Söndag!

Har varit och veckohandlat idag och försökte handla så mycket som möjligt så det finns åt T och Lukas när jag åker till Prag. Visst, det är rätt så nära till affären och det finns människor som kan köra dom men det är skönt om dom har allt hemma.

Håller på att förbereda söndagsmiddag, älgstek med hasselbackspotatis och beasås och till det lite kantareller och lök! Blir supergott hoppas jag!

Annars har man bara söndagsångest, går och väntar på Lukas får en
ny kusin men man vet ju aldrig när dom bestämmer sig för att komma ut. Har en känsla av att det blir en liten tjej men samtidigt har jag alltid väldigt dålig koll på det där och brukar inte kunna känna av det! Men vad det än blir så längtar vi!


Tävlingsdax!

Prövar min lycka i denna tävling, har länge varit sugen på en canvas-tavla och nu håller vi tummarna för oss!



Det är hos Jennys Hus som man kan tävla om detta presenkort och det är hos Sumopix som det är man vinner!


Snickare Lukas

Lukas älskar verkligen att hålla på med sin hammare och sina övriga verktyg. I veckan när vi var hemma så har vi varit nere i källaren och påtat på. Jag har hållit på med diverse småsaker och Lukas har hängt med. Han ville gärna pröva sin såg så jag satte fast en träbit så fick ha pröva att såga. Och det gick super faktiskt, är inte det minsta rädd att han ska göra illa sig. Gör han illa sig så är det inte så farligt för han är så försiktig!

Men det kanske är sådan jag är, jag tycker att han ska pröva på och testa. Självklart får han inte leka med morakniven eller liknande men han måste ju få pröva för att se om han kan!


Ständigt nya kläder

Som föräldrar till ett barn så är kläder något som ofta måste köpas och man är ständigt på jakt efter snygga kläder. För jag tycker faktiskt att det är viktigt med snygga kläder, inte för någon annans skull utan för min och Lukas skull. Och med snygga menar jag inte att det måste vara märkeskläder för flera hundra kronor styck, tycker det är hemskt med vilka priser det är när dom ändå växer ur kläderna så fort.

Här i Matfors har vi loppis två gånger per år med barn som tema och det är toppen! Sist köpte jag tröjor och byxor för  10kronor styck och det syntes knappt att dom var använda! Så nu när det är dags igen för loppisen så kommer jag vara där och hoppas göra lite fynd! Måste bara kolla upp exakt vilken helg det är men jag vet att de tär i mars men dom brukar vara duktig på att annonsera.


Sista dagen hemma

Idag är Lukas frisk och har vart feberfri ett tag nu så vi tar en säkerhetsdag hemma och imorgon blir det dagis. Tror verkligen Lukas behöver det, han har så mycket energi på kvällen som han inte får ut på dagen, ni skulle sett honom går - helt tokig!

Igår tog vi och dammsugade och skurade här hemma och att städa är ju riktigt roligt tyckr ju Lukas så när jag dammsugar så gör han det och när jag ska skura så vill han gärna hjälpa till. Han fick ju ett städset i julklapp så vi fyllde skurhinken med skurvatten och så fick han hjälpa mig! Han glömmer bort att vrida ur svabben för det mesta men överlag är han riktigt duktig och vill hjälpa mig!



Som tur är så är det lite mildare ute idag så vi får se om vi går en sväng på macken för att köpa socker senare. FIck dock veta om en sida av min
svägerska Vanja så vi har varit in på den och kollat och fått många olika ideér så nu blir det att ta fram skaparfingrarna! Sida heter Skapligt Enkelt!


