Sjukhusvistelse

Har nu äntligen kommit hem från sjukhuset. Jag och Lukas spenderade natten där så det är skönt att vara hemma.
Febern ville inte ge med sig igår utan fortsatte stiga så vid 20tiden ringde jag till sjukvårdsupplysningen. Dom tyckte vi skulle komma in med honom så vid 22 åkte vi in. Det var VÄLDIGT mycket folk där men eftersom Lukas är så liten så får man ju förtur.
Dom undersökte honom men det enda dom hittade var röd i halsen, dom tog prov i halsen och sänka men det visade ingenting.
Lukas var inte glad och kunde inte komma till ro och skrek rätt så mycket. Läkaren beslutade då att en barnläkare skulle komma ner. Vi fick vänta ett tag på henne men till slut kom hon. Hon undersökte Lukas och han var fortfarande på dåligt humör och då beslutade hon att vi skulle stanna kvar.

Så klockan 2 i natt fick vi ett rum på avdelning 44. Dom la då bedövningssalva och tejp på hans händer och fötter men dom  satt inte kvar så dom satte bedövningsplåster istället. Fick veta idag att det var utifall att dom skulle behöva sätta någon nål, dvs ifall han blev sämre.

Han fick då även alvedon då febern var uppe i 40,3 och han somnade till slut. En timme senare (klockan var nu 4) så kom dom och väckte oss och kollade Lukas och febern var nu nere i 37,4. Han mådde bra men vägrade äta utan ville sova.

Lukas hade inte ätit speciellt bra på söndagen och inte sovit nästan något alls så han var helt slut i kroppen. Han somnade iallafall om och vaknade vid 7. Han åt lite från mig och somnade sedan och har sovit nästan hela förmiddagen. Efter det så var det samma gamla Lukas som vaknade, han var glad och pigg men vill dock fortfarande inte riktigt äta.

Man har tagit fler prover men inget visar något så läkaren sa att det var en virusinfektion men mer kan dom inte säga. Febern har legat op 37,0 och 37,1 hela dagen.

Spelar inte så stor roll vad det var, huvudsaken är att han mår bra nu och det gör han. Hoppas på en lugn natt för jag har inte sovit speciellt mycket.

Som sagt han mår bra nu så nu ser vi fram emot att hans tremäningar kommer på besök på onsdag eller torsdag!


Kommentarer
Postat av: Bea

Å vad rädd jag blev när jag såg rubriken!! Men va skönt att han mår bra nu!! =))

så jobbigt när dom små blir sjuka.. =(

Snart kommer vi ner!!

Kram

Postat av: Evelina

Skönt att proverna inte visade något! Hoppas att ni får sova i natt och att det inte händer nått mer!

Kommer kanske över i morgon när jag kommer hem från Härnösand, har fixat lite fler böcker!

2008-09-22 @ 19:16:19
Postat av: Ida

Vilken tur att han mår bra igen. Det är verkligen en pärs att måsta ligga på sjukhus med de små, skönt för er att ni iaf har så nära. Vi kommer nog ner den 6:e okt med släpvagn och hoppas få övernatta hos er en eller två nätter? Kram

2008-09-22 @ 20:02:32
URL: http://idasusanne.blogg.se/
Postat av: isa

krya på dig sötnos!hoppas vi ses något snart!kram isa

2008-09-22 @ 20:59:23

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback