Nu kan jag andas ut!

har precis varit hos barnmorskan och allt var bra. Varför jag skrev att jag kan andas ut var för att vi skulle kolla om jag hade drabbats av havandeskapsförgitfning! Kändes inget roligt och jag har gått och oroat mig ett tag men som tur var så var allt toppen. Visst, lite högt blodtryck men det har jag alltid och det är inte så ovanligt nu mot slutet.

Bebisen vill dock inte sjunka ner alls utan ligger VÄLDIGT högt upp i magen och det kan jag intyga brukar kännas när jag jobbar. Har du ett skrivbordsjobb och det trycker på väldigt bra ibland!
Men bebisen hjärta slog på bra och måtten var bra så bara att fortsätta vänta!

nä, dags att jobba!

Äntligen en ledig kväll

ja besöker på sjukhuset igår gav inte så mycket. Man får inte gå på förlossningen längre utan man satt i en föreläsningssal och så pratade två barnmorskor. Visst fick man svar på några frågor men hade gärna sett hur bb och hotellet ser ut.  Men men, det är så det är.

Idag slutade jag vid halv 2 eftersom vi hade andra föräldraträffen idag. Det var intressant. T och dom andra killarna fick gå iväg och prata med en kille som har pappagrupper och vi satt kvar och pratade amning och hur det kan bli dom första dagarna hemma. Fick er chans att prata bara vi tjejer nu och det var faktiskt skoj, visade sig att en tjej är från Hoting!

men ikväll tar vi det bara lugnt, har precis betalat räkningarna (blä) och nu tar vi det bara lugnt. Kommer nog att gå och lägga mig tidigt ikväll men får se om det kanske är något bra på tv!

fullspäckade dagar!

Igår var det fullt upp, hem efter jobbet och sedan till en kompis för ett säljparty. Mycket fina barnkläder fanns det, inte så mycket till bebisar dock och tur var väl det för annars hade man blivit fattig! Men hittade en body till bebisen och ett par knickers till mig själv.
image150 Gillar den starka gröna färgen och dom gula girafferna!

Sedan var det raka vägen hem för att invänta syster yster Mia och en kollega till henne. Dom är på utbildning här idag så dom sov hos oss igår för att slippa åka så tidigt från Umeå idag. Alltid lika roligt att få se henne och fick ju en chans att visa upp alla bebissaker och det vi gjort om hemma.

Ikväll blir det lika fullt, middag med Mia innan hon åker till Umeå och sedan ska vi vara på förlossningen mellan 18.30 och 20.30 för information. Ska bli intressant!
Sedan är det match för T mellan 21 och 23 så vi lär väl var hemma straxf före halv tolv! Brukar promenera medans han spelar match men orkar inte det längre. Gick till och från kompisen igår, vilket är en promenad på kanske 20minuter enkel väg och det KÄNNS i kroppen idag. Har ONT ONT ONT!

Schlager - Delfinal 3

Ja, vad kan man säga? Är grymt besviken på årets melodifestival, fattar inte hur dom ansvariga tänker egentligen. Delfinal 3 var nog den sämsta delfinalen hittils. Måste dock säga att BWO och Caracola borde ha gått vidare, jag HATAR verkligen BWO och tycker inte att dom ska gå vidare men men den dåliga kvaliten på resten av låtarna så var den en av dom bästa igår.

Jag var inte den enda som hörde på en gång att BWO "stulit" bitar av andra låtar. Hörde ni inte det? Om jag säger LIlli och Sussi - Ring my bell? Ja ja, smaken är som baken och tur är väl det.

Håller mitt hopp till nästa vecka då både Linda Bengtzing och Charlotte Perelli är med, det kan ju knappast vara dåligt - eller?

Varför gå helgen så fort?

