Godmorgon

Usch vad helgerna går fort, vi har ändå varit ledig i fyra dagar men tiden rusar iväg. I fredags var jag och sonen iväg till Himlabadet och det var riktigt roligt. Lite mindre än jag trodde men det var helt okej. Lukas älskade verkligen allt där, jag avstod dock från att åka rutschkanorna för man är ju inte så smidig och tog det säkra före det osäkra.

Vi spendera några timmar där och hade en mysdag tillsammans, fick lirka lite för att få med mig sonen men till slut så!

Helgen i övrigt har varit lugn och mysig, vi har bara varit hemma förutom en sväng till Birsta. Alla i familjen behövde skor så vi gav oss ut på skojakt igår och alla lyckades hitta ett par som fick följa med hem. Jag som har velat köpa stövlar i flera år men aldrig hittat några jag kan ha eller som jag tycker om lyckades faktiskt. Ska provgå i dom här hemma och känna efter så jag är riktigt säker på dom!


Ville helst ha med klack men vill ju kunna ha dom till vardags och då är inte klack ett alternativ!


Mysdagar!

Eftersom dagis är stängt i två dagar så har jag och Lukas mysdagar tillsamman! Igår var i förbi hos William med mamma och nya lillebror och även en sväng hos Emma och Victor.

idag blir det en sväng på Himlabadet för mig och sonen, egentligen borde jag kanske vänta på T men tycker det skulle vara skönt att åka idag när ungarna går skola och det kanske är lite lugnare där!

Så nu ska väskorna packas så drar vi!

Kort vecka

Idag blir det en kortvecka, dagis har planeringsdagar torsdag och fredag så då tar jag och sonen några mysdagar tillsammans. Får se vad vi hittar på men det lutar eventuellt mot ett besök på nya äventyrsbadet Himlabadet men vi får se.

Just nu är jag grymt trött på att jobba och ser verkligen fram emot att få vara ledig, förstår inte hur jag ska stå ut att jobba oktober ut men på något sätt ska man väl palla med. Men jag längtar ENORMT mycket efter att få vara lite ledig.

nu blir det nog sängen för jag är väldigt trött och ser inte fram emot att klockan ringer imorgon bitti!

Bilverkstäder - en gåta precis som försvunna strumpor i tvättmaskinen

Vi har skaffat oss en ny bil och när jag provkörde den så hörde jag ett missljud som man skulle åtgärda. Under veckan vi har haft bilen hemma har vi hittat tre saker vi påpekade och som dom skulle fixa.

Lämnar in den igår, verkstaden ligger ju inte direkt granne med oss men med hjälp av Evelina så lämnade vi den. Killen frågade oss om vi skulle vänta där eller om vi åkte hem. Självklart åker vi hem sa jag. Tänkte då  att om han sa så kanske det inte tar så lång tid att fixa den.
Lämnade bilen vid åtta och vid 15 ringde dom och sa att dom klara. Åkte dit (än en gång tack vara Evelina och Erik) och det visade sig att missljudet som fanns hade dom inte hört och då inte åtgärdat. Av dom två tre fel vi påpekade hade dom konstaterat två fel och beställt varor. Så under 7timmar gjorde dom alltså INGENTING?!?!

Jag gick faktiskt ner direkt till killen som sålde bilen till oss (det är på samma bilfirma som verkstaden) och han tyckte det lät konstigt, gick upp till dom och efter en stund kom han ner och sa att man hade inte kört med bilrutan nere och då hade man ju inte hört missljudet! Men hallå, bilfirman visste om felet, varför står det inte i papprena?????

Nej, jag är grymt irriterad på verkstäder för man är aldrig riktigt nöjd där. Kommer nog försöka kräva en ersättningsbil nästa gång den ska in för det är inte direkt lätt att lämna bilen och sedan lyckas ta sig därifrån!

MEN är nöjd med bilen faktiskt, och Lukas älskar vår racebil som han säger!

Iman eller Ingemar?

Självklart är namn något som det pratas en del om här hemma. Vi har några namn vi tycker är fina och så får vi se vad vi känner för när myran är här!

Har hittat en sida där man skriver in föräldrarnas namn och så slumpar dom fram namn som ska passa på barnet. Har ju självklart testat och enligt generatorn skulle en eventuell dotter heta Iman eller Elna och en eventuell son Ingemar eller Erwin!
Visst, det är okej namn men tyvärr inget som är aktuellt för oss! Namnen vi gillar just nu är Oskar och Elias, tjejnamn är det lite svårare med men det kanske beror på att jag tror att det är en kille i magen!

Testa du!


Hemmamys

Tyvärr klarade inte sonen mer än 3dagar på dagis innan förkylningen kom. Det är en del som är sjuka nu och tyvärr trïllade även Lukas dit. Han har feber, hostar och är snorig. Han har precis somnat i soffan och jag hoppas han får sova ett tag nu.

Imorgon blir det alltså hemma men det gör inte så mycket, måste in med bilen till verkstan en sväng och som tur är så har man underbara Evelina som ställer upp och hämtar och skjutsar oss dit!

......................

Annars kommer morgondagen bestå av mys här hemma så sonen kryar på sig, ska baka lite bröd och städa lite. I helgen blir det nog Selångermarknad för mig men Lukas och T ska följa med Erik och titta på racerbilar som Lukas säger!


Tiden går fort

Har jobbat en vecka nu och man är snabbt inne i rutinerna. Lukas och T började även dom att jobba idag och det är både skönt och jobbigt. Skönt att inte vara den enda som måste kliva upp en samtidigt blir det mer att göra på morgonen!

Lukas första dag tillbaks på dagis gick iallafall superbra och jag hoppas veckan går lika bra. Nästa vecka blir en kortis för dagis har planeringsdagar torsdag och fredag så då blir vi hemma och myser tillsammans.

Går in i vecka 29 idag och jag använder bältet jag fick från sjukgymnasten mer och mer, vill inte att smärtan blir värre så man måste tänka sig för. Tänker nog inte dammsuga så mycket mer utan det överlåter jag till sambon - detta på sjukgymnastens order!

Men nu blir det sängen och det ska bli härligt!

Härliga sommar

Idag har vi haft en riktigt fin dag och vi har spenderat det mesta ute. Vi har plockat hallon, rensat ogräs, klippt gräsmattor och en massa annat. Vi har för några veckor sedan rivit bort en rosenbuske så nu håller vi på att öppna upp vägen till våran jordkällare. Vi har en så himla fin jordkällare men dörren till den måste lagas och så är det lite annat smått och gott som ska fixas innan den tas i bruk.

Igår fick vi sms från en kompis att dom fått en liten pojke så nu har William blivit storebror! Börjar tänka mer och mer på våran lilla knodd som ska komma. Tror fortfarande stenhårt på en pojke men vi får väl se. Alla som känner mig vet att jag avskyr Hello Kitty och annat rosa. Självklart tycker jag om rosa och kommer vi få en flicka kommer den självklart få rosa kläder, Lukas hade också rosa kläder. Men det är det där överdrivna som jag pratar om.
Har börjat titta lite på kläder jag vill köpa bebisen och hittar mycket fint. Men mest funderar jag på om detta underverk kommer bli som Lukas? Hoppas självklart på att även denna får dom fina lockarna i håret men blir dom lika till utseendet? Kommer dom vara lika till sättet? Många tankar som börjar komma ju mer den lilla rör sig i magen!


Sista dagarna av det underbara

Ja nu är det inte många dagar kvar av den härliga semestern, förstår inte vart tiden tagit vägen men fort har den då gått! Sambon och sonen har ytterliggare en vecka kvar innan vardagen infinner sig för dom.

Vi har ju varit i Dorotea en sväng och skjutsat tillbaka mamma, blev där i några dagar så att T kunde fixa klart fönstret så nu har hon ett nytt fönster i köket! Åt middag tillsammans med söta kusinerna och deras familjer innan vi styrde kosan mot stan och det är alltid lika roligt. Bea fick ju en pojke för tre månader sedan och om tre veckor ska Brittis ha en liten bebis så vi hade mycke att prata om!

Blir nog sängen nu och jag återkommer imorgon!