Snart helg....snälla?

Längtar som en tok till helgen och jag hoppas veckan går fort. Imorgon händer det iallafall något roligt för då ska jag och Evelina ut på Gatufesten. Blir ju självklart inget storpartaj för jag börjar ju jobba klockan åtta på morgonen dagen efter! Men några cider och en massa skitsnack ska vi hinna med iallafall.

Lukas och T har det iallafall toppen här hemma, idag var dom och badade i en sjö och det var första gången för Lukas. Lite tråkigt att jag missade det men vi hinner bada många gånger i sommar. Sovandet är dock en jobbig sak just nu. Lukas vaknar säkert tio gånger per natt och ligger och vrider och vänder sig. Kanske det beror på värmen men vem vet. Har ställt in en fläkt inne hos honom så jag hoppas det hjälper lite grann.

I övrigt händer det inte speciellt mycket, vi tar det lugnt och bara njuter. Tror vi satsar på att åka hem till Dorotea nästa helg men eftersom jag jobbar så blir det ju bara fredag till söndag. Men eventuellt så stanna T och Lukas en vecka och jag får leva singelliv här hemma. Kommer nog kännas grymt konstigt att vara utan dom en vecka men jag tror jag klarar mig!



Lukas gillar att slappa och mysa och slänger gärna upp fötterna.

Underbara helg

Tänkte på en sak jag skrev i förra inlägget, jag har ju faktiskt fler än två svågrar men när jag skrev det så tänkte jag bara på T:s bröder. Har ju en hel del svågrar och jag tycker faktiskt om alla måste jag säga!

Helgen har varit helt underbar och vi har myst i solen fast måste nog erkänna att jag har önskat bort solen ibland. Lukas tycker inte om när det blir så här varmt och man kan inte göra något för att hjälpa honom. Han har i allafall badat flera gånger under helgen, både med och utan blöja!
Som vanligt så var det väldans mysigt att få ha Benny här. Vi har spenderat kvällarna hos Erik och Evelina och deras gäster. Eriks pappa är väldigt duktig på att spela gitarr och det är även Benny så när dom spelade så stod Lukas och tittade på och sjöng och dansade. Till slut så satt han i Bertils (Eriks pappa) knä och spelade gitarr med honom.
Tyvärr hade jag inte kameran med mig men Benny tog kort så jag måste få kopior. Dom tyckte iallafall att Lukas hade enorm taktkänsla och det håller jag med om, han tar varje chans han får när det gäller musik.

Men imorgon är det jobb som vanligt och när det är så här soligt gör det mig inget för jag trivs inte i stekande sol utan vill helst sitta inne då!

Städning och besök

Idag har jag jobbat som vanligt och när jag kom hem så drog vi igång med den vanliga torsdags-städningen. Är så skönt att städa på torsdag för då har man hela helgen fri.

Vet dock inte vad vi ska hitta på i helgen men något roligt blir det för bara för en liten stund sedan så kom min kära svåger Benny hit och ska vara här i helgen. Tycker enormt mycket om honom (tycker enormt mycket om båda mina svågrar) och det är så roligt när dom kommer hit.

Så nu när städningen är gjord, lillgrabben sover och lugnet råder så ska man bara njuta. Men jag ska ut och vattna lite bllommor och jordgubbar för dom är nog törstiga efter denna varma dag!

Tävling om ny design

Skulle gärna vilja ändra om på bloggen och då skulle det vara perfekt att få vinna en ny design. Jag är med och tävlar här och gör det du med.

Tävla här vett ja!


Popcorn-soppa?!?!

Av en kompis har jag fått ett recept på en soppa som jag inte riktigt har bestämt för om jag tänker testa. Den låter väldigt speciell men hon säger att den är väldigt god. Och ett plus i kanten är ju att man slipper någon direkt matlagning utan det räcker med att blanda ihop allt. 

Vågar man testa?

Soppa från Ecuador  (4 p)

Ingredienser:


2 apelsiner

1 stor citron

1 paprika (ev ½)

2 lökar

2 tomater

Ketchup

Räkor eller andra skaldjur

Olivolja

Persilja

Citronpeppar

Salt


Garnering och tillbehör:

Popcorn

Citronskivor


Gör så här:


Pressa apelsinerna och halva citronen. Skär paprika, lök och tomater i strimlor. Lägg löken i vatten en stund.

