djuren är på gång

har äntligen gjort slag i saken och beställt djungeldjuren så snart är dom här och då åker dom upp. Mitt projekt dom första dagarna här hemma blir att städa ur lillskitens rum och ställa iordning på kontoret så att vi kan fixa till det. Blir nog toppen när det är klart men tills dess är det kaos.

T kunde inte hålla sig så när vi kom hem så åkte våran sovrumsdörr ner och sågen åkte fram och snart har vi ett fönster i dörren! Svårt att förstå vad jag menar? Fixar bilder imorgon om det har torkat då. Men snyggt blir det, och speciellt när vi har tapetserat!

nä, ska nog krypa till kojs. Lillskiten hade en lugn dag igår men har kört på som vanligt idag och det är skönt. Varenda rörelse är en bekräftelse på att den mår bra.

Så Godnatt på alla!

Tillbaka i stan

Jepp, då var man tillbaka i Sundsvall. Skönt men samtidigt tråkigt. Vi åkte ner igår och har idag spenderat 3 timmar på Birsta varav 2 timmar på Bauhaus. Snacka om att kroppen är slut, pallar inte mycket mer. Men det var riktigt roligt att gå på Bauhaus, det är en butik jag aldrig har varit på och dom hade mycket roligt.
Bla så köpte vi tapeter till hallen, riktigt riktigt fina var dom och specialpris 39kr per rulle kan man inte säga nej till!

Men när vi kommer tapetsera det får vi se, vi avvaktar nog och ser när lillskiten har kommit.

Två av våra kompisar har föresten fått sitt lilla barn. Dom skulle egentligen få i slutet av maj men den lille pojken ville ut tidigare så i veckan kom han. Vägde nästan 1900g och var 44cm lång! Är lite avis att dom har fått sin men samtidigt måste det ha varit jobbigt när det satte igång så tidigt. Men allt gick bra och nu längtar vi tills vi får komma och snusa på honom!

Härligt påsklov!

oj, var ett tag sedan jag skrev men jag har ju "påsklov" och hemma hos mamma finns det inte så smidigt internet. Men jag lever och mår bra och bebisen har inte tittat ut!

har haft en härlig påsk, lite kallt men supermycket sol. Så vi har grillat och suttit i solen. Många syskon har varit hemma så det har varit härligt.

Blev barnvakt en sväng igår, svägerskan Ida jobbar ju på ambulansen och måste vara beredd på att rycka ut när som helst. Så vi sov där utifall att hon skulle få utryckning. Och när Neo vaknade igår morse så var hon borta så jag och T fick ta hand om morgonbestyren och skjutsa till dagis. Inga problem eftersom Neo är världens snällaste lilla pojke. Synd bara att han bestämde sig för att kliva upp 05.20!

ha ha, men det gör inget. Det är alltid lika roligt att få vara med honom, hoppas bara att vårt eget barn blir lika snäll som honom!

Beslutet är taget!

jepp, äntligen har man tagit det slutgiltiga beslutet och idag jobbar jag min sista dag! Känns helt overkligt att säga det och det känns mest som om jag ska ha påsklov bara. Kommer märkas den dagen efter lovet när T börjar jobba igen och jag inte åker till jobbet.

Håller på att tömma min skadekö och min mail och ska sedan rensa skrivbordet. Vet att det är en tjej som vill ha mitt skrivbord (har faktiskt ett riktigt bra läge) så jag måste nog städa ordentligt.

Packade allt igår så idag åker vi hemöver. Ska bli härligt att få komma hem ett tag. Sedan får vi se hur länge vi stannar hemme, inte säkert att vi stannar hela lovet men det är så skönt att veta att man kan bestämma sig när man vill.

Nä, bäst att jobba på!

Kallt!

har lite problem med pelletsbrännarn här i huset nu, den får för sig att bara stanna. Vilket betyder att när man kommer hem från jobbet är det ungefär 14grader i huset. Visst, jag gillar kyla men det finns ju gränser! Nä, hoppas T kan fixa det.

sitter och viker lite tvätt nu, har tvättat lite bebiskläder för ska vi åka hemåt i påsk kanske man måste ta med bb-väskan? Inte för att jag tror att lillskiten vill komma så tidigt men man vet ju aldrig. Bättre att ta med den än att inte göra det! Känns helt overkligt att vika en liten body i storlek 56, fattar inte att man ska få en så liten en. Och så snart!!!!!!!

imorgon kommer iallafall beslutet ifall jag slutar jobba på torsdag eller inte. Har faktiskt lite ont när jag går och då är det inte roligt att gå på jobbet. Men samtidigt är man snål så jag får se hur jag gör. Usch, alla dessa beslut!

sitter och håller ett öga på hockeyn också. Jädrar, men jag tror Modo åker ut. Tråkigt tråkigt, men dom vann ju förra året så man ska inte klaga!

Schlager - Final!

image153

Ja då var finalen över och jag måste säga att jag är riktigt nöjd. Det är riktigt skönt med tanke på hur missnöjd jag var förra året. Mina två favoriter kom i topp igår, jag är dock inte riktigt säker på vem jag tyckte jag skulle vinna utan jag gillade båda lika mycket. Sitte just nu och lyssnar på Empty room och den är så fin!

Dock så jag inte finalen utan jag var på middag med massa tjejer från jobbet. God mat var det verkligen så Tapas kan jag tänka mig att äta igen. Kändes dock lite tråkigt att man inte följde med ut men jag känner att som gravid är det inte så speciellt roligt att gå på krogen. Det klarar jag mig utan faktiskt. Så jag åkte hem till T!


 


Finns det något härligare än fredag?

ÄNTLIGEN fredag säger jag bara! Ska bli såååååå skönt att få gå härifrån och få ta helg. Längtar som en tok och ikväll ska vi få besök av Gunnar och Monica så det blir toppen! Länge sedan vi såg dom så det blir skoj.

Var och simmade igår, är ju så underbart. Speciellt för att man där inte känner av magen! Ha ha ha, ska inte klaga men lite graviditetskrämpor måste man få klaga om så här på slutet. För slutet är det verkligen, 3 och en halv vecka kvar. Har svårt att fatta och kommer säker inte göra det förrän lillskiten är ute och skriker och gör sig påmind.

snart bara 1 timme kvar, inte mycket att hålla ut nu!

Trött, tröttare och tröttast

Känner som om jag går i dimma ibland. Sover väl okej på natten men vaknar säker 6-7 gånger och har då ont i kroppen. Det är obehagligt att vända på sig och allmänt jobbigt.

Jag mår faktiskt toppen i övrigt så jag klagar inte men tröttheten gör att man blir lite kinkig! Nä, lutar nog mot att sluta jobba om en vecka. Men jag hinner alltid ändra mig!

Var hos bm idag igen, allt fortfarande bra. Och hon tyckte verkligen jag skulle sluta jobba nästa vecka och ta påsklov och åka hem!

ska på tjejmiddag i helgen, vi ska ut på en restaurang som heter Saffran och äta Tapas. Har aldrig gjort det så det ska bli skoj. Den STORA nackdelen är att jag missar melodifestivalen - känns inte roligt men kan ju inte missa middag med tjejerna på jobbet när jag ska gå hem nästa vecka!

nä nu skriver magen efter lunch !

magbild och hicka

lägger in en magbild, tog den i fredags så då var jag alltså i vecka 35+1, känner att jag har blivit större på det sättet att magen är i vägen hela tiden. Det är inte lika lätt att knyta skorna och sådant. Och så är ju sömnen mycket sämre, vaknar minst 5-6 gånger per natt och det är ju inte så härligt.

image152

Bebisen har iallafall börjat hicka nu, känns väldigt skumt. Känns långt inne i magen fast mer mot ryggen. Ibland guppar hela magen och ibland är det bara jag som känner det.

Har lämnat in preliminärt besked om när jag ska sluta. Har skrivit att jag jobar sista dagen på skärtorsdagen men jag ska bestämma mig nästa vecka ifall jag vill jobba påskveckan också. Det är verkligen svårt att bestämma sig,
vill ju spara dagar samtidigt som  jag vill vara hemma och vila lite. Jag tror jag bestämmer mig nästa

 vecka!


Schlager - Andra chansen

Ja det första jag kan säga är att jag tycker att upplägget för andra chansen är skitdåligt. Vad ger dom rätten att para ihop två låtar? Redan där har dom "bestämt" hur vi ska rösta. Nej, dåligt dåligt och det borde ändras.

Låtarna då? Ja, det var ju faktiskt några bra låtar där. Mina favoriter var nog Carola/Andreas och Nordman, tyvärr kunde ju inte båda gå vidare eftersom dom stod mot varandra direkt. Tycker nog att Carola och Andreas borde ha gått vidare. Tycker att deras låt är så pass bra att den borde ha gått till Globen. Men tycker inte att det är den bästa men tillräckligt bra för att komma till Globen.

Men som T sa, egentligen borde ingen gå vidare för då skulle vi ha röstat in dom direkt. Kan på sätt och vis hålla med - tycker man att vinnarlåten fanns där borde den gått vidare direkt. Nu blir det så att ju mer man hör en låt så ju bättre blir den och tyvärr så funkar ju inte själva tävlingen så utan man hör en låt en gång och då ska man bestämma sig.

Mina favoriter är Sanna och Charlotte, kan inte bestämma mig än vilken jag tycker ska vinna men båda är superbra!

Länge sedan sist

oj, har helt glömt bort att skriva och i helgen har T haft datorn HELA TIDEN så det har inte funnit någon chans. Han har jobbat med massa papper inför alla utvecklingssamtal så han har haft fullt upp. Men men, det är väl så det är att vara lärare!

Har iallafall haft en lugn helg, blev totalt tokig på oredan i vårat skafferi så vi åkte och köpte plastbackar så nu är det lite bättre ordning. Är inte pedant eller så av mig men när det blir för stökigt och kaos då klarar jag det inte. Men nu hoppas jag att man håller ordning och reda i skafferiet. Ska bara köpa lite mer backar så blir det toppen!

