Äntligen helg

Är hemkommen från en team-fest och jag har ätit så himla mycket god mat. Det var italiensk buffé och jag åt så jag nästan sprack tror jag. Älskar mitt team och vi har haft en toppenkväll men tyvärr är jag ju lite trött så jag drog kosan hemåt.

Och till mig förvåning så sover sonen! Varför jag blev förvånad är för att han har somnat väldigt sent hela veckan, mellan halv tio och kvar över elva på kvällen har han somnat. Som tur är så behöver han inte sova så mycket på natten för när jag väcker honom på morgonen är han pigg och glad. Men det var så skönt för alla att han somnade tidigt. Får dock sen är han vaknar imorgon.

Imorgon är det dags för marknad här hemma och det är en liten men trevlig marknad. Och det bästa är att det tar ca 2minuter att gå dit! Vi skulle egentligen få besök i helgen av en gammal klasskompis till T från universitetstiden men det blev inte så tyvärr.
Men planerna på marknad, grillning och eurovision song contest står kvar!

Semifinal 1

Kan inte säga att jag har hört något bidrag jag "älskar" än men det kanske kommer. Men ska jag vara ärlig så orkar jag inte lyssna med hela huvudet hela tiden. Älskar verkligen Schlager men det är för mycket med 2st semifinaler och sedan 1final. Samtidigt förstår jag varför det blir så många, det finns många länder i Europa och vi kan ju inte förbjuda vissa länder ifrån att vara med.

Men jag ska lyssna på hela programet så får vi se vad jag gillar!


Dagarna går

Dagarna går och går, på dagen är man på jobbet och på kvällen är man ute i trädgården och jobbar. Har knappt startat datorn och hinner knappt använda den.

I söndags tog vi och kokade köttsoppa på köttben och det var väldigt länge sedan jag kokade köttsoppa. Tog lite recept till hjälp men till slut tog det stopp. Jag visste att det skulle vara en krydda i men jag kunde inte komma på vilken det var. Funderade och funderade medans soppan kokade, läste en massa recept i böcker och på nätet men inte någonstans stod det. Till slut slog det mig att det är ju kryddpeppar som är den magiska kryddan, jag testade och BINGO! Utan kryddpeppar smakar det inte köttsoppa helt enkelt!

Så idag blev det köttsoppa med klimp till middag, MUMS! Är nog bland det godaste jag vet!

Dagarna går fort och om ca 7 veckor har man semester. Längtar som en tok och som vanligt så brukar vi inte boka in allt för mycket. Självklart en trïpp hem till Dorotea, vi ska på bröllop och så vill jag verkligen en sväng till Stockholm och gå en sväng på Skansen och Gröna Lund! Vi får se vad som händer.....


Härliga utedagar

Idag har vi varit ute i princip hela dagen och det har varit så härligt. Vi började dagen med några turer till sopberget eftersom vi nu äntligen har en släpvagn. Fick bort en del men det är mycket kvar!

Sedan har vi bara varit ute och arbetat, krattat, klippt, eldat och myst med sonen. Vi var ute till strax efter åtta ikväll och det är så underbart att man kan vara ute och njuta av dagen och kvällen. Ser fram emot sommaren som kommer med stormsteg.

Imorgon blir det städning men då inne för det är på tiden att det dammsugas och skuras. Och så vår vi ju besök av
Emma, Stoffe och sötaste Victor!


Lukas - min lilla charmör

Idag när jag hämtade Lukas på förskolan så kom han springande som vanligt! Han börjar nästan alltid vinka på en gång till fröknarna men idag gick han även och kramade om först sin fröken och sedan alla andra fröknar på gården. Dom berättade då att han hade nog jagat pluspoäng idag för han hade kramat alla fröknar flera gånger under dagen och han hade även plockat blommor och gett till dom.

Så antingen var han extra snäll idag eller så tänkte han lägga sig på plussidan för något kommande bus! Min älskade son kan verkligen charma när han vill och han vet hur han ska göra. Ibland när han kommer fram till oss eller någon annan så kan han säga något och så lägger han huvudet på sned och tittar med sina stora ögon!

Dom lär sig tidigt hur dom ska göra för att få som dom vill!