Blanda allt i en skål tillsammans med skaldjuren och tillsätt olivolja, ketchup, persilja, citronpeppar, salt efter smak


Garnera med citronskivor och servera tillsammans med skål popcorn


Dag två

och jobbet flyter på. Saknar verkligen min lilla kille på dagarna men är inte en sådan som måste ringa och kolla upp dom hela tiden, jag vet ju att dom klarar sig utan mig och skulle det vara något så ringer dom.

Min chef fick ju barn i söndags och vi har fått veta att hans lilla tjej mest troligt har Downs syndrom. Känns väldigt overkligt och ofattbart och man vet inte riktigt hur man ska reagera. Samtidigt som man tycker så enormt synd om dom så är man ju samtidigt glad för att dom har fått en liten tjej som lever och egentligen mår bra. Känns iallafall skönt att chefen ringde och sa det till oss så man vet hur man ska bemöta honom när han kommer tillbaka.

Ikväll så gick vi till lekparken och där träffade vi Albin med familj så då fick pojkarna leka av sig. Lukas älskar att åka kana och springer runt, klättrar upp och åker ner antingen på rumpan eller på magen, han är så söt!

Nu ska jag iallafall ta det lugnt och titta på lite fotboll!


Första dagen avklarad

Idag var det då första dagen på jobbet och inte var man väl överlycklig för det. Visst, jag har faktiskt längtat till jobbet men det å ljuga om jag skulle säga att jag inte föredrar att vara ledig.
Men det har gått bra idag, min chef ringde i torsdags och frågade om jag hade några frågor och sa att jag fick ta lite sovmorgon och komma in vid nio. När jag kom in idag var dock inte min chef där och jag fick veta att han fick en liten dotter inatt! Så roligt för honom och jag hoppas allt har gått bra.

Men iallafall så har jag bara tagit det lugnt vid datorn idag, hade fått ca 1700 mail som jag var tvungen att gå igenom och det har kommit många nya system som jag måste lära mig så hela denna veckan är lagd åt utbildning.

Kom hem och möttes av en glad kille och jag fick mig en riktig myskram. Sötnosen hade sett en vit kombi idag och hade då pekat på den och sagt mamma! Ha ha, lillgubben.

Så imorgon blir det en ny dag och mer utbildning och självklart kommer jag sakna mina sötnosar och speciellt den lille för det är ju fortfarande ovanligt för mig att vara utan honom på dagarna!

Midsommarhelgen i bilder

Vi tillbringade ju helgen i Kovland tillsammans med våra vänner Magnus, Jenny och deras kille Alexander. Alexander är åtta dagar äldre än Lukas så det är roligt att killarna kan få leka med varandra.

        

Försökte få ett fint midsommarkort på Lukas men han ville inte riktigt samarbeta och le när jag var beredd med kameran.



Lukas fick en hel del myggbett i helgen och han reagerar ordentligt på dom. Nu fick han ett i pannan och det svullnade upp så han såg ut som en klingon-gubbe från Star Trek. Svårt att få på bild men lite grann syns det iallafall.

  

På lördagkväll åkte vi till Erik och Evelina och åt kräftor och det var VÄLDIGT gott. Älskar verkligen kräftor och kan äta det ofta. Lukas var skeptisk till dom och vill inte smaka.


Glad midsommar!

Önskar er alla en trevlig midsommar och hoppas solen vill kika fram något. Om några timmar drar vi till Kovland och Alexander med familj.
Igår och idag ville Lukas starta dagen tidigt för igår öppnade han ögonen klockan fem och imorse vid halv sex. Så nu börjar jag känna av tröttheten faktiskt för när han vaknade klev jag upp och började fixa för maten idag. Planen är att vi ska på picnik vid mitt i dan och till den har jag gjort pastasallad med kycklingklubbor. Sedan ska vi grilla till kvällen och till det har jag gjort egen potatissallad och marinerat kött. Blir nog supergott och jag hoppas vädret tillåter en picnik idag.

Men nu ska jag nog ta en kopp kaffe och bara ta det lite lugnt.


