Sol, sol, sol, sol

Superväder är det här idag. Solen lyser och det är inte speciellt kallt¨så efter lunch blir det att gå ut med Lukas och åka lite pulka. Pulkan måste vi ta med när vi åker hem för han älskar att få vara ute med den. Tror vi åker på måndag förmiddag när det är dags för Lukas att sova.

Idag har vi absolut inga måsten utan tar det bara lugnt. T fixar lite i hallen och jag måste städa men har fastnat i soffan/vid tv:n/vid datorn. Det är så skönt att bara ta det lugnt när Lukas sover och visst, jag borde verkligen städa men jag hinner det.

T och jag har lite funderingar på hur vi ska göra med matsalen. När vi flyttade in var vi (jag) bombsäker på hur jag tyckte vi skulle göra men nu har jag börjat ändra mig. Vilken tur att vi inte är sådana som måste göra allt på en gång för nu har vi känt efter och vet hur vi vill göra. Får se hur vi gör för vi har ingen brådska utan vi tar det allt eftersom. Men tror att det kommer bli toppen när det är gjort!

Fredag och sportlov

Äntligen fredag och nu börjar sportlovet för T. Ska bli skönt att ha honom hemma ett tag och Lukas blir nog glad också. Idag är det strålande väder ute och jag borde nog gå ut och skotta lite. Men jag har precis tagit tag i månadens tråkigaste göra, dvs betala räkningar så vi får gå ut senare.

nu vaknar nog grabben så jag måste gå. Inga planer för dagen, ska nog bara slappa och ut i solen en sväng!

Vilken dag!

Ja dagen har faktiskt varit riktigt bra. Fick Lukas att somna vid tio och han sov då till halv tolv så han var riktigt glad och pigg när han vaknade. Åt lunch och sedan begav vi oss till Ulrika och sötaste Kajsa. Fick en supergod lunch som bestod av lax i ugn med en väldigt god sås till och till efterrätt en äppelkaka. Vilken mat på en torsdag! Har beställt receptet iallafall för den laxen måste jag göra själv.

Spenderade många timmar där och när vi for somnade Lukas på en gång. Och när vi kom hem var det bara att dra fram skyffeln för jädrar vad snö det hade kommit. Hann skotta i 45 minuter men sedan påkallade en viss herre min uppmärksamhet. Måste fortsätta skotta imorgon och hoppas det inte blir så blött.

En toppendag har det iallafall varit och jag hoppas vi gör en ny lunchdejt snart igen för det är så roligt att träffas. Glömde tyvärr kameran men sötnosarna som var där heter iallafall Lukas, Kajsa, William och Edvin! Fyra bustroll som kommer sätta byn i skräck om några år!



Jag är trööööööt

Jag är enormt trött idag och det beror på att Lukas inte ville sova inatt. Han hostade en hel del och helt plötsligt ville han leka. Vet inte vad klockan var när han började men vid halv fyra fick han lite välling och så bytte vi rum. Han fortsatte leka och kröp ut i hallen och tillbaka till sängen bra många gånger. Minns inte att han somnade men vaknade vid tjugo i sju när T gick upp för att fara på jobbet. Och tyvärr vaknade även Lukas så han sov nog bara två timmar. Håller nog ut honom en stund så han sover ordentligt sedan för jag vill att han ska vara pigg i eftermiddag för då ska vi på lunch hos Ulrika och sötaste lilla Kajsa!

Men nu blir det snart en sväng till apoteket för lite råd om hostmedicin!



Lukas är oförskämt morgonpigg och sitter här och tuggar på en kabel. Och nu syns hans sår

Stackars lilla gubben

Idag stod Lukas vid bordet och lekte med datorn. Han älskar datorn och speciellt kabeln och brukar stå där så fort han får tillfälle. Så idag stod han där som vanligt men helt plötsligt så ramlar han och det ser inte så farligt ut, han har ramlat värre förut. Tar upp honom och tröstar honom men han är jätteledsen. Ser då att han har gjort illa sig vid ögat och det blöder. Precis nedanför ögonbrynet har han slagit sig och det blödde en liten stund men slutade sedan. Men jädrar vilken bula det blev! Var ju gigantisk ett tag. Men den gick självklart ner och nu ser man bara en liten svullnad och jacket.