Ännu en dag hemma

Igår hade han fortfarande nästan 40grader så vi är hemma idag också. Pratade med dagis en sväng som sa att halsfluss går och det kanske är därför Lukas inte vill äta för han hade inte ätit sedan i lördags. Och då menar jag det också, för inte ens välling vill han ha! Men saft och vatten i mängder går ner.
Tror inte att det är något med halsen för han verkar inte klaga på ont och han börjar inte ens äta utan det är NEJ så fort vi frågar. Men igår när T kom hem så började pojken äta, dock vägrade han välling på kvällen och på morgonen idag men till lunch åt han faktiskt lite grann. Så vi väntar med samtalet vill vårdcentralen.

Annars har han ett helt annat ork nu, igår var han mest trött och jag fick inte göra mycket innan han kom och ryckte i mig men nu verkar ha pigg. Har dock inte tagit någon temp än så vi får se.....

................

Har precis pratat med världens bästa Emma och det är så tråkigt att vi inte kan träffas ikväll tillsammans med alla andra tjejer men vi får ta det någon annan gång. Och tyvärr följer inte Emma med till Prag men det ska vi ta igen med en middag med vin!


nu kaffe, kaffe och åter kaffe!

Inspiration

Behöver få lite vårkänslor trots att det är svinkallt ute och därför passar jag på att titta lite på jotex.se nu är sonen sover.
Finns så väldans mycket fint och det är mycket jag skulle vilja köpa så det är svårt att bestämma sig. Behöver iallafall lite gardiner som gör att det känns lite vår och ljus.

detta träd var väldigt fint tycker jag, mysigt med tända ljus

Dessa är också så enormt fina och har tittat på dom länge


Fortfarande hemma

Febern vägrar ge med sig så vi stannade hemma idag också. Har inte tagit någon temp på honom men lite varm är han och han har börjat hosta en hel del.

Maten är det dock sämre med, han har nog inte ätit sedan i lördags kväll. Han vägrar att smaka på maten och han kan säga ja till välling men så for den är klar så tar han en klunk och sedan är han klar! Dricker gör han dock i mängder så det är bra men nog vill jag att han ska äta lite också.

Svinkallt är det här hemma också, tror det har blivit liiiiite varmare nu (-20grader) men inatt var det riktigt kallt!

Så våran dag består av slappning  mängder!

Feber och snorig

Har en sjuk liten kille här hemma, han fick feber i lördags och det har hållit i sig. På dagarna är det bättre men han är varm hela dagarna. Han kräktes även en natt men det tror jag bara var slem.

Vi ska dock inte klaga, han har inte varit sjuk sedan september så lite feber kan vi nog stå ut med! Just nu sover han i soffan bredvid mig, han slocknade här när jag skulle ta ut kladdkakemuffins ur ugnen.

Igår slocknade han också pang bom i soffan



Och sedan vaknade han efter någon timme och var ju lite pigg då. Vid 21 igår kväll bestämde han sig för att städa här hemma!


Städ-djävulen har satt sina klor i mig...

När jag kom hem idag så åt vi middag (supergod kyckling med ruccola, receptet kommer senare) och efter det fick jag lust att städa och det rejält. Så nu har jag skrubbat väggarna i köket, städat ur skåp och äver städat och sorterat i skafferiet.
Blir nog en hel del städning i helgen, dels för att det behövs och dels för att just nu känns det roligt och det är faktiskt inte likt mig då jag inte är speciellt förtjust i att städa!

Just nu tar jag en paus och slötittat på hockeyn. Men det blir nog sängen snart för jag är mäkta trött ikväll!

Arbetsveckan är nästan slut

Och som vanligt är det skönt, skönt och åter skönt! Har sovit dåligt en tid och ser fram emot att få sova ut i helgen Vet ej varför jag sover dåligt, känner att jag drömmen en massa men minns inte riktigt vad jag drömt. Vaknar några gånger per natt också.

Men som sagt, helgen är snart här och det ska bli så härligt. Lördagen är helt fullspäckad då vi först ska till syster  Timrå och fira att hon fyllt och år sedan bär det iväg till Kovland där vi ska på middag hos Mange och Jenny!

