Nyårsafton

Jag och T hade tänkt fira nÿår här hemma själva men vi fick sällskap. Svärmor och hennes gubbe skulle bo hos oss och gå på Aveny med några kompisar till dom men deras kompisar fick magsjuka och då beslutade dom sig för att stanna hemma. Svärmor och hennes karl avbokade då bordet och bestämde sig för att fira årets slut med oss. Bara roligt tycker vi och nu sitter i i soffan och myser efter en kanogod middag!

Året 2008 har varit ett toppen år för oss och det kan ju faktiskt inte bli så mycket annat eftersom vi fick världens bästa Lukas. Inget i livet kan slå den gåvan och livet fick en helt ny mening sedan ha kom. Så därför vill jag fira året med en bild på det vackraste vi har!



Så med denna bild vill familjen Ternestål/Eliasson önska alla våra nära och kära ett riktigt Gott Nytt År!

Julen 2008

Ja nu är vi tillbaka i Vattjom och samtidigt som det är skönt så saknar man redan Dorotea.  Julen har varit väldigt mysig och man har bara myst.

Spenderade julafton i Bergbacka och vi var nog 16st och det är ungefär som vanligt där hemma på jul. Och som jag trodde så hade visst Lukas varit VÄLDIGT snäll och fick sin beskärda del, och han tyckte det var riktigt roligt med allt papper. Han tyckte det var så roligt att mitt i julklappsutdelningen så somnade han i min famn! Lillgubben orkade inte med allt stök.

Ja jag visar med bilder hur våran jul har varit.


Kusin Neo ÄLSKAR att kramar och är väldigt givmild med dom.


Så här ser Lukas ut när han har nästan 41grader i feber och lite snuvig


Dagen till ära hade Lukas fått en julaftonsdräkt och den myste han i på förmiddagen!


Lukas jagar julklappar (kanske mest julpappret och snören om jag ska vara ärlig)


Lukas gör allt han kan för att krama sin kusin Kevin


Lukas fick en gunghäst i julklapp och den blev snabbt populär


Lukas lånade badkaret hos kusin Neo och så här glad blev våran lilla kille

Strömsund

Dagen har gått väldigt fort och vi hade det mysigt i Strömsund. Lukas och T hade det toppen här hemma men tyvärr vill inte snuvan ge med sig. Febern verkar vara helt borta dock. Tror att boven i dramat är två nya tänder som är på väg fram. Det är två framtänder i överkäken som tittar fram när som helst så det är kanske därför han har sovit så dåligt? Hoppas det och hoppas att han mår bra nu snart.

Imorgon kanske Lukas farfar kommer ner så vi ska invänta och se om det blir så och efter det så åker vi ut till Bergbacka för T måste ut i storskogen och leta en gran. Måste slå in lite paket också och baka bla biskvier.

Men men, nu finns det inte så mycket mer att göra än att gå och lägga sig. Så God natt!

Julen närmar sig

och det är inte länge kvar tills tomten kommer, har ni alla varit snälla?

Längtar som en tok till jul och speciellt julmaten! Ska åka med mamma och storasyster till Strömsund imorgon och göra lite julhandel. Ska på bla Dollarstore så man får se vad som hittas där. Lukas får stanna hemma med pappa och det hade han fått göra än fast han hade varit helt frisk. Känns skönt att slippa tänka på att man måste hitta någonstans att äta lunch vid rätt tid.

Får se om vi åker ut till Bergbacka efter vi har varit där, är ju lite julpyssel som måste fixas faktiskt och man vill ju börja. Har börjat på ritningarna till årets pepparkakshus, är alltid lika roligt att fundera ut vad man vill hitta på. Vill inte göra samma sak jämt utan försöker förnya från år till år. Och så måste ju granen hämtas och lite annat också.

men men, nu håller jag bara tummarna för att Lukas får fortsätta må bra. Natten var inte speciellt rolig för han ville inte sova alls och låg bara och ålade och skrek och var ledsen. Fick vagga honom i famnen för att han skulle somna men efter 40 minuter vaknade han och då var det bara att börja om. Så jag hoppas han får sova inatt för då får ju även jag sova!

Fortsatt hög feber

Lukas somnade med feber igår och vaknade vid halv fyra med 41grader. Vart lite ledsen faktiskt pigg och efter en liten stund ville han mest sitta och leka. Det ville dock inte vi så efter två timmars så somnade han äntligen. Febern vill dock inte ge med sig utan har legat över 39 hela dagen.