Men det är väl bara det första av många sår han kommer att få. Och bara den första av många gånger man känner en maktlöshet och bara vill att han ska må bra och inte ha ont. Men det är väl så det är att var mamma?

Vägning och prommis

Tredje natten utan att Lukas får någon nattmat och det verkar funka bra, men det är något annat som gör att han sover dåligt. Hoppas det avtar snart.

Har varit och vägt Lukas idag, vågen visade idag 13 080g. Längden är desto svårare, fick mellan 77 till 79cm så det är jättesvårt att göra det själv.
När vi kom hem gick vi till William och Malin och tog en promenad medan pojkarna sov. Sedan blev det kaffe och gofika medans dom åt lunch. En härlig stund och det är så roligt att se att Lukas inte är blyg med dom alls utan han är så van vid dom. Han kan gå iväg lite grann och sitta med dom medans jag sitter i soffan och det kan jag lova händer inte ofta!



Lukas har fått låna lite leksaker av kompisen Isa och bland som finns det två dockor som troligen hör till ett dockskåp. Dom är i ganska mjukt material och Lukas ÄLSKAR att ha dom i munnen, kan leka med dom väldigt länge faktiskt. Så igår lyckades jag ta denna bild på honom!



 


Redigera bilder

Okej, jag erkänner att jag ibland går in på Kenzas blogg. När man öppnar upp blogg.se så listas en massa bloggar och då brukar jag klicka mig in på olika. Och på hennes blogg gav hon tipset om Picasa 3, Googles egna bildredigeringsprogram. Det är helt gratis och verkar väldigt enkelt att förstå sig på så nu har jag fixat hem det och ska försöka lära mig det. Hoppas det är enkelt så jag kan fixa lite roligare bilder.


Temlor, Temlor

Idag är det fettisdag och själv är man bjuden till Evelina på semla och det ska bli så gott så! Annars gör vi inte så mycket idag, har inte kännt mig så pigg så när Lukas ville sova sin förmiddagslur vid 10 så passade jag också på att vila och vi vaknade upp två timmar senare! Härligt och välbehövligt.

Sitter just nu och har tv:n på och lyssnar på allt prat om Kronprinessans och Daniels förlovning. Tycker att det är väldigt roligt att det äntligen händer men tycker väl kanske att tv:s intresse är lite för stort. Men det ska bli roligt att se deras bröllop och hennes klänning!

Men nu en kopp kaffe för jag är trött, Lukas sover inte bra på nätterna utan när han till slut får komma över till oss ligger han och boxar och sparkar. Vi har bestämt att vi ska få han att sluta äta på nätterna och det verkar gå jättebra, men vet inte vad som är orsaken till hans oroliga sömn.

Inredning i hallen

Har funderat mycket på hur vi ska inreda hallen och jag har länge velat sätta dit ett väggord, men nu när vi tar fram timmerväggen finns det inget ställe att sätta något väggord på. Har därför blivit tvungen att tänka om och nu blir det nog dessa bokstäver som får bilda något ord. Familj och/eller Home är ord som ligger starkt till.
Bokstäverna kostar 49kr per styck och kommer omålade och är helt vita. När hallen är klar bestämmer jag mig för om dom ska få färg eller om dom får behålla sin obehandlade yta.



Bokstävernas mått är ca 17x16cm och är 5,5cm djupa.
Blir nog en tavellist på väggen som man kan ställa dom på. Tror det kommer bli toppen!

Länge sen sist

Oj, nu var det verkligen ett tag sedan jag skrev här. Har inte haft tid och i helgen var vi ju hemma och hos mamma finns inget internet. Helgen har varit lugn och härlig. Lördagen spenderades på dop och Benjamin var så himlans söt, jädrar vad han har växt sedan sist.



Tycker det är grymt drygt att köra hem, känns som man bara kör och kör. Men när man sedan är framme så har timmarna gått väldigt fort. Tänk om man kunde trolla och kunde vara hemma på en sekund?

Godmorgon!

Väntade mig faktiskt en sovmorgon nu när inte T var hemma och klockan skulle ringa men då bestämde sig min son för att vakna halv sju! Men en bra sak var att han inte vaknade och ville ha mat inatt. Jag tror han vaknade men somnade snabbt om. Han fick sova bredvid mig hela natten och det var riktigt mysigt faktiskt. Han gillar att kramas när han ska sova och det är en av dagens mysigaste stunder.