Fattar inte varför lördag och söndag bara springer förbi. ja ja, det är väl så det och bara att bita ihop!

festen i fredags blev lugn, var hemma vid 23 och gick och la mig direkt då. Lördagen har varit lugn också, vi har varit ensamma hela helgen och bara tagit det lugnt. Självklart har några timmar spenderats ute i växthuset, det är inte det roligaste jobbet men det blir fint när det är rensat. Skulle dock vilja rensa ut MYCKET mer men kan ju inte börja riva i väggarna innan vi vet vad vi vill göra det det.

Igår gick vi och la och i sängen och såg på Guldkompassen, en riktigt bra film som jag kan rekommendera. Gillar verkligen den typen av filmer. Under helga filmen hade lillskiten gympapass i magen och T låg med handen och kände i säkert 30 minuter i sträck. Härlig känsla det där!

nä, ska nog jobba lite. Men är TRÖTT, kunde inte sova inatt och vaknade säker en gång i timmen så några timmar i sängen nu skulle inte sitta helt fel!

Party Party

Jepp, ikväll blir det fest här på jobbet. Mitt team ska ha team-fest här på jobbet ikväll så vi ska beställa mat och ha roligt! Blir nog en del spelande så jag hoppas det blir roligt.
Blir kanske inte jättesent, men man får se!

nä, över en timme kvar till lunch och jag börjar känna mig hungrig!

Föräldraträffen

Kom på att jag inte skrivit något om föräldraträffen. Det var faktiskt riktigt roligt. Visst, det kändes lite dumt att sitta är och alla var lite tysta men jag tror att det blir bättre nästa gång. Det var 3 par totalt där, får se om det blir fler nästa gång. Nästa gång ska killarna få sitta själva men en kille från pappgruppen, roligt att dom får göra det. Dom har säker inte samma funderingar som vi har så det är nog bara positivt.

Vi har bestämt att vi ska åka till BB och titta nästa vecka, det ser jag fram emot för jag vill verkligen veta hur det ser ut där och hur man kommer bo när bebisen har kommit.

men men, det tar vi då.

lite nya kläder till våren

har börjat titta på lite nya kläder till våren, man vill ju gärna ha bekväma kläder men som samtidigt döljer det som är kvar av gravid-magen. Plus är ju om dom går att amma i också. Hittade snygga tunikor på La Redoute och funderar på att klicka hem denna. Kommer i 2-pack, en färgad och en vit. Kostade bara 159kr så det var riktigt billigt.

image149Får se om jag klickar hem dom, är ju ett tag kvar tills de tär dags för vårkläder men det är alltid roligt att börja planera

Lära sig bli mamma?

ja idag är det dags för första föräldraträffen och alla på jobbet skämtar och säger att det är nu man ska lära sig bli mamma. Ja det är väl inte riktigt så jag ser föräldraträffen utan som en chans att få träffa fler i "samma situation" som oss. Att dom bor på hemmaplan är ju bara ett plus.
Hoppas man klaffar med alla man träffar, vi är 4st par som ska dit. Spännande, spännande.

Idag är det 7veckor och 50 dagar kvar tills bebisen är tänkt att komma ut, men får väl se när den vil checka ut!

skruvar och pluggar

sitter i sänger och tittar på när T skruvar ihop byråerna vi var och köpte idag. Blev inte dom vi tänkte utan hittade en annan vi ville ha. Någon hundralapp dyrare men blir nog bättre i vårt sovrum. Denna blev det.

image147Vi vet dock inte om vi vill ha den där kanten som är ovanpå, vi får se om den skruvas dit.
Köpte inte så mycket mer, men det blev en badbalja, underlägg till skötbordet och gardinstång till bebisens sovrum. Men det är bra om T har något att göra imorgon då han ska var hemma hela dagen. Han har bara en lektion på onsdagar och den missar han ändå imorgon eftersom vi ska fara på första föräldraträffen så då blir han hemma hela dagen. Själv jobbar jag bara till halv 2 så det blir en härlig dag imorgon!

Shoppingtur till IKEA

Idag eller imorgon blir det en shoppingtur till IKEA, ska köpa dom efterlängtade byråerna. Är ganska le på att ha kläderna i lådor på golvet så det blir jätteskönt.

Denna ska vi ha, fast 2st. Får se om det blir något annat också, vill gärna ha något på väggen i sovrummet.

image146

Vilket klipp!

Vi hade bestämt att vi skulle köpa spjälsäng på IKEA och hade tittat ut vilken vi ville ha. Det skulle kosta 1451kr och då var det spjälsäng, madrass, spjälskydd, täcke och ett set sängkläder. Kanske inte så farligt mycket pengar men i lördags hittade T en annons på blocket där man sålde en säng med täcke, spjälskydd, madrass och 3set sängkläder för summan 600kr! och då fick man ett överkast till också. Vi ringde och har precis varit och hämtat den och den är superfin!

Ja, klipp kan man göra ibland och vi har absolut inget emot att köpa saker på blocket! Det handlar ju om pengar man kan spara! Kort kommer, men nu ska jag äta!


Schlager Delfinal 2

image145

Ja, det var en delfinal som var tusen gånger bättre än förra veckan. Men är ändå inte nöjd. Mina favoriter gick ändå inte vidare. Jag är en sådan som tycker att låten ska vinna och jag fastnade för Sannas lås och Carolas/Andreas låt. Dom var i särklass bäst och skulle ha gått till Globen direkt båda två.

Dom rödklädda gubbarna hade en helt okej låt, men jag klarar inte av när dom inte sjunger utan gör så där konstigt med rösten, det förstörde låten.

så nej, rätt låtar vann inte ikväll. Men jag hade Sanna som stört favorit och den gick ju vidare så lite nöjd är jag


Magbild Vecka 32

Ännu en magbild men vet inte om det är så stor skillnad. Tänk att det bara är 7 och en halv vecka kvar! LÄNGTAR!

image144

äntligen fredag

och snart bara 30 minuter tills man får åka hem! känns helt underbart och jag hoppas på mycket sol imorgon. Vi ska nog ut och jobba lite i växthuset, det behöver rensas där och förberedas för sommarens odlingar. Har inte gjort det vi ville göra i vinter så vi får se vad vi hittar på för andra saker.
Men det blir inte allt för mycket att odla, bara lite småsaker. Vi har ju mycket ute i trädgården som är "gratis", tex äpplen, krusbär och körsbär.

ska nog kanske göra äppelkaka ikväll? man planerar så mycket men det brukar sluta med att man inte orkar någonting alls. T är expert på att somna tidigt på fredagar och speciellt ikväll kan jag tänka mig - han har varit sjuk i en vecka men ändå varit på jobbet så har behöver vila upp sig lite!

Trevlig helg på alla!

Sammandragningar - Jag?

barnmorskan frågade mig idag om jag har känt av några sammandragningar. Ja, hur vet jag det? Jag vet inte hur det ska känna men har hört att det kan göra ont. Hon kände på min mage och sa att jag skulle känna och sa att så här känns det! Ja, då har jag haft det en hel del på sistone. Man känner att magen blir spänd men det har inte gjort ont eller känts obehagligt så därför har jag inte tänkt på det.

Ha ha, ja vad man får lära sig denna första graviditet. Hjärtat på lillskiten låg på 150-155 och ticka på bra. Ja allt var bara bra precis som vanligt. Nu är det dags att komma in varannan vecka och hon sa att vi måste hålla koll på blodtrycket.

Härligt!

När jag kom hem igår hade vi fått en räkning från Eon, tyckte den var lite hög men det var ju en avstämmning så det kanske inte var så konstigt. Men ju mer jag läste så insåg jag att det inte stämde. Upptäckte till slut att det inte var en räkning utan en specifikation över hur mycket el som gått åt i jämförelse med hur mycket det var tänkt att man skulle använda.
Och det visade sig att vi skulle visst få tillbaka några nästa 3000kr, Yahooooooo! Plus i kassan är alltid roligt att få och vi tror att det ska gå till möbler. Visst, man kunde vara duktig och lägga dom på sparkassan men vi behöver ju möbler och bättre att lägga dom här pengarna på det än att måsta ta av sparade pengar. Så snart blir det en tripp till IKEA för inköp av bebisens säng och lite annat smått och gott.

ORKA!!!!

skrev nyss ett inlägg och pang så var det borta, våra jädrans datorer är knäppa!

Funderar starkt på att jobba över ikväll eftersom T ska jobba över till 20 men samtidigt skulle det vara skönt att åka hem och få några timmar för sig själv. Har faktiskt inte så mycket på min kö så jag skulle kanske inte behöva men det är alltid skönt att ha mindre på kön och då även få lite komptid eller pengar.

Men men, bestämmer mig väl när klockan är 16.30 och dagen är slut!

Schlager Delfinal 1

Ja äntligen var det dags! Jag ÄLSKAR schlager och har verkligen sett fram emot detta men det blev en besvikelse måste jag säga. Ingen låt var egentligen super och verkligen inte dom två som gick vidare direkt till finalen. Man måste ju ändå ha i åtanke att vi måste kvala iår och skickar vi fel bidrag kommer inte inte ens få vara med i finalen!

Ja, jag hoppas dom tre följande delfinalerna blir bättre men det måste det ju bli med tanke på vilka artister som kommer.

image143
bild lånad från www.svt.se


Magbild!

Jepp, nu kommer en magbild, är i vecka 32 (31+0) när kortet togs, ser större ut än jag känner mig men det kanske bara är som jag tycker.

image142

Jag lovar, kort kommer

jag har tagit kort på magen men har inte lagt över dom på datorn än, ska fixa det men tror inte jag hinner ikväll utan det får bli fredagens nöje.

Igår ringde T mig på jobbet och frågade om vi inte skulle gå på bio? Ja det säger man väl inte nej till. Så vi gick och såg National Treasure: Hemligheternas bok (tror jag den heter) och den var riktigt bra. Avslutade kvällen med pizza och sedan åkte vi hem. En riktigt toppenkväll och det är mysigt att göra sånt på en veckodag, det borde man göra oftare egentligen.

nä, ska ner och ta och lååååång och vaaaaarm dusch och hoppas på sömn ikväll. Jag har dom två senaste nätterna inte sovit så bra. Vaknar av att jag har ont och det gör ont att vända sig också. Fick igår kliva upp och gå en sväng så att lillskiten flyttade på sig i magen. Ja, ibland blir man riktigt irriterad på bebisen men samtidigt så älskar men den men än man kan tänka sig. Säger som så många andra, hur kan man älska någon man aldrig har sett eller träffat?

Oj, redan 1år äldre

tiden går fort och jag tycker det var nyss man fyllde 20 och bodde i Umeå men det har redan gått en massa år och idag fyller jag 28år. Känner mig varken gammal eller ung och jag har aldrig brytt mig om ålder. Tycker att man är vad man känner sig, dvs jag känner mig som jag alltid har gjort och inte en viss ålder. Svårt att förklara men så är det!

har redan fått några grattis hälsningar och två kompisar ringde för en stund sedan och sjöng för mig! Alltid lika roligt att få ett grattis.

Förväntade mig inga presenter imorse men gubben hade överraskat och kom med ett paket. Vi har varit tillsammans ett bra tag och tycker båda två att presenter bara för sakens skull inte alltid är så viktigt. Tar hellre en kram och en puss. Men jag vart riktigt glad när paketet kom imorse. Fick en mp3-spelare som jag har sagt i flera år att jag borde köpa mig en. Tack gubben !

nä, dags att jobba och glöm inte att äta MÅNGA semlor idag!