Dags för helg!

Arbetsveckan är nu över och det är dags för helg! Tar ut en semesterdag imorgon och det ska bli riktigt skönt. Tänkte åka hem till mamma men då vi inte fått tillbaka bilen än så vet vi inte. Vill ju jättegärna men men vet ju ej när vi får bilen och då kanske vi ska satsa på att åka hem om två veckor istället.

Bilen vi har fått låna funkar toppen, min kompis är helt enkelt bäst. Enda dåliga med henne är väl vilket hockylag hon håller på men men, man får ta det goda med det onda :)

nu ska jag ta och göra lite kryss och slappa i soffan!

Första gången för tacos

I lördags blev det tacos till middag och vi tänkte att Lukas skulle få pröva på för första gången. Han var nog lite skeptiskt och visst åt han men jag kan nog lova att 90% av hans middag bestod av majs och åter majs! Vi gjorde en liten rulle men han åt bara lite grann och så var det tillbaka till majsen. Han är nog lite för liten för tacos än så länge men vi fortsätter försöka för jag är av den filosofin att han ska kunna äta samma saker som oss (inom rimliga gränser såklart).




Tyst och mörkt

Lillgrabben sover och det är tyst här hemma. T är kvar på volleyboll så han kommer inte hem förrän halv tolv. Så fort jag hämtat Lukas idag for vi direkt hem och åt mat och sedan raka spåret till Evelina för hon skulle guida och hämta hem oss från bilverkstan dit vi lämnat bilen. Usch va mörkt det har blivit ute, känns som natten.
Men vi hittade dit till slut och sedan raka spåret hem för att att hämta en lånebil.
Kan ni tänka er vilka underbara vänner det finns?

Bilen är ju inlämnad på verkstan denna vecka och vi hade planerat vilka bussar vi skulle ta för att få Lukas på dagis och oss själva på jobbet. Mornarna är inga problem men värre på kvällen. Kom på att jag kanske kunde åka med en kollega för hon har ju sina barn på samma dagis som Lukas. Frågade henne och gissa vad jag fick för svar? Vi fick låna en hel bil!!!!! Linda och hennes man är helt underbara och vi är enormt tacksamma för denna hjälp! Vilken tur att man har sådana människor i ens närhet!

Så tusen tack till Evelina och Linda för eran hjälp!

Härliga helg

Har varit en helt underbar helg på det sättet att jag har bara tagit det lugnt och inte gjort något speciellt alls och hur skönt är det inte? Igår överraskade oss Lukas genom att ta och sova till tjugo över åtta!! Har nog aldrig hänt men det var väldigt välkommet. Tog en tur ut till Birsta för inhandling av overall till Lukas och vi lyckades hitta en. Tyvärr var en sjukt mycket folk där ute så det var svårt att hitta en parkering. Brukar försöka undvika att åka ut på en löningslördag men ibland har man inget val!

Idag vaknade vi och bestämde oss för en tripp till badhuset och det var lika roligt som vanligt. Sedan åkte jag och Lukas till Birsta tillsammans med hans moster och hans kusin för ett besök på ToysRUs som öppnas i veckan. Grymt mycket folk var det men Lukas trivdes som handen i handsken. Tänkte inte köpa något åt honom men dom hade lastbilar för 5kr styck så en sådan fick det bli!

Men nu blir det nog en kopp te och lite kvällsmys och så ska man ladda för en ny arbetsvecka!

Ny bok på gång

Jag har alltid varit en bokslukare, har alltid haft en bok vid sängen och avslutat dagen med några sidor spännande läsning. Har just nu både Män som hatar kvinnor-böckerna och Twighligt-serien här hemma men jag har inte tid att läsa tycker jag.
Sedan Lukas kom kan jag nog räkna antal sidor jag har läst på mina händer. Har inte haft minsta lilla tid eller motivation till läsning men känner mig mer och mer peppad på att börja läsa.

Har läst dom böcker av Dan Brown som kom förrut, och T som nästan aldrig har läst en enda bok i sitt liv (iallafall frivilligt) läste även han dom böckerna.
Så när grannflickan kom förbi för någon månad sedan och ville sälja jultidningar och jag såg att Dan Brown kommer med en ny bok så beställde jag den på en gång. Än har den inte kommit men jag hoppas den gör det snart för då ska jag sluka den!


Lugn och ro

När jag hämtade Lukas på dagis idag så såg jag att han bara sovit i 55minuter. Mia som jobbar där sa att det var en annan pojke som vaknat och väckt många andra barn. Jag blev dock inte så ledsen för då visste jag att Lukas kanske skulle somna lite tidigare!
T är kvar i stan ikväll för han har rektorsutbildning så jag och Lukas har en ensamkväll bara vi två. Men samtidigt så såg jag fram mot lite egentid och lillgrabben måste ha lyssnat på mig för klockan 19 så somnade han i famnen på mig i soffan.

Jag gör inget speciellt egentligen men det är så himla skönt att få lite egentid i soffan. Har tvättat, diskat och bara plockat och tar det lugnt!

Äntligen hemma

Tycker verkligen om programet Äntligen Hemma. Har titta på det i alla år och man får alltid en massa ideér därifrån. Mycket är tråkigt och fult men mycket är fint och gör att man får en massa ideér.

Har en bok där jag skiver ner lite pysselideér för hur bra jag tycker en sak är så har jag en tendens att glömma dom. I tisdags gjorde Karin små kaniner av gamla fingervantar och hur många har inte fingervantar liggande hemma? Vill se se flera ideér så gå till
Hemma Kanalen för mer info!



Material som behövs:

• Två fingervantar
• Stoppningsvadd eller bomull
• Sytråd
• Garn
• Knappar
• Band

Verktyg som behövs:

• Skalpell eller mattkniv
• Skärmatta eller skärbräda
• Ev. Borrmaskin
• Ev. Pensel, till färg

 Gör så här:

1. Ta fram två vantar som du tänkt använda.
Vräng dem ut och in och sy igen de två mittenfingrarna och tummarna.
Har du möjlighet att sy på maskin är detta det bästa, men det går även att sy för hand.

2. Klipp av de igensydda fingrarna på bägge vantarna och spara dem.
Vräng tillbaks vantarna och stoppa både dem och två av de bortklippta
fingrarna med stoppningsvadd. Det går också bra med vanlig bomull.

3. Tryck ihop de bägge vantarna så de nu bildar en kropp.
Sy också fast fingrarna så de blir som armar på kroppen.

4. Med hjälp av band, knappar och lite garn kan man nu göra
 ögon, nos, mun och andra detaljer. Det är bara fantasin som
bestämmer vad just ditt djur blir.


mitt i veckan

dagarna bara springer iväg, fattar inte vart tiden tar vägen. Har så sjukt mycket att göra på jobbet och vi är extremt underbemannade. I tre dagar har kön lyst rött på telefonen och snitt har det varit ca 30pers i kön. Hur roligt är det? Som det är nu är det bara en tidsfråga innan någon kommer sjukskrivas pga stress men det vägrar ju cheferna inse. Tycker om mitt jobb men ibland längtar jag verkligen bort.

Och om man tycker att dagarna går fort går kvällarna ännu fortare. På sätt och vis är det tur att vi har en kvällspigg pojke för då hinner vi ju få umgås med varandra. Vi får honom aldrig i säng före åtta, helt omöjligt. Men än fast han är vaken länge är han inte grinig på mornarna.


Helg - vilken helg?

Har ju jobbat hela helgen så jag har ju knappt haft någon helg. Idag var jag på jobbet vid halv sju och åkte därifrån vid tolv så ännu en dag har man gjort. Hade gärna haft en dag ledigt nu men tyvärr inte. Jobbade alltså fem och en halv timme idag men eftersom vi får extra övertid får jag betalt för 16 och en halv timme! Härlig, härligt när lönen kommer!

Lukas vaknade fem imorse med hög feber, han har dock blivit bättre nu idag men vi får se imorgon hur han mår. Eventuellt så får man vabba imorgon men vi får se.

Resten av söndagen har bestått av finfint besök då världens sötaste Alexander med mamma och pappa har varit här. Var så länge sedan vi träffades så det var jätteroligt att få träffas. Måste ta en middagsdejt tillsammans och en helkväll med vin och mys. Magnus har vi känt sedan vi gick i skola i Umeå och det är så roligt att han har flyttat hit och träffat Jenny. Väldigt bra kompisar är vad dom är!

Kvällen har också bestått av avfrostning av frysen och storkok av mat så vi har färdiga middagar i frysen. Bra att ha så man slipper stå och laga mat när man kommer hem från jobbet!

Pyssel i köket

Har en hel del pyssel som jag vill göra nu men har ju inte tid eftersom man är så mycket på jobbet. Har en sak  som innebär lite målning men hinner aldrig med. Har fått dit en enda bokstav men vilket tid det tar. T tog med sig en bärbar OH-apparat förra helgen och då började jag med pysslet men hinner ju aldrig med att göra klart det



Tror det kommer bli fint inne i köket!



Lukas är som vanligt väldigt intresserad av vad jag gör. Bredvid Lukas ser ni min fina memo-tavla. Gjorde en make-over av köket och ena sidan av skafferiet var så tråkigt vit och visste inte vad jag skulle göra av det. Ville ju ha en anslagstavla så i gick och köpte skoltavelfärg och magnetfärg och efter lite målande blev det en väldigt snygg anslagstavla! Har köpt skoltavelkritor och Lukas brukar få sitta där och måla ibland därav konstverket ni kan se.


jobb, jobb, jobb

Idag gjorde man ännu en arbetsdag, åkte in vid sju och var inte hemma förrän vid fyra. Usch, kände inget roligt men det innebär mycket pengar. Vi var ett gäng på nästan tjugo personer och antalet skador på kön var ca 450st men när jag for hem var det bara ca 100skador kvar så det går fort imorgon. Planerar att åka in redan vid sex så jag kan komma hem tidigt.

Vill ju gärna åka och bada imorgon men vi får se när man kommer hem. Tänker inte stressa allt för mycket och nu när grabben somnade visade termometern 39.3grader så vi får se hur han mår imorgon. Dom ringde ju från dagis vid halv tre i fredags så jag fick åka hem och hämta grabben. Han somnade tjugo i åtta ikväll så jag hoppas han får sova hela natten nu.

Men nu blir det nog lite cider eller vin och körslaget!

Härliga torsdag

Torsdagar är ju för grymt härliga för man vet att det är endast en enda dag kvar av arbetsveckan. Längtar som vanligt efter helgen men tyvärr får man inte helg på lördag för jag måste in och jobba på lördag. Inget som jag egentligen vill men tyckte det var dumt att säga nej till dom extra pengarna. Får väl njuta så mycket man kan av söndagen.

Lukas har iallafall fått vara feberfri i två veckor nu och det är helt underbart. Hoppas han får vara frisk många veckor nu. Just nu ligger han och sover på golvet framför tv:n och jag sa väl bära in honom till sängen snart. Funderar dock starkt på att lägga mig själv också, känner mig trött och sliten.

Men eventuellt blir det lite tv istället och kanske en kopp varmt te!

Tävla!



Är inte kannan enormt fin? Vill du precis som jag vinna den så gå in hos
Stinas Butik och tävla!


Härliga måndag

Kan måndagar vara härliga? Nja, vet inte riktigt det. Jobbmässigt är måndagar skitdagar för det lyser rött på telefonen och man får aldrig någon paus. Men men, dagen går ju fort iallafall.
Hämtade Lukas som vanligt och han var lika glad som alltid. T är kvar i stan för dels han han innebandy på måndagar och dels så har volleybollen börjat nu så han är nog inte hemma förrän halv tolv ikväll men det är rätt så mysigt med en egen kväll. Som tur var så somnade Lukas strax efter 20 så det har varit tyst och lugnt sedan dess.

Får se vad denna vecka bjuder på för roligt, inget speciellt planeat men till helgen ska jag iallafall gå in och jobba på lördag för vi får extra mycket betalt och så ska jag jag nog göra ett besök på det nya träningsstället som öppnar här i Matfors. Hoppas det är bra för jag är urless på vattengympan och vill pröva något nytt!



Känner du igen hårbandet kusin Bea? Lukas hittade det häromdagen och ville absolut prova det! Ska försöka komma ihåg det nästa gång vi åker hem!


Trött

Är väldigt trött idag, vill helst sova men det vill inte Lukas. Kom i säng rätt så tidigt igår men tyvärr ligger tröttheten kvar sedan i fredags. Var ju på fest hos en tjej som jag lärde känna när jag var mammaledig och vi var totalt 25st tjejer där så gissa om om det var roligt!?!?! Vi fick väldans god gulasch-soppa (stavas det så?) och efter det var det dags för sex-party! Tänk er ett rum med 24tjejer som dricker vin och ska handla sex-leksaker? Det blev en hel del fnittrande.

Och efter det blev det singstar och ännu mer skoj så jag var inte hemma förrän halv tre och är helt slut fortfarande. Men bara att vara pigg för om en halvtimme bär det iväg till badhuset för lite plask!

Snart fredag

Snart är det fredag och det är så härligt! Ska bli så skönt med lite helg. hoppas Lukas vill sova lite längre på morgonen men man får se.
Imorgonkväll ska jag iallafall bort till en kompis på sexparty och dricka lite vin med massa tjejer så det blir nog riktigt roligt. Var så länge sedan jag träffade många av dom så det ska bli skoj att få prata med alla.

Ikväll har vi bara tagit det lugnt som vanligt, vi gick ut efter att vi ätit middag och ikväll var det kallt ute. Känns verkligen att vintern kommer snart och jag älskar verkligen snön men sedan jag fick Lukas har jag börjat ogilla kylan. Vill ha varma golv men vinter tycker inte som jag.


Spruta och lite shopping

Idag var det dags för Lukas 18-månaders spruta och han var väldigt skeptiskt när vi kom dit. Sköterskan till och med sa att Lukas var väldigt tyst och försiktig. Trodde att han skulle ha gått upp mycket i vikt eftersom när han var 1år så vägde han 14kg. Men vågen visade "bara" 15,8kg så jag blev överraskad. Han har skjutit i längden däremot, han var 80cm när han fyllde 1 och nu var han 85cm! Min kille håller på att bli så stor!

Efter besöket på BVC så styrde vi kosan mot stan för en middag med T som ikväll är på rektorsutbildning. Lukas visade stolt upp sitt plåster för pappa sin.
Gick en sväng på några affärer också för Lukas behöver t-shirtar och jag hittade faktist några stycken. Köpte en på rean på H&M och sedan gick vi på Kappahl och tittade och då hittade Lukas en tröja som han plockade ner och tog med sig. Han hade verkligen bestämt sig att han skulle ha den. Vilka bestämda steg han hade när han hade den i handen, den pojken har vilja kan jag säga.
Och det var kanske inte så konstigt när man såg vilket motiv det var på tröjan, världens bästa Rori! Så fort vi kom hem åkte tröjan på och jag fick tvinga av honom den för att få på honom pyjamasen. Sötgubben min



Så här glad är man när man får visa upp sin nya tröja som man valt själv!

Hittade även denna tröja, älskar dessa gubbar!


Kanelbullens dag

Ja som alla vet så är det ju kanelbullens dag idag och självklart har det bakats bullar här på Pilgrimsvägen. Måste säga att dom blev väldigt goda och några stycker har redan åkt ner i magen.
Dagen började vi med mysfrukost och sedan styrde vi kosan mot badhuset för lite plask. Men tyvärr var det VÄLDIGT många fler som tänkt samma sak för det var överfullt med människor. Blir inte roligt när det är så många där men Lukas var nöjd och jag vet inte hur många gånger han åkte rutschkanan.

Sedan har vi bara varit hemma, tyvärr har det regnat hela dagen så vi har varit inne men på eftermiddagen fick vi besök av vänner så vi fick bjuda dom på kanelbullar!

Imorgon blir det jobb och förskola som vanligt och jag håller verkligen tummarna för att Lukas slipper febern i veckan!

En tur i vår skog

Idag på eftermiddagen så tog jag Lukas på armen och knallade iväg över lägdan bakom huset och styrde stegen mot vår skog. Och det är faktist vår skog också för på andra sedan E14 har vi en del mark och på den marken är det mest skog. Det jag var ute efter idag var faktist lite lingonris och annat smått och gott som skogen kan erbjuda.
Men jag tänkte även att Lukas skulle få gå och titta på en källa som vi har på andra sidan vägen. Källan ligger längs en pilgrimsled och heter Sankt Olofskällan och ur den har pilgrimer druckit vatten i många hundra år.

Vid källan finns en skylt där man kan läsa att vid 1800-talets slut fanns en liten träkur byggd över källan. En bred planka tjänade som säte. Den som sökte bot skulle förbli sittande på plankan med fötterna i källans vatten. Det var även nödvändigt att offra något i källan, kanske ett.

Tror det är lite för kallt att sitta där med fötterna i vattnet men både jag och Lukas passa på att dricka lite kallt vatten.



     

Bänken där Lukas sitter är så enormt fin, skulle gärna ha en sådan i min trädgård. På bänken kan man läsa: "Jagh skall gillva honom som törster aff left ande watnens ketlo". Om jag minns rätt så stod det så här, är ju inte direkt det lättaste att lägga på minnet!

Men det är mysigt att gå dit, tänk att det har suttit människor där och vilat och återhämtat sig för att sedan bege sig vidare. Och det handlar om flera hundra år. Tyvärr stör trafiken väldigt mycket men det är en mysig känsla där borta.


Kakor och annat smått och gott!

Som jag skrivit tidigare så hoppas jag att det blir IKEA:s kök till Lukas i julklapp och till det behöver man ju lite mat faktiskt. Tur att jag då har min älskade storasyster som är enormt duktig på att virka så nu har jag beställt lite dammsugare, ballerinakakor och annat smått och gott.

Så om ett litet tag hoppas jag på att vi har fullt med kakor, glassar och annat smått och gott här hemma!



Just denna bild är lånad från en
annan blogg som säljer sin alster.


Härliga lördag!

Jag och Lukas for iväg på barnloppis imorse! Tänkte vi skulle kolla efter lite kläder till honom men huva va folk det var där. Gillar inte att trängas med människor och det blev värre när man hade Lukas med sig. Men några tröjor och byxor hittade vi och vem kan säga nej när dom kostar 10kr/styck?

Idag blir det nog höststädning och husstädning. Ligger efter i städningen och måste även plocka in äpplen och koka äppelkompott. Men mest ska ni nog bara lata oss och ha mysa!

Igår var jag ju på teamfest och det var riktigt toppen! Hur gott som helst och hur trevlig som helst. Mitt team är verkligen toppen och jag trivs väldigt bra. Först hade vi fördrink på jobbet med lite plockmat och sedan for vi på Oscar och åt middag. Grillspett med blandat kött och till det sötpotatisgratäng! Kan säga att jag blev så mätt att jag trodde jag skulle spricka!

Lukas tycker nog att vinter ska komma för han har dragit fram snow-racern mitt på golvet!


Oktober och vintern närmar sig

Idag när vi vaknade var det minus fem grader ute och då känns det verkligen att vintern är på gång. Lukas är nu äntligen frisk så han fick fara på förskolan i dag och det var lyckat för han vinkade så fort jag lämnade honom hos fröken.

Imorgon är det teamfest för mig och vi ska först ha lite mys på jobbet och sedan ska vi gå på en restaurang som heter Oscar och äta gomat! Dom har något som kallas Gränslös Grillmeny och det är precis vad det heter. Man får först välja vilket kött eller fisk man vill ha och sedan ingår två tillbehör och det finns mycket att välja på. För mig blir det deras enormt kända sötpotatisgratäng! mumma och jag längtar redan.

Annars är det nog höststädning som gäller i helgen, vill plocka rent där ute och fixa lite mer här inne. Skor till Lukas måste inhandlas så han inte blir kall om fötterna.