Lukas-fri

Ikväll har jag varit borta från Lukas för första gången. Visst, T har varit ute och gått med honom men ikväll var första gången som jag var borta på riktigt. Det var personalfest och jag kände att jag verkligen ville gå så vi bunkrade upp med bröstmjölk och ersättning så det skulle finnas.
Vi prövade igår så vi visste att det funkade med flaskan. Märkte då att han åt RIKTIGT mycket och sedan var han lugn. La honom i sängen och efter en halvtimmes jollrande så somnade han av sig själv! Så vi funderar på om det kan vara så att han får tillräkligt med mat så han växer men inte tillräckligt för att han ska vara nöjd. Så vi ska testa lite nu och se om det är så.

Ja, kvällen gick då bra iallafall. Lukas och T har haft det bra och han har ätit ordentligt två gånger. Har faktiskt aldrig varit orolig och det är skönt att veta att jag kan vara borta utan att det krånglar. Festen var rolig och det var god mat, kändes självklart lite "konstigt" så man är nästan den enda som inte dricker och som vanligt är det nästan fylleslag på festerna. Men roligt är det att träffa varandra.

Vi har arbetat bort mellanlägget också, har dock kvar det "utifall att". Ibland när han är riktigt arg så går det inte och då är det bra att den finns. Men vi klarar oss oftast utan!

Härliga sol

Solen strålar ute och det är helt underbart! Har varit och köpt jord och ska plantera lite blommor. Är inte jätteförtjust i blommor men det är faktiskt fint om det finns lite bommor på framsidan av huset.

Senare idag ska jag och Lukas på föräldra-träff. Lär väl vara mest mammor där skulle jag tro. Det ska bli roligt och jag hoppas vi blir några stycken!

Besök och present

Idag har vi haft besök av Jessica och pojkarna Jason och Jordan. Det var riktigt roliga att träffas och Lukas fick en present. Den är superfin och den första presenten med hans namn på! Det var full fart på pojkarna och dom är så söta. Hoppas vi ses snart igen!

image175


Skrattande Lukas

Lukas har gett oss leenden ett tag nu och även börjat skratta mot oss. Inga skratt ljud men hela ansiktet skrattar. Det är dock väldigt svårt att få det på bild så det är tur att man har digitalkamera så man slipper framkalla alla "misslyckade" kort!

image174

Åsikt om årets resultat i schlagern:

TRAGISKT

Schlager

finalen är just nu och det är spännande! Har några favoriter och självklart är Sverige en riktig höjdare! Men det återstår att se vad som händer!

image173

Sommarkänsla

solen lyser ute och man får sommarkänslor. Tyvärr är är det lite väl kallt i skuggan men ändå! T är ute och klipper gräsmattorna och man längtar ut men det blåser ute så det är inte så Lukas-vänligt.

image172

Underbara Lukas

Hur irriterad man än är och hur trött man än är så behövs det bara ett litet leende från sötnosen så smälter mammahjärtat och man nästa gråter av lycka. Lukas börjar le mer och mer nu och det är bland det sötaste som finns.
Han förvånar mig mer och mer just nu också. La ner honom i soffan för en liten stund sedan och nu sover han, utan att jag ens har rört honom. Han lär ju knappast sova länge men att han ens har somnat själv är ju en stor framgång.

Nu är T pappa på papper också. Var på familjerätten och skrev på papper idag. Dom enda frågor vi fick var om vi bodde när Lukas "blev gjord" och om vi var säkra på att T är pappan. Lätta frågor och så fick T skriva på när det stod två vittnen där.

Undrar om jag kanske ska försöka utnyttja tiden nu när han sover? Men vad ska man hitta på? Vill helst gå ut och jobba men det går ju inte. Känns bara som sådant lyx att han ligger själv så jag kanske bara ska njuta lite i soffan?

image165

        


Semifinal 1

Igår var det dags för semifinal 1 i årets Schlagertävling. Tyckte att dom flesta låtar var dåliga, tyvärr. Men några bra fanns det och Norge stod för det bästa bidraget igår. Det var ju självklart några skämtbidrag med i år igen och kalkonen var väl det värsta men den gick inte vidare som tur var.

Ser fram emot torsdag då det är dags för semifinal 2 och sveriges bidrag. Tar faktiskt för givet att vi går vidare till finalen för vi har en så pass bra låt att det borde vi göra.

Ser även fram emot finalen på lördag, älskar verkligen schlager-tävlingen och det är en självklarhet att jag kommer titta.

duktiga Lukas

Igår när vi skulle sova så skulle jag mata Lukas och tänkte att jag prövar väl utan mellanlägget. Brukar göra det då och då för jag vill ju helst slippa det. Utan att bråka eller hålla på så tog han bröstet på en gång och åt i 20 minuter! Gissa om jag blev förvånad. Har nu fått han att ta bröstet  3 gånger till, men dock bara det ena bröstet. Han ratar det andra!

Ikväll har vi haft besök av en kollega till T och hans fru. Lukas fick som vanligt en present och det var jättefina kläder. Snacka om att bli bortskämd!

imorgon ska vi T bli pappa! På papper alltså, vi ska till familjerätten och skriva på papper så att han blir Lukas pappa även i alla register. Tycker det är löjligt att bara för att vi inte är gifta så måste vi dit på "förhör". Hade vi bara gift oss dagen för Lukas föddes så hade det inte varit några konstigheter alls. Men men, imorgon blir det gjort iallafall.

nä, nu skriker Lukas. Han har blivit väldigt mammig av sig. Trodde inte att en bebis kunde bli det. Det är knappt så att T kan hålla i honom när han sätter igång och skriker utan då funkar det bara med mig. Måste tränas bort, speciellt eftersom jag tänkte gå på fest med jobbet om två veckor. Tänkte inte festa men vill dit och äta middag iallafall.

Helgen är över!

Lukas har varit riktigt snäll i helgen, det har funkat jättebra att vara borta. Han sov båda dagarna när vi åt så man fick ta i lugn och ro. Hoppas det håller sig bara!

I lördags så satt vi runt en eld och sjöng och grillade. Teds lillebror spelade gitarr hela kvällen och det var riktigt mysigt. Lite kallt dock så vi hade klätt på Lukas ordentligt. Han har fått låna en jättemysig overall av sin kusin Neo, den är lite stor men han hade det mysigt i den.

image163

slänger in ett kort från fredagens middag också. Det var riktigt roligt och dom personerna som vi umgicks med är alltid roliga att få vara med. Dom är lättsamma och roliga och det är precis så det ska vara!

image164

Härliga fredag!

äntligen fredag och vi får ha T hemma en hel helg! Ikväll ska vi över till några kompisar och grilla och så kommer T:s bror hit. Är alltid lika roligt så det ska bli skoj. Kommer nog bli balj-badning men det är så jobbigt med Lukas så det skippar jag.

Var en sväng på jobbet idag, en kollega ska sluta så jag var där och sa hej då. Det är visst lite kaos på jobbigt så alla tyckte att jag skulle vara glad att jag inte jobbade. Usch att det ska vara dålig stämning, det gillar jag inte. Får se hur det är när jag kommer tillbaka och hur många av mina kollegor som är kvar.
Om jag kommer tillbaka vill säga, vill nog helst hitta ett annat jobb så jag får se vad som händer när mammaledigheten är slut.

Vill  inte jinxa något men tror att Lukas har blivit lite bättre, han har bara ätit en enda gång sedan halv fyra och är faktiskt på bra humör. Vill inte ta ut något i förskott men hoppas det håller sig!

Någon som vill ha en Lukas?

känner ibland att man skulle kunna ge bort honom. Han kör ju fortfarande med att han inte kan sova själv, så fort vi lägger ner honom så tar det bara några minuter så är han vaken. Ja dom få gånger han sover alltså för han är mestadels vaken.
Nu har han även börjat med att konstant vilja äta. Han kan äta i kanske 20 minuter och är sedan lugn i några minuter men börjar sedan oftast att skrika. Antingen är det magknip eller så får han för lite mat genom mellanlägget. Men han växer som han ska så det är inga problem där.

jag älskar verkligen Lukas menn hoppas verkligen han ändrar sig snart så jag kan få händerna fria någon minut under dagen!

6 veckor gammal idag

jepp, idag blir han 6 veckor gammal och det är otroligt vad fort tiden går. Älskar att få vara hemma med honom än fast det inte alltid är så lätt. Han har hamnat i någon konstig period då han bara vill skrika och äta. Nja, kanske inte bara så men nästan. Han kan äta och äta och äta hela tiden. Och så är han så trött att han somnar så fort han äter och så går cirkeln runt.

Ska på läkarundersökning på onsdag, den första sedan vi kom hem och då får man väl passa på att ställa massa frågor. Men jag är inte orolig över honom men det är inte roligt när han skriker. Huva vad det gör ont i hjärtat då!

Våren har kommit ordentligt här, vi har inte hunnit kratta ett enda löv men nu skiter vi i det utan vi klipper gräsmattan så får vi se hur det ser ut. Mycket jobb är det och tyvärr hinner man inte mycket när Lukas är som han är. Klagar inte men skulle gärna vilja hinna fixa lite grann ute i trädgårn.

Just nu sover han och det är härligt. Så fort han vaknar ska jag dränka in hans huvud med olja och sedan dra på en mössa. Han har fått JÄTTEmycket skorv och vi ska försöka ta bort det. Får se om det funkar!

Våran sköldpadda

Lukas är väldigt stark i nacken och så fort han får ligga på mage rör han hela tiden på huvudet. Därför kallar vi honom vår lilla sköldpadda!
image162

Paketet

Paketet som kom i tisdags kom från Buzzador och innehöll ännu en kampanj, Denna gång var det ProViva och man fick en mängd flaskor med dryck. Har provsmakat och dom är riktigt goda. Det är ProViva Female och förutom vitaminer och annat gör dom att man kan ta upp järn väldigt bra och det behöver ju många kvinnor.

image161

Tycker det är roligt att få dessa kampanjer och längtar tills det kommer flera!

En av alla presenter

image160

Tänker försöka visa alla presenter Lukas har fått. Kommer ta ett tag men börjar med två böcket som han tillsammans med lite kläder fått av T:s kollegor. Det är två jättefina böcker, den första är till för barnet oh den andra för föräldrarna.
Dom är riktigt fina och man får många bra recept på mat.


oj vad tiden går

har visst inte hunnit skriva så mycket här men ska försöka bättra mig. Vi har hunnit vara på majbrasa och det gick faktiskt bra. Lite jobbigt är det när Lukas skriker och bara vill äta och äta och äta men vad gör man inte för sin son?

I helgen var mamma, lillasyster Lola, Storasyster Maria med pojkvän Mattias och Storasyster Anki med Lukas kusin Kevin här och hälsade på. Tycker det är hur roligt som helst när vi får besök och i har varit på Birsta och på stan.

Har nu precis varit ute och gått och ska kolla på ett paket som kom med posten idag. Info och bilder och det kommer!