Är ju hemma idag

Är ju faktiskt hemma idag då Lukas haft feber igen. Dom ringde från förskolan i måndags och då hade han 39,5 och då var det bara att åka hem. Ringde och bokade en läkartid på en gång och igår var vi där. Ville prata med läkaren om att han har haft feber 1-2 gånger per vecka i fyra veckors tid. Men som vanligt så fick man inte veta något och dom kan inte hjälpa. Visst, jag vet att barn kan vara sjuka och man ska inte klaga men till och med förskolans personal har reagerat och tyckte verkligen jag skulle prata med läkaren.

Men eftersom febern försvinner efter 1-2dagar så kan dom inte göra något och det är bara att vänta ut och hoppas han vänjer sig snart.

Så igår var jag hemma förmiddagen och när T kom hem så åkte jag och jobbade och passade då även på att jobba över lite.

Gardiner och prydnader

Jag har inte varit så duktig på att julpynta här hemma, jag älskar verkligen julen och allt som hör till men här hemma har jag inte haft lust att pynta. Har alltid tagit fram lite grann men inte så mycket men nu när vi har Lukas känns det så mycket roligare faktiskt. Tänkte nog inte göra en amerikansk version men lite lagom så där. Och något jag saknar är gardiner så nu sitter jag och tittar runt.
Jag är en sådan människa som inte tycker om gardiner egentligen, tog nog två år innan vi skaffade gardiner till köket. Pröva att vara utan gardiner, det kan ändra känslan totalt och vissa rum behöver faktiskt inte gardiner.

Men som sagt, julgardiner vill jag ha men det är svårt att hitta några jag gillar. Men sökandet går vidare.

Dags för julklappar

Ja det börjar dra ihop sig för julklappar och vi funderar på vad vi ska köpa till Lukas. Måste erkänna att förra julen köpte jag och T inte någon julklapp till Lukas för vi visste att han skulle få så himla mycket av alla andra och vi tänkte att vi skulle vänta och se om vi tyckte att han saknade något efter jul och isåfall köpa då.
Men i år vill vi faktiskt köpa julklapp åt honom men vad? Jag tycker att det är mysigt med kök att leka i och Lukas gillar det. Gillar dock inte dom flesta varianter som finns på marknaden, tycker dom är tråkiga eller plastiga.
Men har hittat ett kök på IKEA som Lukas har testat flera gånger då vi har varit där. Och jag tycker det är så himla fint men nackdelen är att det är lite dyrt. Kanske man köper nederdelen nu och överdelen senare?


Köket heter Duktig och finns
här. Nederdelen kostar 795kr och överdelen 249kr. IKEA har också jättemycket tillbehör till som tex kastruller, bestick och annat.


Härliga lördag

Äntligen lördag och det är som vanligt underbart härligt. Vi har precis varit och besiktat bilen och det blev ju några småfel men inte så farligt som vi trodde. Och som vanligt är dom på bilbesiktingen väldigt imponerade av hur långt våran bil har gått och frågar alltid om det är en gammal taxibil. Men vad annat kan man tro när mätaren visare över 62 000 mil???

Nu tar vi det mest lugnt och Lukas sover, ikväll ska vi till vänner och äta gomiddag och bara ha det mysigt

Vintern närmar sig

Idag när vi kom ut var det till att skrapa rutorna på bilen och det är ett tydligt tecken på att vintern kommer. Huva, vill inte ha kallt än. Måste ut och köpa vintersaker till grabben, fodrade gummistövlar, vinterskor och overall är saker som måste införskaffas. Men hur ska man veta vad man ska köpa? Det finns ju tusen overaller och vilken är bra just för Lukas? Tänk om det kunde finnas en enda overall, skönt att slippa välja.



Här hemma sitter vi och tittar på Idol och lyssnar på hockeyn samtidigt. Men hittils är hockeyn en besvikelse men håller tummarna för att det vänder, Heja MODO!


Usch va fort det kan gå!

Igår kväll ringde svärfar och sa att han varit med om en bilolycka. Kändes som om hjärtat stannade, hatar att få dåliga besked per telefon. Men som tur var så mådde han bra och ingen kommit till skada. Tänk va fort livet kan ändras? Hur snabbt livet kan ta en ny vändning?

Så med det i omtanke så vill jag bara säga att man får inte glömma att påminna varandra hur mycket dom betyder för en. Hur mycket man älskar varandra.


En vabbdag

Jag och Lukas var hemma igår för en feberfri dag och han mådde toppen hela dagen. Vi gjorde egentligen inget nyttigt alls utan tog det bara lugnt.
Med posten kom det en paket till Lukas och det kunde inte ha kommit en bättre dag för vem vill inte ha paket på sin sjuka dag?
Paketet innehöll en bok med Lukas favoritsaker, nämligen traktorer, maskiner blandade fordon. Ni kan ju tro att han blev lycklig när han öppnade det paketet? Och paketet kom från söta
faster Vanja så Lukas skicka tusen kramar till henne! Igår somnade han faktikt med boken bredvid sig!



Tröjan tillhör faktiskt kusin Neo, han glömde den sist han var här och då jag missat att tvätta så fick dne åka på!


Familjedag på Sidsjön

I söndags var det dags för mitt jobbs familjedag på Sidsjön. Det är en sjö med promenadstråk runt omkring och det är väldigt populärt för det brukar alltid vara mycket folk där. Solen sken och det var jättevarmt i söndags så vi styrde kosan dit och hade en mysdag. Vi gick tipsrunda och både Lukas och T vann pris. Vi åt hamburgare och korv och umgicks med kollegorna.
Dom hade tagit dit två fyrhjulingar så att barnen kunde åka, det fanns en som var riktigt liten och den sprang Lukas fram till och sedan vägrade han kliva av! Ha ha ha, sötgrabben - han vet vad han vill!


Roadtripp till Timrå

Igår skulle jag och T spela Bingolotto faktiskt, händer inte ofta men ibland så vill man testa lyckan. Vi hade spelat i ca 30 minuter när vi får ett samtal och vi styr kosan mot Timrå!
Och med oss från Timrå fick vi en balja med kött - kan det bli bättre? Det var från T:s farbror som vi fick och det tar vi tacksamt emot. Är så enormt glad för köttet och det är så skönt att få lite att fylla i frysen! Så nu blir det nog någon god gryta snart och absolut en tjälaknöl!

Men eftersom vi skulle fixa till och packetera köttet igår kom man inte i säng förrän halv ett så jag var enormt trött när klockan ringde imorse. Lukas hade hostat lite också men var pigg. Men kvart i tre i dag så ringde förskolan och tyckte att vi skulle hämta hem honom för han hade fått feber så jag fick vabba några timmar. Tråkigt,  avskyr att han ska behöva bli sjuk.

Och ikväll har vi haft besök av syster Eva med sambo. Hon skulle få hjälp av T med någon mattefråga och dom hade med sig väldigt god äppelpaj!

Helgen går så fort!

Lördagens äventyr i svampskogen gick toppen. Vi var ute i tre timmar och Lukas gnällde inte en enda gång. Han hade det superroligt och var glad hela tiden. Vi fick bära honom och så gick han lite själv också men det är inte lätt för en liten kille att gå i svampskogen. När vi kom ut till vägen och skulle gå mot bilen så gick han till skogen igen! Vår egen lilla skogsmulle!



     

Att bära egen korg är ett måste när man heter Lukas och fikapaus i mossan var pricken över i:et!


Härliga lördag!

Ännu en helg och det är så skönt med helgerna. Idag har vi bara stökat omkring här hemma men så fort Lukas har vaknat efter in middagslur så klär vi på oss och drar ut i skogen.

Hoppas verkligen att solen vill titta fram men bara regnet håller sig borta så är jag nöjd. Får väl se vilka troll vi stöter på där ute bland granarna!

Fruktgalen

Både igår och idag har jag och Lukas varit ensamma hemma för T har haft möten. Idag när vi hade ätit middag så klädde vi på oss och gick ut. Först en sväng ut i växthuset och hämtade in en stor korg med vindruvor och sedan ut och till äppelträden för lite äppelplockning.
Lukas är helt galen i våra vindruvor och han plockar och plockar hela tiden. Men attt bjuda mamma eller pappa det vägrar han utan tar vi en enda vindruva så snor han den ur handen på oss.
Och äpplen tycker han är roligt att plocka men inte att äta, tycker dom är lite sura tror jag.

I helgen blir det nog lite skogsvandring för vi ska se om vi hittar lite svamp!


Första föräldramötet

Idag hade vi vårat första föräldramöte på förskolan. Vi ville helst gå båda två så därför frågade vi om inte Evelina kunde vara barnvakt och visst kunde hon det. Så både jag och T kunde gå på mötet.

Mötet var riktigt bra och kul att träffa lite andra föräldrar. Vi kom in på musik och att dom sjunger sånger och en fröken sa att Lukas brukar stampa takten och dansa när han får lyssna på musik i fröken Mias mobil. Det hörde hon och ropade: pratar ni om mitt barn? Verkar som om Lukas är omtyckt och det är helt underbart.

Han hade det toppen hos Evelina och var jätteglad när vi kom. Han hade hur mycket energi som helst och vi fick honom inte i säng förrän vid nio!

men nu är jag helt slut och vill bara sova så sängen nästa!

Helgen är över

Och det är lika tråkigt varenda gång. Usch, gillar inte att helgerna går så himlans fort men det är ju inte så mycket man kan göra åt det tyvärr.

Svärmor och hennes karl har varit här sedan i fredags och dom hade med sig sina hundar. Dom har nyss skaffat en liten valp så nu har dom tre hundar. Men dom två äldre är ju vuxna och lugna men den lilla är en vilding som biter i det mesta. Lukas tyckte om valpen men var lite rädd för den när den kom springande och helst fick hon inte röra honom alls.



Lukas tyckte det var väldigt intressant med maten som hundarna åt och vid ett tillfälle så skulle han härma dom för han ställde sig på alla fyra och försökte ta maten med munnen!


Fredag

äntligen fredag och det ska bli skönt med helg. Men jag ska ju inte klaga för jag har ju faktiskt varit hemma med Lukas sedan i onsdags.
Killen sover nu och när han vaknar ska jag fortsätta städa och plocka undan.

Allt som allt en mysdag för mig och Lukas!


Äntligen hemma

Har idag varit hemma med Lukas och blir hemma med honom imorgon också. Vill inte vara för snabb med att lämna honom på dagis, bäst att låta honom få friskna till ordentligt

Igår och idag for jag till jobbet så fort T kom hem. Igår var jag på jobbet mellan 17-20 och idag mellan 17-20.30. Inte det roligaste men det är beordrad övertid och lika bra att ta itu med det. Och det blir ju extrapengar!
Och ärligt så gör jag hellre övertiden nu när jag här hemma med Lukas på dagarna än när jag har jobbat en hel dag och inte fått träffa Lukas på hela dagen.

Men imorgon blir det nog inte någon övertid för svärmor med karl kommer så det måste nog städas lite på dagen.

Och visst ja, vi är utan telefon nu. Telia ringde imorse och sa att dom skulle reparera något fel och fixa något som jag inte minns vad hon sa men iallafall så är vi utan telefon till tidigast imorgon! Så vill ni nå oss får ni ringa oss på mobilerna!

Åter lite vab!

Tyckte Lukas var lite krasslig imorse men tog tempen som var normal så vi skickade honom på dagis som vanligt. Två timmar senare så ringer dom och säger att han har hög feber och bara gråter och är ledsen. Åkte såklart direkt från jobbet och hämtade honom och så fort han såg mig så började han gråta. Han hade inte velat äta frukost idag heller och det var inte likt honom sa dom, lillgubben våran. Han godtog bara välling som lunch idag och efter det så somnade han i famnen på mig.
hoppas verkligen han blir bättre snart och även jag men jag känner mig bättre än igår iallafall.

Så nu sitter jag i soffan med en kopp kaffe och funderar på om jag ska åka in på jobbet och jobba lite övertid ikväll. Vi har väldigt mycket att göra just nu och det är därför beordrad övertid. Egentligen tycker jag det är skit för det är inte mitt fel att vi ha för lite personal och att sundsvall-kontoret tar på sig nya saker som gör att det blir mindre och mindre personal på telefonen. Men men, 200% på övertiden är iallafall bra betalt!

Usch, inte jag också

Verkar som att även jag har trillat dit på förkylning. Mådde riktigt kasst idag men stod ut på jobbet ändå. Hoppas det inte blir värre, blir så dyrt att vara hemma.

Fick papper på förskolan idag och det handlade såklart om influensan. Det bestämt att barn under 3 inte ska vaccineras och på sätt och vis är det skönt för jag har varit osäker på om jag har velat ge Lukas ett vaccin som inte är ordentligt prövat. Men som sagt, nu slipper mn ju det.
Då kommer ju frågan om vi ska vaccinera oss? Har inte bestämt mig, får se om några veckor när det är dags.


Härligt med mysmåndag

Inte ofta man får kalla måndagar för mysmåndag men idag är det verkligen det för jag är ju hemma med Lukas!

Sent igår blev T till slut klar med köket så nu har vi vatten igen. Arbetet fördröjdes lite pga att det råkade spruta ut lite vatten så golvet han lagt vad han tvungen att plocka upp, torka och lägga om! Oj oj, då var T inte på bra humör.

Dagens planer är Drakborgen! Vi har varit där en enda gång tidigare och jag tror det blir roligt för Lukas!

Traktor, traktor och traktor

Lukas är inne i en period där det bara är traktorer och maskiner som gäller. Och det är ganska intressant tycker jag för jag kan ärligen säga att jag tycker inte att vi har överröst honom med bilar och liknande under hans uppväxt. Han fick en liten plastbil när han var 9 månader och sedan tog det lång tid innan han fick en riktig bil. Och än idag tycker jag inte att vi har gett honom så mycket bilar. Så jag tycker vi har varit ganska neutrala under hans uppväxt och inte försökt proppsa på honom varken det ena eller det andra.

Okej, jag är ingen radikal feminist eller något sådant men jag tycker att man kan försöka vara lite neutral. Jag har tex inte köpt massa blåa kläder utan har försökt blanda färger. Jag avskyr när jag kommer till en affär och ska ha något och så finns det bara i rosa eller i blått. Och jag AVSKYR kommentaren ; men han är ju en pojke"! Vem har bestämt att pojkar ska ha blått??

Iallafall så är det ganska roligt hur galen Lukas är i maskiner. Och jag kan väl fatta att visst har T haft en stor påverkan där men jag måste säga att jag tror nog inte på att det bara är miljön som påverkar oss. Utan det är en nog en del saker medfödda.

Men får jag höra kommentaren; han är ju en pojke, det är därför han busar", så blir jag tokig. Klarar inte av att man ursäktar beteenden men sådant.

Men nu blev inlägget lite väl långt och det går ju att skriva hur mycket som helst om detta.

Lägger in en bild på dom leksaker som Lukas fick i present förra helgen!


Söndag - men helgen är inte slut

Eftersom dagis (förlåt, förskolan) är stängt pga planering så har jag tagit ut en semesterdag och jag och Lukas tänker vara hemma och mysa tillsammans. Men tyvärr har jag inget vatten i köket eftersom T har rivit avloppet och därmed även tagit bort diskhon! Vi upptäckte ju att avloppet gått sönder under köket (avloppet från köksbänken) och det måste ju bytas ut. Så T har  grävt upp det på utsidan och nu var det dags för insidan. Inget monsterprojekt men det tar ju tid.

Och att vara utan vatten är jobbigare än man tror. Man är så bekväm av sig för man är ju van att alltid ha vattnet till hands. Så igår när vi hade handlat ute på Birsta och skulle åka hem och laga mat så bestämde jag att vi skulle äta på Max istället! Hade ingen lust att stå och krångla på utan vatten så vi tog en burgare. Och det blev premiär för Lukas. Visst, han har ju ätit strips förrut men nu fick han en egen Maxbox. Men det gjorde inget större intryck för han åt kanske en enda strips och lite kött!




Lördag

Är inte lördagar helt underbara? Vår lördag började klockan 7 då Lukas slog upp sina ögon. Men det var inte så farligt utan vi klev upp och gjorde frukost. En riktig mysmorgon faktiskt.

Sedan har vi stökat omkring här hemma och gjort allt och ingenting. Lillskiten sover nu så jag har kokat mig en kopp kaffe och sitter och tar en paus vid datorn och tv:n. Tittar på programmet Mirakel före födseln, och oj vilka fina bilder det är. Det är så många i min närhet som är gravida nu och det är så mysigt att se såna här program!

Men än blir det inget syskon till Lukas, nej nej. Hade tänkt jobba lite först faktiskt.

Tävla nu?

Dessa bestick skulle passa Lukas som handen i handsken då han är totalt helgalen i maskiner just nu.


"Jag är med och tävlar hos
Creyla om ett par tuffa barnbestick från Coolstuff.se.
 Var med och tävla HÄR du också!"


Längtar till helgen

Imorgon är det äntligen fredag och jag längtar som en tok. Tyvärr har jag jouren imorgon vilket gör att jag slutar inte förrän fem men det gör mig inget för det är ju helg och jag är ledig på måndag så jag och Lukas får en mysdag tillsammans.

Får se vad vi hittar på i helgen, ska nog försöka höststäda lite och ta itu med mycket här hemma. Men som sagt, får se vad vi hittar på. Vill ju bara mysa med min underbara familj!


Tävling !


"Jag tävlar om ett "Ride in Style" paket på
barnshoppingbloggen, i samarbete med Elodie details! Tävla här du med :)


Min älskade son

Den kärleken man känner för sitt barn är obeskrivlig. Lyckan man känner när han ler mot mig kan få is att smälta. Han ändras för varje dag och upptäcker nya saker. Vi upptäcker nya saker hos oss tack vare honom.

Och trots att man kan vara nere och vissa saker är jobbiga så spelar det ingen roll när man tittar på honom utan då finns det inga problem eller bekymer, då finns det bara vi tre - våran familj.

Just nu är Lukas inne i en traktor-period och det är traktorer och maskiner för hela slanten. Vi fick hem Jula-katalogen och Biltema-katalogen och där hittade han leksakstraktorer och gräsklippare och ibland sitter han med katalogerna länge, länge och bara pekar och tittar.



   


Trött och besviken på jobbet

Är i en dålig period på jobbet. Vet att mycket beror på mig själv men det händer saker som visar att det är bara en del människor som räknas på jobbet och dom är verkligen favoriter. Och hur märker man detta? Jo är det tex ett projekt så är det samma personer som plockas ut. Vissa har precis fått något nytt tilldelad men ändå får dom göra detta. En person har så mycket olika saker att hans maxtak i övertid har nåtts, men spelar det någon roll?

Och jag vet att det är ju faktiskt bara jag som kan göra något år det. Antingen säger jag ifrån och hoppas på en ändring eller så söker jag mig nytt jobb. Men jag trivs verkligen på jobbet och såg fram emot en nytändning efter mammaledigheten.

Känner mig som sagt väldigt trött och har lust att ta ut semester för att slippa jobbet och en del människor där. Men som den snälla anställd man är så håller man väl skenet uppe och bedyrar hur bra alla gör det.......

Nej usch vad negativ jag är. Skulle nu någon från jobbet läsa detta så hoppas jag att ni förstår vad jag menar. Är inte arg men besviken och nere just nu.

Hemligheten är ute!

Lukas ska få bli kusin igen och det är hans faster tillika min underbara svägerska Ida som ska få en liten till. I februari någon gång är det beräknat och vi längtar tills vi får snusa på nyfödd liten bebis. Undrar om det blir en flicka eller pojke?


Helgen som varit!

Helgen bara sprang förbi och den var så där härligt mysig som det bara ska vara. Vi firade som sagt min syster Anki som idag fyller 40år, Grattis!
Vi var en hel del människor och det var så härligt att få träffa alla. Lukas hade turen att få bli ordentligt bortskämd i helgen. Kläder och leksaker, kan det bli bättre? Får visa kort på det i veckan!

Så här fin blev Lukas iallafall när han fick äta födelsedagstårtan!



Min son är helt galen i att sjunga och när det bjöds på Singstar var han den första att greppa mikrofonen



Så här satt vi iallafall en stor del av kvällen och det är min söta syster längst till höger som vi firade!



Sen blev det visst en del filmat när jag och syster Mia skönsjunger men dom filmerna får nog stanna i datorn!