skötbord

har hittat ett skötbord jag vill ha. Men tyvärr har Ikea slutat tillverka dom så nu letar jag som en galning på nätet.
Det jag vill ha heter Diktad och det är en byrå med överhylla och den går att göra om till en vanlig byrå/hylla.

image136Det finns en del till salu på nätet men då är det oftast bara själva byrån och jag vill gärna ha även överhyllan.

Så är det någon som har ett till salu eller känner någon som har ett så skulle jag bli glad! Men skulle jag inte få tag på detta tror jag att det blir Hensvik som finns på Ikea just nu. Det är billigt men tyvärr i vitt och det vill jag helst inte ha. Men det är fint så det skulle ändå passa bra.


snöhagel

usch vilket väder det är ute. Snö och hagel blandat och det är inte långt till minusgrader. Är lite halt ute och när jag for från jobbet så var det en trafikolycka. Mycket blåljus så det var nog några inblandade.

Måste få in pelletsen och den bär ju knappast in sig själv. Ska ut och hjälpa ted så vi får in det. Speciellt när det är sånt här väder, då vill man inte att den ska ligga ute.

önskar man hade badkar såna här dagar. Det är planen för framtiden iallafall. När vi gör om badrummet så ska det in ett badkar och jag läääängtar.

nä, ska ut och bära lite nu innan jag ska iväg och plaska lite.

2 dagar kvar...

ja, och man bara väntar och väntar. Har kommit på att graviditen och eventuellt från början av barnets tid är en enda stor vänta.
man väntar på ul, väntar på sparkar mm. mm. Man väntar och väntar. När barnet kommer väntar man väl på leenden, rullningar mm. mm.

men det är en härligt väntan, en väntan som gör en glad.

blev ingen pellets-bärning igår, vi tog oss en promenad istället. Var härligt att gå ut, speciellt eftersom det är mörkt ute och det börjar bli lite kyligt. Älskar verkligen vintern och läntar tills snön kommer. Måste dock byta till vinterdäck så det får nog sambon göra i helgen.

har precis ätit lunch så nu är man mätt och belåten, dock blir man vansinnigt trött av att äta. Skulle lätt kunna sova någon timme nu!

3 dagar kvar....

snacka om att jag räknar ner tiden. Igår var jag in på ett forum på Familjeliv men gick snabbt därifrån. Vill man ha dåliga tankar då är det där världens bästa ställe att vara på. Var och vartannat inlägg i vissa forum handlar om att kvinnan tror att barnet är dött och så pratar dom om allt hemskt som kan vara.

jag som är orolig som det är borde verkligen inte vara in på dom sidorna så nu vägrar jag gå in på vissa forum. Jag vet att jag är orolig, varför jag jag göra mig mer orolig genom att skriva ut det och be alla prata om det? Nä, jag tar det som det kommer. Man måste tänka positivt. Man kan inte ta för givet att något kommer vara fel utan man måste tänka att allt kommer vara bra!

Klart lillpysen kommer vara vackrast och mest perfekt i hela världen!!!!!!

ikväll blir det jobb när man kommer hem. Vi får 3 ton pellets hemlevererat idag och det måste plockas in. Jag kommer hjälpa till men slutar självklart om jag får ont i magen. Men det ska nog gå bra. Som många säger, tänk för 100 år sedan, då var kvinnorna och jobbade på fältet fram tills dagen dom födde? Så jag ska inte klaga.