Lukas är märkt - igen

Igår när jag hämtade Lukas från förskolan så berättade fröken att han hade blivit biten. Det var ju ett tag sedan så vi hoppades att dom barnen som bet då hade slutat men tyvärr inte. Och denna gång har han blivit biten i ansiktet, precis vid ögonbrynet ner mot ögat. Usch vad tråkigt, men blir självklart inte arg på skolan eller fröknarna utan på själva situationen. Hoppas verkligen att det barnet slutar och att Lukas inte lär sig några dumheter.

Självklart så krävde jag inte att få veta vem som gjorde det, jag tar för givet att fröknarna arbetar med det men så fort vi kom hem så berättade Lukas vem som hade gjort det! Lilla skvallebyttan!


Långhårig sötnos

Lukas föddes utan nästan ett enda hårstrå men med tiden har det växt och nu håller det på att vara riktigt långt! Många påpekar hur lockigt och fint det är och jag håller absolut med. Har dock börjat inse att vi nog måste iallafall toppa håret så att det inte är i vägen för honom men att klippa av honom dom fina lockarna - det vägrar jag!

Svägerskan Vanja hade tagit några riktigt fina kort där man verkligen ser lockarna!



Min älskade son som är det vackraste som finns men som just nu är inne i en period då han ska testa oss hela tiden. Vi har säker 3-4 riktiga bråk per dag och oftast handlar det om att han inte vill klä av sig eller klä på sig. Och han kan bli ordentligt arg om han vill, det kan jag lova!


Lite bilder från helgen

Tänkte lägga in lite bilder från helgen och då får det bli bilder på en av Lukas presenter.

Världens bästa farfar köpte den när vi var in på Birsta på dagen och så här koncentrerad är man när pappa ska skruva ihop den. Men det måste ju bli rätt så det är bra att han är med



Och så här glad är man när man äntligen får sin efterlängtade trehjuling och jag kan lova att han har inte gjort annt idag än suttit på sin cykel!


Toppenhelg

Idag har det varit riktigt varmt här, så varmt att man har kunnat gå i kortärmat och det är så skönt. Vi har iallafall haft en toppenhelg och Lukas är överlycklig över att få ha faster Vanja, farfar och Elisabeth här på besök. Han sover inte än och igår somnade han vid 23 men vad gör det? Det är så sällan han får ha dom här så när dom väl kommer så är det en helt fri helg!

Lukas har fått försenade födelsedagspresenter och oj vilken snäll farfar med sambo han har. Även jag och T har fått lite saker och jag visar dom senare.

Nu är vi så mätta av maten och efterrätten så vi sitter bara och pratar och myser, vill ju utnyttja tiden när dom är här för imorgon åker dom iväg!


En heldag i trädgården

Idag har vi verkligen haft en heldag i trädgården, vi har grävt, krattat, eldat och gjort det mesta man kan tänka sig. Fattar fortfarande inte hur dom förra ägarna tänkte när dom har bara planterat saker hur som helst. Men men, vi jobbar på för att få det som vi vill.

Idag gjort klart arbetet med att ta bort en damm och fylla den med jord så nu ska vi så gräs där, blir mycket finare så tycker jag. Självklart har vi arbetet med nedmonteringen av växthuset men det är inte så lätt för vi vill inte vara där när sonen är vaken så man får passa på när han sover.
Vi har även arbetat på baksidan och har beskärt träd och tagit bort grenar och buskar och krattat och rensat rabatter mm mm mmm mm.

Arbetet tar aldrig slut och visst ville vi ha en stor trädgård men ibland är det jobbigt men skulle aldrig vilja flytta härifrån!

Hemma med Lukas

Har haft två enormt tråkiga dagar på jobbet eftersom datorerna inte har stått och vi har inte kunnat göra någonting. Att man kan bli så trött av att sitta och göra ingenting och jag förstår inte varför vi inte fick gå hem tidigare, men men.

Igår när jag åkte hem från jobbet ringde förskolan och sa att Lukas hade kräkts, huva! Självklart hämtade vi hem honom på en gång och idag är han hemma men han är väldans pigg och ser inte det minsta sjuk ut. Nu verkar även aptiten har kommit tillbaka för han åt inte mindre än 5st rostade mackor med marmelad på! Jag vet att det inte är den bästa maten men när man har en son som har matvägrat i nästan en vecka då får han faktiskt äta när han äter!