Städade igår, något jag inte tycker om men älskar när det är nystädat och luktar gott. Men det är inte det lättaste med en klump på magen, man tar en tur och sedan får man vila. Men som många andra säger, det är ett litet pris att betala när man tänker på det underbara som kommer att komma!

NEJ, inte gallan

igår la vi oss i sängen för att se på en film. Blev 30 days of night, en vampyrfilm som jag faktiskt kan rekomendera. Jag älskar ju skräckfilmer så för mig var det toppen!

Iallafall så började jag få ont efter en stund, kände direkt vilken typ av smärta det var. Gallan! har ju haft problem med den men inte haft något anfall på över 1,5 år. Som tur var så var det ett väldigt svagt anfall (om man ens kan kalla det ett anfall). Hade ont i ca 20 minuter men aldrig så pass att jag fick riktigt ont utan klarade av att sitta kvar i sängen. Och det kan jag säga, är det ett riktigt anfall går det INTE att sitta eller ligga kvar.

Vet att jag måste ringa förlossningen om jag får ett riktigt anfall men det gick ju bra igår så jag hoppas att jag slipper det. Det är ju inte så lätt att undvika viss mat när jag inte vet vad det är som gör att jag får anfall. Vissa människor kan inte äta gurka och andra kan inte äta ägg men för mig vet jag inte vad det är som framkallar det. Nä, håller tummarna att jag ska slippa detta nu, iallafall tills bebisen har kommit ut!

Födas med sjukdom

Ibland undrar man hur det är att få ett barn med en sjukdom? Jag går inte och oroar mig för att vårt barn ska vara sjukt - absolut inte, men när man ser och hör om sjuka barn så kommer lite funderingar. Tycker alla föräldrar som har sjuka barn är starka människor. Visst, egentligen har man ju inget "val" men ändå.

Vi vet att vårat barn eventuellt kommer att födas med en ögonsjukdom som för att man har väldigt dålig syn. T har den, hans mamma och hans mormor har den. Men av 4 syskon är T den enda som har fått den så vem vet, vårat barn kanske slipper?
Nu tycker jag att det är ju "bara" en ögonsjukdom. Jag försöker inte förringa sjukdomen, jag förstår att det är hemskt för T att ha den och det kan inte vara roligt att veta att synen mest troligt blir sämre och sämre. Men jag tycker samtidigt att det är värre om barnet föds med en hjärtsjukdom eller något annat som gör att hälsan sviktar.

Svårt att förklara men vi funderar på detta ibland. Inget som har hindrat oss men vi brukar prata om det. Man måste ändå vara realistisk för det kan ju bli så att barnet har ögonsjukdomen. Men inget att göra åt nu, är det så får man ta det. Kommer självklart älska barnet oavsett sjukdom eller inte.

Börjar synas?

Fler och fler på jobbet börjar påpeka att det ser mer och mer jobbigt ut för mig. Samtidigt säger dom att jag ser väldigt pigg och fräsch ut men att det syns att det blir jobbigare.
Det stämmer helt och hållet kan jag säga. Det är en enorm skillnad om man jämför hur det var för 2 veckor sedan, jag är nästan jämt trött och känner mig allmänt tjock och orörligt. Lär ju knappast bli bättre dom här sista 5 veckorna så jag får se hur länge man pallar att jobba.

Har sista föräldraträffen idag, ska träffas här inne i stan på vårdcentralen klockan 5. T som har sportlov åker in med buss  så jag ska träffa honom där. Hoppas det blir roligt men tyvärr är man ju lite trött så man kommer säker bara längta hem till sängen!

Biosöndag

Det blev bio tillsammans med Erik och Ewe idag. Vi valde att se Jumper och det var faktiskt en riktigt bra film. Älskar att se film så jag går gärna ofta men det kostar ju litegrann så det blir ju inte så ofta. Men som sagt, Jumper får godkänt så jag tycker absolut den är sevärd!

Lite jobbigt blev det dock att sitta i biosalongen. Bebisen ligger ju väldigt högt upp i magen vilket gör att den inte tycker om att jag sitter ner. Den buffar på bra när den säger till att det är för trångt och det känns ordentligt. Men den får gärna trycka på, hellre för mycket än inget alls.

Schlager Delfinal 3

image151

Ja igår var det sista delfinalen för i år och det var nog den bästa hittils. Har 3 låtar som jag gillade och två av om gick direkt till final och den tredje gick till andra chansen. Tycker att Bengtzing och Perelli hade toppenlåtar och jag tror nog att Perellis ligger bra till för att vinna om två veckor.

Men självklart var det skitbidrag med också, den där rap-låten var inte mycket att hurra för. Men Nordmans låt var faktiskt bra och man får se om den lyckas vinna över Carola och Andreas nästa vecka!

Självklart kommer jag sitta bänkad då också, jag ÄLSKAR ju schlager!

Lördag!

äntligen lördag och man är såååå nöjd! sov dock inte så bra inatt men hyfsat så jag är nöjd. Ska en sväng ut på Birsta och kanske shoppa lite - alltid lika roligt!

Här snöar det och det är så det ska vara - dock så är det plusgrader så allt tinar väl bort på en gång!

nä, dags för Birsta