säger så förstår jag inte att 1år kan gå så fort som det har gjort. Minns det som det var igår när jag slutade jobba och gick hemma och väntade på miraklet. Tänk att denna kille har varit så liten? Eller liten och liten, han vägde ju ändå 5kg!

Underbar helg

Har haft en underbar helg med massor av släkt som varit här. Vi var allt som allt 20personer här hemma och jag måste nog säga att jag njöt varenda sekund!
Dopet för Walter gick toppen, han gjorde high-five med prästen och plaskade lite i dopfunten! Vi åt och fikade gott och han fick en del presenter så vi hade en toppendag och vill tacka alla som kom och delade dagen med oss.
Klänningen lånade vi av kyrkan och församlingen, det var samma klänning som vi lånade till Lukas. Den är så himla fin och prästen berättade att den är från 1930-talet så den är rätt så gammal.
Vi fick väldigt goda tårtor av församlingen, när vi kom till församlingshemmet på morgonen och skulle duka så stod tårtorna där i kylen.