Får se om vi inte ändrar dagens planer idag. Hade fått ett sms av Ellies söta mamma som undrade om vi inte skulle träffas och fika så jag tror vi gör det. Var ett tag sedan sist och det är alltid lika roligt att träffas och prata lite.

Men nu ska jag nog äta lite frukost, så Godmorgon på er och ha en bra dag!


Farlig napp?!?!

Ibland hör man om produkter som återkallas för att dom inte är säkra. Har aldrig haft någon sådan produkt förut men nu har det faktiskt hänt. På nyheterna häromdagen hörde vi att dom pratade om en napp som återkallats för att ett barn hade lekt med den när den plötsligt gått sönder. Det är en napp som har "vingar" som fälls ihop om man tappar den i golvet. Detta är till för att den inte ska bli smutsig.

 Exakt en sådan här napp är det Lukas har.

Luka fick en sådan napp när han bara var några veckor gammal men har inte varit jätteförtjust i den för han gillar inte den formen på nappar. Men han har älskat att leka med den och brukar ha den varenda dag. Men nu är det nog bäst att plocka bort den, vill ju inte att han ska sätta något i halsen.

Här kan man läsa en artikel om den. Tror inte att jag tänker lämna tillbaka den utan den får nog ligga kvar här hemma (eller i soppåsen).

Ensamma hemma

Inatt är jag och Lukas ensamma hemma för T är på rektorsutbildning och ska sova borta en natt. Är första natten då vi är helt ensamma. Han har varit ute på natten men alltid kommit hem på natten eller tidig morgon så inatt blir det första gången. Kommer nog gå galant och Lukas ligger och sover så sött.

Var på Birsta idag och gjorde lite ärenden. Shoppade lite saker åt kusin Bea och svägerska Ida och hoppas det blev rätt Måste nog ringa dom imorgon och dubbelkolla.

Annars gör vi inte så mycket, imorgon har vi babysång och kanske öppna förskolan. Vi måste även packa för i helgen åker vi hem för min kusin ska döpa sin sötnos Benjamin. Kommer bli roligt att träffa alla för det var ett tag sedan.

oj, nu tror jag sötnosen har vaknat!

Dags att väcka Lukas

Lukas sover så skönt i våran säng men snart måste jag väcka honom. T spelar match ikväll och killen som bor här i Vattjom var inte med ikväll så därför måste jag och Lukas åka in och hämta honom. Har sagt att det går bra nu så länge Lukas är så pass liten men snart funkar det inte längre. Förrut så sov han trots att jag bar ut honom i bilen och sedan bar tillbaks honom men nu vaknar han när vi kommer hem och är vaken en bra stund.

Tror absolut inte att det går någon nöd på honom men känns jobbigt att behöva väcka lillgrabben. Men samtidigt tycker jag det är roligt att T spelar och ställer ju gärna upp för honom. Ja ja, får se vad vi gör i fortsättningen!

Men blir sängen så fort vi kommer hem så god natt!


Födelsedagspresenter

Lukas fyller snart 1 år och jag fattar inte riktigt det. Tycker han är runt 6 månader för tiden har gått så grymt fort. Nu sitter vi och funderar lite hur vi ska göra vid hans födelsedag. Det kommer inte bli  något kalas för han är för liten för det. Men självklart blir det tårta och dom som vet att han fyller år får komma. Men som sagt så är han för liten för ett kalas och det blir ju mest för oss i så fall.

Men vi fundera mycket kring presenter. Vi vet inte riktigt vad vi ska ge honom men funderar på en saccosäck. Dom är ju riktigt mysiga att sitta i och den kan han ju ha i flera år. Vi måste dock ut och se vart dom finns, vill ha en riktigt fin en och ingen med barnmönster på. Nej, enkel och snygg ska den vara.

T skulle gärna vilja ha en sådan här men dom är ju inte biliga och Lukas skulle nog aldrig få sitta i den eftersom pappa skulle sno den!


Denna
Fatboy kostar 2 499kr men är grymt snygg och ser härlig ut!


Kakfat

Skulle väldigt gärna vilja ha ett kakfat, ett sådant i två eller tre våningar. Ska då helst vara i vitt också. Ser framför mig hur det ser ut men har inte hittat något här i stan. Vet dock att när jag var hem sist så hittade jag ett på Wiiks så nu till helgen när vi åker hem så måste jag nog in dit en sväng och se om det finns kvar. Håller verkligen tummarna för det! Älskar kakfat och tårtfat och är även sugen på ett tårtfat med glaslock men känner nog att jag har mer användning av ett kakfat. Det kommer få stå framme hela tiden och där kan jag lägga grönsaker och frukter!

På stapplande ben

När Lukas är på humör då vill han inget annat än att stappla framår. Ikväll tror jag han höll på minst 45minuter och gick mellan T och mig. Och han blir överlycklig varenda gång han kommer fram.


Glada Lukas!


Öppna förskolan

Hade inget speciellt planerat idag men i morse ringde Malin och frågade om vi inte skulle följa med på öppna förskolan och det var vi med på. Vi var fyra mammor med barnvagnar som gick härifrån Vattjom och in mot Matfors. Lite kallt men bara härligt. Var faktiskt mysigt på förskolan, våra barn var då absolut yngst men dom sa att det brukar vara fler barn i samma ålder. Vi fikade och pratade och gick sedan hem och nu sover Lukas lugnt i vagnen.

Men undrar om han inte vaknar nu ska nog gå ut och kolla!

ha en fortsatt trevlig dag!

Härliga söndag

Blev besviken är vi vaknade och insåg vilket väder det var men efter några timmar så märkte vi att molnen började försvinna och solen kom fram. Så efter lunch blev det en promenad till Delje-lokalen och det var riktigt härligt. När vi var på väg hem svängde vi in hos några bekanta och blev bjudna på kaffe och fika och det var roligt att träffa dom för det blir inte ofta. Dom har en pojke som är utvecklingsstörd och Lukas var väldigt intresserad av honom. Så fort han kom in i köket och började prata så blev Lukas tyst och satt lugnt i mitt knä och bara tittade!
Blev kvar där ett bra tag och bestämde att vi måste träffas oftare och sa att en wiskey en kväll måste inbokas. Tror jag skippar wiskeyn men ett glas vin är inte fel!

Har även badat som vanligt och Lukas hade roligt som vanligt. Håller på att utveckla dykningen och nu har vi kommit så långt att nu är det Lukas själv som får bestämma när han ska dyka och han bangar inte utan är med varenda gång! Är verkligen roligt att se och längtar redan tills nästa söndag!

Men nu blir det nog sängen faktiskt, känner mig trött och ska nog försöka sova så God Natt från Vattjom!


Tävling - väggord

Jag är med och tävlar om ett valfritt väggord från Unik Dekor, tävlingen hittar ni hos Tre underbara ungar. . Tävlingen avslutas 26 Februari så om ni vill vara med så skynda på!

Om jag skulle ha turen att vinna vill jag nog ha detta och sätta i hallen när vi har renoverat klart!


TÄVLING: Vinn presentkort a´ 1000:-

Jag tävlar om ett presentkort värde 1000:- barnshoppingbloggen, i samarbete med Kullerbyttan barnkläder! Tävla här du med :)



Testa er lycka ni också!


Härliga söndag

Men vart har solen tagit vägen? Hoppas den kommer fram snart så vi kan ta en promenad sen. Lukas ligger nu och sover sin förmiddagslur och T har inte ens klivit upp än så nu sitter jag med min kopp kaffe och bara njuter. Borde egentligen sova själv med Lukas men vill ta tillvara på denna lugna stund då man kan bara vara.

Har rensat lite efter dopet, vi fick ju en massa bra presenter och Lukas är mer än nöjd. Bland annat en Bobby Car och en hoppko! Ska visa med bild sedan. Måste dock komma på vad vi ska ge honom i födelsedagspresent för det är ju inte så länge kvar (hjälp!!!!!!). Vart har tiden tagit vägen? Tyckte det var nyss han kom och nu går han ju nästan?




Melodifestival - Deltävling 2

Efter förra veckans deltävling var jag på dåligt humör och tyckte tävlingen var skit men efter kvällens program har jag ändrat mig. Var en massa bra låtar med ikväll och jag hade svårt att välja vilka jag ville skulle gå vidare.
Måste säga att jag blev positivt överraskad av Amy Diamond. Har inte gillar henne tidigare och tyckte att hon var riktigt dålig förra året. Men årets prestation var mycket bättre faktist. Men gillar nog Måns bäst.

Har bara tagit det lugnt ikväll, ätit god mat och god efterrätt och njutit av sambo och son. Lukas kan verkligen få en på gott humör och han har diggat musik nu ikväll. Sov lite för länge på eftermiddagen så han var vaken nu på kvällen och fick då titta på melodifestivalen.

Hoppas nu på fint väder imorgon för då blir den en långpromenad i solen!

Vilken dag

Igår bestämde vi oss för att åka och hälsa på Magnus, Jenny och lilla Alexander och det var riktigt mysigt faktiskt. Sötnosen bara växer och växer och det är svårt att förstå att han faktiskt föddes 10 veckor förtidigt! Vi bestämde vid två inatt att vi skulle åka hem, klädde på Lukas och gick ut och insåg hur kallt det var och att vi inte satt i någon motorvärmare! Bilen var död kan jag säga och vi stoppade i värmaren och väntade 1 timme men den vägrade starta så det blev att vi stannade natten där.

Vaknade imorse och åt frukost och myste. For därifrån och hade kört i kanske 10minuter så kommer vi fram till en bilolycka, vi var andra bilen på plats och det hade hänt sekunden innan vi såg bilarna. Ringde 112 och hjälpte till men när ambulans, räddningsbilar och polis kommit så bestämde vi oss för att fara. Tyvärr hade dom då stängt av vägen så vi tog oss inte hem! Fick åka tillbaka till Magnus och Jenny och drack kaffe i 1 timme och när vi for hade dom precis tömt vägen och öppnat upp. Obehagligt att komma till en olycka och det hade varit en rejäl smäll för den ena bilen hade åkt en bra bit och den andra låg långt bort i diket. Men det hade nog gått bra, men dom två i ena bilen satt fastklämda och klagade på ont i kroppen men hoppas det gick bra för dom. Tänk var några sekunder kan ha betydelse? Huva säger jag.

Lägger in ett kort på sötnosarna och hoppas på en fortsatt trevlig Alla Hjärtan Dag!


Fredagen den 13

Och vilken härlig fredag. Äntligen har det kommit lite värme och idag visade termometern endast -15 när vi klev upp. Och solen lyser så det blir nog en promenad lite senare. Men just nu ligger Lukas och sover och han har börjat sova längre än 40 minuter. Nästan två timmar kan han sova men tyvärr orkar han inte vara vaken längre mellan sovpauserna utan behöver fortfarande två sovpauser. När han har vaknat och ätit så ska vi åka på affären och hämta ut min jacka som har kommit. Hoppas, hoppas verkligen den passar!

Får se om vi åker och hälsar på några kompisar ikväll också, känner för att fara och hälsa på någon, vill inte sitta hemma.

Får se om vi får någon otur idag då, men tanke på vilken dag det är. Men man får väl hoppas att oturen håller sig borta!



Så här glad är man när man har fått smaka chokladkaka!

Aj aj aj, min stackars rygg

Lukas har kommit in i en period då han ska göra något HELA TIDEN. Det går inte längre att sitta bredvid mig och pyssla nej nej. Han ska ut och gå runt i huset, runt, runt runt! Och igår om han äntligen på hur han ska göra för att kunna gå med lära-gå-vagnen själv och ca 1,5 timme fick jag gå med honom för jag måste ju vända honom när han kommer till väggen. Han har kunnat gå med vagnen ett bra tag men har så bråttom och ramlar. Men nu gick det som sagt bra men det känns i kroppen att man böjer ryggen hela tiden!



Nu eldas det för fullt i köket, termometern visade -25grader när vi vaknade i morse så därför var det lite kallt inne. Men måste nog ut snart och hämta med ved för det börjar tryta här inne!

Dopfikat

Dopfikat gick jättebra. Jag hade bestämt att vi inte skulle göra smörgåstårta utan vi bakade bröd istället och hade skinka, ost och grönsaker. Gott bröd blev det faktiskt.
Som kakor blev det världens godaste chokladkaka, det är en kladdkaka med kolakräm ovanpå och alla som smakar den säger att det är som godis. Eftersom jag ÄLSKAR morotskaka så blev det självklart en sådan och sedan hade min kära syster Eva gjort mazariner och mamma hade fixa några småkakor. Istället för tårtor bestämde vi oss för att göra bakelser och det kommer jag aldrig göra om. Vilket jobb det blev, när jag hade gjort hälften var jag på väg att slänga allt i golvet och gå därifrån. Men till slut var alla 40st gjorda och dom blev riktigt fina faktiskt!

        

Vi valde att inte öppna presenterna på festen. Jag ville först det men inte T och när sedan Lukas blev så trött och grinig var det skönt att vi inte hade gjort det där utan i lugn och ro hemma när han hade sovit ut. Men dagen bev enormt lyckad och vi är väldigt nöjda jag och T.


Lukas Dop

Dopet gick som sagt toppen och Lukas var på riktigt bra humör. Vi visste inte riktigt hur han skulle bete sig med tanke på att han är i en period då han är riktigt blyg och kan skriva när främlingar hälsar på honom. Men han var jätteglad och babblade på.
Hade med mammas hjälp bakat och fixat och dukat så det var klart på fredagkväll. Och skönt var det för alla 17 som skulle bo hos oss kom på fredag kväll.

På lördagen for vi till prästen och skulle gå igenom dopet och min kära mamma och storasyster med pojkvän for och gjorde klart där vi skulle fika.

Lukas var så fin i dopklänningen och var så glad, han tittade bara på alla människor och sa något då och då. T läste en dikt som vi hade hittat. Den är superfin.

Inte trodde jag
hade ingen aning
hur en sekund
kunde etsa sig fast utan varning
att en kärlek så stor skulle födas
och börja existera
att jag aldrig skulle bli den samma
någonsin mera

Älskade lilla vän
så varmt välkommen
med dina ögon och din lilla röst
och du är så otroligt vacker
när du vilar vid mitt bröst
så svårt att förstå
att du kommit för att stanna
att någon som jag fick äran
att bli din pappa

Sedan läste jag en text ur bibeln som prästen tyckte vi skulle läsa. Sedan hade jag hittat en sång som är bland det finaste jag vet. Tårarna var nära kan jag säga. Lyssna på texten så förstår ni!



Sedan var det dags för själva dopet och jag höll i Lukas. Han sa inte ett ord och när det var klart sa prästen att Lukas fick plaska lite och det var han inte sen att nappa på!

Sedan var det i stort sett klart, vi fick en dopängel som sitter i ett träd i kyrkan. Det kommer en inbjudan till en dopgudstjänst och då kommer vi få ta hem ängeln.



Mer om resten av dagen kommer senare!


Ännu en vecka

och jädrar vad fort helgen har gått. Har nyss varit på vattengympan och roligt var det som vanligt. Idag har vi spenderat dagen med Maria, Mattias och Carola och varit på Birsta innan dom drog hem till Umeå. Rätt slapp dag och det är härligt.
Ännu en milstolpe i Lukas liv har kommit. Igår tog han sina första steg och tyvärr var jag inte hemma men han gjorde det igen och igen och igen. Nackdelen är dock att han nu verkar tro att han kan gå för han släpper och tar några steg precis när som helst och självklart faller han som en fura! Men han har gått! Min lilla bebis!

Håller på att fixa bilderna från dopet så imorgon kommer det. Måste bara skriva att jag tyckte melodifestivalen var riktigt kass i år. Reglerna är helknasa och går ju bara ut på att dom ska få tjäna mer pengar. Och vilka låtar, vad gör Ugglas där egentligen? Hade hoppats på Shirley Clamp men tyckte tyvärr inte om låten så jag hoppas att dom resterande programen blir bättre.

Men nu ska jag nog sova och hoppas på att Lukas får en toppen natt igen. Igår somnade han vid åtta som vanligt. Vaknade vid 12 och hostade och vred sig i ca 40 minuter. Somnade om och vaknade klockan sju! Första gången han sover hela natten utan att äta och jag är glad över det. Hoppas det håller i sig ett tag.

Födelsedag och dop

Oj vad dagarna har gått fort, har inte hunnit skriva. Kan säga att man blir ganska trött med så mycket folk runtomkring men samtidigt är det underbart roligt. 17personer + vi bodde det här hemma, nytt rekort för oss faktiskt!

I torsdags fyllde jag år och en bra födelsedag var det. Fick en baddräkt av T och Lukas och det var precis vad jag behövde för min gamla är trasig. Toppen, toppen!
Fick lite annat smått och gott också och man blir alltid lika glad faktiskt.

Dopet gick superbra också men mer om det kommer imorgon. Syster Mia och pojkvän Mattias och syster Carola är kvar och nu ska vi titta på Saw 5 och bara slappa! Bjuder på ett kort på Lukas iallafall!


Birsta igen

Måste ut en sväng på Birsta idag igen, köpte inte allt igår så måste fixa lite idag. Håller på och bakar för fullt, vet inte hur lång tid det kommer ta men någon gång är vi väl klara. Är inte orolig för hinna det kommer vi.

Lukas verkar dock ha blivit förkyld igen, snoret bara rinner och han kan inte sova på nätterna. Två nätter i rad har han vaknat och ligger och skriker. Det går inte att trösta honom utan han är ledsen och efter ett tag somnar han. Men det kan vara några timmar senare så man är rätt så trött på dagarna.

Men nu ska jag äta något innan han vaknar och vill äta lunch.

och ikväll blir det tårta!

Tra la la la la

Har varit på babysång idag och Lukas var väldigt glad över det. Han skrattade och var med hela tiden. Skönt att det har börjat igen och längtar redan tills nästa vecka.
Ikväll kommer mamma och det ska bli mysigt att få ha henne här ett tag. Hon ska hjälpa mig att baka lite och fixa inför dopet. Har pratat med prästen nu och allt blir nog som jag vill. Hoppas att det går att spela låten för det är en av dom finaste jag vet och det skulle inte förvåna mig om det rullar några tårar på mina kinder på lördag.

Men nu är det städning som gäller, T började lägga klinker igår och det är STÖKIGT här!

Soligt men kallt!

När vi vaknade imorse visade termometern -20 vilket jag tycker är för kallt! Men det har blivit varmare och varmare och nu på eftermiddagen lyste solen så härligt att Evelina ringde och bjöd oss på fika ute i snön. På med alla kläder och iväg och det var riktigt mysigt. Lukas blev dock rastlös fort men en pulktur löste det. Varm choklad med vispgrädde och ostmackor blev vi bjudna på och Lukas var mer än nöjd.
Han slocknade på högst en minut när vi kom hem och han var riktigt nöjd!


Klinker och klinker

Blev inte bara fönstershopping idag utan vi slog till när vi hittade ett klinker som vi tyckte om båda två. Men tror inte att det hinner läggas innan helgen, T har ju faktiskt ett annat jobb också!

Badat har vi gjort idag också, lika roligt som alltid men armringarna ville han inte ha på sig idag och han blev även ledsen när vi klev upp. Men han har väl humörsvängningar som alla andra så det är ju bara att ta och vara glad.

Sitter och funderar mycket kring dopet och upplägget. Prästen har inte hört av sig så jag hoppas han gör det imorgon. Har dels två dikter vi vill läsa och dels en jättefin låt som jag vill ska spelas. Får se hur det blir med det. Men längtar som en tok gör jag faktiskt. Just nu är det nog 17 stycken som ska sova i vårat hus i helgen, men finns det hjärterum så finns det stjärterum!

Söndagmorgon

Och det är faktiskt mysigt. Inte lika mysigt är det att man är så trött för Lukas var lite jobbig inatt. Är det inte typiskt, han har en supernatt och då hoppas man ju självklart på att det kommer fortsätta så men då kommer det en jobbig natt. Nästan som om han vet exakt vad han håller på med!

Idag ska vi nog på Birsta för att titta på klinker till vårat hallgolv. Ska även passa på att köpa ramar till min fotovägg. Tyvärr har inte alla kort kommit men det är ju ändå meningen att väggen ska växa med tiden så varför ha bråttom?

Igår ringde jag min syster som är i Stockholm för Ombudsgalan. Hon satt hos storebror och hade det mysigt med hans tjej och storasyster Anki med vår systerson Kevin. Blir lite avis, vill ju också vara där nere. Men dom kommer ju faktiskt hit på fredag så jag får ju träffa alla då.

Men nu ska jag nog försöka sova ner lillgrabben, han är trött!