Håller iallafall tummarna att han slipper febern snart, hatar när man inte kan göra något för att han ska må bra igen!

Dagen är svart över

Och begravningen gick bra. Vi hade med oss Lukas och han skötte sig toppen, ville mestadels bara prata men vi stoppade bara in tutten i mun så gick det bra.
Sedan har vi inte gjort så mycket, ätit och umgåtts och det är väl inte fy skam eller?

Får se vad vi hittar på imorgon, har inga planer men jag tror T ska följa med en sväng till Borga. Tror inte jag och Lukas hänger med på det, inget som lockade iallafall.

Men just nu hoppas jag bara Lukas mår bra till imorgon. Han har haft feber idag, 39,5 ligger den på och vill inte ge med sig. Han får alvedon och då sjunker tempen men stiger sedan efter ett tag. Och självklart blir han inte sig själv då utan är mest gnällig och ledsen. Hoppas han får sova bra inatt och att febern är borta med vinden när vi vaknar imorgon.

Packa, packa, stressa, stressa

Ja hela dagen har gått åt till att packa och fixa allt för hemfärden. Visst, vi behöver inte stressa eftersom vi kan egentligen åka när vi vill ikväll men jag gillar att åka så fort som möjligt och att det ska gå snabbt och smidigt hem.

Lukas far omkring som en virvelvind här och vill helst sitta i knät vilket inte underlättar min städning och packning. Men men, jag lyckas nog till slut och det som blir glömt blir glömt.

Oj, nu måste jag nog ta lillskiten. Hör hur han skriker innifrån köket!

starkare och starkare

Man ser hur mycket Lukas utvecklas, både vad det gäller kroppsligt och vad det gäller psykiskt. Vad det gäller krypa så verkar det inte vara något för honom, han visar inte mycket tendenser till att vilja krypa men senaste dagarna har han börjat visa att han ÄLSKAR att stå upp mot något. Han har alltid haft starka ben, ända sedan han var jätteliten men nu tycker han om att stå mot något och försöka stå helt själv. Lyckas bra, men han tror att han är bäst i världen och släpper taget ibland!

I nästan en vecka nu har han börjat kunna hålla vällingflaskan själv, så nu får han göra det. Och det är som om han tolererar bättre när vällingen tar slut om han får hålla flaskan själv. Men ibland tappar han ju den och då måste man rycka in!


Vart tar tiden vägen?

Vet inte vart tiden tar vägen, tycker inte vi gör något men tiden bara rusar bort. Igår var vi på Birsta en sväng men när Lukas började gallskrika och det gick inte att lugna honom så tyckte jag att det var bäst att åka hem. Han somnade då i bilen och jag passade då på att skotta lite när jag kom hem. Måste passa på när man kan!

idag har vi inte speciellt mycket för oss. Lukas somnade åtta i går och därför tyckte han att det var morgon vid halv sju imorse...... Jag tyckte verkligen inte detsamma men vad kan man göra?

Idag har vi sista mammaträffen och det är en barnpsykolog som ska komma dit idag. Kan bli intressant, men det återstår att se!

Sankta Lucia

Ja idag är det Lucia och jag och Lukas gick upp för att se på tv. Lukas tittade faktiskt väldigt mycket på tv, men det var nog speciellt musiken som fick honom att haja till. Han älskar ju musik och nu sjöng dom ju hela tiden!

Igår var det jättemysigt hos min kompis Jenny, vi åt kinamat (yes, min favvo) och satt och pratade och drack lite glögg. Åkte hem strax efter åtta för då började Lukas bli trött. Men det var riktigt jobbigt att köra bil inne i stan, det har kommit jättemycket snö och det var nästan plusgrader så det blev en enda sörja. Men här hemma var det fyra minus så här var det inte så jobbigt. Idag är det dock 12 minus och det är mindre roligt. Ska åka till Erik och Evelina och grilla lite mitt på dan så jag hoppas verkligen att det inte blir kallare!

Och det går framåt i hallen, T jobbade på när vi var borta i går så nu är det inte så länge kvar tills vi iallafall har ett golv att gå på! Långt bort till färdigt resultat snart men ändå.

ja ja, ska nog ta och leka lite med Lukas. Just nu virvlar han runt i gåstolen och småstudsar i den.

