Barnsäkra huset

Hela helgen har varit så mysig och lugn men på tok för kort. I fredags var vi ju som sagt till söta Diana och hennes Gabriel och det var skoj att se hur Lukas reagerade. Han var väldigt intresserad samtidigt som han egentligen inte brydde sig om honom men han busade på järnet och visade iallafall litegrann vad Diana och hennes make har att vänta!

Vi pratade lite om att barnsäkra huset och jag och T har ju inte varit så mycket för att göra det. Självklart har vi bytt ut gamla kontakter och tagirt bort farliga saker men annars har vi låtit saker få vara. Vi har inte satt för lådorna i köket utan dom gånger Lukas har velat leka där har han fått göra det. Samma sak med tv-bordet, ljusfatet med levande ljus har alltid fått stå där och självklart med tända ljus .

Trappen har han aldrig brytt sig om, vi byggde en grind dels för hans skulle men mycket för andras skull. Har haft kompisar här med barn och dom kan inte riktigt koppla av när dom vet att deras barn dras till trappen. Har man en trappa som går neråt så har man nog inget val utan så måste en grind upp men våran går uppåt och det har funkat toppen.

Visst har Lukas rört vid sakerna men det är ju ren nyfikenhet. Självklart har en blomkruka åkt i golvet någon gång men vad gör det? Självklart kan det vara olika för olika barn men det har funkat toppen för oss och skulle vi ha tur att få fler barn så kommer vi försöka köra på samma sätt!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback