lördag kväll!

och det är underbart härligt att få vara ledig. Har varit ute i växthuset och sorterat krukor idag. Har flyttat in dom i stallet så vi kan rensa upp och börja riva. Jobbigt nu men det blir nog fint när det är klart. Om sisådär 5 år!

har ätit och druckit en cider. Köpte sommarnyheten Xider Strawberry Desire. Mumma var det!

nu blir det en sväng bort till Erik och Evelina för en Coronge-match!

i´ll be back...

nytt utseende

sitter och försöker få till nytt utseende på bloggen. Det är inte lätt så tur att man har en hacker till pojkvän. Som det ser ut nu ska den inte vara men han vart trött och tog en paus.

sitter och försöker ladda ner lite musik. Tänker nog ge mig ut och springa en sväng i morgon bitti och då behöver jag lite ny musik. Igår när vi var ute och sprang mötte vi världens sötaste tant. Hon hälsade när vi sprang förbi. När vi närmade oss huset så sprang ted före (jaja,han har väl kanske tusen gånger bättre kondis än jag) och när jag far nästan framme mötte jag tanten igen. Hon log och sa: " nu har du hamnat långt bakom". Ha ha, vilken söt tant.

nä, tillbaka till DC. ska försöka få hem låtar av september och da buzz.

gokväll!


tick tack tick tack.....

jag räknar ner minutrarna tills jag får gå härifrån och slippa komma tillbak apå 4 veckor!

ikväll blir det en god middag med ett glas vin tror jag. Men det slutar väl med att jag somnar i soffan framför tv:n. Ha ha ha!

nä, nu ska jag hämta en kopp kaffe. Mums!

image87

Matkoma....

har precis ätit middag och jag håller på att somna tror jag. Att man kan bli så trött av att äta?

Ha ha, nu har jag endast 1 dag kvar innan jag är friiiiiiiiiiiiiiiii. Jag längtar enormt mycket efter att få vara ledig.

nä, jag ska nog lata mig och surfa lite på nätet.

go´kväll!

Morden i Midsommer

image86
sitter och tittar på Morden i Midsommer. Jag ÄLSKAR engelska deckare och kan se dom om och om igen. Vi grillade ikväll och åt potatisgratäng till. Mums Mums.

Nu har jag endast 3 dagar kvar och sedan har jag äntligen  lite semester. Jag längtar tills jag får sova lite. Men jag ska jobba i trädgården också, det behövs verkligen.

Vi fick besök ikväll, Gunnar kom förbi på motorcykeln och ska sova över här inatt. Imorgon åker han mot stockholm och ska möta Monica som går av båten.

nä, nu är det för spännande. Vem har mördat pojken och var är Laura?


Söndag = trött dag

idag är man trött. Inte bakis för jag drack nästan ingenting utan tog det mest lugnt och hade det mysigt. Igår bjöd vi några vänner på sill-lunch och det var riktigt gott. Hade baka Västerbottenspaj och räkrullar och lite mer. Jam jam och mums mums!

nu sitter jag och väntar på att potatisen ska koka. Det blir grillat till middag idag och jag tänker göra en fransk potatissallad. Har aldrig provat receptet så jag hoppas att det blir gott!

oj, nu kokar potatisen över

i´ll be back...

Glad Midsommar

image84

hoppas alla får en trevlig dag, här skiner solen så jag hoppas det blir en varm och fortsatt solig dag.
Jag vaknade klockan 8 och bestämde mig för att vara duktig så jag har just varit uteoch sprungit i 45 minuter. Lite motion kan ju vara bra när man ska smälla i sig sill och annat.

Vi har inga planer för idag, får se vad vi hittar på. Nu har jag 1 vecka kvar och sedan väntar 4 veckors semester. Hallelulja!

Ted ville nog göra en midsommar stång men jag tycker det lät jobbigt. Jag nöjer mig nog med en krans. Lite midsommarfin vill man ju ändå vara. Men nu ska jag äta frukost ute i solen och sedan ska jag nog ut och jobba lite i trädgårn!

Hoppas ni får äta många jordgubbar, det är då min plan för idag!
image85

Aj aj aj aj aj

image83
jädrar vad jag fick utslag på armarna igår. Kunde ju bero på att jag stoppade armarna i en buske med brännässlor, eller? Jag rensade upp vinbärsbusken och upptäckte då att det även växer en liten krusbärsbuske i den.

Har kvar att rensa den stora krusbärsbusken, får väl hugga in på det ikväll. Igår rensade jag även i växthuset, tyvärr inte bland allt skräp men bland grönsakerna iallfall.

Det är VÄLDIGT mycket rensning kvar, känns som att det är inget annat att göra än att rensa. Min högsta önskan just nu är att vi skulle ha en container på tomten så att jag fick göra en STOR-rensning.
men gulliga ted har iallfall byggt hyllor så vi kan rensa upp litegrann.

ikväll vet jag inte hur mycket jag hinner. Ska en sväng till Evelina och färga hennes hår rosa. Eller var det blått?

nä, snart lunch och jag är HUNGRIG!

i´ll be back...

Bröllop i Uppsala Domkyrka

ja nu e helgen över och man är tillbaka i Sundsvall. Vi åkte inte buss till och från Uppsala för vi åkte med syster och hennes pojkvän. Det var skoj för det var första gången vi fick träffa Mattias. Två tummar upp Mia!

bröllopet var jättefint. Några småsaker gick fel, som tex att brudgummen glömde ringarna hemma! ha ha ha, sånt som bara ska hända.

syster var jättefin och det var en jättebra fest. Det var 11 år sedan alla 8 syskon träffades så det var på tiden.

Igår när vi kom hem så for vi till Erik och Evelina för att kolla på baljan. Dom hade precis fått den på plats när vi kom hem och vi började måla den. Den blir riktigt fin när den är klar!

nu har ted börjat sin semester, tyvärr så jobbar jag två veckor till. men bara att härda ut, på kvällarna har vi gott om jobb i trädgårn men jag ska övertala ted att göra så mycket som möjligt på dagarna!

i´ll be back...
image82

35 minuter kvar

av denna arbetsvecka, känns riktigt skönt. Går sedan på stan och möter ted som ska äta något innan vi åker med Maria och Mattias till Uppsala. Vi hade ju bokat biljetter men det är ändå skönt att åka bil och det går ju fortare.
visst kan man tänka att det är onödiga pengar, men biljetterna är betalda och det går inte göra något åt det. Och valet mellan buss och bil är enkelt!

jag är allmänt trött och har varit det i några dagar. Jag skulle behöva sova i minst 1 dygn. Kommer vara huuuuuur jobbigt som helst på måndag när jag måste kliva upp men ted får ligga kvar eftersom han påbörjar sin semester. Den varar ju BARA 9 VECKOR!

nä, en kopp kaffe behövs. Får se om jag skriver något under helgen, kommer ju ha lite att göra.

i´ll be back...

packning, packning




håller på att packa väskan, imorgon efter jobbet bär det iväg till Uppsala för bröllop. Ska bli skoj men jag vet ju fortfarande inte vad jag ska ha på mig.
idag har det bara regnat och regnat, det behövs men det är inge roligt.

jag är riktigt trött men har tusen saker jag måste göra ikväll. Jag måste åka in med bussen som går klockan 6.55 imorgon så jag hinner inte göra något imorgon.
Men jag är nästan klar med packning, måste bara ta en dusch så man slipper göra det imorgon.

image81

så här ser vindruvorna ut nu, dom håller på att bli större och större, jag längtar tills man kan gå ut och ta sig en klase. Mums.

när, jag måste nog gå och stressa vidare, Go Natt alla glada

EFIT

man kanske skulle testa EFIT? för dom som inte vet så är det Ett Foto I Timmen. Men funkar nog inte en arbetsdag, blir ju inte så stor skillnad under timmarna.
Nä, får nog testa en helg.

Ikväll ska jag ut på Birsta och fixa lite saker. Måste inhandlas lite till trädgården. Ska sedan hem och packa. Har fortfarande ingen aning om vad jag ska ha på mig men det löser sig väl alltid.

Ska bli skoj att gå på bröllop, det är ju alltid roligt med lite fest. Satt å kollade på korten från i helgen och måste säga att det var huuuuuuur roligt som helst. Och lilla gulliga Sanna, vilken kompis man fick sig.
Nä, det är alldeles för många underbara människor, måste fixa så vi får träffas lite mer.

ska göra ett ryck och svara i telefonen. Tänk om jag skulle svara med något roligt? Det var en kille bredvid mig som slutade ett samtal med Puss å Kram! Ha Ha Ha, den kunden måste ha hajat till.

i´ll be back...

Jag ÄLSKAR skor

mitt lilla beroende, som tyvärr är nere i en svacka just nu. När jag bodde i Umeå var den på topp. Jag kommer åter, jag lovar.

Hittade dom här skorna, heeeelt underbara. Gillar att dom är lite annorlunda. Vill ha, Vill ha, Vill ha
image79image80

30-års kalas

ja i helgen firade vi Erik på hans 30års-dag! Och det känns, jag är ganska så trött faktiskt.

Men det var en riktigt rolig fest och jag träffade många jag inte träffat på jättelänge. I fredags när vi kom dit så åt vi och tog det lite lugnt. Men bara en liten stund för vi for iväg och badade balja, bastade och spelade lite beach-volley!
Och tog årets första dopp gjorde jag. Det var riktigt härligt.

På lördagen blev vi hämtade med fyrhjuling och så for vi och spelade beach-volley. Det var så himla varmt och härligt och jag tror i spelade i några timmar. Men smarta jag hade faktiskt smörjt in mig så ingen bränd hud hos mig inte!
image75
på bilden är det Evelina, Erik, Linda, Ted, Jimmy och Inge

image76
Jimmy och Inge

sedan blev det bygdegårn på kvällen med god mat och trevligt sällskap.

Åt Erik hade alla samlat ihop till en badtunna. Alla som känner Erik vet att han har önskat sig en sådan ganska så länge. Han fick ett paket med en spira i och man såg att han fattade inte mycket av det. Sedan fick han ett snöre som han skulle följa. Det snöret följde han i kanske 500meter och han fick gå genom buskar och diken. Men för att han inte skulle bli trött så låg det en öl i ett dike. Det är viktigt med vätska!
när han sedan kom fram såg man hur han tappade hakan. Man riktigt så hur glad han blev och han har sagt att han hade aldrig kunnat ana att det skulle stå en badtunna bakom husknuten!
image78
här kan man se födelsedagsbarnet provsitta baljan!

det var en bra present som jag och ted kommer få användning för :) Ha  ha ha ha!

Och sedan dansades det en hel del på kvällen, jag har väldigt ont i fötterna

nä som sagt, en lyckad helg och det var riktigt roligt att få träffa alla man inte sett på länge.


ÄNTLIGEN!

äntligen är det fredag och jag jobbar bara halvdag idag! Såååååååå skönt.
igår städade vi och plockade undan och packade för helgen. Plötsligt så ringde telefonen och det var några som ville hälsa på oss.
Det var kusin Brittis och hennes Marcus som kom och hälsade på. Dom hade en shopping dag på Ikea och tog en sväng förbi oss. Fick en tavla i inflyttningspresent och den är verkligen huuuuuur fin som helst. Och det som var så bra är att den har exakt dom färgera som det är i vardagsrummet så där sitter den nu.

Tack söta Brittis och Marcus!

får se om det blir någon examensmiddag idag, Teds lillebror tar studenten idag. Föresten så tar Teds minsta lillasyster också studenten och nästa vecka tar den sista systern studenten. 3 syskon på en gång, och det roliga är att ingen är lika gammal! (fundera på den ni)

oj, nu ringer det

i´ll be back...


torsdag fast ändå måndag?

känns konstigt att det är torsdag idag. Eftersom man var ledig igår känns det som måndag.

I tidags var vi och firade Erik som fyllde 30år. Fick smörgås-tårta och fick träffa massa kompisar!
Kände inte för att dricka så jag struntade i det och det var riktigt skönt. Visst, man måste inte festa för att andra gör det men när man träffas så där blir det oftast  att man dricker.  Men det var så skönt att bara ta det lugnt och spela lite spel och umgås!

Vi spelade Riddar-spelet och det var ett nytt spel för mig. Det är en blanding av Boule och kubb. Roligt faktiskt och skoj med lite annat än bara kubb. Sedan blev det Coronn och självklart så vann brudarna hela kvällen.

kände att man kanske skulle ha tagit ledigt dom här två dagarna. Hade varit skönt med lite sommarledigt. Men jag har ju BARA 3 veckor kvar innan jag börjar min ledighet. YES!!!!!!!!!

nä, nu är det lunch.

i´ll be back...

mysteriet : försvunna nycklar

är nu löst. Som jag skrev tidigare låg husnyckeln i Teds jacka som råkade bli kvar på Espan!

och igår hittade vi växthusnyckeln.Det hade av någon anledning hamnat i kubb-lådan! Jag måste nog erkänna att jag är lite skyldig till detta eftersom jag sprang runt och letade cykelnyckeln i lördags innan vi skulle på krogen. Jag rev i nyckelskåpet och måste ha råkat ha ner nyckeln som hamnade i lådan som stod där.

Och det leder mig in på cykelnyckeln. det var ju på grund av att den var borta som jag letade så febrilt. Men tack vare ted hittades även den nyckeln. Sist jag cyklade var det väldigt kallt så jag hade tagit vinterjackan och där låg nyckeln.

oj oj oj, men nu ska alla nyckelmysterier vara lösta.


För denna gång iallafall!

Firmafest

image74
hade vi i fredags och det var riktigt rolig.

Temat var Sällskapsresan och dom hade gjort det hur bra som helst. När vi checkade in på resan fick vi en goodybag med lite roligt innehåll.
Alla fick olika saker och i min låg det husman, minttabletter, kondom, våtservetter, saft och någon grön liten sak som visst var "for your pleasure only". Ha ha ha!
andra fick tex en halvliters cola-flaska men något skumt innehåll i, dagen-efter-piller mm. mm. mm.

Och det solen som var den dagen känndes det som om man var utomlands.

Vi åkte buss upp till Norra Berget och där hade vi först lite gymnastik och sedan var det tipsrunda med Sällskapsresan som ämne.

Sedan blev det mat och karaoke hela kvällen lång. Jag åkte hem vid 23.30 och det var en riktigt lyckad kväll.


Ännu en helg

har sprungit förbi i minst 110. Fattar inte att en helg kan gå så fort. Och vilken helg vi har haft, det har ju varit hur härligt väder som helst. Och det känns i huden nu. Jag var duktig och smörjde in mig men tyvärr så funkar det inte alltid.

jaja, just nu tar jag gärna det onda med det goda. Det är ju såååå härligt med sol och värme.

Klippte gräsmattorna i helgen, det var så lång tid men det blir snyggt när det är klart. Vi satte lite grönsaker också, och upptäckte att vi måste rensa en låda till så vi får plats med fler grönsaker.

Upptäckte också att vi har fått en inneboende i växthuset. En liten groda har grävt en grop bland tomatplantorna och där har den legat hela helgen. Tycker att det ska bli väldigt varmt att bo där men den gör som den vill. Hoppas han äter lite spindlar så vi slipper dom.

ska ha medlyssning med en utredare idag. känns lite pirrigt. har inga problem att ha en sommarjobbare som medlyssnare men en utredare känns lite jobbigare. Kommer nog gå bra men vill att det ska vara över.

peppad?

sitter här med en kopp kaffe och försöker ladda för ikväll. Det är sommarfest med jobbet men känner mig inte peppad. Får försöka peppa till sig lite senare. Nu känner jag mest för att sitta i solen och dricka kaffe, men eftersom lunchen är slut så får jag sitte inne med mitt kaffe.

Det ska bli superfint väder i helgen, jippie! å så är det marknas hemma i Vattjom, ska bli skoj att se vad det är för marknad.

oj, nu rniger det.

i´ll be back...

funderingar

har funderat mycket den senaste tiden. På många olika saker. Och på många olika människor.

På vad som händer i livet och varför saker och ting händer.

Det har hänt några saker i mitt liv som är tråkiga saker. Saker som man inte vill ska hända andra. Men på sätt och viss vill jag ju inte att dom ska var ogjorda för dom har ju format mig och gjort mig till den jag är.
Hade inte vissa saker hänt hade jag kanske inte haft min älskade pojkvän. Jag hade kanske inte haft alla nära och kära som jag har idag.

Det jag menar är att vissa saker som händer som gör att livet känns väldigt negativt just i det ögonblicket kanske är ödets och livets sätt att föra oss framåt i livet.
Låter konstigt men ändå?

vi kanske måste ta det onda med det goda? jag vill inte att det ska vara så för det finns vissa saker i mitt liv som jag önskar inte hade hänt, och personer som jag önskade fanns kvar i livet.

oj, då. vilka tankar jag fick ner.
nä, nu ska jag bli gladare och positivare. behövde bara skriva av mig lite

i´ll be back...