Nu sover han och jag ska nog städa lite för svärfar med sambo kommer på fredag och har vi tur kommer även svägerskan från Norrköping!

nu kaffe!

Helgen går fort

Har inte ens startat datorn i helgen och därför syns man inte så ofta här. Vi har iallafall haft en toppenhelg med familjemys till tusen.

Lukas var ju lite bättre i fredags (efter några febertoppar på 41grader) så då fick han vara hos Erik och Evelina några timmar på kvällen och det hade han inte något emot kan jag säga. Jag följde med T på personalfest och hade det riktigt trevligt. Inte ofta man får träffa sambons kollegor så där, men jag är ändå rätt så duktig på att fara upp på hans jobb och hälsa på då jag tycker det är trevligt.

Hämta hem sonen på kvällen/natten och efter ett tag kom även sambon hem som stannade lite längre. Lördagen bestämde vi oss för att dra en sväng på stan då vi hade hört rykten om att det var drakutsläpp! Lukas bokstavligen ÄLSKAR drakarna och nu när dom hade samlat alla ca 50 drakarna på samma ställe så var han överlycklig. Det tråkiga var dock att halva Sundsvall var där samtidigt men det gick bra och Lukas var helt förstummad när han fick se två killar som sprutade eld!





Solen lyste och det var härligt ute men det är kallt i luften tyvärr. Vi röstade på sotarnas drake, det var en skorsten med en drake som tittade ut och draken hade en svart hög hatt! Det fanns en liten trappa och en kana så barnen trängdes för att få åka! Fick dock ingen bild på den men får fixa det i sommar


Tror jag har hittat rätt

Har varit ute efter en snygg förvaring till hallen i säkert över 1år men kräsen om jag är så hittar jag aldrig rätt. Vi har inte så mycket fria väggar så det är inte allt som passar.

Men efter besöket hemma hos
Emma i måndags så tror jag att jag har hittat rätt. Denna bänk är så enormt fin och är egentligen till för papper men dom facken går att plocka ur.

Tror att det får bli en vit för visst vad som svarta fin men tror nog att en vit blir bäst. Finns på IKEA.


Hemmadag

Lukas har dragits med en hemsk hosta och inatt fick han inte sova alls. Han hostade så mycket att han till och med kräktes så vi bestämde att han fick vara hemma idag. Och för att hitta på något fick det bli bakning för hela slanten. Vi har bakat hallongrottor och Lukas älskar att hjälpa till. Men tyvärr föll dom honom inte i smaken utan han tog en tugga och sedan var han nöjd.

Ska nog pröva att baka kolakakor i eftermiddag så får vi se om han inte gillar dom bättre!


Mysdag!

Har haft en riktig mysdag med sonen, vi träffade självklart Emma och Victor och Diana och Gabriel träffade vi också en sväng. Blev en tripp till Birsta och sedan åkte jag och Emma hem till henne och satt och prata LÄNGE! Har saknat våra pratstunder så det var toppen.

Längtar tills i sommar då vi ska på Emma och Stoffes bröllop, jag tror det kommer bli magnifikt!

Men nu ligger sonen och sover och jag ska snart bära ut honom i bilen och hämta hem sambon och sedan självklart sängen!


Valborg

Vi har haft en mysig helg med svägerskan och hennes familj. Älskar verkligen att umgås med dom och en sak som faktiskt är rätt så ovanligt är att när dom kommer hit är att oftast försöker dom shoppa så mycket som möjligt första dagen så att vi kan umgås sedan! Det är toppen tycker jag och det är faktiskt roligare att sitta och prata än att gå på IKEA tillsammans!

Vi har som sagt haft en toppendag med grillat och majbrasa på fredagen. Vi träffade många från dagiset som var där så Lukas lekte järnet!

Lördage spenderade vi på Drakborgen och jag tror pojkarna lekte tills orken tog slut. Förstår verligen inte var dom får energin ifrån.

..............
En underbar helg men nu är det måndag men faktiskt inte arbete och dagis. Det är planeringsdag så jag och Lukas har en mysdag tillsammans och nu bär det iväg mot stan för en date med Emma och Viktor!