Tävling

Är med i en tävling där man kan vinna doftpåsar och jag har hört väldigt mycket bra om dom så jag hoppas jag vinner. Det är hos Nina man kan tävla och pröva lyckan du med vet ja!


JAAAAAAAAAAAA!

Idag fick T ett samtal och det var glädjande besked kan jag säga. Det var hans rektor/chef som ringde och ville berätta att dom drar tillbaka uppsägningen och han får behålla jobbet! Snacka om att det en lättnad och att vi blev glada!
Skönt att få veta detta nu innan sommaren så han slipper fundera på det under ledigheten.

Så nu får vi en väldigt trevlig midsommar och jag hoppas solen kan lysa lite grann. Dock verkar det inte positivt enligt prognoserna men man kan ju alltid hoppas.

nu ska jag nog åka på affären en sväng så ha det så bra alla glada!

Besök på förskolan Snurran

När vi kom till dagiset så gick vi direkt till uteplatsen och då kom det en kvinna som hälsade Lukas välkommen. Han var dock inte så intresserad av fröknarna utan sprang bara omkring och tittade på allt och alla. Han trivdes som fisken i vattnet och brydde sig inte om mig överhuvud taget. Det var så roligt att se hur bra han trivdes. Vi fick gå in och se hur det såg ut och det var jättemysigt. Men Lukas ville inte vara kvar inne utan ville ut till alla barnen.
Vi var nog där en timme ungefär och jag fick dra honom med mig. Fröknarna tyckte han var väldigt kavat och duktig och att han kommer trivas bra där.

Blev bara positivt inställd och jag tror det kommer bli toppen där. Det är ungefär 16 barn och fyra fröknar och barnen är mellan 1 - 2,5 år gamla. Dom beräknar att inskolningen ska ta en vecka och det är ju precis vad vi har på oss innan T börjar jobba.

Så Snurran och avdelningen Katthult verkar toppen och jag tror Lukas kommer älska att vara där!


Min sista dag....

med att vara ensam hemma med Lukas för idag gör T sin sista dag och imorgon börjar hans "sommarlov". Och dagen till ära så lyser solen och det är så enormt roligt.
Tyvärr blev våran planerade lekträff inställd så istället ska jag och Lukas göra studiebesök på dagiset han ska börja på. Vill ju gärna dit och se hur det ser hur för det är ju T som ska skola in Lukas. Så om en timme ska jag och Lukas dit och jag tror vi tar cykeln dit!

Annars så tar vi det bara lugnt och njuter av dom här dagarna och det hoppas jag ni alla andra gör också!

Lägger in ett kort på Lukas tillsammans med valpen Vilja som han kröp upp till och busade med när vi var hos Ulrika och Kajsa!


Drinkar

Jag tycker väldigt mycket om att dricka en god drink. Det är något speciellt med att få sätta sig ned med en härlig drink och en väldig lyxig känsla är det också.
För några år sedan gjorde vi mojito här hemma och jag blev förälskad direkt. Det är nu min favoritdrink som jag inte har druckit sedan innan jag blev gravid så i sommar blir det absolut några sådana. Såg att Leila har gjort en jordgubbsmojito så en sådan ska jag nog testa snart, kanske till midsommar?



Ingredienser

4 4 dl färska jordgubbar
5 5 msk råsocker
5 5 kvistar färsk pepparmynta
1 1 st lime, saft
10 10 cl mörk rom
mycket krossad is
jordgubbar till garnering

Gör så här

1. Mosa jordgubbarna med råsocker, pepparmyntsblad och limesaft i en drinkshaker (med en muddlerpinne).

2. Tillsätt rom, massor av krossad is och skaka ordentligt. Häll upp drinken i två frysta glas och toppa med en jordgubbshalva.

Bild och recept lånat från recept.nu


Blåsigt värre

Här fortsätter det blåsa och storma men vi tog en tur med cykeln idag ändå. Cyklade in till Matfors centrum och sedan tillbaka och tänkte att det gick ju toppen. När jag kliver av cykeln så ser jag att Lukas har somnat! Lillkillen var helt slut och när vi kom in la han sig på golvet på mage och ville inte röra sig. Så att få i honom lunch gick inget vidare utan han fick en flaska välling och sedan blev det sängen.

När Lukas vaknar blir det nog en städdag men vi får se vad vi hittar på. Tycker inte om att vara ute i detta väder så jag håller mig gärna inne.


Måndag 15juni

Och idag fyller min lilla mamma år men eftersom vi inte har någon chans att åka hem så får hon vänta några veckor innan vi kan fira henne.

Idag har vi inte gjort mycket, det är så dåligt väder. Regnet har slutat men tyvärr blåser det något enormt ute. Spenderade dagen med Evelina ute på Birsta och sedan har vi varit hemma och T har jobbat med hallen. Detta är ju min sista vecka innan jobbet börjar så jag kan lova att jag njuter av varenda sekund här hemma. Imorgon blir nog en slappar dag men ska försöka få komma på dagis och hälsa på. Efterom det är T som ska skola in vill jag ju väldigt gärna åka dit och hälsa på en sväng.

Och på onsdag blir det en mamma-barn träff hos Linda och Edvin, vi ska träffas en sista gång innan jag börjar jobba. Kommer verkligen sakna alla dessa träffar men man får vara duktig och fortsätta försöka träffas.

Men nu står min kära sambo och trampar bredvid mig för han vill ha datorn så jag säger godnatt och på återseende.

Tävling!




Jag tävlar om ett presentkort värt 500:- från
Mykidoo
i Nikitas blogg, tävla HÄR du med!

Regnigt värre

Har väntat på regnet i flera dagar och nu har det kommit. Började regna igårkväll och det fortsätter. Igår hade vi en supermysig dag. Först vaknade vi först halv åtta för Lukas tog sovmorgon. Jag hade beställt sovmorgon av T men när vi vaknade var jag så himlans pigg så jag klev upp och bakade bröd och T fick sova.
Sedan städade vi och pysslade på och efter lunch och sovning kom Alexander med familj så pojkarna fick busa av sig. Är verkligen hur roligt som helst att våra kompisar fick barn samtidigt som oss. Efter att dom farit hem kom Erik och Evelina och fick åt tacos till middag och bara myste hela kvällen.

Sådana här kvällar är toppen och tycker flera miljoner gånger bättre om dom än att festa och gå ut. Älskar att man kan bara vara hemma och mysa och hemmafester är alltid bäst.

Idag blir det nog en tur till Birsta för vi ska köpa virke till hallen och eventuellt en sväng till Alexander för att pojkarna ska få leka.

Full fart

Igår hade vi en toppendag hos Ulrika och Kajsa och vi fick gosa med världens sötaste lilla valp vid namn Vilja. Bilder och mer info kommer senare för idag är det sommarlunch med jobbet och jag och Lukas måste fixa iordning oss. Han brukar sova vid halv tolv så har jag tur så sover han medans jag äter lunch! ha ha, men det är j faktiskt skönt att få äta i lugn och ro.

Men som sagt, fullt upp nu så jag måste fixa iordning allt. kram kram och ha en bra dag!

Lekträff med Ellie

Idag var det alltså dags för lekträff med Ellie men tyvärr hade hon sovit dåligt inatt så hon sov när vi kom dit och sov nästan hela tiden vi var där. Men en timme fick vi iallafall träffa henne så det var skoj och hon är ju så hima söt. Hon är 10,5 månad gammal och har precis börjat lära sig gå. Hon är verkligen en solstråle och hennes mamma Sofia tycker jag himla mycket om. Det är från början en kollega till T som jag lärde känna via honom. Hon har nu fått jobb på en annan skola men vi kommer hålla kontakten ändå.

Vi sa att vi måste träffas snart igen och helst då när det är fint väder så dom kan vara ute och leka. Dom har en hund som heter Nova och Lukas älskar verkligen den hunden och vill leka med henne hela tiden. Känner hur jag verkligen skulle vilja ha en hund, speciellt då för Lukas skull. Men det kommer när det kommer.


Lukas skrattar

Igårkväll busade Lukas med T och skrattade och skrek om vartannat. Försökte hinna filma men hann inte med allt och tyvärr stör tv:n lite i bakgrunden men det får man stå ut med!


Sol, sol, sol

Det är så härligt när solen äntligen vill lysa och det har den gjort idag. Dock med lite blåst men det får man väl ta. Vi tog en cykeltur imorse och då träffade vi Albin med mamma Sara och det är Albins födelsedag idag så vi blev inbjudna på födelsedagsfika så efter att Lukas ätit lunch och sovit så for vi till Albin och även William med mamma Micke var där så dom tre killarna fick busa med varandra.
Blev ingen dejt med Ellie och Sofia idag men imorgon ska jag och Lukas åka ut till deras stuga och hälsa på så då får vi träffa dom.
Och på torsdag fick vi en lunchinbjudan hos söta Kajsa med mamma Ulrika så det ska bli riktigt roligt.

Tyckte inte vi hade så mycket inplanerat i helgen men vips så har man hela veckan full. Så nu är det nog bäst man går och lägger sig så man orkar med morgondagen!


Ännu en ny vecka

Och som vanligt har vi inte så väldans mycket inplanerat. Imorgon ska vi träffa söta Ellie med mamma och på torsdag ska jag träffa tjejerna från jobbet och fika lite

Hoppas verkligen att det blir lite varmare för det är väldans kallt nu och igår när vi gick och la oss visade termometern endast 3,5grader plus! Vill ju gärna ha lite sol och värme dom är veckorna innan jag börjar jobba.
Men man får göra det bästa av vädret, Lukas är lika glad oavsett om det är kallt eller varm, mulet eller soligt och det är faktiskt det viktigaste!

Lägger in två bilder på prinsen, det första är hans favoritplats ute. Det är under en rönn (tror det var kinesisk rönn den kallades) och grenarna där växer neråt så det blir som ett litet rum och han älskar att vara där.



Det andra kortet är hans favoritplats inne och det är under trappan i hallen som vi håller på att renovera. Han går alltid och ställer sig där och gör något. Ofta är det leksakshammaren som han har med sig och står och hamrar med.


Härliga söndag

Det är faktiskt en härlig söndag trots att vädret inte är så skoj, Det regnar inte men det är kallt och hurvigt. Lukas tog sovmorgon till tjugo i åtta så då klev hela familjen upp (händer nästan aldrig) och åt frukost och såg på morgontv tillsammans. Sedan fick LUkas busa på en stund medans jag packade väskan för bad och han hade lika roligt på badet som vanligt. Tyvärr missade vi Albin med familj för dom tog en sovmorgon och kom när vi var klara. Men det gick bra ändå för det fanns många barn där att leka med.
Efter badet fick Lukas busa med badhusets leksaker medans jag och T tog en kopp kaffe med bulle och tog det lugnt. Sedan blev det som sagt val och det var inte någon större rusning där så det hela gick väl max 2 minuter! Ha ha!

Så nu tar vi det lugnt och ska åka ut och köpa en cykelhjälm till T för han ska ut med eleverna imorgon och behöver då en hjälm. Jag ska nog också köpa en för jag vill ju vara en förebild för Lukas och ha hjälm när har det.

Men nu blir det nybakade bullar och kaffe!

Söndagens planer

Imorgon ska vi åka och bada för det är sista gången innan dom stänger för sommaren. Tror att en annan liten pojke skulle dit också så vi hoppas på badkompisar. Efter badet  blir det en sväng förbi vallokalen för att göra sin plit för medborgare. För det är verkligen en plikt tycker jag för visst ska vi vara tacksamma för att vi får rösta och med det leva i en demokrati.
För som någon sa, dom som inte röstar - vill dom inte bo i en demokrati? Jag förstår mig inte på dom människor som säger att dom inte röstar eftersom det ändå inte har någon betydelse eller att dom vill stå för något och då inte tänker rösta. RÖSTA, RÖSTA, RÖSTA!

Och jag ska inte föra någon politisk debatt här men dom som tänker rösta på Piratpartiet, HUR TÄNKER NI? Hur kan man vilja att ett parti som endast har åsikt i EN ENDA FRÅGA ska föra våran talan i EU? Oavsett vilken politisk åsikt vi har så vill vi väl att dom som finns i Bryssel är människor som ska göra vårat samhälle bättre? Ja, ja, ska inte diskutera det något mer men blir så irriterad bara.

Men kom ihåg nu, RÖSTA!


Sveriges Nationaldag

Och den har vi firat genom att ta det lugnt här hemma. Tänkte ta en sväng in på stan men kände att vi inte orkade. Så stannade hemma och myste. Lukas tänkte hjälpa T med att hissa flaggan i morse men han är ju lite liten så det gick inte så bra.



Sedan har dagen flytit på, Lukas har varit ute i trädgården och många gånger har vi hittat honom under hans favoritträd och jagande grannens katter.

Efter middagen tog han en paus med T på trappen och visst ser det mysigt ut? Far och son som filosoferar tillsammans.



Dagen avslutades med en cykeltur och lite promenad i skogen och sedan fick lillfisen äta lite popcorn innan han fick välling och somnade i min famn i soffan!

En toppendag med min underbara familj!

Balen

Igår var det dags för många att gå på bal och jag minns min egen bal väldigt väl. Hade väldigt roligt än fast det fanns några saker man kunde ändra på. Jag var med och ordnade balen men kände att vissa människor tog mer plats än andra och tyckte att det var dom som betydde mest. Men trots det så hade vi en toppenkväll faktiskt!

Min söta systerdotter Åsa gick på balen igårkväll i Umeå och jag hittade åt henne på VK:s hemsida. Det är den blonda tjejen som är Åsa.


Bild lånad från VK.se

Torsdag och regn

Idag är det en regnig dag så vi stannar inne. Hann ut en sväng i förmiddags iallafall och tog oss en cykeltur. Nu sover Lukas och han kommer inte bli glad när han inte kan gå ut sedan. Men man får försöka hitta på något för att distrahera honom.

Pratade med min svåger Mattias tidigare i morse och jag hoppas verkligen dom kan komma och hälsa på snart. Saknar dom och det var ju så länge sedan Lukas fick busa med dom. Och självklart så hoppas jag att vi kan åka till Umeå snart för det var så länge sedan vi var där och jag saknar Umeå faktiskt. En underbar stad som jag älskade att bo i och hade gärna bott kvar men tyvärr fanns det inga jobb där. Men vi hamnade ju i Sundsvall och trivs verkligen bra här men tänk vad underbart att få bo nära syster Maria? Tur jag har en annan syster rätt så nära iallfall

Nu blir det (som vanligt) lite kaffe och sedan undanplockning för det behövs verklilgen!


Cykeltur

Jag och Lukas var och tog en cykeltur för en stund sedan, var ute i ca 40 minuter och Lukas säger inte ett ord utan är så lugn och tyst. Ibland hör man hur han mumlar till och så pekar han på något som han ser. Blir nog en cykeltur varje dag nu, så länge vädret tillåter iallafall.

Får se vad vi hittar på idag, ska nog ut på Birsta en sväng för det är några saker som vi måste fixa. Men just nu sover Lukas och jag ska dricka en kopp kaffe! Ha en bra och solig dag!

Tisdag

Och idag har vi inte haft lika fint väder som i helgen, det har nästan varit kyligt men jag klagar inte för det har varit ganska skönt faktiskt. Idag har vi gjort allt och ingenting. Igår var vi iväg och inhandlade en cykelsits åt Lukas och även en hjälm så igårkväll fick Lukas cykla för första gången och han gillade det skarpt. Vi cyklade förbi dagiset och sedan cyklade vi hem till Erik och Evelina och fikade lite.
Så imorse när vi hade varit ute en stund satte vi på hjälmarna och tog en cykeltur. Tog oss inte långt för vi träffade Albin med mamma och pappa så vi stannade där en stund så Lukas och Albin fick leka lite.
Känner dock att jag skulle behöva fixa en bättre sadel för jag har faktiskt lite ont i baken!

bilder kommer senare, har inte fixat det än.

Sommarmånad

Ja, nu har då juni kommit igång och då är det väl sommar va? Värmemässigt är det iallafall sommar men man ska inte klaga för vi har verkligen saknat solen och värmen. Och Lukas älskar verkligen att vara ute men det blir verkligen för varmt ibland, tycker så synd om lillgrabben.

Lukas fick inviga poolen i lördags och han skulle absolut ha med sig hinken, annars skulle han kliva upp.



Lukas ÄLSKAR solstolen och sitter någon annan i den så knuffar han bort dom. Och helst vill han ligga ner i den.



Och en stor bukett blommor fick jag av min älskade familj i lördags. Fick den i lite tidig morsdags present.