Äntligen fredag!

och det känns sååååå skönt! Ikväll ska jag och Lukas åka till en kollega till mig och dricka lite glögg och ha det mysigt. T ska nog på After Work med sitt jobb så vi hämtar upp honom när vi åker hem. Blir nog en härlig kväll. Måste hem och skotta också för det snöar och snöar och snöar!

Men nu ska jag ta och hämta lite tvätt och hänga upp för torkning!

Lukta gott

Har inte köpt någon ny parfym på åratal så därför vill jag tävla om en parfym hos HannahSthlm



Vill du vara med och tävla så skynda på, den går ut imorgon (fredag 12/12) kl 23.59

Snö, snö, snö

ja det snöar ute och det är supermysigt. Har varit på promenad med Lukas och gick förbi Evelina och fick oss lite gofika. Sedan somnade Lukas på vägen hem och ligger ute i vagnen och sover nu. Han borde vakna snart men med honom vet man aldrig, helt plötsligt tar han och sover läääääänge!

Själv sitter jag bara inne och myser nu, borde tvätta och städa men det blir aldrig av utan jag skjuter bara på det. Får se när jag orkar ta tag i det.

Ska nog plocka lite iallafall, blir så fort stökigt och jag fattar inte vad alla saker kommer ifrån?

Vaken Lukas

Flera kvällar i rad har Lukas vaknat en tag efter han har somnat och vill inte somna om. Han är klarvaken och är vaken i ca 2 timmar tills vi går och lägger oss. Han ligger då emellan oss och busar och håller på. Sedan när vi släcker så slocknar han väldigt fort. Vet inte vad han håller på med men det är väl en fas han går igenom.

Han har i flera månader nu sovit tre gånger per dag och så sover han ca 40minuter per gång. Nu börjar det märkas på honom att han vill vara vaken längre och längre. Han verkar dock inte vilja sova längre när han väl sover, tyvärr.

Det är kul att se hur han ändras och vilka ideér han får för sig ibland. Idag har han fått en ny tröja med posten. Det är hans söta moster
Carola som har köpt med sig en tröja från Malta när hon var där och den är superfin. Lukas gillar färgerna och figurerna!


Babysång

Idag var det avslutning på babysången och vi sjöng förutom dom vanliga sångerna lite julmelodier också. Sedan var det julgröt och skinkmacka och lite glögg på det. Efter att vi ätit så var det julklapps-utdelning och Lukas fick sin första julklapp! Han älskade det fina snöret så det var mest intressant tror jag. Han fick ialla fall ett pussel och det blev en stor hit, han satt på golvet och lekte med det en bra stund och om man ser till antalet bitmärken så var papegojan godast!



Man få gå på babysång tills barnet har fyllt 1 så efter jul kommer vi fortsätta att sjunga!

Måndag!

Ja ännu en måndag och hos oss så snöar det för fullt. Klagar inte för det är bara mysigt men drygt när man ska ut och skotta.

Sitter och håller på att ladda upp en massa kort för jag ska skicka in och framkalla dom. Svårt att bestämma mig för vilka jag ska välja bara. Ska framkalla en MASSA kort så jag kan fixa till fotoväggen som jag har haft planer för ända sedan vi flyttade in i huset för två år sedan. Nu när väggen äntligen är målad vit så är man på väg i alla fall.
Men det tar ju en evighet att ladda upp, kan kanske fortsätta på ett annat projekt så länge!

Andra Advent

Ja idag är det andra advent och tiden bara flyger fram. Igår tog vi det bara lugnt här hemma, Lukas somnade vid tjugo över sju men vaknade vid 22 och tyckte att det var dags att kliva upp. Gick inte att få honom att somna om så han fick komma upp en sväng och sedan gick vi och la oss alla tre tillsammans. Det är något speciellt med att få somna alla tre tillsammans i sängen. Lukas brukar alltid få sova i sin säng men ibland måste man få mysa till det lite!

Idag har vi inte heller gjort så mycket, vaknade och såg att vi hade 11minusgrader ute så det är riktigt vackert ute nu. Jag och Lukas har varit ute på en kortis promenad och njöt av vädret. Tog tag i bakandet igår och började på biskvier som jag har gjort klart idag, hittade ett recept som såg jobbigt ut men det var inte så farligt och förutom att jag tog lite för mycket citronsaft så smakar dom exakt som köpte biskvier.

