Snabbvisit på jobbet

Blev en snabbvisit på jobbet idag. Trodde Lukas var helt frisk och tog tempen här hemma som visade på 37,0 och skickade då honom på dagis. Två timmar senare så ringer dom och säger att vi måste hämta honom för han har 38,4 i temp!
Snacka om ändringar där! Men självklart så åkte jag ju raka spåret hem och hämtade hem honom. Sötnosen var på hur bra humör som helst och sprang omkring och busade. Pratade lite med fröknarna och dom andra barnen och sedan for vi hem.

Så nu sitter vi här hemma, har lekt med brio-klossar och ätit lunch och nu sover grabben. Själv har jag som vanligt tagit mig en stooooor kopp kaffe och njuter av stillheten och tystnaden. Måste erkänna att jag blev inte ledsen över att få åka och hämta grabben, var inte ett dugg sugen på att arbeta idag men är man någonsin det? Får se om det blir jag eller T som är hemma imorgon men Lukas blir iallafall självklart hemma!

Tillbaka till verkligheten

Idag har inte Lukas haft den minsta feber och har mått toppen så imorgon blir det förskola och jobb för oss. Han är fortfarande väldigt snorig men kan ju inte hålla honom hemma för det utan han får gå till sitt jobb imorgon.

Själv är jag grymt trött vilket jag är för jämnan. Skulle nog gärna få lite sol nu så man piggnar till. Men till helgen får vi ju besök igen och det ska bli så skoj. Längtar massor och hoppas det blir fredag kväll fort!

Tävla!



Jag tävlar hos
TUMADRE om ett unikt smycke från Busfia.se värde 1050-1400:-!

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Vill du tävla om ett presentkort värt 500kr hos Åhlens ska du titta in till olapalomablanka

Fortfarande hemma

Grabben är nog helt frisk nu (förutom denna rinnande näsa) men man ska ju alltid stanna hemma en dag utan feber så därför är vi hemma. Just nu sover han och jag njuter av en kopp kaffe

Igår kväll var jag hos
Linda, en kollega från jobbet för ett sminkparty. Men det var ju faktiskt inte smink utan rengöringsprodukter som såldes Det är Mary Kay och det var en annan tjej från jobbet som sålde. Verkar vara bra produkter men oj vilka priser.



   

Tävling!


"Jag vill vinna ett presentkort värt 200kr + fraktfritt från
 
Lajbansson leksaker - billigaste E-butiken med leksaker för
barn hos Tant Ulrika"


En historisk dag...

japp, då var dagen här. Första gången man får vabba och det är väl så där. Lukas är dock på bra humör men är snorig och har feber så därför får han vara hemma idag.

Får väl passa på att städa och plocka undan lite idag men ska nog sova lite för jag är så grymt trött då Lukas hade en jobbig natt och var mer vaken är sovande.

Och jag är fortfarande arg över att alla bilder är borta från kameran. Kan inte fatta hur korten bara kan försvinna?`Nej, det är inte speciellt roligt men inget att göra åt.

Helgen är över

Och årets kräftskiva blev toppen och riktigt lyckad. Tyvärr ville inte vädegudarna som vi utan det ösregnade hela, hela dagen. Men man gör ju det bästa av det man får och vi åkte in och spelade lite minigolf och annat inomhus.

Annars bestod helgen av mycket ätande men det är väl så det ska vara: Åt massor av kräftor, västerbottensostpaj och två olika sorters tunnbrödsrullar med skinka och räkor. GOTT!

Men tyvärr går tiden väldans fort och helgen sprang förbi. Alla har åkt hem och nu är det tyst här hemma. Ska nog lägga ut lite kort men idag när jag skulle sätta mig och titta igenom alla korten så finns det inte ett enda kort på kameran så något mystiskt har hänt. Blev riktigt arg när jag märkte det men inget att göra åt. Som tur är så tog ju svägerskan en massa kort med sin superkamera så jag får säkert låna därifrån!

Men nu sängen för jag är helt slut. Somnade efter tre inatt och upp vid halv åtta och har inte sovit något under dagen. Snark!

Bättre sent än aldrig

Oj, har inte haft tid att blogga i veckan. Kvällarna går så enormt fort och man måste ju i säng någon gång också eftersom man jobbar på dagarna. Det går iallafall fortfarande bra för Lukas på dagis, han verkar gilla att vara där men imorse när vi lämnade honom så såg vi att han inte riktigt ville släppa oss och självklart så började han gråta lite. Men vi gick ju och vi såg genom fönstret att han blev glad på ungefär 3 sekunder. Våran lillfis!

Varenda morgon när vi klär på oss så tar han sin ryggsäck och går ut till bilen. Han vet att den ska me och han ska absolut bära den själv också.




Lukas första dag är avklarad

Och det har verkligen gått toppen idag. Är inte helt nöjd med hur länge han är där på dagarna, skulle nog gärna låta honom sluta tidigare men tyvärr måste man ju jobba. Men han verkar ha klarat av dagen bra och han tycker verkligen om sitt dagis.

Är helt slut och ska gå och sova så kort på Lukas i full mundering från imorse kommer imorgon.

Så godnatt


Vart tog helgen vägen?

Fattar inte vart helgerna tar vägen. Man tycker inte man gör något speciellt men fort går dagarna. Igår var vi på marknad och myste i solen och sedan hem för stök och bök här hemma.

Idag har vi varit och veckohandlat för det är ett måste nu när Lukas börjar på förskolan och vi börjar jobba. Vi tänker inte gå ner i arbetstid vilket betyder att Lukas kommer vara på förskolan från kvart över sju till klockan fem ungefär. Vet att det blir långa dagar och jag skulle gärna gå ner i arbetstid men vi ska testa och se hur det går så här. Tänk att världens sötaste Lukas ska börja på förskolan imorgon? Har packat hans väska och det känns overkligt, min lilla kille!

Snart helg

Och dagen har gått fort. T och Lukas kom på jobbet och hälsade på en sväng på slutet av dagen och det förgyllde verkligen min dag! Efter jobbet tog vi bilen till syster Eva och fick supergod mat och trevlig prat.

Nu ska jag krypa i kojs och sova lite innan man går på jobbet och gör sista dagen för veckan. I helgen blir det marknad och fixa och dona på gården!

Bada i havet!

Vi spenderade söndagen ute vid havet och hade en supermysig dag. Men det var inte bara vi som bestämt oss för lite bad för det var mycket folk där. Men det gör inget, vi har lika roligt ändå. Vi åkte och hämtade upp Erik och Evelina och for iväg och Lukas somnade såklart i bilen. Vår plan var att han skulle somna på en gång men det tyckte inte han utan han somnade precis innan vi var framme så jag fick bära honom till stranden från bilen och la honom på filten under paraplyet och han vaknade inte för en sekund!

Men efter en stund vaknade han och då var det fullt ös! Han älskar verkligen stranden och vattnet. Alexander med familj var också där så Lukas hade någon att leka med!







Första inskolningsdagen avklarad

Och precis som jag trodde så har det gått toppen! Det var tre pojkar som började sin inskolning idag och dom fick vara ensamma in medans resten av barnen var ute. Hörde att dom lekte på av bara tusan och Lukas trivdes som fisken i vattnet. Imorgon blir det lek och lunch och på onsdag ska Lukas få sova där!

Men nu är jag så trött att jag håller på att somna så jag ska nog ta och lägga mig. Men kanske jag orkar lägga upp lite bilder från badet igår!

Lukas och hans hörselkåpor

Igår när vi var på Clas Ohlson så köpte vi ett par hörselkåpor åt Lukas. Vi har sagt länge att han ska ha och när han har åkt gräsklipparen med T så har han fram tills nu använt T:s med radio i. Han har varit helnöjd och igår närT klippte gräsmattan så satt Lukas med honom i säkert tjugo minuter.
Igår köpte vi ju då kåporna och han ville ha på sig dom på en gång. Och sedan han har inte släppt dom. Han kan gå med dom på hur länge som helst. Idag när han skulle sova mitt på dagen så somnade han så här:





Tog självklart av dom efter jag tagit kort, huva vad ont i öronen han skulle ha haft om han sovit med dom på!

Äntligen lite bilder

Jäsiken vad varmt det har varit idag, trodde man skulle smälta bort. Visst var det skönt men jag föredrar nog lite svalare faktiskt. Idag arbetade vi här hemma med lite av varje och på eftermiddagen åkte vi ut och kollade när några kompisar spelade brännboll! Dom hade klätt ut sig och temat var After Ski så gissa om dom hade det varmt!

Nu på kvällen blev Lukas så rastlös så halv sex åkte jag och han till badstranden medans T fick jobba ifred med sina projekt. Lukas hade jätteroligt och det var så mysigt. Imorgon blir det nog en till badtur men då till havet.

Lägger in kort på Lukas och Benjamin, dom lekte så himlans bra tillsammans och han är ju en riktig sötnos!




Snart halva veckan gjord

och det är såååå skönt! Längtar tills helgen och hoppas på superväder. Just nu har vi besök här hemma, det är svärfar med sambo och min svägerska som är här. Lukas är på toppenhumör och charmar dom till tusen.

Idag när han hade varit vaken en stund på morgonen så blev det väldigt tyst och T hittade honom sovandes på golvet i tv-rummet! Så efter det var han ju tvungen att sova på eftermiddagen vilket resulterade i att han fortfarande är vaken. Men men, så blir det ibland och ikväll var väl rätt kväll att vara vaken på.

Jobbet går bra och allt flyter på. Svärfar har hjälpt T med takläggningen och det går framåt. Får se när det blir färdigt. Men nästa vecka är det dagis som gäller, hoppas det går bra men jag blir förvånad om det inte går bra faktiskt!


Augusti = höst?

Augusti är ju på sätt och vis en höstmånad men jag har faktiskt sommar än fast vi är inne på årets åttonde månad. Tycker faktiskt mycket om denna månad och hoppas verkligen vi får några fina veckor nu.

I helgen har T jobbat på taket och då har jag varit med Lukas. Vi har jobbat ute på gården lite grann och ätit mycket hallon, smultron och andra bär. Han är heltokig i dom och idag var vi och plockade hallon och fick säkert ihop tre, fyra deciliter men dom var slut lika fort som jag la dom  skålen!

Annars gör vi inte så mycket, tar det lugnt och myser. For till syster Eva idag och fikade lite. Lukas följde med moster till grannarna och charmade dom! Han är verkligen duktig på det, tar inte många sekunder innan folk vill ge honom godsaker. Min lilla sötnos han kan han!

Men nu är de sängen som gäller, nattinatt!