Vill åka hem snart också, vill ju se svägerskan nya hus. Ska bli såååå roligt att få se det. Vet dock inte när vi kan komma hem nästa gång. Vill ju gärna hinna hem iallfall 1 gång innan jul.

nä, ska jobba vidare.

snart dags att bli blöt

snart dags för vattengympa, känns jobbig men efteråt brukar det kännas bra. Hoppas verkligen bara att det inte är lika varmt som förra veckan. Att träna i vatten som är 34,5 grader varmt är inte härligt utan snarare tortyr. Borde verkligen inte vara tillåtet att ha träningspass när det är så varmt, men det känns så dumt att inte träna när man har betalat för det.
Men Ted tyckte att jag skulle ta det lugnt, man vet ju inte hur bra eller dåligt det är. Så jag ska väl ta hans råd och ta det lite lugnt ikväll.

har bara jobbat en dag men längtar redan till helgen. Det är ju helgen man lever för. Fick veta idag att nästan hela kontoret har sökt ledigtdom två mellandagarna vid jul och hur stor chans har man då att få ledigt??? Jag vill verkligen vara ledig och kunna åka hem och träffa alla. Får man inte vara ledig dom dagarna då åker vi hem på fredag kväll eller lördag morgon och måste åka tillbaka på onsdag. Visst, ganska långledigt ändå men eftersom vi inte har den blekaste aning om vad vi ska göra på nyår känns det drygt att måsta vara kvar här.

nä, ska sluta fundera på det. Blir bara arg och irriterad. Måste peppa mig nu så jag orkar med träningen.

varför är helgen så kort?

ja, söndag idag då. Fattar inte att helgen kan gå så fort. Har haft fullt upp i helgen eftersom vi har haft besök. Teds mamma me karl och lillebror Benny och kompisen André. Roligt, roligt! Tog det  bara lugn, Birsta hela dagarna men på kvällarna så åt vi och tog det lugnt.
Ted och grabbarna bastade i går kväll men jag tycker inte riktigt om att basta så jag stanna uppe och såg på film.

Hade faktiskt missat att det var idag man skulle ställa om klockan. Hade ställt klockan så jag skulle vakna tidigt (gillar att kliva upp tidigt på helgen). Klockan åtta tyckte jag lät bra men när jag kom upp så märkte jag att klockan var 7! Onödigt att gå och lägga sig så det var lika bra att stanna uppe. Men lika bra att vänja sig, när bäsen kommer kan man väl glömma sovmornar.

nä, ska städa lite så jag måste sluta.

Härliga Fredag!

Är underbart med fredag, ska bli så skönt att få komma härifrån. Ska flexa lite så jag slutar före 16 idag. Skippar pub-kvällen med jobbet och far hem och ska plocka undan lite eftersom vi får besök i helgen.

Jag kommer inte blir en sådan som sitter hemma bara för att jag är gravid. Jag vill ju kunna vara med. Det enda jag absolut kommer att vägra är att gå på krogen när det är fest. Hatar att vara den som är nykter när alla andra runtomkring är onyktra.

Men gå ut på en pub eller en restauran och vara med fastän andra dricker öl, det kommer jag absolut att göra.

Varför jag inte kommer vara med ikväll är bla för att jag har fått inse att jag kanske måste ta det lugnt och lyssna på kroppen när den är väldigt trött. Svårt att lyssna på sig själv men man måste försöka ibland.

ska jobba dom sista två timmarna så jag kan gå hem med gott samvete.

Dags att shoppa kläder

börja bli dags att shoppa kläder. Snart kommer jag inte kunna ha byxorna uppe. Finns rätt så mycket att välja på men jag är lite kräsen.

Denna
klänning från Lindex blev jag hur förtjust i som helst. Skulle gärna vilja ha den och skulle passa perfekt som julklänning.
image133
Denna skjorta blev jag riktigt förtjust i, ser hur snygg ut som helst.
image135Ja, det finns mycket snygg men får väl se om man hittar något när man väl står där i butiken.