Glömde helt bort att skriva något om semlor i veckan, självklart har vi ätit några stycken. Lukas fick smaka och visst åt han men verkligen inte en hel utan han bli less väldigt fort!


Mitt i veckan

Orkade inte ens starta datorn igår och det var väldigt skönt, är verkligen inte någon slav av datorn eller internet och det kan ju bero på att man sitter vid en dator hela dagarna!

Gårdagens höjdpunkt var självklart min lunchdejt med världens bästa Emma och hennes Victor. Tyvärr hade Victor bestämt sig för att sova igenom lunchen så jag fick inte snusa på honom men det får jag förhoppningsvis snart. Och en ny dejt hoppas jag också att det blir snart för jag saknar verkligen Emma på jobbet och våra pratstunder tillsammans!

Här hemma är det lugnt så sonen sover och sambon har föräldramöte. Lukas är så himla söt när man hämtar honom på dagis nu. Oftast får man en kram och ibland vägrar han följa med med efter lite prat så kommer han alltid lunkande. Jag märker att han verkligen trivs på dagis och han älskar sina fröknar. Han är ju en bestämd liten kille som inte gillar att andra barn tar i honom och ibland får dom inte ens titta på honom enligt fröknarna. Men han gör aldrig något förutom att gråta/gnälla och det är skönt, vill inte att han börjar knuffas. Men är som sagt toppennöjd med vårat dagis och det känns skönt!

Nu blir det nog lite kaffe och tv-tittande!

Ett tips!

Det har ju blivit väldigt populärt med ordtavlor och jag förstår varför då jag tycker dom är väldigt fina och det är så roligt när man kan få dom så personliga. Men att sitta och klippa och klistra är inte så roligt och en del sidor tar väldigt mycket betalt för dom.

Så varför inte pröva att göra själv? Jag har av
Sara fått nys om denna sida, http://www.wordle.net/ och där man kan göra sina egna ordtavlor!

Mitt första försök:



Jag vet att jag kommer pröva flera olika varianter. Näst på tur står nog några tavlor till Lukas rum, kanske med Astrid Lindgren-tema?


We are the world 2010

Det är nu 25år sedan en mängd artister spelade in denna låt för välgörande ändamål. Nu har man jort det igen och denna gång för olycksdrabbade Haiti.

Tycker att den var riktigt bra och kul att dom gjort den lite mordernare. Bland alla nya artister ser man faktiskt en "gammal" också som var med när den spelades in förra gången. Ser ni vilken?


Lördag - grillat och melodifestival

Gårdagen var helt fantastisk! Vi tog oss ut och grävde upp en grillplats här ute och Erik och Evelina kom och vi grillade korv och gjorde mackjärnsmackor! Mumsigt var det och lite sol fick man i ansiktet då det var strålande sol och helt underbart väder. Lukas åt lite macka och sedan somnade han i famnen på mig så han fick sova i barnvagnen!

Kvällen spenderade vi hos Erik och Evelina och vi fick grillat till middag! Årets första grillning och det var väldigt gott och jag åt så jag höll på att spricka! Sedan blev det självklart Melodifestivalen och denna vecka var faktiskt lite bättre än förra veckan! Mina favoriter var Eriv Saade med Manboy och Kalle Moraeus och Orsa Spelmän med låten Underbart. Hoppas dock att dom två deltävlingar som är kvar visar sig bli bättre och bättre!

Idag vaknade jag först och åt min gröt till tidningen och när Lukas vaknade så bestämde vi oss för att packa väskorna och åka till badhuset och det var Lukas väldigt lycklig för! Oj, vad han hoppad och dök i vattnet! Det var bra med folk också, det är bra att åka tidigt till badhuset!

Nu blir det dock tråkig städning för hela slanten - men det måste ju göras!

Barnsäkra huset

Hela helgen har varit så mysig och lugn men på tok för kort. I fredags var vi ju som sagt till söta Diana och hennes Gabriel och det var skoj att se hur Lukas reagerade. Han var väldigt intresserad samtidigt som han egentligen inte brydde sig om honom men han busade på järnet och visade iallafall litegrann vad Diana och hennes make har att vänta!

Vi pratade lite om att barnsäkra huset och jag och T har ju inte varit så mycket för att göra det. Självklart har vi bytt ut gamla kontakter och tagirt bort farliga saker men annars har vi låtit saker få vara. Vi har inte satt för lådorna i köket utan dom gånger Lukas har velat leka där har han fått göra det. Samma sak med tv-bordet, ljusfatet med levande ljus har alltid fått stå där och självklart med tända ljus .

Trappen har han aldrig brytt sig om, vi byggde en grind dels för hans skulle men mycket för andras skull. Har haft kompisar här med barn och dom kan inte riktigt koppla av när dom vet att deras barn dras till trappen. Har man en trappa som går neråt så har man nog inget val utan så måste en grind upp men våran går uppåt och det har funkat toppen.

Visst har Lukas rört vid sakerna men det är ju ren nyfikenhet. Självklart har en blomkruka åkt i golvet någon gång men vad gör det? Självklart kan det vara olika för olika barn men det har funkat toppen för oss och skulle vi ha tur att få fler barn så kommer vi försöka köra på samma sätt!


Planeringsdag

Idag har förskolan planeringsdag och det betyder en mysdag hemma med Lukas! Tyvärr var natten lite jobbig, halv tre skulle han inte sova utan det var bara att följa med ut i köket och ge honom "aft" vilket betyder saft men han fick faktiskt vatten. Två muggar drack han upp på en gång och efter ca 20minuter somnade han i soffan! Är dom inte roliga ibland dom små?

Köpte dom där snygga jeansen igår och dom är verkligen fina! Är i valet och kvalet om jag ska byta storlek, måste nog fråga om råd. Lukas godkände dom iallafall, han ville inte ta av sig dom!

Nu är vi bara hemma men snart ska vi gå hem till söta
Diana och hennes lilla Gabriel som är två månader gammal, ska bli skoj att se hur Lukas reagerar på honom?

Kläder åt Lukas

Precis som alla andra barn är kläder något man ständigt måste köpa. Nu har i och för sig Lukas haft samma storlek väldigt länge men några byxor börjar bli för små och nya måste då införskaffas. Han hade ett par fina mjuka jeans i baggy-stil som var grymt fina. Dom har han nu nött hål på så vi letar nu efter nya jeans. Vägrar sätta på honom "vanliga" jeans, dvs hårda jeans. Vill även att det ska vara resår i midja och benslut.

Älskar kläderna hos Lindex och nu har jag hittat så grymt fina jeans som måste införskaffas till sonen!


Blir nog en sväng på Lindex imorgon på lunchen tror jag, dessa kostar 249kr.


Bara en dag kvar av arbetsveckan

Dagis är stängt på fredag så jag och Lukas tar oss en mysdag! Ska faktiskt åka och hälsa på en kompis som fick en liten bebis i december så det ska bli skoj! Blir nog första gången Lukas träffar en bebis så ska bli skoj att se hur han reagerar!
Ska faktiskt bli väldigt skönt att slippa jobba på fredag, är lite trött på jobbet just nu och behöver en paus.

Annars händer inte så jättemycket faktiskt men trots det går tiden med rasande fart!

På begäran

Lägger nu ut receptet på Lyxig chokladkolapaj! Hittade kakan på alltommat.se men skriver det här också!



Ingredienser
200 g   chokladkakor (Safari choklad cookies) jag använde Maryland choklad Cookies
75 g     smör

Mörk chokladkola:
1,5 dl   vispgrädde
1,5 dl   strösocker
1 dl      mörk sirap
2 msk  kakao
0,5 tsk ättiksprit, 12 %
50 g     smör

Vit chokladkola:
1,5 dl   vispgrädde
1,5 dl   strösocker
1 dl      ljus sirap
100 g   vit choklad
0,5 tsk ättiksprit, 12 %

Garnering: 
           kakao

Tillagning
1. Mixa kakorna till smulor i en matberedare. Smält smöret och häll i matberedaren under tiden som den går. Tryck ut smulorna i en veckad pajform med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter. Ställ kallt.

2. Mörk chokladkola: Blanda grädde, strösocker, sirap och kakor i en kastrull och koka upp. Låt koka ca 10 min till 120grader. Dra kastrullen från värmen och rör i ättiksprit och smör. Häll kolan i pajskalet. Ställ kallt.

3. Vit chokladkola: Blanda grädde, strösocker och sirap i en kastrull. Koka upp och koka ca 10 min till 120grader.

4. Hacka under tiden chokladen. Dra kastrullen åt sidan och rör i hackad choklad, ättiksprit och smör. Häll genast smeten över den stelnade mörka chokladkolan. Ställ kallt.

5. Inför servering är det gott om pajen ställs fram en stund innan den serveras. Pudra över kakao. Servera i små bitar då pajen är mycket märktig och bjud eventuellt vispad grädde till.

Lugnt och tyst i hsuet

Måste erkänna att måndagar är en av mina favoritkvällar. Låter hemskt nästan men det är så skönt när sonen sover och det är helt tyst i huset. Visst är det tråkigt att sambon är borta men när man nästan aldrig får vara ensam i huset så är det skönt när det väl händer!

har ju som så många andra bestämt mig för en nyttigare tillvaro och det går rätt så bra men efter denna helg går det mindre bra! Har så mycket godsaker hemma nu och borde egentligen slänga ut dom. Bakade en ny sorts kaka och det var en riktigt sötbomb men den var enormt god! Man kokar två olika sortes kolasåser so ska stelna i pajformen och man använder inte ugnen alls!



Lukas fick nya byxor i helgen och trots att dom är i storlek 14 och därmed väldigt stora ville han absolut inte ta av sig dom och det var under protest som jag fick tvätta dom idag!


Sol, härliga sol

Idag visade sig solen och då passade vi på att gå ut och njuta lite eftersom det inte var speciellt kallt. Började med en promenad till Erik och Evelina och Lukas passade på att sova i två timmar. När vi kom hem så tog vi tag och skottade av snön från taken och det tog en hel del tid så när vi kom in visade klockan att vi varit ute i 5 timmar!

Helgen har verkligen varit toppen och jag har njutit av varenda sekund. Igår var Erik, Evelina, Mange, Jenny och Alexander här på middag och grabbarna röjde järnet hela kvällen så det såg ut som en smärre katastrofplats här imorse! Hi hi, men det är bara roligt att grabbarna kan leka med varandra, vi har tur som har dom.

Får se vad veckan har att erbjuda. Dagis är stängt på fredag och T skulle ta den dagen egentligen men jag känner mer och mer att jag gärna tar den för T har ju ändå sportlov snart och jag ska jobba det lovet så jag tar nog gärna den dagen och är ledig på. Men vi får se vad som händer!

Den som ringde igår

Skulle ju berätta vem som ringde igår och gjorde mig så glad. Det ringde som jag skrev  i min mobil igår när jag jobbade, satt i telefon själv så jag kunde inte svar men ringde upp på en gång jag blev ledig. Och det var ju min egen taxichaufför som ringde och ville gratta mig!
Snacka om att jag blev snopen, förvånad men framför allt SUPERGLAD! Han firar 30år som taxichaufför i år och varför jag kallar honom min egen taxichaufför är för att jag blev född i hans taxi! Jag hade bråttom ut och det var (tror jag) bland hans första körningar!

Blev iallafall superglad att han tänkte på mig och jag fick lite tårar i ögonen så TACK Lars-Ove för att du ringde mig igår!