Nu har vi inte så mycket annat planerat idag, ska äta röding till middag och sedan är det ju babysim ikväll!

Men nu julmust och scones!

Personalfest!

Igår var det som sagt personalfest och det var årets julfest det gällde. Över 100pers hade anmält sig så det var riktigt många och vi skulle vara på Stadshuset och äta julbord. Jag är en människa som är väldigt kräsen när det gäller mat när man går ut och äter och förra årets julbord tycker jag var en besvikelse. Men detta julbord går knappt att beskriva, det var nog det lyxigaste och bästa julbord jag någonsin har varit på eller ens hört talas om för den delen. Först var det ett fiskbord med sill och det vanliga, men det fanns även blåmusslor, rökta räkor, fyra olika sortes rom tex ishavsrom, skagenröra mm. mm. mm.
Sedan var det köttbordet och det var bla rökt renhjärta, fårfiol, älgkött, renkorv, revbensspjäll, janssons mm. mm. mm. Snacka om att man bara åt och åt och åt.
MEN sedan var det ju dags att gå in i nästa rum och vad fanns där om inte dessertbordet? Det var chokladpudding, fyra olika sorters tårtor, ris a la malta, nötter, ostar, godis mm mm. mm.

Ja jag är väldigt imponerad över julbordet och skulle väldigt gärna äta där igen. Efter maten var det underhållning och det var faktiskt riktigt rolig, bla var det körslaget mellan borden och mitt bord vann ju självklart!

En riktigt toppenkväll och jag hade dunderoligt!

Grattis Moster!

Lukas moster Maria fyller år idag, nämligen 30år faktiskt. Lukas vill gratta henne och säga att han saknar henne men hon får en kram om några veckor då dom träffas.



Visst är han söt när han försöker sjunga med?

Julbord

Ikväll är det julbord och fest med jobbet och jag hoppas det blir toppen! Längtar som en tok efter julbordet, jag ÄLSKAR julmat och kan nog äta det hur många gånger som helst. Ska möta några tjejer på stan vid 17 och sedan är det först fördrink och sedan bär det av till Stadshuset och julbordet!

Just nu sover Lukas, han hade en toppen natt och jag är överlycklig. Han hade lite svårt att komma till ro igår kväll men från klockan halv elva sov han i sträck fram till klockan 5 så han fick nappen och somnade om till klockan kvart i 6 så han fick äta lite. Låg vaken en liten stund men somnade sedan om till kvart över 7! Hoppas detta kan fortsätta några nätter men man vet nu aldrig.

I helgen är det renovering som gäller för oss, eventuellt kanske vi går på julmarknad men vi får se. Vill ju helst att hallen blir klar snart så vi borde prioritera det.

Hem till jul

Självklart så åker vi hem över jul, själva julafton spenderas i Bergbacka men övriga dagar pendlar vi som vi känner för. Hade tänkt åka hem på lördagen den 20 eftersom T har avslutning på fredagen och brukar äta julbord med jobbet på kvällen. Men vi fick ikväll veta att begravningen av T:s mormor blir på fredagen den 19:e så därför åker vi hem redan på torsdagen.

Lukas somnade vid halv åtta ikväll och sov bra första timmen men sedan har han varit väldigt orolig och vaknar ofta. Han ser klarvaken ut när man kommer in men ligger man bredvid honom i ca 10 minuter så somnar han om. Undrar varför han är så orolig, förutom natten som var så tycker jag han har varit så bra länge nu. Hoppas det går över snart och att han kan sova bra, vill ju att vår lilla älskling ska ha det bra.


Önskelista

Många frågar vad Lukas önskar sig i julklapp och jag vet faktiskt inte om jag ska vara ärlig. Kläder är ju alltid bra, han växer ju som en tok hela tiden. Men utveckllings-leksaker är också bra för han har inte så mycket leksaker faktiskt.

Sedan finns det ju saker som jag vill att han ska ha och en av dessa saker är faktiskt gungälgen från IKEA. Såg den för några år sedan och har älskat den sedan dess så den ska Lukas ha. Får han den inte av någon annan så kommer jag köpa den. Tycker gunghäst är rätt så tråkig faktiskt men blir genast roligare när det är en älg istället för en häst.



I övrigt har jag och T sagt att vi själva kommer vänta med att köpa julklappar till Lukas, Vi väntar och ser vad han får i julklapp av andra och så kan vi köpa något till han när vi är tillbaka i stan igen. Han kommer nog få tillräckligt ändå och han är ju för liten för att förstå det här med julklappar! En sorts julklapp han får är att han kommer få fortsätta med babysimmet. Vi bestämde det i söndags att vi kommer ta en kurs till och sedan tror vi det räcker, det kostar ju ändå några kronor!

Award



Har fått award från två stycken och nu är det min tur att dela ut, tråkigt nog har dom jag vill ge award till redan fått men jag ger ändå.

Ida min svägerska, får en award av mig, alltid intressant att se vad som händer i Dorotea och se hur Lukas kusin Neo mår.
Bea är min kusin och är en toppen människa. Alltid glad och hennes två tjejer är ursöta.
Sara är en kompis här från Matfors, ger henne en award för hennes blogg är alltid rolig att läsa, mycket bilder brukar det vara.
Carola, min lillasyster får även hon en award. Läser för att se vad som händer i min syster ysters liv där uppe i Piteå.
Kim är min systerdotter som bor Uppsala nu och jag saknar henne. Läser för att se vad som händer i hennes liv.
Vanja är min svägerska och bor en bra bit ifrån, är nu faktiskt intresserad av att se hur lägenheten ser ut?

Läser grymt många fler bloggar men dessa är nog dom som är närmast mig. Svårt att förklara men jag tror ni förstår!

Lukas-uppdatering

Ja Lukas har hunnit bli 8 månader nu och man fattar inte hur fort tiden går. Förstår inte hur han kan ha varit en liten bebis, man glömmer så enormt fort.
Lillkillen väger iallafall 12 440g nu och är ca 74 cm lång, vet dock inte hur mycket jag litar på längden för hon är inte så noga när hon kollar den. Han vägrar krypa men han har börjat slänga sig på magen när han sitter och sitter det gör han väldigt stadigt. När man sätter honom i sin säng så försöker han sätta sig upp på benen också så vi kommer säkert vara tvungna att sänka botten snart.
Maten börjar bli mycket bättre också. Visst, han kan få sina fix då han vägrar äta minsta lilla bit men lite grann går oftast bra. Och han blir mer och mer matglad vilket är skönt, då vet man att han får mat i sig.
4 små gaddar har han i munnen nu och han dregglar enormt mycket, tur vi har några dreggellappar så vi kan byta dom då och då.

Svårt att veta vad man ska skriva, för mig är ju allting vardag men för dom som inte träffar honom så ofta är det ju inte lika självklart allting. Men en glad kille är det iallafall, är bara ledsen när han vill något speciellt och det går över fort. Lite mammig är han dock just nu, kan inte gå alltför långt innan han gråter. Men sitter han i gåstolen här hemma så springer han iväg och bryr sig inte om vart jag är.


Ensamma hemma

T har lilla julafton med sitt lärarlag idag så jag och Lukas är ensamma. Han sover just nu så jag har passat på att äta och funderade på att gå ut och skotta lite men bestämde mig för att stanna inne. Var ut en sväng i morse när Lukas sov och tog bort kanten som blev när plogbilen farit fram men det är så blött ute nu att jag inte vill sticka ut näsan alls.

Ska nog som vanligt försöka städa lite sedan också, tycker jag gör inget annat än att städa men det är kaos här hemma just nu och när det inte finns någon hall vet man inte vart man ska ställa vissa saker. Men men, det kommer bli toppen när det är klart!

Hejdå....

Nu har hon somnat in och det känns tomt men lär väl kännas mest när vi åker hem. T:s mormor gick bort inatt och fastän det var väntat så är det alltid jobbigt.



Kort från i somras

Jag är med och tävlar!

Skulle gärna vinna en kalender och är därför med och tävlar om en sådan hos Kelly.



Vill du också vinna en så titta in och tävla du med!

1:a december

Och jag hade faktiskt tänkt kolla in julkalendern i morse men då bestämde Lukas att han ville ha sovmorgon och vaknade först halv åtta! Får se om jag kollar in den ikväll eller imorgon.

Idag har vi först BVC-tid och sedan har vi baby-sång ikväll. Ikväll ska pappor och syskon få komma och lyssna och sedan ska vi fika lite. Kommer bli roligt och hoppas T tycker att det ska bli roligt att få se vad Lukas brukar göra.

Men nu ska jag nog fika och fixa lite. Ska sätta in nejlikor i apelsiner så att det luktar gott här hemma!