Varit och rört på fläsket!

har varit på vattengympa, härligt men lite jobbigt. Finns vissa rörelser som magen inte tycker om och ändå har jag inte fått någon mage än så hur ska det bli om några månader? Känner alltid av magen när jag har kommit hem också. Inte direkt ont men det känns. Tror inte att det är något farligt utan tror att vi båda två mår bra av att jag rör på mig.

brukar bli i snitt 3 motionsdagar per veckar men vill försöka utöka den med mer promenader. Man ska ju passa på innan magen blir större.

vill gärna att bäsen ska börja röra på sig snart, vill ju känna lillparveln ha lite gymnastik. Många omkring oss tror att det blir en flicka. Själv har jag ingen aning men Ted säger oftast han och när vi var och lyssnade på hjärtljuden så barnmorskan han också. Vet att hon inte hade den blekaste aning men det har smittat av sig så ibland säger jag också han. Vill poängtera att jag inte har den minsta känning åt något håll, jag har ingen aning om vad det kan bli för kön på barnet. Men som någon sa på jobbet, det visar sig till slut.

Många på jobbet (eller nästan alla) har vid ultraljudet tagit reda på könet. Vi har fått många frågor om vad vi ska ha men vi tänker inte ta reda på det. Vi vill ha kvar överraskningen och då vi inte vill köpa bara rosa eller bara blått så tänker vi inte ta reda på det. Jag förstår dom som gör det - skulle faktiskt kunna ta reda på det men som vi känner just nu är det inte aktuellt!

nä, ska dricka upp min kopp te och lägga mig och sova!

vill bara säga Krya på dig
Neo och jag hoppas verkligen att det är någon lätt förkylningsastma du har fått. Kram på dig och mamma och pappa!

Att inreda barnrummet

Vi har kommit överrens om att vänta tills efter jul innan vi börjar inreda barnrummet men man har ju ideér. Vi har båda tänkt att vi kanske inte ska tapetsera så att det är självklart ett barnrum utan vi har funderat på att tapetsera som om det vore ett extra rum. Vi skulle sedan inreda med barnets saker som då får göra att det blir ett barnrum.

Har hittat lite olika saker som jag skulle kunna tänka mig. Den här dekoren som är självhäftande och borttagbar tycker jag är riktigt fin. Har faktiskt funderat på att måla själv men har inte riktigt bestämt mig än.

image132

tappat ett inlägg?

jag skrev ett inlägg i förmiddags och nu när jag gick in igen så var det borta! Det är första gången det händer mig och jag fattar inte vart det har tagit vägen!

Fick gosa med en liten bebis idag på jobbet. En kollega var och hälsade på med sin 5 veckor gamla Hjalmar. En riktig liten sötnos som precis blivit frisk från vattenkoppor!
Tänk att man själv har en liten bäs i magen, svårt att tänka sig men blir säkert mer verkligt när magen växer. Men kan den inte växa någon gång då? Vill att den ska komma snart!

ska skjutsa in ted till match ikväll så jag får väl passa på att ta mig en promenad. Är rätt så skönt men är inte alltid så roligt att gå ensam i mörkret. Tar nog en snabb promenad och sedan får det bli en kopp te och titta på volleyboll.

vi var inte ut och kollade på barnvagn eller skötbord i helgen. Fattar inte när vi ska få tid till det. Tycker man gör inget och ändå har tiden gått. Önskar man kunde jobba halvtid för då skulle man hinna så mycket mer. Men tyvärr tycker inte plånboken om den ideén.

nä, ska nog vila en stund innan vi åker till stan.

Go Kväll

en ny favvo låt

har fått en ny låt på hjärnan och det är den enda jag vill lyssna på. Det är Hey there Delilah med Plan white T´s.
Huuuur bra som helst!

har varit och handlat och ska laga fläskfile med senapssås. Såsen är det bästa och jag skulle kunna äta bara den. Mumma!

Har ni inte hört låten, SÅ LYSSNA PÅ DEN!

Lördag morgon!

Bestämde mig för att sova ut idag och sov tills kvart över nio! Härligt härlig, men vaknade med ont  ryggen.

gick upp för att tända en eld i vedspisen i köket och nu sitter jag här och lyssnar på ljudet från elden. Det är nog ett av världens härligaste ljud, vi ska sätta in en kamin i vardagsrummet men har inte bestämt när. Men hoppas på snart.

Har inga planer för dagen, funderar kanske på att åka och hälsa på några kompisar men som sagt så har vi inga planer och kan göra precis som vi vill. Vi borde kanske åka och titta på barnvagnar och skötbord men tror varken jag eller ted har någon lust att trängas på Birsta tillsammans med alla människor.

nä, dags för frunch!

Vecka 17

Vecka 17 nu och allt fortsätter som vanligt. Hade en diskussion på jobbet om när man ska börja handla saker. Vi har inte handlat en enda sak ännu och Ted vill gärna vänta tills efter jul.
Vi hade även tänkt vänta tills efter jul med att tapetsera bäsens sovrum. Har inga tankar på att det kan hända något och att det är därför vi inte gör något men så länge jag inte har någon mage känns det nästan dumt att gå och kolla på möbler och andra barnsaker.

Vi får låna mycket av svägerskan Ida och det är suuuuper bra. Härligt att ha någon att få låna saker av och varken ted eller jag känner att vi vill köpa allting nytt. Det skulle ju bli svindyrt. Nä, begagnat är bra!

har precis städat huset, skönt att få det gjort innan helgen så jag slipper göra det på lördag. har inga planer än för helgen men vill inte ägna den åt dammsugning. Borde ta och baka något i helgen, alltid bra att ha något gott  frysen om det skulle komma oväntat besök!

Förkyld!

Har dragit på mig en förkylning och är trööööött! funderade på att gå hem tidigare igår men stannade kvar och imorse var jag inte alls lika trött så jag for på jobbet! Svårt att ta beslutet att man ska stanna hemma, man väljer oftast att gå på jobbet än fast man skulle må bättre av att få vara hemma och sova!

ställde in träningen i måndags och kommer nog inte gå ikvällh eller, är inte upplagd för det när man är så snuvig. Får se om man tar en promenad i helgen.
Igår tog jag istället itu med huset och plockade lite, har ännu inte tagit fram dammsugaren men måste väl göra det. Vill absolut inte städa i helgen då man är ledig!

Ted har sagt att han ska köpa en sak åt mig, en sk bola. Det är ett smycke man har runt halsen och som har en pingla i sig. Den ligger och "slår" mot magen och det ljudet lär sig barnet att känna igen. När barnet sen har fötts och ammar känner det sig tryggt när den hör pinglan. Ett väldigt fint smycket och jag längtar tills jag får det!

image131

The secret is out!

ja, ska väl ta och släppa sanningen. Vi har en bulle i ugnen och ska blir föräldrar. Oj, vad det lät stort!

måste upprepa det för sig själv många gånger för att det ska få fäste i huvudet. Allt känns underbart och vi är överlyckliga men samtidigt nervösa. Har ju ingenting att jämföra med då det är våran första gång.

Vi var och lyssnade på bäsens hjärtljud i torsdag och då vi fick höra hjärtat slå (155 slag i minuten)försvann en del av oron och man blev lycklig i både hjärta och hjärna! Vart lite orolig när barnmorskan först inte hittade hjärtljudet men efter lite letande ville parveln ligga still så vi kunde få lyssna på dom underbara slagen!

går som på moln just nu och det är skönt att äntligen berätta det för alla. vill ju helst bara skrika ut det men har inte velat göra det då vi ville berätta för familjen face to face.

Är i vecka 16 nu och om 3 veckor är det dags för det efterlängtade ultraljudet!

en tråkig dag

idag ska jag åka på begravning. Det är min kära morbror som vi ska säga hejdå till. Känns tråkigt och overkligt men samtidigt behövligt. Man måste få chans att säga hejdå.

har precis fixat rosor till kistan och ska snart träffa familjen.

återkommer senare med lite gladare inlägg!