Trött men glad

Sov så där inatt, Lukas ville absolut sova på min arm och han hade en envis hosta så man var vaken en del inatt men det får man ta. Snart kommer vänner på middag och det ska bli så mysigt att bara slappa och ta det lugnt. Och självklart sitta bänkad framför tv:n ikväll - det är ju Melodifestivalen! Är lite avis på min syster Mia som åker till Övik ikväll för att få vara på plats och se - men men, vi har lovat varandra att vi ska åka till stora finalen tillsamman någon gång så jag på sukta efter det!

Svärmor med gäng har nu farit och har säkert checkat in på hotellet nu, hoppas dom får en trevlig kväll!


En riktigt härlig dag

Min födelsedag har varit riktgt härlig - Tusen tack till alla som hört av sig på olika sätt! Har ätit en massa smörgåstårta och andra godsaker och är riktigt mätt nu men gott har det varit.

Vet att jag har underbara människor omkring mig och många har påminnt mig om varför jag tycker om dom så tusen tack än en gång.

Speciellt samtalet jag fick på min mobil idag. Det var dagens stora överraskning och jag blev så himla glad och lite tårögd men vilket minne. Vem som ringde berättar jag imorgon för nu väntar sängen och kudden!

Tårta på sängen?

Det där med sova tills familjen kommer med tårta och paket till sängen det är ett minne blott nu, har varit uppe i en timme och fixat smörgåstårta. Men de tär väl så det är när man har fått barn och man vill fixa en massa saker.

Kan verkligen inte känna igen mig i dom där pensionärerna som kliver upp 5 varje dag, jag är TRÖTT! Men men, detta kommer bli en mysig dag med tårta och kakor - synd bara att man måste jobba idag!

Gammal som gatan

När börjar man känna sig gammal? Borde man börja känna sig gamma? Jag har aldrig haft någon åldersnoja och tror inte att jag kommer få någon och tur är väl det. Finns så mycket annat i livet att ha ångest över så det kan man gott undvika!
Någon frågade om man känner sig som det man fyller. Mitt svar på det var att jag har aldrig kännt mig som någon viss ålder utan jag har alltid bara varit. Vet av erfarenhet att jag har ofta uppfattats som lite äldre och när jag jobbade på affär i Umeå var det många som trodde att jag var äldre än min storasyster (minns du Mia?). Beror det på att jag aldrig varit partybruden eller om jag "ser gammal" ut? Nja, jag hoppas nog på det första alternativet.

En sak är då säker, jag tycker inte att jag blir gammal på fredag när jag fyller år men vem vet - kanske jag vaknar upp med grått hår och krokig rygg?


Dansande och spelande Lukas

Lukas älskar ju som sagt musik och han spelar ofta gitarr och trummor. Fröknarna på dagis brukar spela dansbandsmusik och speciellt en låt och den diggar han järnet.

Så här kan det se ut en kväll hos oss!


Jag ser rött

och inte är det för att jag är arg utan för att jag har stirrat på en röd telefonkö hela dagen. Avskyr när det är så mycket kö på telefonen på jobbet och inget kan man göra åt det. Håller verkligen inte med om mitt jobbs personalpolitik och jag förstår inte vad dom har för planer för framtiden.
Önskar verkligen att dom kunde berätta men nej, det kan dom inte göra för det får dom inte - order "uppifrån". Men ibland kanske man borde bortse från dom där uppe och tänka på oss där nere? Det fanns en tid då vi reglerare uppskattades och värdesattes men den tiden är förbi uppenbarligen.

Men så här är det säkert på många ställen - håller bara tummarna för att det blir bättre snart.

En tjej fick inte förlängt vik på jobbet och var riktigt ledsen för det. Vet i vad några kollegor sa till henne då? Gråt inte, var glad för att du slipper detta ställe! Ska det vara så?

ja ja, nu har jag fått klaga lite och är på bättre humör men just nu gillar jag inte mitt jobb lika mycket som jag har gjort en gång i tiden........