Missade igår

Igår var det exakt 1 år sedan som jag låg på operationsbordet och blev skuren i. Ha ha ha! Det är alltså 1år sedan jag opererade bort min gallblåsa och jag slipper nu ha ont!
Den operationen var utan tvekan det värsta jag gjort i hela mitt liv och jag hoppas jag slipper fler operationer. Men samtidigt är jag grymt tacksam att dom valde att operera för att ha ett gallstensanfall är bland det ondaste man kan ha

Minns faktiskt operationen som om det vore igår, fick gå med en slang fasttejpad på magen i två veckor och det har ju satt sina minnen. Tyvärr tog jag faktiskt inte några kort på det men har ju ett fint ärr på magen som minne och bevis. Så skulle ni hamna i situationen att få ett gallstensanfall så var inte rädd att åka in till sjukhuset, hjälp finns att få och ta emot den!

Hallon och choklad, mums!

Endast en dag kvar och sedan är det helg, äntligen! När jag kom hem idag så åt vi middag och sedan gick vi ut. Försöker rensa upp runt körsbärsträdet och det tar tid. En massa hallon åt jag och Lukas och idag fick han äta krusbär också och självklart blev även det en favorit.

Sötaste grannen Marie kom förbi med en chokladask och tackade för att vi tagit hand om deras post i några dagar när dom varit på semester i Stockholm. Gott, gott! Men farligt, man ska väl inte äta det idag egentligen utan vänta tills helgen men vem kan låta bli?

T håller fortfarande på med taket och det kommer ta en hel del tid. Men då blir det ordentligt gjort iallafall och det är ju det viktigaste.

orkar inte lägga in bilder ikväll, tar det i helgen tror jag!

onsdag mitt i veckan

idag är vi ensamma hemma för idag åkte sötaste kusin Brittis med familj hem till Dorotea igen. Är så rolig att dom ville komma och hälsa på och att få ha dom här i flera dagar. Hoppas det blir snart igen men nästa gång hoppas jag att det är vi som kommer till dom för jag vill ju så gärna se huset.

Lägger in bilder imorgon för jag har haft fullt upp hela kvällen och Lukas somnade väldigt sent. Var vaken väldigt länge igår för vi satt och pratade så idag har jag varit trött och trött så jag längtar till sängen.

Så god natt!


Bärmonster

Lukas gillar ju det mesta i matväg och just nu är det färska bär som är favoriten tror jag. I helgen så åt han en massa jordgubbar, hann knappt få plocka bort det gröna bladet innan han slukade den.
Och igår eftermiddag så gick vi en sväng runt trädgården och jag har ju sett att smultronplantorna har spridit sig som ogräs men trodde inte att det skulle bli något. Men oj oj oj, kan jag säga för det hade växt väldigt mycket och så fort jag la ner några i skålen så var killen där och åt upp dom.
Och sedan på kvällen så gick vi mot lekparken och då blev det provsmakning av hallon, röda vinbär och svarta vinbär!
Snart har han nog fattat att han kan plocka bären själv och då lär vi få tomma buskar!

Ska bara smaka en.............



Och några till....



Ville du också smaka mamma?



Ännu en vecka är gjord

Och veckorna verkligen springer iväg. Kan låta tråkigt men känns verkligen som sommaren snart är slut. Men för mig får jag alltid känslan av att sommaren är slut så fort T börjar jobba. För då börjar höstterminen och allt går tillbaka till vardagen igen. Och om två veckor är det dags för vår lillfis att börja på dagis, usch vad tiden går fort!

I torsdags fick vi besök av Lukas kusin Neo med familj. Dom stannade till igår och pojkarna röjde på med varandra. I fredags var dom till Drakborgen som är ett stort lekland på Birsta. Jag kom dit när dom hade varit där i några timmar och dom hade verkligen skoj. Lukas ville springa överalt men han ville dock ha med mig hela tiden. Ett stort minus för värmen, kändes som om man satt i en bastu men det blir väl så när det är så enormt mycket med folk som det var där.

Imorgon får vi kanske besök igen, men vilka det är får ni se sedan. Men en väldans söt pojke är det som kommer iallafall kan jag säga!




Dag 2 av vecka 30

Och sommaren bara springer iväg. Om 3 veckor börjar våran kille på dagis och jag vet att det kommer gå superbra men man bli lite sentimental, har våran grabb blivit så stor redan?
Jag och Lukas var på affären idag och där träffade vi hans kompis William tillsammans med mamma och pappa. Det var dom vi umgicks mest med under hela mammaledigheten så vi sa att vi måste träffas någon kväll framöver för en liten fika så grabbarna få leka lite. William kommer gå på samma avdelning på dagis som Lukas så det ska bli skoj.

Men här hemma är det städning som gäller, vi håller på att storstäda källaren och vi tar en bit i taget. Har ju med oss Lukas där nere så man får ta en stund varje kväll. Men han är nöjd så länge han får vara med och springa omkring.

Men nu blir det nog sängen för jag är trött!

Rolling Babies

Hittade en liten film idag som tyckte var riktigt söt. Började titta på och pang så stod Lukas bredvid mig och tittade han också. Och jädrar vad glad han blev! Han började dansa och skratta och klappa händerna. Lägger upp reklamfilmen först och sedan Lukas så får ni se litegrann av hur han reagerade!

 


Ännu en vecka har gått

Och en ny arbetsvecka är påbörjad. Var hemma i helgen och hämtade hem Lukas och T och det var härligt att få krama om dom. Men ärligt talat så har det varit skönt att vara borta från dom, man behöver det ibland faktiskt. Men älskar ju mina grabbar så att få krama om Lukas på natten när jag kom till Dorotea var underbart!

Haft en riktig myshelg och vi var i Åsele och gick på marknad och träffade Lukas farfar med familj. Blev knasigt med tiderna så det blev inte så mycket marknad som jag ville, får hoppas att det bli mer av det nästa år.

Här regnar det som hos dom flesta, T och Lukas håller på att krypa på väggarna. När jag kom hem idag såg det ut som om en bomb slagit ner för det var kaos. Men det blir väl så när grabbarna inte kan gå ut och leka på dagarna.

Så här glad kan Lukas vara när han åker bil hem till Dorotea och när pappa busar med honom!



Lukas fullkomligen ÄLSKAR djur och just nu är det kor som får han fulla intresse. Han är inte det minsta rädd utan springer fram så fort han ser dom och vill helst klättra in i hagen till dom men där sa mamma stopp.



Lukas älskar korv och upptäckte att det låg ett korvpaket under grillen när vi skulle äta middag hos hans farfar. Han smög sakta fram och försökte med all kraft att få tag i en korv. Och han lyckades också!

  

Och hemma hos farmor skulle han hjälpa till med blommorna, men han är ju lite hårdhänt och ryckte upp dom istället!


Snart är arbetsveckan slut

Imorgon är det sista arbetsdagen för denna vecka och det är så skönt! Har verkligen haft en supermysig vecka med svägerska och syster men jag längtar enormt efter mitt bustroll. Vet att han har det toppen med sin pappa men jag vill ju ge honom en liten kram!

Idag for vi in på stan efter jobbet och styrde kosan mot en restaurang. Och det blev faktiskt suschi som vi provade. Har ju provat det en gång förrut och då tyckte jag inte om det men idag var det riktigt gott faktiskt och jag kan verkligen tänka mig att äta det igen.

Men nu blir det tv och mys i soffan!

Måndag

Och idag har det varit en tung dag på jobbet. Hade verkligen ingen lust att jobba idag och allt var bara blä, blä, blä. Var så trött på eftermiddagen att jag gick och satte mig i massage-stolen en stund. SKÖNT!
Kom hem och drog på Birsta med tjejerna och hade det hur bra som helst. Är så skönt att bara gå omkring och prata och titta på allt. Gick sedan på Coop och köpte lite småplock som oliver, soltorkade tomater, marinerad parmesanost och lite annat. Mumma!

men nu är det snart sängen som ropar och tyvärr blir det inte så mycket kort för T och Lukas har kameran i Dorotea!

Tillbaks till stan

Och inte åkte jag ensam i bilen tillbaka. Men inte var det sambon och sonen som följde med tillbaka utan sällskapet i bilen bestod av storasyster och svägerskan! Så i veckan blir det tjejvecka och det blir nog lite affärer vi besöker. Men nu är det dock snart dags för sängen för jag är trött och trött. Och trött

så på återseende!

Rabarberblad i betong

Jag har sagt sedan vi flyttade in i huset att jag ska sätta rabarber i trädgården. Har en kompis som har sagt att jag får hämta hos henne så jag ska nog snart göra slag i saken och fixa det.
För det första är ju rabarber enormt goda och för det andra kan man ju faktiskt göra saker av dom. Jag har i flera år velat göra rabarberblad i betong och har sagt att i sommar så blir det slag i saken!

Ska nog göra både stora och små men har inte riktigt bestämt min än.



Bild lånad från viivilla.se och där finns även instruktioner.
Kolla in här om du har lust att testa!

Snart dags för hemfärd

Imorgon efter jobbet åker vi till Dorotea för jag har fått ledig på fredig. Känns enormt skönt att få åka hem och på söndag när jag åker tillbaka till Sundsvall så blir jag nog ensam i bilen. T och Lukas stannar nog hemma en vecka eftersom jag bara är ledig helgerna och för att det inte ska bli en massa åkande så stannar dom en hel vecka och myser. Nästa helg och jag upp och hämtar dom och passar då på att se lite Åsele marknad.

Men hur ska jag klara mig utan dom här hemma? Blir första gången utan Lukas egentligen och så länge också. Kommer sakna dom enomt mycket men samtidigt ska det faktiskt bli lite skönt att få vara ensam.

Annars så händer det inte så mycket, jag jobbar och står på och T och Lukas har det toppen här hemma. Dock är det lite kallt just nu men det får man ta.

Nu ska jag nog fortsätta packa och sedan sova lite för jag är TRÖTT!

Knasigt!

Håller på att försöka ändra om i bloggen och därför kan det se lite knasigt ut. Har ju inte så lång tid på mig på kvällarna och nu orkar jag inte mer för ikväll utan ska hoppa i kojs.

Ännu en arbetsdag har förflutit och det går bra. Igår var vi på Norra berget och gick omkring med Lukas. Han fick hälsa på en fjällko och jag tror han blev kär! Han blev galen när vi skulle därifrån och vi fick bära honom. Vi ska hem till Bergbacka i helgen och då ska vi nog gör över till grannen och hälsa på alla djuren.

Blir eventuellt dop på lördag, en liten Tess är det som ska få vatten på huvudet. Vi har faktiskt inte sett henne än så det ska bli riktigt roligt faktiskt.

Men som sagt, nu är det dags för sängen!

Överraskning

Igår på jobbet så pratade jag med in kära storebror som sa att precis körde igenom Sundsvall på väg till mamma. Vi planerar ju att åka hem nästa helg så då får vi träffa dom. Men när jag kom hem efter jobbet igår vilka är inte hos oss om inte storebror med flickvän Anna? En rolig överraskning och dom bestämde sig för att stanna över natten och vi myste med tacos och lte vin. Svärmor och hennes karl om också igår så vi fick många i huset. Idag har vi varit på Gatufesten och vandrat lite och sedan for bror och Anna iväg mot Dorotea. Även system Eva träffade vi inne i stan idag.

Nu ska vi snart grilla och äta gott. Tyvärr är jag ENORMT trött och skulle bara vilja sova men men, lite mat så kanske man blir pigg!


Varmt, varmt och åter varmt

Visst, man ska inte klaga över värmen men det är nästan på tok för varmt. Lukas och T har varit och badat två gånger i veckan, dels en gång i en sjö och igår var dom ute på Alnö och badade i havet. Lukas stormtrivs och imorgon måste vi åka och bada för jag har ju inte badat en enda gång än!
Igår var jag iallafall ute en sväng på Gatufesten. Passar på att gå på onsdag för då är det gratis, tycker det är så dyrt dom andra kvällarna att jag vägrar gå då. Hade en supertrevlig kväll med Evelina och kvart över elva tog vi bussen hem och gjorde kväll för tyvärr skulle vi ju upp och jobba idag.

Ikväll har vi bara städat och stökat på för imorgn är det ju fredag och jag vill ha det städat innan helgen och torsdag är ju alltid min städdag. Imorgon får vi besök av svärmor med gubbe, får se vad vi hittar på i helgen. Vill nog en sväng på Gatufesten på dagen så Lukas får se lite grann och kanske åka lite karuseller.

Men nu blir det sängen för jag är väldigt trött och hängig. Och inga kort orkar jag lägga ut så det får bli imorgon!