Imorgon...

ska jag göra något och jag är VÄLDIGT nervös. Hjärtat kommer nog hoppa utanför kroppen om jag känner mig själv rätt.

vet att man inte ska oroa sig men kan man göra annat? nä, ska nog inte fundera för mycket men får väl se om man får någon sömn inatt.

ska träna ikväll och det känns skönt. Jag gäspade hela förra passet men det borde nog gå bättre ikväll, är ju en liten bättre tid så då kanske man inte är så trött.

måste packa och fixa allt för att åka hem i helgen. Packar alltid för mycket men ska försöka att bara packa det nödvändiga.

nä, nu ringer det så det är väl bäst att jobba!

helgens äventyr

image130

har varit i Klimpfjäll i helgen. Åkte tid och hälsade på Teds pappa med familj. Var ju ett bra tag sedan vi var dit så vi tog ledigt i fredags och åkte upp tillsammans med Ida, Janne och Neo. Bilden har jag lånat av Ida då vi glömde kameran hemma!

Fick färsk röding och öring till middag på fredagen och det var något så enormt gott. Härligt härligt och vi fick med oss en liten godispåse tillbaka. Mumma!

Det var toppenväder på lördagen men lite sämre på  söndagen. Och med sämre menade jag regn. Var lite drygt att köra hela vägen från Klimpfjäll och tillbaka till Sundsvall i ett kör. Snacka om att man var trött för inte gick det att köra speciellt fort då man hade en släpvagn med två gräsklippare i.

släpvagnen skulle vara kvar här oss hos i några veckor men fick igår reda på att vi nog måste ta med oss den när vi åker hem i helgen. Usch, kommer bli en långsam bilresa då också och jag ser inte fram emot det.

nä, har lagat mat och slängt in tvätt i maskinen och tänkte ta en liten paus nu. Ska iväg och träna om en timme och jag har mest lust att somna. Men, men bara att kämpa på!

härliga jul

när höstmörkret faller så kommer jul-känslorna smygande inpå. Jag ÄLSKAR jul och tycker att det är årets mysigaste högtid.
Men jag håller på att det ska inte vara jul förrän 1:a december. Jag tycker INTE om att man plockar fram julsaker redan nu. Nej, nej, inte förrän i december ska det vara jul.

Men jag har faktiskt börjat kolla på julgardiner och lite annat smått och gott. Vill ju ha det fint hemma till jul.

får se vad det blir, ingen gran blir det iallafall för jag håller på min familjs tradition, dvs att ingen julgran förrän på julaftonsmorgon. Minns hur mysigt det var att få vakna, få sockan med godsaker och sedan gå till trappan i hallen och då såg man hur ljusen från granen lyste upp nedervåningen. Jag kan inte minnas att jag någonsin var sur att vi barn inte fick klä granen utan jag var jättenöjd med våran tradition. 

 lägger iallafall en tomte som smygpremiär
image129

härliga måndag

ja, fast nu var jag nog lite sarkastisk. Är helt slut och  vill bara sova. Huvudvärken vill inte försvinna och jag vill bara HEM!

hade roligt i helgen men kunde inte sova, vaknade stup i kvarten. Dels på grund av att man låg i en liten bäddsoffa och trängdes med ted och dels för att någon snarkade så mycket att jag inte kunde somna om.

nä, det var jobbigt men i stort var det en lyckad helg. Hade jätte-roligt på festen och det var skoj att träffa alla. Kände dock att man egentligen kanske skulle ha tagit ledigt fredagen för det blev lite stressigt. Jag, Ted och mia var ut på lördagen men jag hittade inte en pryl jag vill ha. Ted däremot hittade byxor, skjorta och tröja som han shoppade. hmmm, ska det inte vara jag som shoppar?

ja ja, får ta det någon annan gång. Vill ner dit igen och få promenera i gamla stan men det var inte läge för det i lördags eftersom det regnade och vi hade lite bråttom.

inväntar nu ted för att sedan åka hem och äta och sedan slockna på soffan. Fattar inte hur jag ska orka träna ikväll men man har inget val för dit ska jag.